طرز تهیه دونر کباب ترکیه + اصل دستور پخت به دو زبان فارسی و ترکی استانبولی
دونر کباب، یکی از شناختهشدهترین و پرطرفدارترین غذاهای ترکیهای، از گوشت به دور یک محور چرخان پخته شده تهیه میشود. این غذا که به روشهای مختلف با گوشت گوسفند، گاو، مرغ یا ترکیبی از اینها سرو میشود، به خاطر طعم غنی و تهیه سریع و راحتش محبوب است. دونر کباب معمولاً در نان پیتا یا لواش سرو شده و با سبزیجات تازه، سسها و ادویههای مختلف تکمیل میشود. این غذا نه تنها در ترکیه بلکه در سراسر جهان به عنوان یکی از نمادهای غذای خیابانی معروف است.
طرز تهیه دونر کباب ترکیه را در این مقاله قرار دادیم ، مواد اصلی تشکیل دهندهی این کباب لذیذ ترکی گوشت مرغ یا گوشت قرمز و پیاز است.در این مقاله نه تنها با دستور پخت این غذای لذیذ آشنا می شود بلکه با کلمات و اصطلاحات و جملات به زبان ترکی استانبولی هم آشنا می شوید.
برای آموزش طرز تهیه غذای ترکیه ای داوود پاشا کلیک کنید.
طرز تهیه دونر کباب ترکیه به روش ترک ها
یکی از غذاهای بسیار مشهور کشور ترکیه می باشد، این کباب در کشور ما به کباب ترکی معروف است . در این بخش مواد لازم و طرز تهیه این کباب خوشمزه را قرار دادیم .
مواد لازم برای دستور دونر کباب ترکیه (Döner Kebap Tarifi İçin malzemeler)
فارسی | ترکی استانبولی |
1 کیلوگرم استیک گوشت گاو | 1 kg dana biftek |
3 عدد پیاز | 3 soğan |
نصف قاشق چایخوری روغن زیتون | Yarım çay bardağı zeytinyağı |
3 حبه سیر | 3 diş sarımsak |
1 قاشق چایخوری شیر | 1 çay bardağı süt |
نمک | Tuz |
فلفل سیاه | Karabiber |
آویشن | Kekik |
پودر فلفل قرمز شیرین | Tatlı kırmızı toz biber |
زیره | Kimyon |
مواد لازم برای دستور سس گوجه دونر کباب ( Domatesli sos için)
فارسی | ترکی استانبولی |
2 قاشق چایخوری رب گوجه فرنگی | 2 çay bardağı domates püresi |
نصف فنجان آب | Yarım çay bardağı su |
کره ۲ قاشق | 2 yemek kaşığı tereyağı |
نمک | Tuz |
فلفل سیاه | Karabiber |
دستور پخت دونر کباب
فارسی | ترکی استانبولی |
پیاز و سیر را رنده کنید و در یک کاسه بزرگ بریزید. روغن زیتون ، شیر و ادویه ها را اضافه کنید و مخلوط کنید. و استیک ها را اضافه کنید. | Soğan ve sarımsağı rendeleyip geniş bir kaseye alın. Zeytinyağı, süt ve baharatları ilave edip karıştırın. Biftekleri ilave edin. |
روی کاسه را با فویل محکم بپوشانید و به مدت 3-4 ساعت در یخچال قرار دهید. گوشت های مرینیت شده را روی هم بچینید. | Streç film ile kaseyi sıkı bir şekilde kapatıp buzdolabında 3-4 saat marine edin. Marine olmuş etleri üst üste gelecek şekilde dizin. |
به مدت 1 شب در فریزر بگذارید. دونر را از فریزر خارج کرده و نازک برش دهید. | Derin dondurucuda 1 gece bekletin. Döneri derin dondurucudan çıkarıp ince ince dilimleyin. |
روغن آفتابگردان را در تابه گرم کنید. دونر کباب های ورقه شده را در این روغن سرخ کنید. مواد سس را در یک قابلمه کوچک به مدت 3-4 دقیقه بپزید. | Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Dilimlediğiniz dönerleri bu yağda kızartın. Sos için gerekli malzemeleri küçük bir tencerede 3-4 dakika pişirin. |
پیتا (نان پیتا) را مکعبی خرد کنید. آن را در یک تابه نچسب گرم کنید و به ظرف سرو منتقل کنید. سسی را که آماده کردید روی آن بریزید. | Pideyi küp şeklinde doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavada ısıtıp servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin |
بعد از قرار دادن دونر کباب های پخته شده ، سس باقی مانده را روی دونر کباب بریزید. با ماست سرو کنید. نوش جان. | Pişen dönerleri yerleştirdikten sonra kalan sosu dönerin üzerine gezdirin. Yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun. |
انواع کباب های ترکیه ای
یک نوع کباب دونر که با سبزیجات همراه است و در منطقه بدروم موغلا تهیه می شود شامل بسیاری از سبزیجات مانند گوجه فرنگی ، فلفل ، هویج ، نخود و سیب زمینی است که در دونر کباب قرار می گیرند.
بورسا دونر کباب در تاریخ 17.06.2022 توسط اداره ثبت اختراع و علائم تجاری ترکیه به ثبت رسید و نشان جغرافیایی دریافت کرد.