نحوه اخذ ویزای کار در ترکیه+ ویزای کاری ترکیه
نحوه اخذ ویزای کار در ترکیه سوال بسیاری از شماها می تواند باشد، ترکیه به دلیل موقعیت ممتازی که بین قاره های اروپا و آسیا دارد، مقصد خوبی برای افرادی است که می خواهند برای کسب درآمد بیشتر در خارج از کشور کار کنند. کار در ترکیه یک فرصت عالی برای افرادی است که به دلیل باز بودن تجاری و اقتصادی این کشور می خواهند روابط تجاری جدیدی برقرار کنند. جستجوی کار در ترکیه و کار در این کشور نیاز به ویزا کار ترکیه دارد. پس اگر با نحوه دریافت ویزای کاری ترکیه و یافتن کار در استانبول و سایر استان های این کشور آشنایی ندارید، این مقاله را تا انتها دنبال کنید. همچنین برای دانستن شرایط زندگی در استانبول و مزایای بانکی در ترکیه و نحوه دریافت آنها با ما همراه شوید.
نحوه اخذ ویزای کار در ترکیه
برای اینکه مجوز کار در ترکیه صادر شود، باید درخواست خود را به کنسولگری یا سفارت ترکیه در کشور خود ارسال کنید. همچنین باید همزمان برای مجوز کار از وزارت خانواده، کار و خدمات اجتماعی ترکیه درخواست دهید.ویزای کار در ترکیه معمولا به صورت شش ماهه صادر می شود.
اما پس از سه ماه اقامت در ترکیه، باید به اداره کل مهاجرت ترکیه مراجعه کرده و برای اقامت کوتاه مدت اقدام کنید.پس از آن مدت مجوز کار در ترکیه به حدود یک سال افزایش می یابد.اما بعد از یک سال می توانید آن را به دو یا سه سال افزایش دهید. پس از اقامت و کار در ترکیه به مدت هشت سال متوالی، می توانید برای مجوز کار دائمی اقدام کنید. این مجوز نیازی به تمدید ندارد.
انواع مجوزهای کار در ترکیه
بسته به نوع اقامت کارگر خارجی در ترکیه، دو روش مختلف برای دریافت مجوز کار وجود دارد:
کارگران خارجی با مجوز اقامت معتبر: این مجوز می تواند در قالب ویزای توریستی، درمانی، فعالیت های ورزشی و موارد مشابه صادر شود.
این مجوز باید حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد.
نکته مهم: افرادی که دارای مجوز اقامت برای مقاصد آموزشی هستند نمی توانند از این تسهیلات استفاده کنند و باید مستقیماً به وزارت کار ترکیه مراجعه کنند.
اگر فرد خارجی دارای مجوز اقامت معتبر نیست: باید به کنسولگری ترکیه مراجعه کرده و مجوز معتبر دریافت کند.
شرایط اخذ ویزای کاری ترکیه
روند درخواست ویزای کار در ترکیه با روند درخواست سایر ویزاها برای ورود به این کشور کمی متفاوت است.از آنجایی که در این فرآیند تنها شما درگیر موضوع نیستید، کارفرما نیز باید در این فرآیند شرکت کرده و در صورت نیاز مدارک استخدامی و سایر مدارک لازم را ارائه دهد.نکته مهم: قبل از درخواست مجوز کار در ترکیه باید یک پیشنهاد کاری یا قرارداد کاری از یک کارفرما در ترکیه دریافت کرده باشید.
بدون پیشنهاد کاری خاص در ترکیه، نمی توانید فرآیند اخذ ویزای کار ترکیه را آغاز کنید.واجد شرایط بودن برای ویزای کار در ترکیه به هدف شما از یافتن کار در استانبول یا سایر استان های این کشور بستگی دارد.به عبارت دیگر، این شرایط به عنوان شغلی که در آن کشور درخواست می کنید بستگی دارد.
برای مثال می توانید با هدف سرمایه گذاری و ایجاد شغل به عنوان کارآفرین وارد ترکیه شوید.همچنین عناوین شغلی دیگری مانند مدرس دانشگاه، ورزشکار، هنرمند، کارگر منطقه آزاد، روزنامه نگار و تعمیرکار می تواند از دیگر اهداف شغلی کار در ترکیه باشد که می توانید برای آنها درخواست ویزا دهید.پس از تصمیم گیری در مورد عنوان شغلی که می خواهید برای آن درخواست دهید، می توانید به صورت آنلاین درخواست دهید و به سؤالات مربوط به اطلاعات شخصی و اهداف سفر خود پاسخ دهید.پس از ارسال درخواست آنلاین، یک قرار ملاقات برای مصاحبه دریافت خواهید کرد.
وقتی برای مصاحبه به سفارت می آیید، باید این مدارک را همراه داشته باشید:
- تکمیل فرم درخواست ویزای کار ترکیه.
- پاسپورت با اعتبار حداقل شش ماه پس از ورود به ترکیه.
- دو عکس شخصی
- گواهی عدم سوء پیشینه که ثابت کند شما تحت تعقیب نیستید یا در گذشته مشکل قانونی نداشته اید.
- پیشنهاد کاری که در آن باید سمت، حقوق ماهانه و مدت اعتبار قرارداد خود را مشخص کنید.
- دیپلم مترجم یا ترجمه گواهی فارغ التحصیلی موقت.
- گواهی معادل دیپلم یا مدرک فارغ التحصیلی موقت که باید معادل یک موسسه آموزش عالی خارجی باشد.
- بیمه
- مدارک اقامت در ترکیه، از جمله قرارداد اجاره یا قرارداد خرید ملک در ترکیه.
- مدارک مالی به درخواست مقامات ترکیه ارائه شود. در این راهنما، شما باید مدرکی داشته باشید که حداقل 50 یورو برای هر روز اقامت در ترکیه دارید.
مراحل درخواست ویزای کاری ترکیه چیست؟
- پس از تکمیل فرآیند کاریابی در ترکیه و دریافت پیشنهاد کاری از سوی کارفرما، باید برای ویزای کار در ترکیه اقدام کنید.
- دو ماه قبل از ترک ترکیه می توانید برای اجازه کار در ترکیه اقدام کنید. البته این مدت نباید کمتر از یک ماه قبل از حرکت باشد.
- پس از درخواست ویزای کار در ترکیه، کارفرما 10 روز فرصت دارد تا مدارک لازم را به عنوان اسناد استخدامی به وزارت خانواده، کار و خدمات اجتماعی ترکیه (MLSS) ارائه دهد.
- هشدار: در صورتی که کارفرما مدارک مورد نیاز را به موقع ارائه ندهد، درخواست شما به دلیل ناقص بودن مدارک رد خواهد شد.
- بنابراین باید در تمام مراحل با کارفرمای خود هماهنگ شوید.
- در روز مصاحبه باید به موقع در سفارت یا کنسولگری حضور داشته باشید و مطمئن شوید که تمام مدارک خود را به همراه داشته باشید.
- زمانی که برای مصاحبه به سفارت ترکیه مراجعه می کنید، باید به کارفرمای خود اطلاع دهید تا بتوانند زمان درخواست را مدیریت کنند.
مصاحبه در واقع یک جلسه کوتاه با یک افسر در کنسولگری است که در آن از شما در مورد پیشنهاد کاری که دریافت کرده اید و سابقه کاری تان سوال می شود.
پس از مصاحبه، کارفرما باید مدارک اضافی را ظرف ده روز کاری پس از درخواست شما به وزارت کار و تامین اجتماعی ترکیه ارسال کند.
نکته مهم: در پایان، این وزارت خانواده، کار و خدمات اجتماعی ترکیه است که تصمیم می گیرد که آیا شما مجاز به کار در ترکیه هستید یا خیر.
در صورت تایید درخواست، مجوز کار در ترکیه معادل مجوز اقامت در آن کشور خواهد بود.به همین دلیل علاوه بر هزینه ویزا، باید برای اجازه کار و اقامت در این کشور نیز پرداخت کنید.پس از تایید درخواست شما، حداکثر 180 روز فرصت دارید تا وارد ترکیه شوید.هنگام ورود به ترکیه، باید ظرف یک ماه پس از ورود خود در سامانه ثبت آدرس ترکیه ثبت نام کنید.
کارفرما برای اخذ مجوز چه مدارکی را باید به وزارت کار ترکیه ارائه کند؟
همانطور که گفتیم مسیر اخذ مجوز کار در ترکیه یک جاده دو طرفه است که شما و کارفرمایتان باید همزمان و به صورت موازی در ترکیه طی کنید.
کارفرما در ترکیه باید موارد زیر را به عنوان بخشی از فرآیند مجوز کار در این کشور ارائه دهد:
- نامه درخواست مجوز کار
- فرم درخواست برای افراد خارجی
- جزئیات سهم جاری و ساختار سرمایه واحد تجاری.
- ترازنامه و صورت سود و زیان سال اخیر مورد تایید اداره مالیات یا حسابدار رسمی.
- وکالتنامه محضری برای شخصی که مجاز به ثبت آنلاین فایل به عنوان کاربر، توسط مؤسسه یا سازمان کارگری خارجی است.
چگونه در ترکیه کار پیدا کنیم؟
همانطور که گفته شد یکی از شرایط اصلی اخذ ویزای کار ترکیه، یافتن کار در این کشور است.یعنی اگر پیشنهاد کار یا سرمایه گذاری در یک شرکت ترکیه ای دریافت نکنید، نمی توانید برای ویزای کار ترکیه اقدام کنید.بنابراین قبل از هر اقدامی باید مراحل کاریابی در ترکیه را انجام دهید.شما می توانید از طریق آژانس های استخدام در استانبول یا هر استان دیگر این کشور برای آن اقدام کنید.
دو خبر خوب: زمانی که پیشنهاد شغلی دریافت می کنید، گرفتن ویزای کار در ترکیه چندان سخت نخواهد بود.علاوه بر این، حتی در صورت از دست دادن شغل، مجوز کار شما در ترکیه لغو نخواهد شد. بنابراین روی یافتن شغل تمرکز کنید تا راه خود را به ترکیه هموارتر کنید.
نکته مهم: اگر فرآیند کاریابی را با موفقیت انجام داده اید و پیشنهاد شغلی دریافت کرده اید، احتمالاً دانش شما از زبان ترکی برای کارفرما مهم نخواهد بود.
راه های مختلفی برای یافتن کار در ترکیه وجود دارد که در ادامه به شما معرفی می کنیم:
هنگامی که فرآیند جستجوی کار را در ترکیه یا استانبول یا هر استان دیگری آغاز می کنید، وب سایت های زیادی وجود دارند که می توانند راه را برای شما هموار کنند.
برای یافتن کار در ترکیه می توانید در اینجا بیشتر بخوانید.
می توانید این سفر را با گوگل شروع کنید. بهتر است در طول جستجوی شغل خود در ترکیه به دنبال شغلی بگردید که دوست دارید انجام دهید.
برای مثال می توانید عبارت (معلم عربی در غازیانتپ) یا (راننده تحویل در آنکارا) را جستجو کنید.
همچنین می توانید برای یافتن شغل در ترکیه از فیسبوک جابز کمک بگیرید.
این می تواند راه خوبی برای اطلاع از مشاغل اطرافتان باشد.
همچنین می توانید به گروه های مختلف فیس بوک مرتبط با حرفه، زبان یا ملیت خود بپیوندید.
هشدار: توجه داشته باشید که این یک راه غیر رسمی برای یافتن کار در ترکیه است. بنابراین، زیاد به پیشنهادهایی که از این طریق ارائه می شود اعتماد نکنید و سعی کنید فقط از آنها استفاده کنید تا ببینید چه فرصت های شغلی در دسترس است.
از طریق سایت های کاریابی در ترکیه کار پیدا کنید
اگر به دنبال کار در منطقه خاصی از ترکیه هستید یا فقط می خواهید وقت خود را صرف جستجوی شغل در استانبول کنید، می توانید از این وب سایت هایی که در دسترس همه جویندگان کار است استفاده کنید. و معروف ترین
- Yenibiris.com
- jooble.org
- Secretcv.com
- Iskur.gov.tr