آموزش زبان ترکی استانبولی از ابتدا رایگان + ویدیو صدا و عکس (گام به گام)

لهجه زبان ترکی استانبولی + لهجه ترکی✔️

اینکه چگونه لهجه ترکی داشته باشیم دغدغه اصلی تمامی زبان آموزان زبان ترکی استانبولی است. اینکه چگونه مانند افراد افرادNative لهجه داشته باشیم؟ برای داشتن یک لهجه خوب ونزدیک به افراد Native در زبان های خارجی به خصوص زبان ترکی استانبولی نیاز است که در هنگام صحبت کردن به نکاتی دقت کنید. در ادامه این نکات و انواع لهجه های ترکی را معرفی نموده ایم. لهجه زبان ترکی استانبولی در یادگیری این زبان بسیار مهم است و نقش به سزایی دارد. زبان ترکی استانبولی از خانواده های اورال – آلتای و منسوب به گروه زبان های اوغوز است. همچنین برای آموزش لغات و اصطلاحات سایت به ترکی استانبولی با ما باشید.

چرا از لهجه ترکی استفاده کنیم؟

اگر قصد دارید که برای ادامه تحصیل و زندگی به کشور ترکیه مهاجرت کنید باید یاد بگیرید با افراد جامعه که لهجه های مختلفی دارند، ارتباط برقرار نمایید. این کار با یاد گرفتن لهجه های متداول در میان آن ها میسر می‌شود. از اولین و مهمترین دلایل یادگیری لهجه ترکی این است که بتوانید با افراد جامعه رابطه مؤثر برقرار کنید. لهجه ی ترکی نشان از میزان تسلط شما بر این زبان است.

آشنایی با لهجه زبان ترکی استانبولی

زبان ترکی استانبولی لهجه های مختلفی دارد در واقع لهجه به معنی تفاوت هایاست که به دلایل جغرافیایی و سیاسی در صدا، ساختار و چینش کلمات ایجاد شده و آن زبان را به لهجه های متفاوت تقسیم کرده است. لهجه استانبولی از همین لهجه ها به نوشتار تبدیل شد.

لهجه ترکی

انواع لهجه های ترکی

1 ترکی استانبولی متدوال ترین لهجه ترکی،لهجه ترکی استانبلولی است.
2 ترکی مسختیان این گویش بیشتر در شرق ترکیه و در قسمت آسیایی این کشور استفاده می‌شود
3 ترکی قبرسی از ترکیب زبان ترکی ابا زبان رسمی‌قبرس لهجه ای به دست آمده است
4 ترکی بالکانی لهجه بالکانی یا همان لهجه عثمانی

6 لهجه مردم ترکیه

  1. لهجه ی ترکی آسیای میانه (آلتای، تووا، اویگورنژاد زرد، ترکستان شرق)
  2.  ترکی چوواش
  3. لهجه ی اوغوز جنوب غربی ( آناطولی، آذری، آسیا و ترکمن های عراق)
  4. ی چاغ تای جنوب شرقی ( ازبک، قرقیز، قزاق)
  5. لهجه ترکی شمال شرقی (یاکوت)
  6. لهجه ی کیپچاک ها شمال غربی ( تاتار، قزاق، خزر و گاگاووز)

لهجه ترکی

زبان مردم ترکیه چگونه زبانی است؟

زبان ترکی از لحاظ ساختار جزو زبان های پسوندی می باشد و از این لحاظ با زبان فارسی که جزء زبان های ساختار پیچیده می باشد بسیار متفاوت است.

اما به دلیل همسایگی این کشور و البته به دلیل این که  ترک های منطقه ی آذربایجان و ترک های دیگر مناطق ایران از این زبان استفاده می کنند  یادگیری این زبان برای فارسی زبانان بسیار شیرین است.

گویش ترکی استانبولی به عنوان گویش معیار کل زبان ترکی در نظرگرفته میشود . زبان ترکی بیش ترین کلمات خود را از زبان صربی سپس بلغاری، یونانی و در درجه چهارم از زبان فارسی گرفته است. و پس از آن به ترتیب از زبان های آلمانی، رومی، روسی، عربی، مجاری و انگلیسی

خط و زبان مردم ترکیه با زبان آذربایجانی و سایر زبان های ترکی قابل درک است ؛ به ویژه ، اقلیت های ترک زبان در کشورهایی وجود دارند که قبلاً (کل یا بخشی) به امپراتوری عثمانی تعلق داشتند مانند عراق ، بلغارستان ، قبرس ، یونان ، جمهوری مقدونیه شمالی ، رومانی و صربستان.

لهجه ترکی

5 گویش اصلی ترکی استانبولی

  • گویش مناطق دریای سیاه (به لطافت گویش استانبولی نیست)
  •  مناطق دریای اژه
  • گویش مهم ترکی ترکیه ی استاندارد (گویش معیار)
  • شرق آناطولی (هرچقدر از استانبول به سمت شرق یا به سمت ایران پیش برویم شباهت ها این گویش با گویش ترکی ایران بیش تر می شود.)
  • گویش رومِلی (روملی در زمان عثمانی به مناطق ترک ها از خاک عثمانی گفته می شد که در اروپا قرار داشت و امروز نیز بخش اروپایی استانبول است.)

گویش آناتولی شرقی

ترک‌هایی که در قزاقستان ، آذربایجان و روسیه و همچنین در چندین کشور آسیای مرکزی زندگی می‌کنند ، به گویش آناتولی شرقی ترکی نیز صحبت می‌کنند که منشأ آن در نواحی قارص ، اردهان و آرتوین است و شباهت‌هایی با زبان آذربایجان دارد.

چگونه لهجه ترکی استانبولی داشته باشیم

برای یادگیری لهجه ترکی استانبولی باید به چند مورد توجه کنیم:

1. دقت در تلفظ صحیح حروف

اصلی ترین نکته در یادگیری لهجه ترکی استانبولی دقت و یادگیری تلفظ صحیح کلمات است. تلفظ صحیح کلمات را باید با تمرین و تکرار زیاد یاد بگیریم. در زبان ترکی چهار حرف ı – ö – ü – ğ  وجود دارد که حنجره ما فارسی زبانان با آن اشنا نیست. با یادگیری تلفظ این چهار حروف و تکرار آن ها با صدای بلند می‌توانید لهجه ترکی  استانبولی را بهتر یاد بگیرید.

2. بیان صحیح تلفظ کلمات

برخی از کلمات در زبان ترکی هستند که ما نیز در زبان فارسی از آن ها استفاده می‌کنیم. باید به این مورد توجه کنیم که این کلمات را نباید مانند زبان فارسی تلفظ کنیم. کلماتی مانند Derya – hayat – memnun را حتما با تلفظ صحیح ترکی استانبولی تلفظ کنید.

3. گرامر را درست استفاده کنیم.

یکی دیگر از نکات این که چگونه لهجه ترکی استانبولی داشته باشیم هر زبانی گرامر خاص خود را  دارد. نباید از گرامر زبان مادری خود(فارسی) در زبان ترکی یا هر زبان دیگری که در حال یاد گیری آن هستیم استفاده کنیم. برای مثال در زبان فارسی ما از حرف اضافه  “از” برای فعل پرسیدن استفاده می‌کنیم در حالی که در زبان ترکی حرف اضافه  “به” را بکار می‌بریم.

3/5 - (4 امتیاز)
موسسه گاما

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتساپ و تلفن آموزشگاه زبان‌های خارجی
×