درباره کریسمس در کشور فرانسه و آداب و رسومشان بیشتر بدانیم
فرانسه مانند دیگر کشورهای جهان که کریسمس را جشن میگیرند، رسومی دارد که ممکن است در کشورهای دیگر برگزار نشود. ناگفته نماند نحوۀ برگزاری کریسمس در فرانسه کمی با کشورهای دیگر متفاوت است. بهعنوان مثال، مغازههای شهرهای فرانسوی در ایام کریسمس برخلاف بسیاری از کشورها، موسیقیهای مربوط به کریسمس را پخش نمیکنند. با اینکه فرانسویها بیرون خانههایشان را با چراغهای ریسهای تزیین نمیکنند، در روستاهای فرانسه معمولاً این کار را انجام میدهند. همچنین، وجود درخت بزرگ کریسمس در نزدیکی مرکز شهر فرانسه رایج است. در این مقاله، با رسوم جالب کریسمس در فرانسه بیشتر آشنا خواهیم شد.
CRÈCHE
همانطورکه میدانید، یکی از دلایل زیبایی کریسمس استفاده از وسایل تزیینی و دکورهای زیبا و خاص است. بیشتر افراد نیز با برخی از وسایل، مانند درخت کریسمس و گویهای رنگارنگ و هدیههایی آویزان از درخت آشنا هستند. یکی از تریینات موجود در منزل هر فرد فرانسوی در کریسمس، CRÈCHE یا همان La Crèche است که جزو سنن مهم این کشور به شمار میآید. این دکور شب ولادت حضرت مسیح(ع) را بهتصویر میکشد و شخصیتهای مهمی که در La Crèche دیده میشوند، حضرت مریم(س)، حضرت یوسف(ع)، کودکی مسیح(ع)، خر، گاو نر و گاهی سه پادشاه هستند.
جشن زیبای کریسمس در فرانسه، در 5 دسامبر آغاز می شود که جشن سن نیکولا ست، اما شب کریسمس زمانی برای جشن کریسمس فرانسه است. ناقوس کلیساها طنین انداخته می شوند و صدای آواز دسته جمعی فرانسوی به نام نوئلز را می خوانند. در روز کریسمس خانواده های مسیحی به کلیسا می روند و سپس از یک جشن فراوان غذاهای عالی لذت می برند که با بوش نوئل سنتی تمام می شود. دسری سنتی که از کیکی اسفنجی پر شده از کرم کره یا خامه کره ای است که به شکل تنه درخت درست شده است . این کیک معمولاً با شکلات یا کرم کره پوشیده شده و با پودر قند به عنوان نمادی از برف، قارچهائی درست شده از مرنگ، تمشک تازه و شاخههای فرعی تزیین میشود.
رسم خاص کریسمس در فرانسه
پیش غذا در شب کریسمس در فرانسه شامل: صدف (به زبان فرانسه des huîtres)، du foie gras (از جگر اردک یا غاز تهیه می شود)،حلزون (به زبان فرانسه des escargots ) و ماهی قزل آلا دودی (به زبان فرانسه du saumon fumé.)
• غذای اصلی ( Le plat princial)
غذای اصلی کریسمس در فرانسه اغلب بوقلمون(une dinde) است که با شاه بلوط (به زبان فرانسهaccompagnée de marrons ) و گاهی پودینگ سفید یا سیاه (به زبان فرانسه du boudin blanc ou noir) همراه است.
• دسر ( Le dessert)
دسر محبوب فرانسوی ها، کیک اسفنجی (به زبان فرانسه une génoise) آغشته به شربت (به زبان فرانسه sirop)، کره (به زبان فرانسه beurre) با یک گاناش شکلاتی (به زبان فرانسه une ganache au chocolat) می باشد.
با این حال ، در پرووانس(به زبان فرانسه en Provence) در جنوب شرقی فرانسه (dans le sud-est de la France) ، دسرهای دیگری درست می شود. این دسرها کیک شکلاتی نیست بلکه:
- آجیل و خشکبار ( des noix)
- انجیرهای خشک شده ( des figues séchées)
- مقداری کشمش خشک شده ( des raisins secs)
- خمیر بشقاب (de la pâte de coing)
- میوه های مختلف شیرینی ( divers fruits confits) و غیره
دکوراسیون کریسمس در فرانسه
همانند بسیاری از کشورهای اروپایی، دکوراسیون اصلی در خانه ها و در خیابان ها درختان صنوبر یا سینین دونه است. الهام بخش درخت به طور عمده از الزاس بود، با اولین یادداشت ثبت نام یک درخت کریسمس که در یک سند متنی از سال 1521 در نمایشگاه Bibliotheque Humaniste در سلستات (که تا سال 2018 بازسازی می شود) ظاهر می شود. این نسخ خطی 4 شیلینگ را به سرپرست جنگل توصیف می کند تا از درخت سنت از روز سنت توماس در روزهای 21 دسامبر تا روز کریسمس قطع شود.
درختان ابتدا با سیب های روشن قرمز تزئین شدند، یادآور سقوط از آرزوی آدم و حوا. از قرن شانزدهم، گل هایی مانند گل رز، ساخته شده از کاغذ چند رنگ، درختان تزئین شده و به دنبال دکوراسیون های فلزی برای تصور نقره و طلا.