تحصیل در ترکیه

دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت در ترکیه ✔️ اطلاعیه وزرات بهداشت

براساس تصویب شورای عالی ارزشیابی مدارک دانش آموختگان خارج از کشور که هر ساله برگزار می شود. لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت در ترکیه هر ساله توسط وزارت بهداشت اعلام می شود.

جمعا ۱۵ دانشگاه در سال  ۲۰۲۱ – ۲۰۲۲ در ترکیه مورد تایید وزارت بهداشت هستند که مدارکشان پذیرفته می شود.

  1. دانشگاه آنکارا ( Ankara Universit)
  2. آتاترک ارزروم ( Ataturk university)
  3. دانشگاه اگه ازمیر (Ege university)
  4. دانشگاه حاجت تپه ( Hacettepe university)
  5. دکوز ایلول (Dokuz Eylül University)
  6. دانشگاه استانبول (Istanbul University)
  7. دانشگاه قاضی ( Gazi University )
  8. کاتب چلبی ازمیر( Izmir Katip Celebi University )
  9. مارمارا (Marmara University)
  10. ۱۹ مایس(Ondokuz Mayis University)
  11. کوچ ( Koc University)
  12. باهچه شهیر (Bahçeşehir University)
  13. باشکنت (Başkent University)
  14. دانشگاه یدی تپه (Yeditepe University)
  15. آجه بادام(Acıbadem University)

 اطلاعیه وزارت بهداشت برای لیست ۲۰۲۱ -۲۰۲۲

از سال تحصیلی ۲۰۲۲-۲۰۲۱، زمان شروع به تحصیل در دوره اصلی، ملاک مورد تایید بودن دانشگاه مطابق با لیست دانشگاه های مورد تایید اعلامی وزارت بهداشت می‌باشد.

معیار شروع به تحصیل، تاریخ ویزای معتبر، تاریخ خروج از کشور و تاریخ حضور و شرکت در کلاس‌های دوره اصلی، مطابق با برنامه سال‌تحصیلی دانشگاه مربوطه می‌باشد.

نکته ۱: تاکید می­‌گردد کالج­‌های وابسته به دانشگاه اصلی ذکر شده در لیست و شعب آن در سایر کشورها مورد تایید نبوده و مدارک صادره از آنها قابل ارزشیابی نمی­‌باشد.

نکته ۲: شایان ذکر است با توجه به مصوبه هفتادمین جلسه شورایعالی برنامه­‌ریزی علوم پزشکی، امکان انتقال دانشجویان به داخل کشور که از ابتدای سال ۲۰۱۹(۱۳۹۷/۱۰/۱۱) تحصیل خود را در یکی از دانشگاه‌های مورد تایید خارج از کشور آغاز نموده­‌اند، ممنوع شده و در صورت اتمام تحصیل این افراد، مدارک صادره طبق ضوابط اعلام شده قابل ارزشیابی می‌باشد.

اطلاعیه وزرات بهداشت

حتما باید مدرک زبان داشته باشید!

از سال تحصیلی ۲۰۲۲-۲۰۲۱، داوطلبان تحصیل با هزینه شخصی در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت بهداشت در خارج از کشور، برای برخورداری از هرگونه خدمات و تسهیلات قابل ارائه توسط این وزارت طبق ضوابط و مقررات مربوطه، باید در هنگام ارائه درخواست برای بهره مندی از خدمات مذکور، علاوه بر مستندات اعلام شده در آئین‌نامه‌های مربوطه، مدارک زیر که نشان دهنده تسلط لازم آنها به زبان خارجی کشور محل تحصیل می‌‏باشد، و توسط مراکز یا موسسات مورد تایید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی صادره شده است، را نیز ارائه نمایند:

برای کشورهای انگلیسی زبان: مدرک حداقل نمره ۶ برای آزمون IELTS General و یا نمره معادل آن در آزمون TOEFL (60%-78%).
برای کشورهای روسی زبان: مدرک قبولی حداقل سطح A2 (TBU: basic level) زبان روسی براساس آزمون TORFL.
کشور چین: مدرک حداقل نمره ۱۲۰ در سطح ۲ آزمون HSK .
برای کشورهای ترک زبان: مدرک سطح B2 آزمون تومر(TÖMER): کسب مجموع نمره ۶۶ تا ۷۰ .
برای سایر کشورها: مدرک زبان بر اساس شرط تعیین شده از سوی دانشگاه مورد تایید پذیرش دهنده.

متقاضیان باید توجه داشته باشند:

در صورتی که دانشگاه خارجی مورد نظر، قبولی و کسب حداقل نمره در آزمون زبان خاصی را معیار و شرط پذیرش قرار دهد، داوطلب ملزم است آن شرط را نیز(علاوه بر موارد فوق) احراز نماید.
در خصوص دوره های تحصیلات تکمیلی و PhD ، زبان غالب دانشگاه در دوره مربوطه ملاک می‌باشد.
نکته ۳: دوره های کالج، پادفک، Pre-Med، Foundation و … که ممکن است برای ورود به برخی رشته ها و یا دانشگاه ها الزامی باشد، به عنوان دوره اصلی رشته دانشگاهی محسوب نگردیده و هیچگونه تسهیلات یا خدماتی برای شروع یا در طول این دوره ها از سوی وزارت بهداشت به متقاضیان ارائه نخواهد شد.

یک اشتباه رایج در مورد لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت در ترکیه!!!

هرساله دو لیست مجزا توسط دو نهاد علمی کشور منتشر می شود
۱-لیست وزارت علوم
۲-لیست وزارت بهداشت

حال کدام لیست بدردمان میخورد؟

بستگی به رشته مورد نظرتان دارد ، اگر رشته های خانواده پزشکی و پیراپزشکی را برای تحصیل در خارج انتخاب نموده اید به سراغ آخرین لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت بروید و اگر متقاضی رشته های مهندسی ، مدیریتی ، هنری هستید لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم را چک کنید

مراقب افراد سود جو باشید

۳-مراقب افراد سودجو باشید

لازم به ذکر است که همیشه در این میان افرادی خواهند بود که با وعده هایی واهی اقدام به جذب با عنوان خرید صندلی ، خرید سوالات آزمون ها   مینمایند این مساله امریست بسیار ساده لوحانه که در سالیان گذشته خانواده های بسیاری را متضرر نموده است چه ضرر های مالی و چه ضررهایی که عمر افراد را به بطالت میکشاند.

 

چند نکته مهم در مورد لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت :

تذکر۱ : پس از اینکه متقاضی در دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت تحصیل کرده و به ایران برمیگردد مجددا باید مدرک وی مورد ارزشیابی قرار گیرد . در این مسیر آزمون هایی تعریف شده وجود دارد که این متقاضیان باید در آنها شرکت کند و این مسیر یک سال و در برخی اوقات تا دوسال نیز طول میکشد

تذکر ۲: افرادی که در رشته های خانواده پزشکی و  در دانشگاه های غیر تایید تحصیل میکنند امکان شرکت در آزمون ارزشیابی را ندارند و مدرک انها ارزشیابی نمیشود. مواظب افراد سودجو در این زمینه باشد

پزشکی ترکیه : زمان ثبت نام دانشگاه های ترکیه هر سال بین نیمه اردیبهشت تا نیمه تیر می باشد برای ورود به این دانشگاه ها آزمون yos هر ساله برگزار میشود که زبان آزمون دانشگاه ها به زبان های انگلیسی و ترکی برگزار می شود. همچنین بعضی از دانشگاه های ترکیه با استقبال زیاد از آزمون یوس، آزمون را به زبان های عربی و حتی فارسی نیز برگزار میکنند.

شرایط شرکت در آزمون یوس چیست؟

لطفا امتیاز بدید
موسسه گاما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا