آموزش زبان ترکی استانبولی از ابتدا رایگان + ویدیو صدا و عکس (گام به گام)

اصطلاحات آشپزی به ترکی استانبولی + 🍳اسامی غذا به ترکی استانبولی

یادگیری اصطلاحات آشپزی به ترکی استانبولی از پرکاربردترین واژگان در زبان ترکی و یادگیری آن برای هر زبان آموزی الزامیست. با توجه به تقاضای زیاد مردم برای مهاجرت و سفر به ترکیه شناخت غذاهای متنوع این کشور بسیار کاربردی است. ما سعی کرده ایم در این مقاله آشپزی به ترکی استانبولی، اسامی غذا به ترکی استانبولی مانند نیمرو به ترکی استانبولی را آموزش دهیم. غذا های ترکیه ای از غذاهای مورد علاقه ایرانی ها است و  دستور پخت این غذا ها را با مطالعه این بخش می توانید به آسانی ترجمه کنید. همچنین برای آموزش گیاهان دارویی به ترکی استانبولی با ما همراه شوید.

اصطلاحات آشپزی به ترکی استانبولی

اصطلاحات آشپزی به ترکی استانبولی

ilave etmek اضافه کردن
baharat eklemek ادویه اضافه کردن
ölçmek اندازه گرفتن
kavurmak تفت دادن
kızgın yağda pişirme پختن در روغن داغ
karıştırmak مخلوط کردن / بهم زدن
kaynatmak جوشاندن
yağsız pişirme / kızartma پختن بدون روغن/ سرخ کردن
kesmek / sofrada eti kesip dağıtmak بریدن
ince ince doğramak خرد کردن
birleştirmek یکی یکی کردن
pişirmek پختن
bir şeyi bir şey ile doldurmak پر کردن چیزی با چیز دیگر
kızartmak سرخ کردن
rendelemek رنده کردن
soymak پوست کندن
dökmek ریختن
ezmek – püre yapmak له کردن / پوره کردن
bir şeyi bir şeyin içine koymak, yerleştirmek گذاشتن چیزی در چیز دیگر / جا دادن

اسامی غذا به ترکی استانبولی

دانستن اسامی غذاها حتی برای کسانی که زبان ترکی استانبولی را بلد نیستند ضروری است. برای این که بتوانید مواد غذایی که مد نظرتان است پیدا کنید لازم است اسم آن ها را بلد باشید تا به راحتی بتوانید خرید کنید.

Ton balığı ماهی تن
Alabalık قزل آلا
Hamsi ماهی کولی
But ران
Kanat بال
Göğüs سینه
Pirzola شیشلیک
Sucuk سوجوک
Sosis سوسیس
Salam کالباس

چه چیز هایی در وعده صبحانه به ترکی استانبولی است ؟

Kahvaltı صبحانه
Kahvaltılık مواد صبحانه ای
Reçel مربا
Çilek reçeli مربا توت فرنگی
Armut reçeli مربا گلابی
Ayva reçeli مربا به
Kızarmış yumurta نیمرو
……. Reçeli مربا ……
Peynir پنیر
Üzüm pekmezi شیره انگور
Dut pekmezi شیره توت
Tahin ارده
Incir reçeli مربا انجیر
Fıstık ezmesi کره فندق
Tereyağı کره
Krema خامه
Süt شیر
Zeytin زیتون
Çekme halva حلوا ارده
Bal عسل
Sallama çay چای کیسه ای
Demlik çay چای دمی
Şeker شکر
Kahve قهوه
Türk kahvesi قهوه ترک
Meyve suyu آب میوه
Portakal suyu آب پرتقال
Elma suyu آب سیب
Mango suyu آب انبه
Menemen املت
Yumurta تخم مرغ
Haşlanmış yumurta تخم مرغ آب پز
Kızarmış yumurta نیمرو
Çıkolatalı süt شیر کاکائو

2 تا از خوشمزه ترین صبحانه های ترکی

مردم ترکیه عاشق غذاخوردن هستند و صبحانه برایشان مهم ترین و اصلی ترین وعده غذایی است. تعداد مخلفات صبحانه های ترکی آنقدر زیاد است که برایتان سینی صبحانه می آورند.

سینی پنیر، سبزیجات و مرباجات

اصطلاحات آشپزی به ترکی استانبولی

ساده ترین و سنتی ترین شکل صبحانه های ترکی همین سینی است که از پنیر، خیار، گوجه و انواع زیتون را همراه با مربا، عسل و … در کنار انواع نان های تازه و داغ تشکیل می شود. ماست، تخم مرغ آبپز، مربای خانگی و … هم گاهی در سینی صبحانه ترکی گنجانده می شود.

نیمرو به ترکی استانبولی؛ منمن | Menemen

اصطلاحات آشپزی به ترکی استانبولی

این غذا  تقریبا همان املت است که به شیوه ای بسیار خوشمزه و خوش طعم آماده می شود. منمن از ترکیب گوجه و فلفل و تخم مرغ هم زده شده آماده می شود. حجم گوجه در منمن باید آنقدر باشد که رنگ قرمزی به منمن بدهد و استفاده از فلفل هم طعم تند و تیز و خوشمزه ای به منمن می دهد.

اصطلاحات کاربردی برای فرآیند پخت و پز به زبان ترکی استانبولی

ترکی استانبولی فارسی توضیحات
Fırın سینی پخت سینی بزرگی که مستطیل شکل است و در فرآیند پخت و پز کاربرد دارد.
Fırın tepsisi سینی فر سینی کوچکی که مستطیل شکل است و در فرآیند پخت و پز کاربرد دارد.
Hamur خمیر خمیرماده‌ای است که برای پختن شیرینی نان و … از آن استفاده می شود.
Mayalanmak خمیر شدن فرآیندی که در آن خمیر به خاطر افزوده شدن موادی مانند بیکربنات سدیم یا مخمر، حجم خود را افزایش می‌دهد.
Kızartmak سرخ کردن فرآیندی که در آن غذا در روغن سرخ و برشته می‌شود.
Pişirme پخت در این فرآیند غذا با استفاده از حرارت پخته می‌شود.
Haşlama جوشاندن در این فرآیند غذا با استفاده از آب جوشیده شده به صورت کامل پخته می‌شود.
Buharla pişirme بخارپز کردن فرآیندی که در آن غذا با کمک بخار آب یا همان بخارپز کردن پخته می‌شود.
Izgara yapmak گریل کردن در این فرآیند غذا را بر روی صفحه‌ی گریل قرار داده و با حرارت شدید پخته می‌شود.
Rendelemek رنده کردن در این فرآیند آشپزی موادی مثل سبزیجات، پنیر و … با کمک رنده فلزی خمیر و خرد می‌شوند.
Çırpma مخلوط کردن مخلوط کردن یعنی موادی مانند شکرو تخم‌مرغ با استفاده از میله‌ی همزن با هم مخلوط می‌شوند.
Yoğurmak نیمکره کردن در این فرآیند موادی مانند ماست،خمیر و … با استفاده کردن از میله‌های همزن یا دست‌ها با یکدیگر مخلوط شده و نیمه کره‌ای می‌شوند.
Tuz ekleme نمک افزودن در این فرآیند به مواد غذایی نمک افزوده می‌شود تا طعم و مزه آن بهبود یابد.
Baharat ekleme اضافه کردن ادویه جات در این مرحله از آشپزی به غذا ادویه جاتی مانند دارچین، زردچوبه و … اضافه می کنند تا طعم آنها بهبود پیدا کند.
3.5/5 - (4 امتیاز)
موسسه گاما

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
واتساپ و تلفن آموزشگاه زبان‌های خارجی
×