دسته‌بندی نشده

10 تا از بهترین آموزشگاه های کاخن زنجان 🎼+ آدرس و 📞

کاخن، یکی از شگفت‌انگیزترین و اعجاب انگیزترین سازهای موسیقی است که هر نوازنده‌ای را به سوی افق‌های نوازندگی و خلاقیت می‌کشاند.  در ادامه این مقاله لیستی از بهترین آموزشگاه های کاخن زنجان تهیه کرده ایم. پس این مقاله را از دست ندهید !

کاخن : سازی از جنس درد و آزادی

در این صفحه شما نیز میتوانید با بهترین آموزشگاه های موسیقی در زنجان آشنا شوید.

معیار انتخاب بهترین آموزشگاه کاخن زنجان :

🎼دارا بودن يک برنامه آموزشی مدون و کامل
🎼قابلیت برگزاری کلاس برای تمام سنین
🎼بهره مندی از اساتید موسیقی  برجسته و خبره 🎼ارائه مدرک معتبر
🎼برقراري ارتباط دوستانه با هنرجویان به طوریکه فضای دوستانه و گرمی حاکم باشد 🎼استفاده از روش ها و متد های روز دنيا برای تدريس و آموزش
🎼استفاده از ساز ها و ادوات موسیقی با کیفیت 🎼دارابودن محیط مناسب آموزشی

بهترین آموزشگاه های کاخن زنجان

بهترین آموزشگاه های کاخن زنجان کدام اند؟

 

ردیف نام آموزشگاه نشانی شماره تماس
1 آموزشگاه هنر پارسی زنجان – قائم، بعد از قائم ۱ 02433478663
2 آموزشگاه روهنا زنجان – شهرک کارمندان، خیابان مهدوی، خیابان هفتم غربی 02433441752
3 آموزشگاه شور انگیز زنجان – خیابان زینبیه 02433336049
4 آموزشگاه نوا زنجان – جاده شهرک، قائم اول، پلاک ۲۷۰۶
02433461863
5 آموزشگاه سرناد زنجان – خیابان اصلی کوچمشکی، بین چهارراه دوم و سوم، پلاک ۵۱۵ 02433473442
6 آموزشگاه ارغنون زنجان – جاده شهرک، نبش قائم، ۴ 02435249938
7 آموزشگاه تاریا زنجان – ضلع شرقی میدان ولیعصر، جنب گلفروشی دلنواز 02433780707
8 آموزشگاه مهرگان
زنجان – زینبیه،خ سعدی،خ مستشیری،خ داودی
09197494494
9 آموزشگاه چکاوک

زنجان – کوچه مشکی، چهارراه اول شمالی، پلاک  ۱۳۱

02433448744
10 آموزشگاه ویولا

زنجان – شهرک پایین کوه، خیابان میثاق، خیابان میثاق سیزدهم

02433474633

1- آموزشگاه موسیقی ارغنون

این آموزشگاه موسیقی با هدف آموزش آکادمیک و حرفه‌ای موسیقی به علاقمندان تاسیس گردیده است. همکاری با اساتید مجرب در حوزه موسیقی کلاسیک و ایرانی برای آموزش صفرتاصد کلیه سازها به بزرگسالان و کودکان و فراهم آوردن بهترین امکانات و محیطی امن و سالم برای یادگیری از افتخارات این مجموعه می باشد.

آدرس:

زنجان – جاده شهرک، نبش قائم، ۴

شماره تماس:

02435249938

2- آموزشگاه موسیقی چکاوک

آدرس:

زنجان – کوچه مشکی، چهارراه اول شمالی، پلاک  ۱۳۱

شماره تماس:

02433448744

3- آموزشگاه موسیقی خطیبی

این آموزشگاه کلاس‌های خود را به صورت خصوصی و گروهی برگزار می‌شود.

دوره‌های آموزشگاه سروا عبارتند از: آموزش انواع ساز، سلفژ، آواز، گروه نوازی، آشنایی با ریتم، آهنگسازی، آموزش نت نویسی و…

آدرس:

زنجان، ابتدای جاده شهرک، نبش قائم هفتم، ضلع شمالی طبقه 3

شماره تماس:

02433470460

4- آموزشگاه موسیقی محجوبی

ارائه مدرک معتبر

آموزش آوازهای سنتی

کلاس سلفژ

تمرین تقویت صدا

آدرس:

زنجان، خیابان خرمشهر _ چهارراه معلم _ پلاک ۹۵

شماره تماس:

02433322342

 

_____________________________________________________________________________________________________________

 

نظریه اول از پیدایش ساز کاخن

بدین ترتیب دو نظریه در مورد پیدایش این ساز ارائه شد . ممكن است این نوع ساز کوبه ای ارتقا یافته آلت موسیقی جعبه مانندی باشد كه در كشورهای آفریقایی غربی و مركزی مانند آنگولا استفاده می شدند و بعدها این توسط بردگان و خدمتكاران پرویی كه در ناوگان كشتیرانی اسپانیایی ها خدمت می كردند به تدریج گسترش یافت.

نظریه دوم از پیدایش ساز کاخن

برخی دیگر عقیده دارند به دلیل آنکه دولت اسپانیا ساز و آواز را بر بردگان و آفریقایی ها ممنوع کرده بود با کوبیدن بر جعبه های میوه و ماهی علیه اسپانیا مبارزه می کردند . آنها میتوانستند بدون ترس از مجازات و بدون زیر پا گذاشتن قوانین جابرانه اسپانیایی ها وسایلی مانند جعبه میوه و كمدهای چوبی را كه آلت موسیقی ندارند به جای ساز به كار ببرند. با ظهور این فرهنگ کولی‌های اسپانیایی نیز هنگام رقص و آواز و به همراه گیتار، بر روی جعبه‌های میوه ریتم اجرا می‌کردند که به مرور زمان حالت ساز گونه به خود گرفت و به ساز امروزی تبدیل شد.

در حال حاضر این ساز در سراسر قاره آمریکا بخصوص آمریکای جنوبی و اسپانیا رایج است. ساز کاخن در دوران برده‌ داری در کشور پرو توسعه یافت و تا سال ۱۸۵۰ به اوج محبوبیت رسید. در سال‌های پایانی قرن ۱۹میلادی نوازندگان کاخن، تغییراتی در ساختار و صدادهی این ساز بوجود آوردند. پس از دوران برده داری کاخن در بین دیگر ساکنین آمریکای لاتین از جمله سفیدپوستان (نسل‌های بعدی استعمارگران اروپایی) نیز رواج پیدا کرد.

پیدایش ساز در ایران

به دلیل خوش صدایی و آموزش راحت ، در میان جوانان ایرانی محبوبیت خاصی را پیدا کرده است. تعدادی از سازندگان هم به ساخت این ساز مشغول هستند. اما روز به روز برکیفیت ساخت آنها افزوده میشود. یکی از باکیفیت ترین سازندگان ایرانی ، شرکت لوتوس است که با ارائه محصولات متنوع در سطح جهانی و با قیمت مناسب، هنرمندان و هنرجویان ایرانی را شگفت زده کرده است.

ساختار ساز کاخن :

کاخن جعبه ای مکعبی ( مکعب مستطیل ) شکل است که پنج سطح آن از یک لایه چوب نازک به ضخامت 3/1 تا 2 سانتیمتر (5/0 تا 75/0 اینچ) ساخته می شود. سطح  ششم (که یکی از مستطیل هاست) از یک لایه تخته سه لا خاص پوشانیده می شود . این سطح هد(Head)  یا که سطح ضربه خورنده کاخن است اصطلاحا” تاپا (Tapa) نام دارد . حفره صدا(Sound hole)  در دو سمت كناری تاپا ساخته و پرداخته می شود.  البته بعضی از سازها ممکن است حفره صدای جانبی را نداشته باشند .

 

تاپا

صفحه چوبی تاپا را معمولا به طور کامل به جعبه ساز کاخن نمی چسبانند بلکه نحوه اتصال به گونه ای است که در ناحیه فوقانی فقط در چند نقطه به کاخن متصل است. در حقیقت این طراحی باعث می شود که هنگام ضربه زدن به تاپا صدایی گِز مانند و لرزشی از کاخن به گوش رسد . در پشت این صفحه اصلی سه یا شش سیم از سیمهای گیتار و با فاصله قرار دارد که از ارتعاش چوب به صدا در می آید و صدای چوب را تبدیل به صدای زنگ دار می کند .

فاکتورهایی که در ویژگی های صدایی کاخن از قبیل زیری و بمی ، حجم و اورتون، طنین و کاراکتر آن موثرند عبارتند از جنس و ضخامت چوب، اندازه و شکل کاخن و طاحی حفره صدا و اندازه و محل آن. نوع چوبی که صفحه تاپا را تشکیل می دهد بسیار متنوع است و نسبت به نوع آن صدای ساز عوض می شود.

صداهای با فرکانس پایین (بم) گرم و مطبوعند و صداهای با فرکانس بالا (زیر) واضح و درخشانند ، بدون آنکه تغییری در ویژگیهای صوتی ساز از نظر کاراکتر ایجاد شود . برای ساخت صفحه تاپا معمولا از چوبهای درخت گیلاس ، ماهون و افرا استفاده می کنند ؛ در حالیکه بقیه قسمتهای ساز را از کاج ، صنوبر و یا سایر چوب های مرغوب می سازند .  اخیرا کاخن های دیگری ازجنس پلاکسی گلاس که نوعی فراورده پتروشیمی است نیز ساخته شده است. اندازه این ساز ها اندکی بزرگتر و دارای حجم صدای بالاتری به نسبت سازهای کلاسیک است.

موسیقی کلاسیک غربی بنوازیم یا سنتی؟

این ساز به دلیل نوع صدای شاد و خاص خود عموما در موسیقی سنتی استفاده نمی شود و در اثرهای کلاسیک ، پاپ، جاز ، فلامینکو و تلفیقی استفاده می شود . یادگیری این ساز برای کسانی که تمبک و دف یا ساز کوبه ای کار کرده اند ساده تر می باشد. ولی در حالت کلی ساز کوبه ای به دلیل تسلط انسان بر دست خود ، آسانتر از سازهای دیگری همچون زهی یا بادی است.

انواع کاخن:

در حال حاضر دو نوع کاخن ( کاخون ) در حال ساخت است:

۱.  ثابت

کاخن‌های ثابت دارای فنر یا سیم گیتار هستند. این نوع ساز صدای یکنواختی تولید می‌کند و قابلیت تنظیم ندارد. اما این ویژگی ربطی به حرفه‌ای بودن و یا نبودن ساز ندارد و برند‌های بسیار معروف دنیا نیز از این مدل ساز‌ها بسیار تولید و به بازار عرضه می‌کنند.

۲.  قابل تنظیم (رگلاژی)

این نوع کاخن دارای فنر یا سیم گیتار هستند، ولی قابلیت تغییر صدارا نیز دارند. این مدل ساز‌ها در نوع فنری قابلیت شل شدن فنر و پخش شدن صدای چوب، و در نوع سیمی قابلیت کوک شدن همانند گیتار برای زیر و بم شدن صدا را دارند.

 

سخن پایانی

از زمان ساخت اولین کاخن تا امروز، این ساز بی‌نظیر توانسته است ارزش ویژه‌ای در جهان موسیقی داشته باشد. در این مقاله به معرفی بهترین آموزشگاه های کاخن زنجان پرداخیتم؛ امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

اکنون این فرصت را از دست ندهید و با گذراندن دوره آموزشی در بهترین آموزشگاه های کاخن زنجان ، از همین حالا شروع به یادگیری ساز موردعلاقه خود کنید!

اگر نکته ای از قلم افتاده است ، لطفا با ما در قسمت کامنت ها در اشتراک بگذارید . 🙂

به نظر شما بهترین آموزشگاه های کاخن زنجان کدام اند؟

لطفا امتیاز بدید
موسسه گاما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *