آموزش رایگان عکاسی

آموزش پنینگ در عکاسی ✔️ + نحوه استفاده از Panning دوربین برای عکاسی

 

آموزش پنینگ در عکاسی یکی از اساسی‌ترین تکنیک‌های دوربین در فیلم و تلویزیون است، اما در عکاسی ثابت نیز استفاده می‌شود. در فیلم‌برداری متحرک، عکس‌های متحرک از یک موقعیت شروع می‌شوند و سپس دوربین برای نشان دادن قسمت‌های مختلف یک محیط یا برای دنبال کردن یک شخصیت درحالی‌که در یک فضای مشخص حرکت می‌کنند، می‌چرخد. در عکاسی ثابت، دوربین حرکت می‌کند اما محصول نهایی یک تصویر ثابت است.

پنینگ یکی از اساسی‌ترین تکنیک‌های دوربین در فیلم و تلویزیون است، اما در عکاسی ثابت نیز استفاده می‌شود.

Panning در عکاسی چیست؟

پنینگ در عکاسی ثابت به تکنیک باز کردن شاتر دوربین و سپس حرکت افقی دوربین قبل از بسته شدن شاتر اشاره دارد. پانینگ در انواع موارد زیر استفاده می‌شود:

  • عکاسی پانوراما
  • عکاسی تایم لپس
  • عکاسی‌ هایپر لپس
  • عکاسی با نوردهی طولانی

پنینگ در عکاسی

فواید استفاده از پنینگ در عکاسی چیست؟

تکنیک پانینگ افکت‌هایی ایجاد می‌کند که با روش‌های دیگر عکاسی قابل دستیابی نیستند. در اینجا به برخی از افکت‌هایی اشاره شده که عکاسی متحرک می‌تواند ایجاد کند:

آموزش پنینگ در عکاسی

  1. می‌تواند حرکت را نشان دهد. هنگامی‌که دوربین با همان سرعت سوژه حرکت می‌کند، عکس‌های متحرک می‌توانند سوژه متحرک را ردیابی کنند. به عنوان مثال، اگر دوربینی با همان سرعت یک دوچرخه‌سوار به‌صورت افقی حرکت کند، می‌تواند تصویری را در جایی که دوچرخه‌سوار ثابت به نظر می‌رسد (با تاری حرکت در اطراف لبه‌های بدنش) ایجاد کند. در همین حال یک تاری پس‌زمینه در اطراف آن ظاهر می‌شود. این حس سرعت را ایجاد می‌کند، این می‌تواند دنبال کردن یک ورزشکار، حیوانی با سرعت بالا یا ماشینی در حال حرکت باشد.
  2. می‌تواند نور با تاری‌های هنری ایجاد کند. هنگامی‌که یک دوربین روی سرعت شاتر آهسته تنظیم می‌شود، یک عکاس می‌تواند با حرکت دادن دوربین قبل از بسته شدن شاتر با الگوهای نور بازی کند. این افکت می‌تواند به ویژه در عکاسی در شب قابل توجه باشد.

عکاسی در نور طبیعی چه شرایطی لازم دارد ✔️ + تکنیک های عکاسی در فضای باز

از چه تنظیمات دوربینی برای حرکت استفاده کنید؟

اگر با تکنیک عکاسی متحرک کمتر آشنا هستید، تنظیماتی وجود دارد که باید در دوربین خود استفاده کنید:

  1. لنز واید. پانینگ با لنز دوربین عریض‌تر آسان‌تر است. قبل از اینکه دکمه شاتر را فشار دهید، نسبت بزرگنمایی ثابتی را انتخاب کنید و در حین حرکت به سمت بالا از بزرگنمایی یا کوچک نمایی خودداری کنید. یک لنز تله فوتو نیز برای پاننگ مناسب است. همان تکنیک‌ها و چالش‌ها همچنان اعمال خواهند شد.
  2. سرعت شاتر کم. برای بخش اول تنظیم دوربین، سرعت شاتر آهسته را انتخاب کنید. برای شروع، 1/30 ثانیه را امتحان کنید، اما هر جایی بین 1/15 و 1/200 ثانیه می‌تواند یک اثر پانینگ ایجاد کند، اگر به درستی با آن ترکیب شود.
  3. فوکوس خودکار. برای مقاصد عکاسی مبتدی، از حالت دوربین فوکوس خودکار دوربین DSLR خود استفاده کنید. بسته به مدل شما، این فوکوس خودکار ممکن است دارای برچسب “AI Servo” یا “AF-C” باشد. در چنین تنظیماتی، دوربین یک سوژه را شناسایی می‌کند و اگر از نقطه کانونی شروع به حرکت کند، دائماً روی آن فوکوس می‌کند. می‌توانید از این عملکرد خودکار صرف نظر کنید و به صورت دستی روی سوژه خود فوکوس کنید، اما پس از آن باید فاصله ثابتی از سوژه خود را در حین حرکت حفظ کنید. اکثر عکاسان حرفه‌ای، فوکوس دستی را ترجیح می‌دهند، اما تجربه کافی در حفظ فاصله سوژه ثابت دارند.
  4. دیافراگم باریک. دیافراگم دوربین شما باید از متوسط ​​تا باریک باشد. دیافراگم بازتر از نظر تئوری پس‌زمینه را به فوکوس واضح‌تری می‌رساند، اما پس‌زمینه تار برای عکس‌های متحرک ضروری است. اگر DSLR شما دارای حالت اولویت شاتر است، از آن در عکس‌های متحرک استفاده کنید. حالت اولویت شاتر (معمولاً با علامت “S” در صفحه مدرج دوربین مشخص می‌شود) و به عکاس اجازه می‌دهد تا سرعت شاتر خاصی را انتخاب کند، درحالی‌که دوربین به طور خودکار دیافراگم را برای ایجاد نوردهی متناسب تنظیم می‌کند.
  5. گاهی اوقات، فلاش. فلاش اختیاری است. درحالی‌که بسیاری از عکاسان حرفه‌ای به دلایل سبکی از فلاش اجتناب می‌کنند، فلاش می‌تواند به عکاس مبتدی که تکنیک پاننگ را یاد می‌گیرد کمک کند؛ به خصوص اگر سرعت شاتر خود را با استفاده از حالت لامپ دوربین تنظیم کنید. (برای دسترسی به حالت لامپ، دوربین DSLR خود را روی “دستی” تنظیم کنید، زمان شاتر را به 30 ثانیه افزایش دهید و حالت لامپ را فعال کنید. در حالت لامپ، شاتر دوربین تا زمانی که دکمه را نگه دارید باز می‌ماند.)

6 نکته عکاسی برای پنینگ بهتر

در اینجا چند نکته عکاسی برای ارتقای تکنیک پاننگ دوربین خود به سطح بالاتری ذکر شده است:

  1. شات خود را از قبل تنظیم کنید. قبل از اینکه سوژه به یک شیء متحرک تبدیل شود، تصمیم بگیرید که چگونه می‌خواهید صحنه خود را قاب کنید. دیدگاه چه خواهد بود؟ عمق میدان شما چقدر خواهد بود؟ آیا دوربین شما دستی خواهد بود یا روی سه‌پایه یا مونوپاد نصب می‌شود؟ آیا از فلاش و نورسنجی دقیق استفاده خواهید کرد؟ آیا عکس شما یک نمای نزدیک (شاید با یک لنز تله فوتو) خواهد بود یا اینکه سوژه شما بخش کوچکی از یک منظره بزرگ‌تر خواهد بود؟
  2. منظره یاب دوربین خود را قفل نکنید. اولویت شما باید حرکت دقیق دوربین باشد، به‌طوری‌که به طور دقیق شی متحرکی را که می‌گیرید ردیابی کند. اگر می‌توانید این کار را در حین نگاه کردن منظره یاب انجام دهید، به همین نحو باشد، اما حرکت دوربین در اولویت باشد.
  3. به یاد داشته باشید: سرعت شاتر آهسته‌تر به معنای تاری حرکت بیشتر است. سرعت شاتر بیشتر تاری را به حداقل می‌رساند.
  4. برای حرکت صحیح یک عکس اکشن، باید کل دوربین را حرکت دهید. اگر به سادگی آن را روی سه‌پایه بچرخانید، حس حرکتی را که عکس‌های اکشن به آن نیاز دارند، نخواهید داشت.
  5. درک کنید که درحالی‌که پانینگ جلوه‌های تاری مشابهی با عکاسی تایم لپس ایجاد می‌کند، اما این دو تکنیک متفاوت هستند. اکثر عکاسی‌های تایم لپس شامل یک دوربین ثابت است که هرگز حرکت نمی‌کند. با این حال شاتر آن برای مدت طولانی باز می‌ماند و با حرکت اجسام در کادر عکس، تاری‌ها به طور طبیعی ظاهر می‌شوند.
  6. برای اولین تلاش خود برای شکست آماده شوید. حرکت روان دوربین آسان نیست، به راحتی می‌توان در لرزش نامطلوب دوربین گرفتار شد. در کل عکاسی از یک سوژه متحرک چالش‌هایی را برای هر سطحی از عکاس ایجاد می‌کند. مهم نیست که نقطه شروع شما چه باشد، به کار خود ادامه دهید. فاصله کانونی، تقویت نور و رهاسازی شاتر را آزمایش کنید تا زمانی که عکس‌هایتان شبیه عکس‌های حرفه‌ای‌هایی شوند که از آن‌ها تقلید می‌کنید

 

پکیج آموزش ویدیوی عکاسی برای اولین بار در سراسر کشور؛ جهت خرید پکیج کلیک نمایید

اگر شما هم علاقه‌مند هستید که به بهترین نحوه ممکن با عکاسی و مباحث تکنیکی و عملی آن آشنا شوید و در حین آموزش بتوانید مدرک بین المللی خود را دریافت کنید، روی لینک زیر کلیک کنید.

کلاس عکاسی آموزشگاه فنان+ مدرک بین المللی+ شرایط اقساطی

جهت کسب اطلاع از طول دوره ها و نحوه ثبت نام با ما در ارتباط باشید.

۰۹۱۹۰۱۹۲۵۴۲

۰۹۱۹۰۱۹۲۵۸۲

 

لطفا امتیاز بدید
موسسه گاما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *