اصفهان

15 تا از بهترین آموزشگاه های کاخن اصفهان 🎼+ آدرس و 📞

ساز کاخن در دسته ساز‌های کوبه‌ای قرار می‌گیرد. برای نواختن ساز باید روی ساز بنشینند و با انگشتان و کف دست بر روی صفحه‌ی جلویی که به آن تاپا می‌گویند ضربه بزنند. ریشه‌ی این ساز به اسپانیا برمی‌گردد. در ادامه این مقاله لیستی از بهترین آموزشگاه های کاخن اصفهان تهیه کرده ایم. پس این مقاله را از دست ندهید !

کاخن : سازی از جنس درد و آزادی

در این صفحه شما نیز میتوانید با بهترین آموزشگاه های موسیقی در اصفهان آشنا شوید.

معیار انتخاب بهترین آموزشگاه کاخن اصفهان :

🎼دارا بودن يک برنامه آموزشی مدون و کامل
🎼قابلیت برگزاری کلاس برای تمام سنین
🎼بهره مندی از اساتید موسیقی  برجسته و خبره 🎼ارائه مدرک معتبر
🎼برقراري ارتباط دوستانه با هنرجویان به طوریکه فضای دوستانه و گرمی حاکم باشد 🎼استفاده از روش ها و متد های روز دنيا برای تدريس و آموزش
🎼استفاده از ساز ها و ادوات موسیقی با کیفیت 🎼دارابودن محیط مناسب آموزشی

بهترین آموزشگاه های کاخن اصفهان

بهترین آموزشگاه های کاخن اصفهان کدام اند؟

ردیف نام آموزشگاه نشانی شماره تماس
1 آموزشگاه موسیقی رادفر اصفهان، خیابان مدرس، ابتدای رضا عباسی 03134485934
2 آموزشگاه موسیقی فارابی
اصفهان، خیابان سعادت آباد، کوی کارگران، ساختمان آزمایشگاه رازی، طبقه دوم 03136626755
3 آموزشگاه موسیقی رودکی
اصفرهان، میدان انقلاب، کوچه فرصت، ساختمان امین 03132221927

09131656535

4 آموزشگاه موسیقی شیدا اصفهان، خیابان امام خمینی شرقی، اول کوچه شهامت، طبقه پایین دنیای زبان
031342644618
5 آموزشگاه موسیقی آرپا اصفهان، خیابان خاقانی، کوچه چهارسوقی ها 03136244533
6 آموزشگاه آزاد موسیقی میکائیل اصفهان، چهارباغ بالا، کوچه ۲۲، پلاک ۳۰ 03136246491
7 آموزشگاه موسیقی دستان اصفهان، خیابان کشاورز، بعد از کلینیک شبانه روزی آتیه، کوچه شهید محمد حسین وحیدا، درب دوم سمت راست 03137753054
8 آموزشگاه موسیقی سازک
اصفهان، خیابان محتشم کاشانی (دقیقی)، نبش کوچه‌ی۳۶_جنب گالری سازک
03136266663
09130064599
9 آموزشگاه موسیقی سروا
اصفهان، خیابان مشتاق دوم، پل شهرستان، خیابان بازارچه، بعد از مخابرات، خیابان آقابابایی، مجتمع کیا، طبقه ۲
03132614030
10 آموزشگاه موسیقی نوای مهر

اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی،خیابان شیخ مفید، جنب دفترخانه ۱۱۹، پلاک ۶۶

03136623747

11- آموزشگاه موسیقی آهنگ

آموزشگاه آهنگ از بهترین آموزشگاه های موسیقی اصفهان است و دوره‌های آموزش آواز، دف، تبنک، پیانو، گیتار، سه تار، ویولن و… را دارا است.

این آموزشگاه دوره‌های آموزشی وخود را به صورت حضوری برگزار می‌کند.

  • http://www.1ahang.com/

آدرس:

اصفهان، خیابان کاوه، پل25آبان، پشت ورودی 2 ایستگاه متروی باهنر

شماره تماس:

03134477141

03134477140

03134456661

12- آموزشگاه موسیقی سپاهان سینا

آموزشگاه سپاهان سینا از دیگر آموزشگاه های موسیقی اصفهان است که بسیار هم معتبر و موفق می‌باشد.

دوره‌های آموزشگاه سپاهان سینا عبارتند از: آموزش گیتار، ادبیات و موسیقی، پیانو، سنتور، آواز سنتی، کاخن، تار و سه تار، آهنگسازی، موسیقی کودک، درام، ویولن، کمانچه و…

لازم ب ذکر است این آموزشگاه پس از اتمام دوره‌های آموزشی مدرک معتبر ارائه می‌دهد.

  • https://www.instagram.com/sepahansina/

آدرس:

اصفهان، خیابان هزار جریب، ابتدای خیابان آزادی

شماره تماس:

03136680045

13- آموزشگاه موسیقی طنین

از جمله فعالیت های مهم آموزشگاه موسیقی می توان به ، توسعه روش های خلاقانه در موسیقی کودکان و برگزاری کلاس های آموزشی موسیقی ارف برای کودکان و نوجوانان و همچنین آموزش مربیان در سراسر ایران اشاره کرد.

آدرس :

اصفهان، خ رباط اول، نرسیده به چهار راه رزمندگان، بعد از خانه های مهندسی

شماره تماس:

03114401914

14- آموزشگاه موسیقی درویش خان

آموزشگاه درویش خان با مدیریت آقای آزادفر دوره‌های آموزش موسیقی برگزار می‌کند.

دوره‌های آموزشگاه درویش خان به شرح زیر است:

  • آموزش موسیقی کلاسیک
  • سنتی
  • پاپ
  • موسیقی کودکان

 

https://www.instagram.com/darvishkhan.academy/

آدرس:

اصفهان، خیابان توحید میانی، خیابان شهید قندی، بعد از مخابرات، پلاک 63

شماره تماس:

03136246491

15- آموزشگاه موسیقی دل آواز

با رویکرد استفاده از متد و روش های آموزشی جدید، فعالیت می کند. آموزشگاه موسیقی الهام فعالیت خود را از سال 1389 و با کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز کرد.

آدرس :

اصفهان، خیابان‌سروش، کوی۶۲

شماره تماس:

03134454127

_____________________________________________________________________________________________________________

معرفی ساز کاخن و ساختار آن

کاخون یا کاخُن یک واژه‌ی اسپانیایی است که معنی جعبه، صندوق و صندوقچه را می‌دهد. کاخن یک ساز کوبه‌ای برای اجرای ریتم است و سازی اسپانیایی است که امروزه از محبوبیت بالایی برخوردار است. کاخن یک جعبه‌ی مستطیلی شکل است که نوازنده برای نواختن ساز روی آن می‌نشیند و با ضربات کف دست و انگشتان، ساز را به صدا در می‌آورد. درون آن سیم‌هایی (از جنس سیم گیتار) تعبیه شده است که باعث می‌شود هنگام ضربه زدن سیم‌ها به ارتعاش در آیند و از سوراخ ایجاد شده در صفحه‌ی پشتی صدای زنگ داری خارج شود. صفحه‌ی جلویی که نوازنده بر آن ضربه می‌زند را تاپا می‌نامند.

اصطلاح کاخن به سایر آلات کوبه‌ای و جعبه‌ای شکل که در موسیقی آمریکای لاتین مانند cajón de rumba (مورد استفاده در موسیقی رومبای کوبایی) و cajón de tapeo (مورد استفاده در موسیقی محلی مکزیک) مورد استفاده قرار می‌گیرد، نیز اطلاق می‌شود.

تاریخچه ساز کاخن

در مورد تاریخچه این آلت موسیقی می توان گفت کاخن ها (که در بالاتر نیز اشاره شده به معنای جعبه است)، از نظر تاریخی قدمت طولانی نداشته و تاریخچه آنها کوتاه است. با این حال باید گفت این آلت موسیقی به مرور زمان تکامل یافت. در واقع در موارد اولیه استفاده، کولی های اسپانیایی در کنار سازهای اصلی موسیقی فلامینکو (گیتارها) با استفاده از جعبه های میوه، آواهای خاصی را ایجاد نموده و با آن ریتم ایجاد کرده و می‌رقصیدند. به تدریج این جعبه میوه، ساختاری خاص به خود گرفت که به صورت کاخن امروزی در آمد.
همچنین این وسیله در انتهای قرن 18 میلادی، از طریق آفریقایی تبار های پرو و بردگان کشورهای غربی (از آفریقا) به قاره آمریکا وارد شد. با وجود این تاریخچه کوتاه، امروزه کاخن ها در اسپانیا، فیلیپین و سراسر قاره آمریکا استفاده می شود. جالب است بدانید این آلت موسیقی در دوران برده داری توسعه یافت و به محبوبیت رسید.

گذشته ساز کاخن

تاریخچه‌ی ساز به کولی‌های اسپانیایی برمی‌گردد که برای همراهی کردن با رقص و آواز و گیتار (سبک فلامنکو) بر روی جعبه‌های میوه ضربه می‌زدند و ریتم‌هایی را اجرا می‌کردند. پس از آن رفته رفته این ساز گسترش یافت و به کاخن امروزی تبدیل شد.

سپس از اواخر قرن هجدهم میلادی، آفرو-پرویی‌ها (آفریقایی تبار‌های پرو) از این ساز به فراوانی استفاده کردند. بردگان غرب و مرکز آفریقا که به آمریکا آورده شدند را اصیل‌ترین وارثان کاخن معرفی می‌کنند. امروزه این ساز در سراسر قاره آمریکا، فیلیپین و اسپانیا مرسوم شده است.

کاخن در کشور پرو در دوران برده‌داری توسعه یافت و تا سال ۱۸۵۰ به اوج محبوبیت خود رسید. سپس در سال‌های پایانی قرن ۱۹میلادی نوازندگان آن، تغییراتی را در ساختار و صدادهی این ساز ایجاد کردند. پس از دوران برده داری کاخن در بین دیگر ساکنین آمریکای لاتین از جمله سفیدپوستان (نسل‌های بعدی استعمارگران اروپایی) نیز رواج پیدا کرد.

ساختار و اجزای کاخن

جعبه‌ای به شکل مکعب مستطیل که از چهار طرف با چوب‌هایی به ضخامت‌های ۰٫۵ تا ۰٫۷۵ اینچ (۱٫۳ تا ۱٫۹ سانتی‌متر) و سطح اصلی آن که تاپا (tapa) نام دارد را با تخته سه‌لا می‌سازند. در صفحه پشت ساز (صفحه‌ی پشت تاپا) و یا گا‌ها در صفحه‌ی سمت راست یا چپ آن حفره‌ای برای خروج صدا ایجاد می‌کنند. برای ساخت صفحه تاپا معمولا از چوب‌های درخت گیلاس، ماهون و افرا استفاده می‌کنند و برای دیگر قسمت‌های ساز از چوب کاج، صنوبر و یا سایر چوب‌های سفید مرغوب استفاده می‌شود.

کاخن در اشکال و جنس‌ها و قیمت‌های مختلفی در بازار وجود دارد. نوعی از کاخن به نام سُل کاخن (Solcajon) به صورت لوله‌های بلند ساخته شده است و مانند کونگا (Conga) نواخته می‌شود.

برای تولید صدای زنگ دار از این ساز، پایه‌های لاستیکی یا پلاستیکی و انواع فنرها، اِسنر‌ها (snares) و سیم گیتار را در داخل و پشت تاپا نصب می‌کنند.

 

کاربرد‌های ساز کاخن

بهترین سازندگان این ساز در کشور پرو هستند و از این ساز در موارد زیر استفاده می‌شود.

  • کاخن برای ریتم در اکثر سبک‌‌های موسیقی کاربرد دارد.
  • یکی از ابزار‌های نوازندگی دِرام و دیگر ساز‌های پرکاشن نظیر مَلِت‌ها (mallets)، استیک‌ها (sticks) و بِراش‌ها (brushes) است.
  • این ساز در موسیقی آفرو-پِرویی و همچنین سبک‌های معاصر فلامنکو و جَز (جاز) مورد استفاده قرار می‌گیرد. اولین باری که از کاخن در سبک فلامنکو استفاده شد در دهه ۱۹۷۰ میلادی توسط پاکودولوسیا بود. وی طی سفری که به پرو داشت از پرکاشنیست بزرگ پرو، “کائیترو سوتو” (Caitro Soto)، یک کاخن هدیه گرفت و با خود به اسپانیا برد.
  • همچنین کاخن به خاطر صدای ویژه‌اش در بسیاری از سبک‌ها کاربرد دارد. مثلا در کوبا، نواحی ساحلی پرو، همراه با سبک‌های موسیقایی “توندِرو” (Tondero)، “ساما کوئه کا” (Zamacueca)، والس پرویی، فلامنکوی مدرن و غالب گونه‌های رومبا از آن استفاده می‌کنند.

نام برخی دیگر از هنرمندان و گروه‌هایی که از این ساز استفاده کردند، عبارت است از:
مت کروگر، جنیفر لوپز، ریکی مارتین، Ansastacia , Los Lobos , Fleetwood Mac , The Dixie Chicks، گلوریا استفان، اغلب گروه‌های پاپ، رومبا، راک و فلامنکوی اسپانیایی در اجرا‌های صحنه‌ای، تلویزیونی، کنسرت‌ها و حتی در ضبط استودیویی آلبوم‌های خود از کاخن استفاده می‌کنند.

 

سخن پایانی

کاخن به عنوان یک ابزار هنری با تاریخچه غنی، تاثیرگذاری بر موسیقی جهانی دارد. با انتخاب و نواختن صحیح، این ابزار می‌تواند همراه وفادار هر هنردوست شود. در این مقاله به معرفی بهترین آموزشگاه های کاخن اصفهان پرداخیتم؛ امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

اکنون این فرصت را از دست ندهید و با گذراندن دوره آموزشی در بهترین آموزشگاه های کاخن اصفهان ، از همین حالا شروع به یادگیری ساز موردعلاقه خود کنید!

اگر نکته ای از قلم افتاده است ، لطفا با ما در قسمت کامنت ها در اشتراک بگذارید . 🙂

به نظر شما بهترین آموزشگاه های کاخن اصفهان کدام اند؟

لطفا امتیاز بدید
موسسه گاما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *