دانستنی های چین

طرز تهیه چند غذای معروف و خوشمزه چینی

امروزه غذاهای چینی به خاطر سالم بودن و خوشمزه بودن آن در بین مردم دنیا مخصوصا مردم آمریکا و اروپا بسیار طرفدار دارد در این متن اسم چند غذای معروف چینی و دستور پخت ان را میتوانید یاد بگیرید

غذاهای چینی بسیار پر رنگ و لعاب بوده و واقعا اشتها برانگیز هستند و از سبزیجات تازه دانه های خوراکی مغذی روغن کنجد گوشت اماده میشوند .

طبعا مناطق مختلف چین غذاهای منطبق و مربوط با مناطق خودشون رو دارا هستند .

چینی ها به غذا و فرهنگ غذاخوری خود بسیار می بالند و غذا خوردن را فرصت مناسبی برای تجدید دوستی ها و نزدیک شدن اعضای خانواده به هم میدانند .

حالا نام چند غذا رو باهم یاد میگیریم

1_ دامپیلینگ 饺子 Jiǎozi

2_ خوراک مرغ کونگ پائو  宫保鸡丁 Gōng bǎo jī dīng

3_  مرغ چو مِین 鸡肉炒面 Jīròu chǎomiàn

4_ برنج سرخ شده یانگژو 揚州炒飯 Yángzhōu chǎofàn

5_هات پات 火锅 Huǒguō

6_ مرغ  با سس پرتقال 橙子鸡 Chéng zǐ jī

7_ اردک پکنی  北京烤鸭 Běijīng kǎoyā

8_ ماپو توفو 麻婆豆腐 Má pó dòufu

9_ اسپرینگ رول chūn juǎn 春卷

10_ نودل سرخ شده 炒面 Chǎomiàn

دستور پخت چند غذای چینی

دستور پخت مرغ پکنی 北京烤鸭

از بین غذاهای چینی این یک غذای محبوب و چند صد ساله است که از پکن می آید در ابتدا این غذای درباریان و افراد خیلی ثروتمند بوده اما بعد ها هم بین مردم عادی پخت و سرو میشده است

در سال ۱۹۷۰ میلادی این غذا توسط نخست‌وزیر وقت به غذای ملی برای پذیرایی از میهمانان خارجی اعلام شده است

مواد لازم

۱_ اردک کامل با پوست یک عدد

۲_پودر دارچین نصف قاشق چایخوری

۳_ پودر زنجبیل نصف قاشق چایخوری

۴_ جوز هندی  یک چهارم قاشق چایخوری

۵_ میخک یک هشتم قاشق چایخوری

۶_فلفل سفید یک چهارم قاشق چایخوری

۷_ سویا سس سه قاشق غذاخوری

۸_ عسل یک قاشق غذاخوری

۹_ پیاز خرد شده پنج عدد

۱۰_مربای آلو یک دوم فنجان

۱۱_ چاتنی یک چهارم فنجان

۱۲_ شکر یک و نیم قاشق چایخوری

۱۳_ سرکه سفید یک و نیم قاشق چایخوری

۱۴_ پرتقال خورد شده یک عدد

۱۵_ جعفری تازه برای تزیین

ابتدا برای تهیه اردک پکنی باید اردک رو بدون اینکه پوستش آسیب ببیند خوب تمیز کرده و بشویید و دم ان را کامل ببرید.

سپس دارچین، جوز هندی، زنجبیل، فلفل سفید و میخک را در یک کاسه خوب با هم مخلوط کنید و از این مخلوط یک قاشق چایخوری در شکم اردک بریزید

سپس یک قاشق غذاخوری  سس سویا را با بقیه مواد مخلوط کنید و به طور مساوی به تمام سطوح بیرونی اردک بمالید.

حالا یکی از پیازها را به چهار قسمت تقسیم کرده و در داخل شکم اردک فرو میکنیم، اردک را درون یک ظرف گذاشته رویش را پوشانده و به مدت دو ساعت یا یک شب در یخچال قرار میدهیم

اردک را از یخچال بیرون بیاورید و به صورت سربالا درون بخارپز گذاشته و به مدت یک ساعت بخارپز کنید.

اردک بخار پز شده را جوری خارج کنید که تمام آپ پیازها از شکم اردک خارج شود ، اردک را از سمت سینه آن درون ظرف بزرگ فر گذاشته به به مدت نیم ساعت با شعله بسیار کم تفت دهید

فر را در دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد بگذارید اردک را به مدت یک ساعت درون فر قرار دهید دمای فر را به ۲۶۰ درجه سانتیگراد بگذارید و اردک  را به مدت پنج دقیقه دیگر در فر بگذارید تا پوست آن به رنگ قهوه‌ای روشن تبدیل شود

سپس فر را خاموش کرده و اردک را خارج کنید.

حالا مربای آلو و شکر و سرکه را با هم مخلوط کرده و در یک کاسه قرار دهید

اردک را در ظرف سرو بگذارید و با پرتقال خرد شده و جعفری تزیین کنید ظرف سس آلو را کنار ظرف اردک گذاشته

اکنون غذای شما اماده است

هشدار سس سویا بسیار شور هست

دستور پخت مرغ پرتقالی یا 橙子鸡

از بین غذاهای چینی این یک غذای محبوب برای همه مخصوصا ما ایرانی ها چون این غذا با ذائقه ما ایرانی بسیار جور میباشد این غذا اغلب با برنج نان و نودل سرو میشود

طرفدارای این غذا به حدی زیاد است که در اکثر رستوران های چینی خارج از چین سرو میشود

طرز تهیه

بخش اول مربوط به سوخاری

۱_ یک کیلو مرغ ترجیحا قسمت بالای ران مرغ اما بدون استخوان

مرغ هارا به تکه های سه سانتی تکه تکه کنید

۲_ نمک یک قاشق چایخوری

۳_ فلفل سفید یک قاشق چایخوری

۴_ نشاسته یک پیمانه

۵_ ارد سفید سه پیمانه

۶_ تخم مرغ یک عدد

۷_ آب یک و نیم پیمانه

۸_ روغن سه قاشق غذاخوری

مواد لازم برای پختن سس پرتقال

۱_ روغن یک قاشق غذاخوری

۲_ دانه های فلفل قرمز ( میتوان از پودر دانه فلفل استفاده کرد) یک چهارم قاشق چایخوری

۳_ سیر کوبیده یک قاشق غذاخوری

۴_ زنجبیل تازه کوبیده شده یک دوم قاشق چایخوری

۵_ شکر سفید یک چهارم پیمانه

۶_ شکر قهوه‌ای یک چهارم پیمانه

۷_ آب پرتقال یک چهارم پیمانه

۸_ سرکه  یک چهارم پیمانه

۹_ سس سویا  دو قاشق غذاخوری

۱۰_ نشاسته دو قاشق غذاخوری

۱۱_ اب دو قاشق غذاخوری

۱۲_ روغن کنجد یک قاشق سوپ‌خوری

ابتدا مرغ هارا آماده و خوب بشویید مواد لازم بخش اول را خوب با هم مخلوط کنید تا خمیری نرم و یکنواخت بدست بیاید

سپس مرغ هارا درون ظرف خمیر ریخته و خوب هم بزنید تا مواد کاملا به مرغ آغشته شود روی ظرف را بپوشانید و به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید

بعد از نیم ساعت در یک ظرف کوچک روغن ریخته و آن را روی حرارت متوسط قراردهید با احتیاط مرغ هارا درون روغن بریزید

طوریکه مرغ ها به هم نچسبند طوری مرغ هارو درون روغن بریزید که مرغ ها درون ظرف جا داشته باشند و شناور باشند.

مرغ هارا به مدت شش دقیقه سرخ کنید تا به رنگ طلایی دربیایند بعد از سرخ کردن مرغ را روی  کاغذ بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

حالا زمان آماده کردن سس است ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید روغن درون ظرف بریزید و دانه های فلفل زنجبیل و سیر را به ظرف اضافه کنید و حدود ۳۰ ثانیه هم بزنید

اکنون شکر آب پرتقال سرکه و سس سویا را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا دانه های شکر یه خوبی حل شوند مخلوط را به جوش بیاورید

در ظرف دیگر نشاسته را با آب حل کنید و در چند مرحله به سس در حال جوش اضافه کنید و خوب هم بزنید وقتی به غلظت موردنظر رسید زیر ظرف را خاموش کنید

مرغ های سوخاری با روغن کنجد مخلوط کرده و با سس مخلوط کنید تا همه تکه های مرغ به خوبی به سس آغشته شوند میتوانید کمی دانه کنجد هم رو ی مرغ ها بریزید

اکنون غذا آماده هست این غذا با برنج بسیار خوشمزه است

 

مرغ پرتقالی

https://youtu.be/kKN2uwcjkrE

 

اینبار نوبت شیرینی محبوب چینی ها یعنی مون کیک  یا همان کیک ماه هست این دسر در جشن نیمه پاییز خورده میشود و بسیار پر طرفدار است

دستور پخت کیک ماه 🥮 月饼

مواد لازم برای تهیه خمیر

آرد ۴ پیمانه

شیر خشک سه پیمانه

بیکینگ پودر یک قاشق سوپ‌خوری

نمک یک دوم قاشق چایخوری

کره ذوب شده سه چهارم پیمانه

تخم‌مرغ ۳ عدد

شکر یک و یک چهارم پیمانه

وانیل یک دوم قاشق چایخوری

مواد خشک رو دو بار الک کنید

زرده تخم مرغ وانیل و شکر با همزن آنقدر هم بزنید تا سفید و کشدار شود.

سفیده را در ظرف دیگر هم بزنید و زرده، کره و مواد خشک را به ارامی با هم مخلوط کنید تا خمیر لطیفی بدست بیاید خمیر را درون  پلاستیکی بگذارید و به مدت هشت ساعت درون یخچال قرار دهید

مواد لازم برای مایه میانی

خرمای بدون هسته و بدن پوست یک پیمانه

دارچین یک چهارم قاشق چایخوری

پودر کاکائو یک قاشق غذاخوری

گردو خیلی ریزشده نیم پیمانه

برای اماده کردن مواد میانی کافیست تا همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا خمیر منسجمی بدست بیاید

حالا خمیر را از یخچال خارج کرده گلوله‌هایی به اندازه دو قاشق غذاخوری از خمیر جدا کرده و با وردنه پهن کنید از مواد میانی دو قاشق جدا کرده و در وسط خمیر گذاشته و خمیر را طوری ببندید که مواد میانی بطور کامل پوشانده شود و هیچ درزی باقی نماند

حالا قالب مون کیک را با روغن به خوبی چرب کنید گلوله های خمیر را به ارد آغشته کنید و در وسط قالب گذاشته و مهر کنید

مواد لازم برای روی شیرینی

شیر دو قاشق غذاخوری

زرده تخم‌مرغ یک عدد

پود قند یک قاشق چایخوری

برای روکش تمام مواد را با هم مخلوط کرده و با یک قلمو روی سطوح مون کیک بمالید

فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.

روی سینی کاغذ روغنی بکشید مون کیک را درون سینی قرار دهید و به مدت ۲۵ دقیقه تا زمانی که مون کیک ها کاملا پخته و به رنگ طلایی دربیایند بپزید.

اکنون کیک ماه آماده هستند نوش جان

 

https://youtu.be/j9euPrQm5zo

1/5 - (1 امتیاز)
موسسه گاما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *