تهران

15 تا از بهترین آموزشگاه های کاخن تهران 🎼+ آدرس و 📞

کاخن را می‌توان جعبه‌ای دانست که صدای اعتراض بشری، سال‌هاست درون آن پنهان‌شده است. حال  ما قصد داریم به یک بررسی کامل از کاخن پرداخته و به شما عزیزان نشان دهیم که چرا این ساز پرشور و الهام‌بخش جایگاه ویژه ای به عنوان یک شاهکار در دنیای موسیقی دارد. همچنین در ادامه این مقاله لیستی از بهترین آموزشگاه های کاخن تهران تهیه کرده ایم. پس این مقاله را از دست ندهید !

کاخن : سازی از جنس درد و آزادی

در این صفحه شما نیز میتوانید با بهترین آموزشگاه های موسیقی در تهران آشنا شوید.

معیار انتخاب بهترین آموزشگاه کاخن تهران :

🎼دارا بودن يک برنامه آموزشی مدون و کامل
🎼قابلیت برگزاری کلاس برای تمام سنین
🎼بهره مندی از اساتید موسیقی  برجسته و خبره 🎼ارائه مدرک معتبر
🎼برقراري ارتباط دوستانه با هنرجویان به طوریکه فضای دوستانه و گرمی حاکم باشد 🎼استفاده از روش ها و متد های روز دنيا برای تدريس و آموزش
🎼استفاده از ساز ها و ادوات موسیقی با کیفیت 🎼دارابودن محیط مناسب آموزشی

بهترین آموزشگاه های کاخن تهران

بهترین آموزشگاه های کاخن تهران کدام اند؟

ردیف نام آموزشگاه نشانی شماره تماس
1 آموزشگاه گشتاسب تهران  نیاوران کامرانیه 02122828287
2 آموزشگاه موسیقی صدای مهرورزان
تهران میرزای شیرازی 02188107195
3 آموزشگاه موسیقی ویستا
تهران  کامرانیه شمالی 02122837976
4 آموزشگاه موسیقی پارت تهران ستارخان
02166939176
5 آموزشگاه موسیقی هیوای هنر تهران، سعادت آباد، نبش خیابان ۳۴ 02188582960
6 آموزشگاه موسیقی هزاردستان تهران، مرزداران، ابتدای خیابان ایثار، ساختمان افرا، طبقه همکف 02144296884

09335551441

7 آموزشگاه موسیقی هاتف تهران، میدان توحید، خیابان ستارخان، روبروی کوثر سوم، جنب بانک کشاورزی، پلاک ۱۳۷، آموزشگاه موسیقی هاتف 02166565626
8 آموزشگاه موسیقی نیواک
تهران، شهرک گلستان، انتهای غربی بلوار امیر کبیر، نبش گل آذین، پلاک ۷۱۶
02144754300
02144764300
9 آموزشگاه موسیقی نوای تار
تهران، شهرک غرب، بلوار فرحزادی، خیابان حافظی، پلاک ۲۲، طبقه سوم
02122097525
10 آموزشگاه موسیقی نوای آفاق

تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، علامه طباطبایی شمالی، نبش کوچه چهاردهم، پلاک ۲۶، طبقه اول، واحد ۳

02122060109

11- آموزشگاه موسیقی شهر آوا

آموزشگاه موسیقی شهرآوا با کد شناسایی ۱۷۱۱۰۰۳۹۵۳۰۰۱۵ دارای تاییدیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که توسط آرش براتی در سال ۱۳۹۶ تاسیس گردید و زیر نظر مدیریت حسین نوربخش فعالیت خود را با هدف ارتقای سطح سواد موسیقی به طور رسمی آغاز نموده است.

آدرس:

تهران، شهر آرا، خیابان آرش مهر، نبش خیابان ۳۶، روبروی درب غربی بوستان شهر آرا، پلاک ۵۴، طبقه اول

شماره تماس:

09129401590

02188251222

12- آموزشگاه موسیقی کوبه

آموزشگاه موسیقی کوبه در محدوده‌ی پونک و اشرفی اصفهانی قرار گرفته است. فعالیت‌های هنری این آموزشگاه در زمینه‌ی موسیقی به شکل جدی پیگیری می‌شود و این آموزش‌ها در قالب دوره‌هایی تخصصی برای سازهای ایرانی و کلاسیک غربی برگزار می‌گردد.
آموزشگاه کوبه موسیقی اصیل ایرانی، پاپ، ارکسترال، سمفونیک، موسیقی اقوام و مناطق مختلف را تدریس می‌کند و برای این امر از حضور اساتید مجربی بهره می‌برد که از دانش‌آموختگان رشته‌ی موسیقی هستند. در کنار این فعالیت‌ها مسترکلاس‌های تخصصی برای سازهای مختلف نیز برگزار می‌شود تا هنرجویان در سطوح بالاتر هم بتوانند هنر نوازندگی خود را ارتقا بخشند.
اجراهای پرشمار برای هنرجویان و علی‌الخصوص کودکان در کارنامه‌ی این آموزشگاه به چشم می‌خورد که یکی از نکات بارز این مرکز هنری است. اجرای صحنه‌ای موجب افزایش سرعت پیشرفت و تشویق نوازنده می‌گردد.

  • www.koube.ir

فعالیت‌ها

  • برگزاری مسترکلاس‌ها
  • برنامه‌های موسیقی محلی
  • برگزاری کنسرت‌های آموزشی
  • دوره‌های موسیقی کودکان

آدرس:

تهران، پونک به سمت آریاشهر، قبل از همت، نبش خیابان حیدری مقدم، پلاک ۱، واحد ۱۳

شماره تماس:

02144454405

13- آموزشگاه موسیقی نسیم صبا

آموزشگاه موسيقي نسيم صبا در سال ۱۳۷۳ با مديريت استاد فروغ الدين ترين پيشه فعاليت خود را آغازكرد. آموزشگاه موسيقي نسيم صبا توسط خانواده هنرمند ترين پيشه اداره مي گردد كه اين موضوع آموزشگاه را به يك محيط هنري امن ، گرم و صميمي تبديل نموده و از طرفي تمام اساتيد اين آموزشگاه سعي وافر در القاي مفاهيم اساسي هنر فاخر و ارزش هاي واقعي موسيقي به هنرجويان مي نمايند تا همچنان كه در زمينه تكنيك هاي عملي يك ساز پرتوان و قدرتمند باشند ، در درك و شناخت موسيقي صحيح نيز متمايز گردند از ديگر نكات حائز اهميت در اين آموزشگاه بكار گيري بهترين و جديدترين متدهاي آموزشي معتبرروز دنيا در آموزش سازهاي جهاني و همچنين آموزش مدرن كليه سازهاي ايراني با اتكا به ارزش هاي اساسي و تاريخي موسيقي كشور است . آموزش در آموزشگاه موسيقي نسيم صبا يك موضوع راكد نيست بلكه كليه كادر آموزشي عموم زمان خود را به تحقيق و تفحص در روشهاي جديد آموزش موسيقي معطوف داشته و البته نتايج بسيار خوبي نيز بدست آمده است.
  • https://nasimsaba.com

آدرس:

تهران، شهرک اکباتان، فاز ۱ ، سه راه مخابرات، خیابان فیات، ساختمان بهاران، طبقه ۵، واحد ۹

شماره تماس:

02144693007

02144633252

14- آموزشگاه موسیقی کمان

آموزشگاه موسیقی کمان ، یکی از آموزشگاه هایی است که می توان گفت تقریبا تمامی ساز ها را آموزش می دهد.

آدرس :

تهران، بلوار آیت الله کاشانی، نرسیده به جنت آباد، ۱۲ متری نیرو، ساختمان سبز، پلاک ۱، واحد ۲

شماره تماس:

02144010676
09190293151

15- آموزشگاه موسیقی طنین ساز

این آموزشگاه از ابتدا سعی کرده تا با آموزشگاه های دیگر در عرصه ی خدمات متفاوت باشد. این آموزشگاه کلاس های آموزشی  متعدد است. کلاس ها، تمرینات گروهی و اجرا های پژوهشی در این دو ساختمان انجام می شود. کلاس های این آموزشگاه برای موسیقی طراحی شده و فضای آن ها آکوستیک می باشد.

آدرس:

تهران، اتوبان شهید ستاری، بلوار فردوس غرب، خیابان پروانه شمالی، نبش کوچه نوزدهم، پلاک ۲، طبقه اول، واحد ۲

شماره تماس:

02144125403

16- آموزشگاه موسیقی سکوت

اين مجموعه آموزشي از سال 1381 آغاز به کارنمود و از سال ١٣٨٨ با مديريت حامد باباربيع باهدف ارتقای سطح آموزشی وفرهنگ موسیقی فعاليتش را به صورت جدي ادامه داده است و در نهایت تحت عنوان آکادمی موسيقي سكوت از آذر ماه سال ١٣٩٠ با هدف ايجاد مركز تخصصي موسيقي براي كودكان در کنار بخش تخصصی در زمينه سازهاي تخصصي فعاليت جدیدی را دنبال کرده و هم اکنون افتخار بزرگترین مجموعه آموزشگاه موسیقی کودکان و بزرگسالان را در غرب تهران به همراه دارد. از جمله فعالیت های آموزشگاه می توان به برگزاری بیش از 30 دوره جشنواره موسیقی برای کودکان و بزگسالان با تفکیک نوع و سبک سازها و همچنین برگزاری 2 دوره کنسرت با حضور اساتید آموزشگاه و همچنین هنرجویان حرفه ای اشاره کرد . همواره موسسه سعی به همکاری بااساتید مجرب ، فارغ التحصیلان موسیقی واساتید برجسته دانشگاه داشته و همین به ارتقای سطح کیفی آموزش کمک کرده است.

  • https://music-institute.com

آدرس :

تهران، انتهای نیایش غرب، میدان اول شهران، ضلع شمال غربی، پلاک ۷۲، ساختمان پارسیان، طبقه سوم

شماره تماس:

09120340390
02144315987

17- آموزشگاه موسیقی فادو

با به کار گیری اساتید دانشگاهی موسیقی در زمینه های نوازندگی، خوانندگی و آهنگسازی فعالیت دارد. این آموزشگاه دوره های آموزش حرفه ای خوانندگی برای علاقه مندان به آواز کلاسیک، پاپ، راک ایرانی و خارجی، جز و سنتی زیر نظر برجسته ترین اساتید دانشگاه موسیقی تهران برگزار می کند

آدرس :

تهران، پونک، میرزا بابایی، بین سردار جنگل و عدل پلاک ۱۲۰، ساختمان حیات (بالای بانک کشاورزی)، طبقه اول، واحد۳

شماره تماس:

09901799917
02144416028
_____________________________________________________________________________________________________________

تاریخچه ساز کاخن

ساز کاخن را می‌توان صدای آزادی دانست. چراکه اصلیت آن به بردگان آفریقایی و سال‌های بردگی در کشور پرو بازمی‌گردد. بردگان آفریقایی اجازه‌ی نواختن ساز درامز را نداشتند و  ساز کاخن به‌منظور جایگزینی برای ساز درامز اختراع شد. اگرچه داشتن کاخن برای بردگان ممنوع بود و مجازات در پی داشت، اما آن‌ها از جعبه‌های چوبی میوه به‌عنوان استفاده می‌کردند،  در حقیقت آفریقایی‌ها سعی داشتند؛ علاوه بر حفظ رسم و رسوم بومی قبایل خود،اعتراضشان را با نواختن موسیقی به گوش اربابان برسانند. در زمان اعتراضات ضد کمونیستی، معمولاً نیروهای امنیتی مردمی را می‌دیدند که درحالی‌که روی جعبه‌های میوه نشسته‌اند به کارهای عادی خود مشغول هستند.

کاخن تاریخچه‌ی بلندمدتی ندارد و عمر آن حدود دو قرن است. نام این ساز از واژه‌ی اسپانیایی کاخن گرفته‌شده است. اکثر سازهای جهان ریشه در سازهایی مربوط به تمدن باستان دارند. اما تاریخچه ساز کاخن، به‌سادگی تمام تنها به جعبه‌های میوه بازمی‌گردد. کولیان اسپانیایی نیز برای اجرای موسیقی و رقص فلامنکو ابتدا روی جعبه‌های میوه ضرب می‌گرفتند. به‌تدریج جعبه‌های میوه تبدیل به ساز کاخن و جز جدانشدنی موسیقی  و به‌خصوص سبک فلامنکو شد. در اواخر قرن نوزدهم کاخن به‌تدریج با تغییراتی در صدادهی و ساختمان ساز به یک ساز حرفه‌ای تبدیل شد. امروزه نواختن این ساز در کشورهای اسپانیا،  آمریکای شمالی و فیلیپین رواج دارد.

ساختار و اجزای ساز کاخن

کاخن یک جعبه‌ی مکعب مستطیل چوبی و توخالی است. چوب‌های این ساز، ضخامتی بین ۱.۳ تا ۱.۷ سانتی‌متر دارند. نوازنده برای نواختن این ساز روی آن می‌نشیند و بر سطح آن ضربه می‌زند. سطحی که نوازنده بر آن ضربه می‌زند را تاپا می‌نامند. وجه پشتی یا کناری کاخن دارای چند سوراخ است که صدای ساز آز آن‌ها بیرون می‌آید. ممکن است با خود فکر کنید، هر جعبه چوبی با چند سوراخ می‌تواند یک ساز کاخن باشد. اما باید گفت قسمت اصلی صدای این ساز از ارتعاش سیم‌های تعبیه‌شده درون جعبه ‌این ساز تولید می‌شود.

جالب است بدانید جنس سیم‌های به‌کاررفته در ساز کاخن مانند گیتار است. البته این دو ساز صدای مشابهی ندارند. علاوه بر این چوب تمامی صفحات کاخن مشابه نیست. در حقیقت برای ساخت صفحه‌ای که نوازنده به آن ضربه می‌زند یا صفحه‌ی تاپا، از چوب سه لایه‌ی درخت گیلاس یا ماهون و افرا استفاده می‌شود، درحالی‌که چوب به‌کاررفته در سایر قسمت‌های ساختمان کاخن از درخت کاج یا صنوبر ساخته‌شده است.

صفحه‌ی تاپا را می‌توان مانند یک در برای ساز کاخن در نظر گرفت. چراکه به‌طور کامل به ساز متصل نیست و تنها در چند نقطه اتصال پیچی دارد. این ویژگی باعث ایجاد یک صدای لرزشی در ساز کاخن می‌شود. حال که تا حدودی با ساختار ساز کاخن آشنا شده‌اید، بد نیست کمی دقیق‌تر به معرفی اجزای این ساز کوبه‌ای بپردازیم:

  • صفحه‌ی تاپا

صفحه‌ی که نوازنده به آن ضربه می‌زند و با پیچ به ساختمان اصلی ساز کاخن متصل شده است. ساختار اصلی این صفحه چوب سه لایه است و ضخامتی متفاوت از سایر صفحه‌های مکعب مستطیل دارد.

  • قاب کاخن

تمامی وجوه ساز به‌جز صفحه‌ی تاپا را در برمی‌گیرد. ارتفاع قاب کاخن معمولاً حدود ۵۰ سانتی‌متر است البته در ابعاد کوچک‌تر نیز ساخته می‌شود. باید دقت داشته باشید که ارتفاع این ساز و همچنین ساختار ساز کاخن علیرغم سادگی آن، در نوع صدای تولیدشده از آن بسیار مؤثر است.

  • حفره رزونانس

حفره رزونانس، سوراخی است که معمولاً در پشت صفحه‌ی تاپا می‌شود و قطری حدود ۴ سانتی‌متر دارد. وظیفه‌ی اصلی این حفره، خروج صدای سیم‌های درون کاخن است. محل قرار گرفتن این حفره در پشت ساز متفاوت است. با توجه به صدا و سفارش نوازنده، می‌تواند در قسمت‌های مختلف قرار داشته باشد.

  • فنر

در قسمت درونی صفحه‌ی تاپا، یعنی درست پشت چوبی که نوازنده به آن ضربه می‌زند، دو نوع فنر تعبیه‌شده است. البته در سبک پرو معمولاً به‌جای فنر از سیم استفاده می‌شود.

  • اهرم کوک

در قسمت جانبی بعضی از سازهای کاخن یک اهرم وجود دارد. نوازنده می‌تواند با حرکت این اهرم باعث چسبیدن یا فاصله گرفتن فنرها از صفحه‌ی تاپا بشود. این کار درواقع باعث  تغییر در صدای ساز خواهد شد.

انواع کاخن

ساز کاخن کاخن دارای انواع مختلفی است که در زیر به معرفی هریک پرداخته ایم.

1- کاخن ثابت

این نوع  همان‌گونه که از نامش پیداست، صوتی یکنواخت دارد و قابل تنظیم  نیست. در این‌گونه از کاخن از سیم گیتار یا فنر استفاده می‌شود.

2-کاخن رگلاژی

برخلاف کاخن‌های ثابت، در کاخن رگلاژی، می‌توان صدا را تغییر داد. درواقع می‌توان فنرهای این ساز را شل یا سفت کرد. اگر در کاخن رگلاژی از سیم استفاده شده باشد، می‌توان سیم‌های آن را مانند گیتار کوک کرد. دقت داشته باشید این قابلیت ربطی به حرفه‌ای بودن کاخن ندارد و هر دو نوع ساز می‌تواند برای افراد حرفه‌ای و مبتدی با توجه به نوع موسیقی و سبک استفاده شود.

بد نیست بدانید در سال‌های اخیر نوع جدیدی از کاخن اختراع‌ شده است که پلکسی‌گلاس است و پلکسی‌کاخن نام دارد. بدنه‌ی این کاخن مدرن کمی بزرگ‌تر از انواع سنتی آن است و صدای بم‌تری دارد.

علاوه بر این عده‌ای ساز سل کاخن را نیز عضوی از خانواده‌ی کاخن‌ها می‌دانند. سازی با ساختمان لوله‌ای شکل که مانند کونگا نواخته می‌شود.

سخن پایانی

ساز کاخن به عنوان یک اثر هنری در موسیقی، با اصالت و صدای الهام‌بخش خود، همواره جایگاه خود را در دل دوستداران هنر حفظ کرده است. قبل از شروع بهتر است بدانید کاخن نوازی با نشستن و ضربه زدن بر اجسام تفاوت دارد. شما باید به تدریج نحوه‌ی نشستن روی ساز و قرارگیری دست و ریتم‌ها را یاد بگیرید.شما می‌توانید در زمانی نزدیک به یک سال آموختن کاخن را تا حدودی یاد بگیرید، اما نمی‌توانید خود را یک نوازنده کاخن بنامید. برای حرفه‌ای شدن در کاخن، باید حدود چند سال به‌طور مرتب تمرین کنید. در این مقاله به معرفی بهترین آموزشگاه های کاخن تهران پرداخیتم؛ امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

اکنون این فرصت را از دست ندهید و با گذراندن دوره آموزشی در بهترین آموزشگاه های کاخن تهران ، از همین حالا شروع به یادگیری ساز موردعلاقه خود کنید!

اگر نکته ای از قلم افتاده است ، لطفا با ما در قسمت کامنت ها در اشتراک بگذارید . 🙂

به نظر شما بهترین آموزشگاه های کاخن تهران کدام اند؟

لطفا امتیاز بدید
موسسه گاما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *