آموزش غذاهای ترکیه ای

طرز تهیه غذای ترکیه ای با بلغور + دستور پخت بلغور به دو زبان ترکی استانبولی و فارسی

غذای بلغور ترکی، که به نام‌های مختلفی مانند “بلغور پیلاوی” شناخته می‌شود، یکی از غذاهای اصلی و سنتی در آشپزی ترکیه است. این غذا که از بلغور گندم تهیه می‌شود، معمولاً با مواد دیگری مانند سبزیجات، گوشت یا حبوبات ترکیب شده و به عنوان یک وعده غذایی کامل یا به عنوان غذای جانبی سرو می‌شود. بلغور پیلاوی به خاطر محتوای بالای فیبر و پروتئین، همچنین طعم غنی و بافت خوشایندش محبوب است.

طرز تهیه غذای ترکیه ای با بلغور به سبک ترکیه ها در این مقاله با دو زبان ترکی استانبولی و فارسی آموزش دادیم .

برای آموزش دسر ترکیه ای با بستنی کلیک کنید .

طرز تهیه غذای ترکیه ای با بلغور به سبک مردم ترکیه

یک غذای بسیار مقوی ساده و ارزان است که اصالت ترکی دارد .بلغور به زبان ترکی (یارما) همان گندم کوبیده شده است که دارای خواص و مواد معدنی فراوانی می باشد. این غذای لذیذ در اکثر رستوران های ترکیه ای وجود دارد و به تنهایی، با گوشت، مرغ، پنیر فتا یا ماست سرو می شود.

مواد  لازم برای تهیه بلغور

 

فارسی

ترکی استانبولی

2 فنجان گندم بلغور

1 عدد پیاز متوسط

2 عدد فلفل سبز

1 عدد فلفل قرمز متوسط

2 عدد گوجه فرنگی بزرگ

1 قاشق غذاخوری کره

5 قاشق غذاخوری روغن زیتون

1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

3 فنجان آب گرم

فلفل سیاه

نمک

2 su bardağı pilavlık bulgur

 1 adet orta boy soğan

 2 adet sivri biber

 1 adet orta boy kırmızı kapya biber

 2 adet büyük boy domates

 1 yemek kaşığı tereyağı

 5 yemek kaşığı zeytinyağı

 1 yemek kaşığı domates salçası

 3 su bardağı sıcak su

 Karabiber

 Tuz

طرز تهیه غذای ترکیه ای با بلغور

طرز تهیه  بلغور به سبک مردم ترکیه

 

فارسی

ترکی استانبولی

در تهیه بلغور پلو به سبک رستورانی;  ابتدا 2 فنجان بلغور برنج را با آب گرم فراوان بشویید و بگذارید آبکش شود.  سپس 1 عدد پیاز متوسط ​​را پوست گرفته و ریز خرد کنید.  هسته 2 فلفل سبز و 1 فلفل قرمز قرمز را تمیز کرده و به مکعب های کوچک برش دهید.  ۲ عدد گوجه فرنگی بزرگ را پوست بگیرید و رنده کنید.

از طرف دیگر، 5 قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک قابلمه بزرگ بریزید.  پیاز و فلفل خرد شده را به روغن اضافه کنید.  به مدت 5 دقیقه بپزید و مدام هم بزنید.

۱ قاشق غذاخوری کره را روی سبزیجات تفت داده شده بریزید و ۱ دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.

سپس گوجه فرنگی رنده شده و 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در قابلمه بریزید و به مدت 3 دقیقه تفت دهید.

Lokanta usulü bulgur pilavı yapımında; ilk olarak 2 su bardağı pilavlık bulguru bol ılık su ile yıkayıp, süzmeye bırakın. Daha sonra 1 adet orta boy soğanın kabuğunu soyup, ince ince doğrayın. 2 adet sivri biber ve 1 adet kırmızı kapya biberin çekirdek kısmını temizleyip, minik küpler halinde doğrayın. 2 adet büyük boy domatesinde kabuğunu soyup, rendeleyin.

Diğer tarafta geniş bir tencere içine 5 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Yağın üzerine doğranmış soğan ve biberleri ekleyin. 5 dakika kadar sürekli karıştırarak, kavurun.

Kavrulan sebzelerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, 1 dakika daha kavurmaya devam edin.

Ardından tencereye rendelenmiş domatesleri ve 1 yemek kaşığı kadar domates salçası koyup, 3 dakika kadar kavurun.

مرحله دوم تهیه بلغور ترکیه ای

فارسی

ترکی استانبولی

در آخر بلغور شسته شده را بنا به ذائقه خود به قابلمه اضافه کنید و نمک و فلفل را اضافه کنید.

بلغور را با بقیه مواد ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.

Son olarak tencereye yıkanmış pilavlık bulguru, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin.

Bulguru diğer malzemeler ile 1 dakika kadar daha kavurun.

سپس 3 فنجان آب داغ روی بلغور بریزید و مخلوط کنید.  در قابلمه را ببندید و بگذارید بجوشد.

پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید.  برنج را بپزید تا آب آن جذب شود.

Ardından bulgurun üzerine 3 su bardağı kadar sıcak su döküp, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Pilav suyunu çekene kadar pişirin.

بعد از پختن بلغور پلو به سبک رستورانی، درب قابلمه را باز کنید.  یک دستمال کاغذی روی آن بگذارید و درب آن را ببندید.  اجازه دهید بلغور پلو به مدت 10-15 دقیقه دم بکشد.  سپس می توانید آن را گرم سرو کنید.

Lokanta usulü bulgur pilavı piştikten sonra tencerenin kapağını açın. Üzerine havlu kağıt serip, kapağını kapatın. Bulgur pilavını 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

طرز تهیه غذای ترکیه ای با بلغور

سخن پایانی

در نهایت، غذای بلغور ترکی نه تنها یک غذای سنتی و خوشمزه است، بلکه به عنوان یک بخش مهم از رژیم غذایی سالم و متعادل در ترکیه به شمار می‌رود. این غذا به دلیل مواد مغذی و فواید سلامتی‌اش، برای انواع رژیم‌های غذایی مناسب است. بلغور پیلاوی نمایانگر تنوع و خلاقیت در آشپزی ترک است و به عنوان یک غذای ساده اما مغذی، در میان مردم محلی و گردشگران محبوبیت دارد. در پایان، غذای بلغور ترکی به عنوان نمونه‌ای از غذاهای سنتی که همچنان در زندگی مدرن جایگاه خود را حفظ کرده، به ترویج سنت‌های غذایی سالم و خوشمزه در ترکیه کمک می‌کند.

لطفا امتیاز بدید
موسسه گاما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *