اصطلاحات آشپزی به ترکی استانبولی + 🍳اسامی غذا به ترکی استانبولی
یادگیری اصطلاحات آشپزی به ترکی استانبولی از پرکاربردترین واژگان در زبان ترکی و یادگیری آن برای هر زبان آموزی الزامیست. با توجه به تقاضای زیاد مردم برای مهاجرت و سفر به ترکیه شناخت غذاهای متنوع این کشور بسیار کاربردی است. ما سعی کرده ایم در این مقاله آشپزی به ترکی استانبولی، اسامی غذا به ترکی استانبولی مانند نیمرو به ترکی استانبولی را آموزش دهیم. غذا های ترکیه ای از غذاهای مورد علاقه ایرانی ها است و دستور پخت این غذا ها را با مطالعه این بخش می توانید به آسانی ترجمه کنید. همچنین برای آموزش گیاهان دارویی به ترکی استانبولی با ما همراه شوید.
اصطلاحات آشپزی به ترکی استانبولی
ilave etmek | اضافه کردن |
baharat eklemek | ادویه اضافه کردن |
ölçmek | اندازه گرفتن |
kavurmak | تفت دادن |
kızgın yağda pişirme | پختن در روغن داغ |
karıştırmak | مخلوط کردن / بهم زدن |
kaynatmak | جوشاندن |
yağsız pişirme / kızartma | پختن بدون روغن/ سرخ کردن |
kesmek / sofrada eti kesip dağıtmak | بریدن |
ince ince doğramak | خرد کردن |
birleştirmek | یکی یکی کردن |
pişirmek | پختن |
bir şeyi bir şey ile doldurmak | پر کردن چیزی با چیز دیگر |
kızartmak | سرخ کردن |
rendelemek | رنده کردن |
soymak | پوست کندن |
dökmek | ریختن |
ezmek – püre yapmak | له کردن / پوره کردن |
bir şeyi bir şeyin içine koymak, yerleştirmek | گذاشتن چیزی در چیز دیگر / جا دادن |
اسامی غذا به ترکی استانبولی
دانستن اسامی غذاها حتی برای کسانی که زبان ترکی استانبولی را بلد نیستند ضروری است. برای این که بتوانید مواد غذایی که مد نظرتان است پیدا کنید لازم است اسم آن ها را بلد باشید تا به راحتی بتوانید خرید کنید.
Ton balığı | ماهی تن |
Alabalık | قزل آلا |
Hamsi | ماهی کولی |
But | ران |
Kanat | بال |
Göğüs | سینه |
Pirzola | شیشلیک |
Sucuk | سوجوک |
Sosis | سوسیس |
Salam | کالباس |
چه چیز هایی در وعده صبحانه به ترکی استانبولی است ؟
Kahvaltı | صبحانه |
Kahvaltılık | مواد صبحانه ای |
Reçel | مربا |
Çilek reçeli | مربا توت فرنگی |
Armut reçeli | مربا گلابی |
Ayva reçeli | مربا به |
Kızarmış yumurta | نیمرو |
……. Reçeli | مربا …… |
Peynir | پنیر |
Üzüm pekmezi | شیره انگور |
Dut pekmezi | شیره توت |
Tahin | ارده |
Incir reçeli | مربا انجیر |
Fıstık ezmesi | کره فندق |
Tereyağı | کره |
Krema | خامه |
Süt | شیر |
Zeytin | زیتون |
Çekme halva | حلوا ارده |
Bal | عسل |
Sallama çay | چای کیسه ای |
Demlik çay | چای دمی |
Şeker | شکر |
Kahve | قهوه |
Türk kahvesi | قهوه ترک |
Meyve suyu | آب میوه |
Portakal suyu | آب پرتقال |
Elma suyu | آب سیب |
Mango suyu | آب انبه |
Menemen | املت |
Yumurta | تخم مرغ |
Haşlanmış yumurta | تخم مرغ آب پز |
Kızarmış yumurta | نیمرو |
Çıkolatalı süt | شیر کاکائو |
2 تا از خوشمزه ترین صبحانه های ترکی
مردم ترکیه عاشق غذاخوردن هستند و صبحانه برایشان مهم ترین و اصلی ترین وعده غذایی است. تعداد مخلفات صبحانه های ترکی آنقدر زیاد است که برایتان سینی صبحانه می آورند.
سینی پنیر، سبزیجات و مرباجات
ساده ترین و سنتی ترین شکل صبحانه های ترکی همین سینی است که از پنیر، خیار، گوجه و انواع زیتون را همراه با مربا، عسل و … در کنار انواع نان های تازه و داغ تشکیل می شود. ماست، تخم مرغ آبپز، مربای خانگی و … هم گاهی در سینی صبحانه ترکی گنجانده می شود.
نیمرو به ترکی استانبولی؛ منمن | Menemen
این غذا تقریبا همان املت است که به شیوه ای بسیار خوشمزه و خوش طعم آماده می شود. منمن از ترکیب گوجه و فلفل و تخم مرغ هم زده شده آماده می شود. حجم گوجه در منمن باید آنقدر باشد که رنگ قرمزی به منمن بدهد و استفاده از فلفل هم طعم تند و تیز و خوشمزه ای به منمن می دهد.
اصطلاحات کاربردی برای فرآیند پخت و پز به زبان ترکی استانبولی
ترکی استانبولی | فارسی | توضیحات |
Fırın | سینی پخت | سینی بزرگی که مستطیل شکل است و در فرآیند پخت و پز کاربرد دارد. |
Fırın tepsisi | سینی فر | سینی کوچکی که مستطیل شکل است و در فرآیند پخت و پز کاربرد دارد. |
Hamur | خمیر | خمیرمادهای است که برای پختن شیرینی نان و … از آن استفاده می شود. |
Mayalanmak | خمیر شدن | فرآیندی که در آن خمیر به خاطر افزوده شدن موادی مانند بیکربنات سدیم یا مخمر، حجم خود را افزایش میدهد. |
Kızartmak | سرخ کردن | فرآیندی که در آن غذا در روغن سرخ و برشته میشود. |
Pişirme | پخت | در این فرآیند غذا با استفاده از حرارت پخته میشود. |
Haşlama | جوشاندن | در این فرآیند غذا با استفاده از آب جوشیده شده به صورت کامل پخته میشود. |
Buharla pişirme | بخارپز کردن | فرآیندی که در آن غذا با کمک بخار آب یا همان بخارپز کردن پخته میشود. |
Izgara yapmak | گریل کردن | در این فرآیند غذا را بر روی صفحهی گریل قرار داده و با حرارت شدید پخته میشود. |
Rendelemek | رنده کردن | در این فرآیند آشپزی موادی مثل سبزیجات، پنیر و … با کمک رنده فلزی خمیر و خرد میشوند. |
Çırpma | مخلوط کردن | مخلوط کردن یعنی موادی مانند شکرو تخممرغ با استفاده از میلهی همزن با هم مخلوط میشوند. |
Yoğurmak | نیمکره کردن | در این فرآیند موادی مانند ماست،خمیر و … با استفاده کردن از میلههای همزن یا دستها با یکدیگر مخلوط شده و نیمه کرهای میشوند. |
Tuz ekleme | نمک افزودن | در این فرآیند به مواد غذایی نمک افزوده میشود تا طعم و مزه آن بهبود یابد. |
Baharat ekleme | اضافه کردن ادویه جات | در این مرحله از آشپزی به غذا ادویه جاتی مانند دارچین، زردچوبه و … اضافه می کنند تا طعم آنها بهبود پیدا کند. |
خیلی خوب بود که افعال مربوط به آشپزی هم قرار داده بودین 👌🏻👏🏻