فرهنگ غذایی چین: فرهنگ غذایی مناطق مختلف چین
در این متن درمورد فرهنگ غذایی چین و مناطق مختلف آن توضیح داده شده در فرهنگ چین غذا بخش مهمی از زندگی روزمره است و تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله: فلسفه ی یین و یانگ، نظریات کنفسیوس،طب سنتی و خصوصیات منحصر به فرد قبایل شکل گرفته است.
یین و یانگ
چینی ها معتقد هستند که عناصر مثبت وعناصر منفی در جهان وجود دارد که همان یین ویانگ است.
یین نشان دهنده عنصر منفی و یانگ نشان دهنده عناصر مثبت است که به بین این دو نصر باید تعادل برقرار شود که باعث ایجاد بیماری نشود.
این دیدگاه در فرهنگ غذایی چین نیز دیده میشود برای مثال: موادغذایی سرد در دسته یین قرار میگیرند مثل خربزه،هندوانه،خیار…. و موادغذایی گرم در دسته یانگ قرار میگیرند مثل موز،فلفل چیلی، سیر،گوشت گاو….
مصرف زیاد غذاهای سرد که در دسته یین قرار دارند باعث معده درد، اسهال، سرگیجه، ضعف و سرما در بدن میشود و مصرف زیاد غذاهای گرم باعث جوش، خونریزی بینی، سوء هاضمه، یبوست و گلو درد میشود.
به همین دلیل هردوگروه موادغذایی باید بصورت متعادل و مساوی مصرف شود.
لبنیات
گفته میشود که لبنیات کم مصرفترین ماده غذایی در چین است بخصوص در گذشته به این دلیل که اکثر چینی ها قادر به هضم لاکتوز نیستند.
سنت پخت و پز
آشپزی چینی با گذر زمان شامل هشت سنت پختوپز شده است که عبارتند از: آنهویی (Anhui)، گوانگدونگ (Guangdong)، فوجیان (Fujian)، هونان (Hunan)، جیانگسو (Jiangsu)، غذاهای سیچوان (Sichuan)، سبک شاندونگ (Shandong) ژجیانگ (Zhejiang) است.
از طرف دیگر سه جنبه اصلی و سنتی برای توصیف غذای چینی رنگ، عطر و طعم است.
چینی ها در بین خود جمله های معروفی در وصف فرهنگ غذایی مناطق مختلف دارند مانند :” در جنوب برنج و در شمال گندم” یا ” جنوب شیرین،شمال شور،شرق ترش،غرب تند”.
از گذشته تا به امروز تغییر در آشپزی چینی ها تاثیر داشته، آن ها در فصل تابستان بیشتر غذاهای رقیق و خنک و در زمستان غذاهایی با طبع گرم و غلیظ میخورند.
عادات غذایی مردم شمال وجنوب چین متفاوت است از نظر نوشیدن سوپ مردم جنوب چین سوپ را یک وعده ی غذایی به شمار میاورند در حالی که مردم شمال چین آن را پس از غذای اصلی مینوشند.
جنوبی ها اغلب غذاهای شیرین و شمالی ها غذای شور میخورند.
آشنایی با فرهنگ غذایی مناطق مختلف چین
مناطق شمالی
غذاهای مناطق شمال چین معمولا چرب و شور هستند ،این مناطق زمستان هایی سرد و خشک و تابستان هایی گرمی دارند و در غذاهایشان به این نکته هم توجه میکند در فصول مختلف خوراکی هایی که برای آن فصل مناسب هستند را میخورند.
مردمان شمال چین از گوشت و نشاسته زیادی در غذاهایشان استفاده می کنند.
بیشتر تمایل به استفاده از مواد غذایی بر پایه ی گندم دارند البته آن ها علاقه ی بسیاری هم به استفاده از سبزیجات دارند.
به دلیل این که در زمستان ها کشاورزیشان رونقی ندارد در این فصل بیشتر از گوشت استفاده میکنند.
در هنگام پخت پز غذا معمولا همه چیز باهم تفت می دهند درصورتی که در مناطق جنوبی معمولا موادغذایی را جدا از هم تفت میدهند.
مناطق جنوبی
غذاهای مناطق جنوب چین معمولا شیرین هستند
از نظر غذای اصلی جنوبی ها عاشق برنج هستند و از سرکه و ترشیجات در غذاهای خود زیاد استفاده میکنند
تقریبا همه غذاها با ترشی و سس سرو میشود.
مردم جنوب چین سوپ را یک وعده ی غذایی به شمار می اورند.
مناطق شرقی
غذاهای مناطق شرق چین معمولا ترش هستند.
رود یانگ تسه در سمت شرق چین قرار گرفته و باعث شده تا کشاورزی در این نواحی پررونق باشد
به همین دلیل گندم و برنج نقش مهمی در غذاهای مناطق شرقی چین دارند.
غذاهای دریایی هم در شرق چین زیاد یافت می شوند زیرا در این نواحی رودهای بسیاری جریان دارند و صید ماهی یکی از مشاغل اصلی این منطقه است.
مناطق غربی
غذاهای مناطق غرب چین معمولا تند هستند.
تعداد زیادی از مردمان نواحی غربی چین، مسلمان هستند به همین دلیل غذاهای حلال در این مناطق بیشتر رواج پیدا کرده.
موادغذایی که معمولا در غذاهای این منطقه استفاده میشود گندم، پیاز، هویج، فلفل، بادمجان و گوجه فرنگی است.
در این ویدیو میتونین مدل های مختلف آشپزی چینی و فرهنگ غذایی مناطق مختلف چین را ببینین