طرز تهیه غذای ترکیه ای با بلغور + دستور پخت بلغور به دو زبان ترکی استانبولی و فارسی
غذای بلغور ترکی، که به نامهای مختلفی مانند “بلغور پیلاوی” شناخته میشود، یکی از غذاهای اصلی و سنتی در آشپزی ترکیه است. این غذا که از بلغور گندم تهیه میشود، معمولاً با مواد دیگری مانند سبزیجات، گوشت یا حبوبات ترکیب شده و به عنوان یک وعده غذایی کامل یا به عنوان غذای جانبی سرو میشود. بلغور پیلاوی به خاطر محتوای بالای فیبر و پروتئین، همچنین طعم غنی و بافت خوشایندش محبوب است.
طرز تهیه غذای ترکیه ای با بلغور به سبک ترکیه ها در این مقاله با دو زبان ترکی استانبولی و فارسی آموزش دادیم .
برای آموزش دسر ترکیه ای با بستنی کلیک کنید .
طرز تهیه غذای ترکیه ای با بلغور به سبک مردم ترکیه
یک غذای بسیار مقوی ساده و ارزان است که اصالت ترکی دارد .بلغور به زبان ترکی (یارما) همان گندم کوبیده شده است که دارای خواص و مواد معدنی فراوانی می باشد. این غذای لذیذ در اکثر رستوران های ترکیه ای وجود دارد و به تنهایی، با گوشت، مرغ، پنیر فتا یا ماست سرو می شود.
مواد لازم برای تهیه بلغور
فارسی | ترکی استانبولی |
2 فنجان گندم بلغور 1 عدد پیاز متوسط 2 عدد فلفل سبز 1 عدد فلفل قرمز متوسط 2 عدد گوجه فرنگی بزرگ 1 قاشق غذاخوری کره 5 قاشق غذاخوری روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی 3 فنجان آب گرم فلفل سیاه نمک | 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet orta boy soğan 2 adet sivri biber 1 adet orta boy kırmızı kapya biber 2 adet büyük boy domates 1 yemek kaşığı tereyağı 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 3 su bardağı sıcak su Karabiber Tuz |
طرز تهیه بلغور به سبک مردم ترکیه
فارسی | ترکی استانبولی |
در تهیه بلغور پلو به سبک رستورانی; ابتدا 2 فنجان بلغور برنج را با آب گرم فراوان بشویید و بگذارید آبکش شود. سپس 1 عدد پیاز متوسط را پوست گرفته و ریز خرد کنید. هسته 2 فلفل سبز و 1 فلفل قرمز قرمز را تمیز کرده و به مکعب های کوچک برش دهید. ۲ عدد گوجه فرنگی بزرگ را پوست بگیرید و رنده کنید. از طرف دیگر، 5 قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک قابلمه بزرگ بریزید. پیاز و فلفل خرد شده را به روغن اضافه کنید. به مدت 5 دقیقه بپزید و مدام هم بزنید. ۱ قاشق غذاخوری کره را روی سبزیجات تفت داده شده بریزید و ۱ دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید. سپس گوجه فرنگی رنده شده و 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در قابلمه بریزید و به مدت 3 دقیقه تفت دهید. | Lokanta usulü bulgur pilavı yapımında; ilk olarak 2 su bardağı pilavlık bulguru bol ılık su ile yıkayıp, süzmeye bırakın. Daha sonra 1 adet orta boy soğanın kabuğunu soyup, ince ince doğrayın. 2 adet sivri biber ve 1 adet kırmızı kapya biberin çekirdek kısmını temizleyip, minik küpler halinde doğrayın. 2 adet büyük boy domatesinde kabuğunu soyup, rendeleyin. Diğer tarafta geniş bir tencere içine 5 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Yağın üzerine doğranmış soğan ve biberleri ekleyin. 5 dakika kadar sürekli karıştırarak, kavurun. Kavrulan sebzelerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, 1 dakika daha kavurmaya devam edin. Ardından tencereye rendelenmiş domatesleri ve 1 yemek kaşığı kadar domates salçası koyup, 3 dakika kadar kavurun. |
مرحله دوم تهیه بلغور ترکیه ای
فارسی | ترکی استانبولی |
در آخر بلغور شسته شده را بنا به ذائقه خود به قابلمه اضافه کنید و نمک و فلفل را اضافه کنید. بلغور را با بقیه مواد ۱ دقیقه دیگر تفت دهید. | Son olarak tencereye yıkanmış pilavlık bulguru, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin. Bulguru diğer malzemeler ile 1 dakika kadar daha kavurun. |
سپس 3 فنجان آب داغ روی بلغور بریزید و مخلوط کنید. در قابلمه را ببندید و بگذارید بجوشد. پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید. برنج را بپزید تا آب آن جذب شود. | Ardından bulgurun üzerine 3 su bardağı kadar sıcak su döküp, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. |
بعد از پختن بلغور پلو به سبک رستورانی، درب قابلمه را باز کنید. یک دستمال کاغذی روی آن بگذارید و درب آن را ببندید. اجازه دهید بلغور پلو به مدت 10-15 دقیقه دم بکشد. سپس می توانید آن را گرم سرو کنید. | Lokanta usulü bulgur pilavı piştikten sonra tencerenin kapağını açın. Üzerine havlu kağıt serip, kapağını kapatın. Bulgur pilavını 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. |