طرز تهیه غذای ترکیه ای چی کوفته+ دستور تهیه چی کوفته اصیل ترکیه ای
“چی کوفته”، یکی از غذاهای سنتی و محبوب ترکیه، نمونهای برجسته از تنوع و غنای آشپزی ترکی است. این غذا که از گوشت خام، بلغور، پیاز و انواع ادویهها تهیه میشود، طعمی منحصربهفرد و قوی دارد. چی کوفته اغلب در مجالس و مهمانیها سرو میشود و به عنوان یک غذای خاص در فرهنگ ترکیه شناخته میشود. تهیه این غذا نیازمند مهارت و دقت است و اغلب با سبزیجات تازه و لیمو همراه میشود تا طعم آن تعادل یابد.
برای آموزش طرز تهیه خاگینه ترکیه ای کلیک کنید .
طرز تهیه غذای ترکیه ای چی کوفته به دو زبان فارسی و ترکی استانبولی
چی کوفته یکی از انواع غذاهای خوشمزه کشور ترکیه است که به صورت خام سرو میشود.
مواد لازم برای تهیه کوفته خام ترکیهای (چی کوفته çiğ köfte)
فارسی | ترکی استانبولی |
1.5 فنجان گندم بلغور خام 1 لیوان آب داغ (200 میلی لیتر) 2 قاشق چایخوری نمک 2 قاشق غذاخوری ایزوت 1 عدد پیاز کوچک 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری رب چیلی 1 قاشق غذاخوری ماست 2 قاشق غذاخوری ملاس انار 2 قاشق غذاخوری روغن ا عدد آب لیمو | 1,5 su bardağı çiğ köftelik esmer bulgur 1 su bardağı sıcak su (200 ml) 2 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı isot 1 adet küçük boy soğan 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı nar ekşisi 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet limonun suyu |
طرز تهیه چی کوفته ترکیه ای به سبک ترک ها
فارسی | ترکی استانبولی |
1.5 برای تهیه کوفته خام بدون گوشت در منزل، ابتدا بلغور خود را در ظرف مناسبی بریزیم. آب داغ را به آن اضافه کنید و بگذارید 15 دقیقه بماند تا بلغور نرم شود. در این مرحله بسته به نوع بلغور مقدار آب ممکن است متفاوت باشد. برای گرفتن نتیجه خوب باید دقت کنید بلغوری که استفاده می کنید بلغور قهوه ای با کوفته خام باشد. در مدتی که صبر می کنیم بلغورمان نرم شود، می توانیم سایر مواد کوفته خام را آماده کنیم. پیازمان را که پوستش را گرفته بودیم خرد می کنیم تا قابل خوردن باشد. خرد کردن پیاز به این شکل به جای رنده کردن یا فرآوری آن، طعم کوفته خام شما را بیشتر می کند. پیازهای خرد شده را داخل کف دست خود می گیریم و فشار می دهیم و آب آن را می گیریم. | Evde etsiz çiğ köfte yapmak için öncelikle uygun bir kap içerisine bulgurumuzu alalım. Üzerine sıcak suyu ekleyerek 15 dakika kadar bulgurların yumuşaması için bekletelim. Bu aşamada su miktarı bulgurun cinsine göre değişiklik gösterebilir. Güzel bir sonuç almak için kullandığınız bulgurun çiğ köftelik esmer bulgur olmasına da dikkat etmelisiniz. Bulgurlarımızın yumuşamasını beklerken biz de çiğ köftemizin diğer malzemelerini hazırlayabiliriz. Kabuğunu soyduğumuz soğanımızı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım. Soğanı rendelemek ya da robottan geçirmek yerine bu şekilde doğramanız çiğ köftenizin lezzetini arttıracaktır. Doğradığımız soğanları avcumuzun içerisine alarak sıkalım ve suyunu çıkartalım. |
مرحله دوم تهیه چی کوفته ترکیه ای
فارسی | ترکی استانبولی |
1.5 در پایان 15 دقیقه سر بلغورمان را باز می کنیم و یک تکه می گیریم و فشار می دهیم تا ببینیم قوام خوبی دارد یا خیر. اگر بلغور ما جمع شود و از هم نپاشد یعنی به اندازه کافی خیس شده است. با این حال، اگر با فشار دادن آن با دست پراکنده شد، می توانید با اضافه کردن کمی آب داغ آن را تنظیم کنید. بیایید بلغورمان را داخل سینی ورز خام کوفته مان ببریم. روی آن ایزوت و نمک اضافه کرده و با تغذیه بلغور شروع به ورز دادن می کنیم. پیازهایی را که آب آن را گرفته بودیم اضافه می کنیم و به ورز دادن ادامه می دهیم. با اضافه کردن رب گوجه فرنگی، رب فلفل، ماست، شربت انار، روغن و آبلیمو به ورز دادن کوفته خام خود به مدت نیم ساعت ادامه می دهیم | 15 dakika sonunda bulgurumuzun üzerini açalım ve doğru kıvamda olduğunu anlamak için elimize bir parça alarak sıkalım. Eğer bulgurlarımız toparlanıp dağılmadan duruyorsa yeterli şekilde ıslanmış demektir. Ancak elinizle sıktığınızda dağılıyorsa biraz daha sıcak su ilavesi yaparak ayarlayabilirsiniz. Bulgurlarımızı çiğ köfte yoğurma tepsimize alalım. Üzerine isot ve tuzu ekleyelim, bulgura yedirerek yoğurmaya başlayalım. Suyunu sıktığımız soğanları ilave edelim ve yoğurmaya devam edelim. Domates salçası, biber salçası, yoğurt, nar ekşisi, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyerek çiğ köftemizi yarım saat kadar yoğurmaya devam edelim |
مرحله سوم تهیه چی کوفته ترکیه ای
فارسی | ترکی استانبولی |
1.5 این مرحله اگر هر کدام از مواد را اضافه کنید و خوب ورز دهید نتیجه بهتری خواهید گرفت. در ضمن اگر ایزوتی که استفاده می کنید دانه درشت و روغنی باشد براقیت و رنگ کوفته خام شما را زیباتر می کند. از هاون کوفته خاممون که به قوام دلخواهمون رسیده تکه هایی برداریم و با فشار دادن با دست بهش شکل بدیم. اگر در اینجا از دستکش استفاده می کنید، کوفته خام شما صاف تر می شود. فراموش نکنید که هر از گاهی دست های خود را خیس کنید. بعد از اتمام فرم دهی کوفته خام خود را با شربت کاهو، جعفری، لیمو و انار سرو می کنیم. من با این اندازه ها 25-30 کوفته خام گرفتم. چگونه کوفته خام درست کنیم؟ امیدوارم دستور پخت من رو که مفصل توضیح دادم امتحان کنید و راضی باشید. اشتهای خوب در حال حاضر!. | Bu aşamada her malzemeyi ekledikten sonra güzelce yoğurarak yedirirseniz daha güzel sonuç elde ederseniz. Aynı zamanda kullandığınız isotun da iri taneli ve yağlı bir isot olması çiğ köftenizin parlaklığını ve rengini daha güzel yapacaktır. İstediğimiz kıvama gelen çiğ köfte harcımızdan parçalar alalım ve elimizle sıkarak şekillendirelim. Burada eldiven kullanırsanız çiğ köfteleriniz daha pürüzsüz olacaktır. Ara ara da ellerinizi ıslatmayı ihmal etmemelisiniz. Şekillendirme işlemi bittikten sonra çiğ köftelerimizi marul, maydanoz, limon ve nar ekşisi eşliğinde servis edelim. Ben bu ölçülerle 25-30 adet çiğ köfte elde ettim. Çiğ köfte nasıl yapılır? detaylı bir şekilde anlattığım tarifimi umarım sizler de dener ve memnun kalırsınız. Şimdiden afiyet olsun!yarım saat kadar yoğurmaya devam edelim |