سایر مراکز آموزشی

12 تا از بهترین آموزشگاه های کاخن تبریز 🎼+ آدرس و 📞

ساز کاخُن از جمله سازهای مهم اسپانیایی است. این ساز در دو مدل کاخن‌های ثابت و کاخن‌های رگلاژی ساخته می شود که ساختار آن مانند یک جعبه چوبی می‌باشد. این ساز کوبه‌ای که نوا‌زندگان می توانند روی آن نشسته و با ضربات کف و انگشتان دست خود، صداهای مختلفی را تولید کنند، در موسیقی های آفرو-پرویی و سبک فلامینکو و جَز استفاده می شود. در ادامه این مقاله لیستی از بهترین آموزشگاه های کاخن تبریز تهیه کرده ایم. پس این مقاله را از دست ندهید !

کاخن : سازی از جنس درد و آزادی

در این صفحه شما نیز میتوانید با بهترین آموزشگاه های موسیقی در تبریز آشنا شوید.

معیار انتخاب بهترین آموزشگاه کاخن تبریز :

🎼دارا بودن يک برنامه آموزشی مدون و کامل
🎼قابلیت برگزاری کلاس برای تمام سنین
🎼بهره مندی از اساتید موسیقی  برجسته و خبره 🎼ارائه مدرک معتبر
🎼برقراري ارتباط دوستانه با هنرجویان به طوریکه فضای دوستانه و گرمی حاکم باشد 🎼استفاده از روش ها و متد های روز دنيا برای تدريس و آموزش
🎼استفاده از ساز ها و ادوات موسیقی با کیفیت 🎼دارابودن محیط مناسب آموزشی

بهترین آموزشگاه های کاخن تبریز

بهترین آموزشگاه های کاخن تبریز کدام اند؟

ردیف نام آموزشگاه نشانی شماره تماس
1 آموزشگاه موسیقی غزنوی تبریز، چهار راه لاله، به طرف نصف راه، روبروی فروشگاه رفاه، نبش کوی توحید اول، طبقه دوم و سوم ساختمان تجاری لاله 04134426923

04134426923

2 آموزشگاه موسیقی سلمک تبریز تبریز، میدان فهمیده، به طرف باغمیشه، پشت پمپ بنزین مجید، جنب بانک ملت 04136666601
3 آموزشگاه موسیقی سما تبریز، چایکنار، بعد از کلانتر کوچه،  اول زیرگذر آبرسان 04133365731
4 آموزشگاه موسیقی ماهور
جاده ائل گلی، نرسیده به فلکه خیام، پشت ایستگاه مترو، نبش ۱۰ متری خیام دوم، پلاک ۳۲
04133301386
5 آموزشگاه موسیقی نجوا تبریز تبریز، چهار راه آبرسان، جنب قنادی تشریفات، ساختمان ۱۱۰، طبقه ۵، واحد ۲۱ 04133344001
6 آموزشگاه موسیقی شهریار
تبریز، خیابان راه آهن، نبش تقاطع خطیب، ساختمان ۱۰۰، طبقه ۲ 04134450155
7 آموزشگاه موسیقی رودکی تبریز، شریعتی جنوبی، اول بارون آواک، رو به روی بازار شیک 04135545218
8 مکتب خانه موسیقی شمس
تبریز، ولیعصر، فلکه بارنج، ساختمان چتر آبی، طبقه ی دوم
04133311193
9 آموزشگاه موسیقی صنم
تبریز، میدان فهمیده، الهیه ، پشت پمپ بنزین، طبقه فوقانی نان ترکیه
04136686019
10 آموزشگاه موسیقی مهرورزان

تبریز، ولیعصر، فلکه بزرگ، روبروی بانک سپه

04133339293

11- آموزشگاه موسیقی باريش

آموزشگاه باريش با مديريت آقاي مسعود امیرسپهر از سال 1378 فعاليت خود را آغاز كرده است و دوره‌هاي حرفه‌اي موسيقي برگزار مي‌كند.

  • http://www.barishmusic.com/

آدرس :

تبریز، سربالایی ولیعصر، جنب پل توانیرشمالی، نبش کوچه آراز، پلاک۴

شماره تماس:

04133288925

04133288924

12- آموزشگاه موسیقی استاد سليمی

آموزشگاه استاد سليمي برگزاركننده دوره‌هاي آموزش موسيقي آذربايجاني، كلاسيك، ايراني، موسيقي كودك و… است.

با شركت در كلاس‌هاي اين آموزشگاه ساز مورد نظر خود را به بهترين شكل آموزش خواهيد ديد.

  • http://salimiacademy.ir/

آدرس:

تبریز، فلکه باغ گلستان، پاساژ نانو، طبقه فوقانی بانک صادرات، واحد 102

شماره تماس:

041335510170

13- آموزشگاه موسیقی چکاوک

  • برگزاری کلاس های حضوری بصورت تخصصی، آنلاین و مجازی
  • آموزش فشرده و تخصصی موسیقی در دوره های کوتاه مدت
  • اساتید تماما تحصیل کرده موسیقی و به طور ویژه در سطح یک رتبه بندی آموزشی قرار دارند

آدرس :

تبریز، خیابان امام خمینی

شماره تماس:

04133375100

14- آموزشگاه موسیقی ارك

آموزشگاه ارك از ديگر آموزشگاه های موسیقی تبریز است كه مديريت آن برعهده آقاي رامين مجلسي بوده و دوره‌هاي آموزش موسيقي حرفه‌اي براي نونهالان، كودكان و بزرگسالان برگزار مي‌كند.

برخي از فعاليت‌هاي آموزشگاه ارك عبارتند از: آموزش ساز های تخصصی، آهنگسازی، تئوری، ارکستراسیون، همنوازی، درک و دریافت، موسیقی آذربایجانی، ایرانی و پاپ و…

  • https://arkmusic.ir/

آدرس:

تبریز، ولیعصر، خیابان سعدی جنوبی، 10متری مهر، پلاک 9

شماره تماس:

04133295955

_____________________________________________________________________________________________________________

 آشنایی با ساز کاخن (کاخُن)

کاخون یا کاخن (که در اصل یک کلمه اسپانیایی به صورت Cajón نوشته می‌شود)، جزو سازهای کوبه ای دسته بندی می گردد. این لغت به فارسی به معنای جعبه و یا صندوق است که علت نامگذاری آن را هم می توان از روی ساختار آن فهمید.
از این آلت موسیقی در نواختن موسیقی های آفرو-پرویی و سبک های معاصرتر مانند فلامینکو و جز استفاده می‌شود. شیوه کار با ساز کاخون یا کاخن به این گونه است که نوازنده روی آن نشسته و با وارد کردن ضربات دست و انگشتان بر صفحه جلویی (که تاپا نام دارد) و همچنین صفحات کناری و بالایی، صدا ایجاد می نماید. در کنار ساز کاخن از آلات موسیقی دیگر از جمله ابزارهای نوازندگی ساز درامز و سازهای پرکاشنی دیگر مانند استیک ها، براش‌ها نیز استفاده می گردد.

تاریخچه ساز کاخن

در مورد تاریخچه این آلت موسیقی می توان گفت کاخن ها (که در بالاتر نیز اشاره شده به معنای جعبه است)، از نظر تاریخی قدمت طولانی نداشته و تاریخچه آنها کوتاه است. با این حال باید گفت این آلت موسیقی به مرور زمان تکامل یافت. در واقع در موارد اولیه استفاده، کولی های اسپانیایی در کنار سازهای اصلی موسیقی فلامینکو (گیتارها) با استفاده از جعبه های میوه، آواهای خاصی را ایجاد نموده و با آن ریتم ایجاد کرده و می‌رقصیدند. به تدریج این جعبه میوه، ساختاری خاص به خود گرفت که به صورت کاخن امروزی در آمد.
همچنین این وسیله در انتهای قرن 18 میلادی، از طریق آفریقایی تبار های پرو و بردگان کشورهای غربی (از آفریقا) به قاره آمریکا وارد شد. با وجود این تاریخچه کوتاه، امروزه کاخن ها در اسپانیا، فیلیپین و سراسر قاره آمریکا استفاده می شود. جالب است بدانید این آلت موسیقی در دوران برده داری توسعه یافت و به محبوبیت رسید.

اجزا و ساختار کاخن

در مورد اجزا و ساختار ساز کاخن همانطور که در بخش های قبلی نیز گفتیم، کاخن یک ساز جعبه مانند است که حالتی مکعب مستطیل با 6 وجه دارد. 4 وجه کناری این ساز با تخته های چوبی به ضخامت های 1.3 تا 1.9 سانتی متر پوشانده شده است. سطح اصلی این ساز از تخته های سه لایه ایجاد شده است.
یکی دیگر از نکات مهم در ساختار کاخن ها، حفره های صدا در پشت آن است که Sound Hole نام دارد. این ساز موسیقی امروزه از حالت یک جعبه چوبی ساده به یک جعبه چوبی با امکانات بیشتر تبدیل شده است. پایه های پلاستیکی، فنرها و استرها (جهت تولید صدا زنگ دار) از جمله قطعاتی جانبی این وسیله هستند.

کوک کاخن

برخلاف سازهای زهی، کوک کاخن نت صدای آن را مشخص نمی‌کند؛ بلکه باید بهترین شخصیت صدای ساز را پیدا کرده و تلاش کنیم نویزهای ناخواسته را به حداقل برسانیم.

توجه داشته باشید که اگر سیم‌ها را بیش‌ازحد کشیده و یا پیچ‌ها را بیش‌ازحد محکم کنیم، ممکن است به ساز آسیب وارد شود.

1- مافلینگ یا خفه کردن صدا

در برخی از شرایط ممکن است بنا بر سبکی که می‌نوازید و همچنین ماهیت صوتی اتاقی که در آن قرار دارید، نت بیس بیش از آنچه می‌خواهید طول داشته باشد. در چنین شرایطی قرار دادن یک حوله یا پارچه در داخل ساز می‌تواند مؤثر باشد. هر چه سطح تماس پارچه با صفحه نواخت ساز بیشتر باشد، صدا را نیز بیشتر خفه می‌کند.

اگر صدای لرزش سیم‌ها ناخوشایند باشد، می‌توانید صدای آنها را نیز کنترل کنید. در برخی از کاخن‌ها، چسب ولکرو بر روی سیم‌ها تعبیه شده است که می‌توان آن را شل یا محکم کرد. اگر این مکانیزم در ساز شما طراحی نشده است، می‌توانید از چسب‌های نواری مرسوم خانگی برای ساکت کردن صدای سیم‌ها استفاده کنید. البته حتماً توجه کنید که چسب مورد استفاده به ساز و اجزای آن آسیب نزند.

2- تنظیم کشش سیم‌ها

در بیشتر کاخن‌های سیمی، کشش سیم‌ها با استفاده از پیچ و آچار آلن تنظیم می‌شود؛ اما بسیاری از تولیدکنندگان توصیه می‌کنند هرگز اقدام به تغییر کشش سیم‌ها نکرده یا لااقل پیچ تعبیه‌شده بر روی مکانیزم را از تعداد دور مشخصی محکم‌تر نکنید.

برای رسیدن به نتیجه مناسب باید دستی ماهر، تجربه‌ای کافی و گوش‌هایی مجرب داشته باشید. راهنمایی کلی بدین شرح است: اگر سیم‌ها بیش‌ازحد سفت باشند، صدای گز ناخوشایندی تولید کرده و اگر بیش‌ازحد شل باشند، صدایی شبیه به جغجغه ایجاد می‌کنند. پس باید با دقت لازم حد بهینه بین این دو حالت را پیدا کنید.

3- تنظیم صفحه نواخت

در برخی از کاخن‌ها می‌توانید با شل یا سفت کردن پیچ‌های تعبیه‌شده بر روی سطح خارجی صفحه نواخت ساز، فاصله این صفحه از بدنه را کم یا زیاد کنید. بدین ترتیب می‌توانید صدای اسنیرمانندی تولید کنید که در موسیقی پرویی کاربرد دارد.

4- تغییر نت بیس

اگر بخشی از حفره صدای ساز را بپوشانید (مثلاً یک تکه مقوا را با چسب به دهانه حفره صدا متصل کنید)، صدای نت بیس عمیق‌تر و خشک‌تر می‌شود. برخی از کاخن‌های موجود در بازار دارای زبانه‌ای کشویی هستند که انجام این کار را ساده‌تر می‌کند.

انواع ساز کاخن

به طور کلی هم اکنون دو نوع ساز کاخن وجود دارد که عبارتند از:

1- کاخن های ثابت:

این کاخن ها صدای یکنواختی را تولید می کنند و قابلیت تنظیم صدا را ندارند. امروزه برند های معروف دنیا از این نوع خاص تولید می کنند.

2- کاخن های رگلاژی:

این نوع از کاخن ها قابلیت تغییر صدا را دارند و با شل شدن فنر ها و پخش صدای چوب در مدل فنری و در مدل سیمی می توان با زیر و بم کردن صدا کوک ساز را تنظیم نمود.

سخن پایانی

کاخن به عنوان یکی از برجسته‌ترین سازهای چند دهه اخیر، توانسته است احساسات و هنر را در کنار هم قرار دهد. از تاریخچه تا اجزای فنی و انواع آن، این ساز بی‌نظیر به عنوان نماینده ای از موسیقی نوین در دنیای موسیقی محسوب میشود. در این مقاله به معرفی بهترین آموزشگاه های کاخن تبریز پرداخیتم؛ امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

اکنون این فرصت را از دست ندهید و با گذراندن دوره آموزشی در بهترین آموزشگاه های کاخن تبریز ، از همین حالا شروع به یادگیری ساز موردعلاقه خود کنید!

اگر نکته ای از قلم افتاده است ، لطفا با ما در قسمت کامنت ها در اشتراک بگذارید . 🙂

به نظر شما بهترین آموزشگاه های کاخن تبریز کدام اند؟

لطفا امتیاز بدید
موسسه گاما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *