آموزش رایگان عکاسی

اصول عکاسی با موبایل 📱: ترفندهایی که کمک می‌کند عکس‌های بهتری با گوشی بگیرید

 

همه ما با اصول عکاسی با موبایل (گوشی هوشمند) آشنا هستیم؛ گوشی خود را بیرون می‌آورید و دکمه‌ای را فشار می‌دهید. اما اگر واقعاً قصد دارید آن خاطرات را برای آیندگان حفظ کنید، پس می‌خواهید عکس‌های گوشی شما بهترین کیفیت را داشته باشند. پس با این نکته‌ها و ترفندها، عکاسی با گوشی خود را بهتر کنید.

آزمون تعیین سطح گاما

همان‌طور که توضیح خواهیم داد، تنظیمات دوربین، نور، حالت‌های صحنه و ترکیب‌بندی، همگی می‌توانند در کیفیت عکس نقش داشته باشند. و هنگامی که عکس‌هایتان فوق‌العاده به نظر می‌رسند،  باید مطمئن شوید که برای پشتیبان‌گیری از آن‌ها در جایی امن هم وقت می‌گذارید.

عکاسی با موبایل چگونه است؟

دوربین‌های گوشی‌های هوشمند در مدت‌زمان کوتاهی راه درازی را پیموده‌اند و اکنون اکثر گوشی‌ها تا حدی کنترل بر فوکوس و نوردهی عکس را به شما می‌دهند. اگر فوکوس دستی در دسترس باشد، معمولاً با ضربه زدن روی صفحه، در نقطه‌ای که می‌خواهید دوربین فوکوس کند، فعال می‌شود. تنظیمات برنامه دوربین گوشی خود را نیز بررسی کنید. اگر گزینه تشخیص چهره را پیدا کنید، به طور خودکار روی چهره‌ها زوم می‌شود و به شما کمک می‌کند از عکس‌هایی که در آن، صورت دوستانتان تار است جلوگیری کنید.

کلاس عکاسی آموزشگاه فنان+ مدرک بین المللی+ شرایط اقساطی

نوردهی در عکاسی با موبایل

نوردهی یا میزان نور مجاز به کادر اهمیت دارد. در برنامه پیش‌فرض دوربین آیفون، می‌توانید برای فوکوس یک بار ضربه بزنید، سپس برای تنظیم نوردهی نگه دارید و بکشید. این داستان در برنامه دوربین برای اندروید استوک مشابه است؛ برای فوکوس یک بار ضربه بزنید، سپس می‌توانید نوردهی را از طریق نوار لغزنده‌ای که در کنار یا بالای صفحه ظاهر می‌شود تنظیم کنید.

HDR یا High Dynamic Range اکنون یکی از ویژگی‌های اصلی برنامه‌های دوربین گوشی‌های هوشمند است. به عبارت ساده، جزئیات را از تاریک‌ترین و روشن‌ترین قسمت‌های تصویر شما به وجود می‌آورد و به طور کلی تعادل بهتری از رنگ‌ها ایجاد می‌کند. نکته منفی این است که در حالت HDR، پردازش عکس‌ها کمی بیشتر طول می‌کشد، درحالی‌که گوشی هوشمند شما همه این‌ها را می‌تواند اتوماتیک انجام می‌دهد.

این پردازش به‌ویژه برای عکس‌های مناظر و پرتره مناسب است، به‌خصوص زمانی که محدوده وسیعی بین تاریک‌ترین و روشن‌ترین قسمت‌های عکس شما وجود دارد. از آنجایی که گرفتن عکس، چند میلی‌ثانیه بیشتر طول می‌کشد، باید از آن، در سوژه‌هایی که سریع حرکت می‌کنند یا زمانی که نمی‌توانید تلفن خود را ثابت نگه دارید، استفاده نکنید.

برند و مدل گوشی شما هرچه که باشد، باید «حالت HDR» را در مکانی مشخص در جایی روی صفحه ببینید. همچنین این احتمال وجود دارد که بتوانید آن را به‌صورت خودکار تنظیم کنید، به این معنی که حالت HDR هر زمان که دوربین احساس کند می‌تواند مفید باشد فعال می‌شود. همچنین می‌توانید حالت HDR را به‌صورت دستی روشن و خاموش کنید.

نور یکی از عوامل مهم در هر عکس است. اگر می‌توانید از نور طبیعی موجود استفاده کنید، دیگر لازم نیست به فلاش داخلی گوشی خود متوسل شوید (که ممکن است نتایجی ایده‌آل کتری به شما بدهد، به‌خصوص در فاصله دور). اگر می‌توانید، سوژه‌هایتان را طوری قرار دهید که از جلو به‌خوبی روشن شوند و نور قوی از پشت ظاهر نشود. البته، این کار همیشه برای عکس‌های سریع امکان‌پذیر نیست، اما هر کاری که می‌توانید انجام دهید.

استفاده از نور مصنوعی نیز می‌تواند کارساز باشد، اگرچه باید بیشتر مراقبت  باشید. به ‌عنوان مثال، در یک صحنه شبانه، موضوع عکاسی باید بیشتر به درخشش نورهای مصنوعی نزدیک‌تر شود و باید مطمئن شوید که سوژه  تا حد ممکن روشن است. استفاده از فلاش می‌تواند کمک‌کننده باشد، اما اگر وقت دارید، یک عکس با فلاش و یکی بدون فلاش امتحان کنید تا تفاوت را ببینید.

یکی از زمینه‌هایی که در آن دوربین‌های گوشی هوشمند از دوربین‌های اختصاصی عقب هستند، حساسیت آن‌ها به حرکت است. حتی یک تکان خفیف نیز می‌تواند باعث شود که عکس شما تفاوت زیادی با عکس یک دوربین DSLR داشته باشد. زیرا  یک DSLR حرفه‌ای‌تر با این نوع حرکت بهتر کنار می‌آید. بنابراین مهم است که لرزش دوربین را تا حد امکان به حداقل برسانید. خرید سه‌پایه ممکن است وسیله‌ای اضافی به نظر برسد، اما می‌توانید از مدل‌های سه‌پایه کوچک و ارزان‌قیمت را که مخصوص گوشی‌های هوشمند ساخته شده‌اند، انتخاب کنید. اگر نمی‌خواهید سه‌پایه بگیرید، از هر چیزی که در دسترس است استفاده کنید – دیوار، شانه دوست یا حتی بازوی دیگرتان. ثابت نگه داشتن عکس به‌ویژه در شرایط نور کم، زمانی که زمان نوردهی باید طولانی‌تر باشد، مهم است.

ترفندهای عکاسی با موبایل

قانون یک‌سوم، یک ترفند قدیمی عکاسی است که سال‌هاست وجود دارد، اما هنوز هم می‌توانید آن را در گوشی‌های هوشمند اعمال کنید. طبق قانون یک‌سوم، یک تصویر به 9 بلوک مساوی تقسیم می‌شود که یک شبکه سه در سه را تشکیل می‌دهند. باید هدفتان این باشد که جالب‌ترین قسمت‌های تصویرتان (مانند یک خط درخت یا گروهی از چهره‌ها) را در نزدیک گوشه‌های این بخش‌ها، جایی که خطوط شبکه‌ای کادر به هم می‌رسند، به دست آورید.

برای بهبود ترکیب شات خود، قانون یک‌سوم را امتحان کنید. فرقی نمی‌کند که در حال عکاسی از دوستان یا یک عکس منظره باشید، این قانون در هر صورت جواب می‌دهد. وقتی مجبور نباشید خودتان خطوط جداکننده را تصور کنید، ساده‌تر است و تقریباً هر برنامه دوربینی که وجود دارد آن‌ها را برای شما نمایش می‌دهد. در برنامه دوربین اندروید استوک، نماد شبکه را در لبه صفحه مشاهده خواهید کرد، در حالی که در iOS گزینه شبکه در زیر Photos & Camera در تنظیمات است.

به یاد داشته باشید که روزهای انتظار برای پردازش و ویرایش فیلم و عکس، قبل از اینکه بتوانید عکس‌های خود را ببینید، مدت‌هاست گذشته است. با گرفتن عکس‌های بیشتر، می‌توانید تصاویر خود را بعد از رویداد مرور کنید و همه آن‌ها را به‌جز بهترین‌ها حذف کنید. اکثر گوشی‌ها برای این منظور دارای حالت انفجاری و پشت سرهم هستند. در iOS و اندروید، با نگه داشتن دکمه شاتر در حالت عکس، آن را فعال می‌کنید. برای ایجاد تغییرات در نحوه عملکرد حالت پشت سر هم می‌توانید به تنظیمات دوربین بروید.

ادیت در عکاسی با موبایل

برای عکاسی با موبایل و گرفتن تصاویر خوب از گوشی شما با دوربین گوشی شروع و ختم نمی‌شود. همچنین می‌توانید یک برنامه ویرایش عکس را به ترکیب اضافه کنید تا عکس‌های خود را قبل از به اشتراک گذاشتن با دنیا تغییر دهید. علاوه بر برنامه‌های ویرایشی ارائه‌شده توسط اپل و گوگل، جایگزین‌هایی مانند Snapseed، Adobe Photoshop Express و VSCO می‌توانند با تصاویر شما شگفتی ایجاد کنند. Adobe حتی هوش مصنوعی را در برنامه‌های ویرایشی عکس خود گنجانده است. می‌توانید فیلترها را اضافه کنید، رنگ‌ها را تغییر دهید، تصاویر را صاف کنید و ….

حالا که صحبت از فیلترها شد، خوب است که بدانید اینستاگرام برای iOS و اندروید فقط یک شبکه اجتماعی نیست. اینستاگرام می‌تواند عکس‌های نامرغوب شما را با چند ضربه به آثار هنری تبدیل کند. این برنامه در حال حاضر شامل مجموعه‌ای از ابزارهای ویرایش و بهینه‌سازی است که آن را به یکی از بهترین برنامه‌های عکس‌برداری تبدیل می‌کند.

اگر از iOS استفاده می‌کنید، دوربین داخلی آن، مجموعه‌ای از فیلترهای زنده را ارائه می‌کند که می‌توانید از بین آن‌ها انتخاب کنید. و اگر از iPhone 7 Plus استفاده می‌کنید، می‌توانید برای جلوه فوری عمق میدان (جایی که سوژه واضح است اما پس‌زمینه محو می‌شود) انگشت خود را روی حالت پرتره بکشید. در Android، برنامه دوربینی که دارید بسته به سازنده گوشی شما متفاوت است. برنامه دوربین گوگل استوک دارای یک فیلتر روشنایی بسیار مفید است که از طریق نماد دماسنج در دسترس است.

می‌توانید از میان تنظیمات، پیش‌فرض‌هایی از جمله ابری را انتخاب کنید، بنابراین می‌توانید رنگ‌ها را بدون توجه به نوع نوری که با آن سروکار دارید، به‌درستی نمایش می‌دهید. در همین حال، برنامه‌های پیش‌فرض دوربین سامسونگ، ال‌جی، سونی، هوآوی و … شامل انواع صحنه‌ها و ابزارهای دیگر هستند. برای مثال، در گوشی‌های جدیدتر سامسونگ، می‌توانید روی دکمه Mode ضربه بزنید تا یک حالت حرفه‌ای مملو از فیلترها و تنظیمات رنگ و کنتراست ظاهر شود که حتی قبل از گرفتن عکس می‌توان آن را تغییر داد. بنابراین برنامه دوربین گوشی را باز کنید و کمی در آن کاوش کنید.

اصول عکاسی با موبایل

پکیج آموزش ویدیوی عکاسی برای اولین بار در سراسر کشور جهت خرید پکیج کلیک نمایید

اگر شما هم علاقه‌مند هستید که به بهترین نحوه ممکن با عکاسی و مباحث تکنیکی و عملی آن آشنا شوید و در حین آموزش بتوانید مدرک بین المللی خود را دریافت کنید

کلاس عکاسی آموزشگاه فنان+ مدرک بین المللی+ شرایط اقساطی

 

جهت کسب اطلاع از طول دوره ها و نحوه ثبت نام با ما در ارتباط باشید.

۰۹۱۹۰۱۹۲۵۴۲

۰۹۱۹۰۱۹۲۵۸۲

 

لطفا امتیاز بدید
موسسه گاما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا