انواع چایی و فرهنگ چای نوشیدن در کشور چین
در ادامه ی درسهای آموزش رایگان زبان چینی در این متن درمورد انواع چایی در کشور چین و فرهنگ نوشیدن ان توضیح داده شده
اگر به چایی یا فرهنگ کشور چین علاقه دارید پیشنهاد میکنم این متن را بخوانید
فرهنگ چایی در چین بسیار گسترده است و شامل انواع چایی ، طرز درست کردن چایی و آداب نوشیدن آن است
ایرانی ها هم مانند چینی ها علاقه زیادی به نوشیدن انواع چایی دارند و در شمال کشور زمین های سبز چایی مشاهده می کنیم
در کشور چین هم زمین های سبز چایی برای کشت تولید چای وجود دارد چینی ها برخلاف ما ایرانی ها و کشورهای غربی به آداب رسوم بهایی زیادی می دهند
یکی از آن آداب چای نوشیدن است که در طی قرن ها نسل به نسل رعایت شده است.
طبق یک افسانه چینی چای اولین بار توسط یک امپراطور چینی به نام شنونگ حدود 2000 سال پیش از میلاد کشف شد.
زمانی که در یک تابستان امپراطور با خدمه خود به سفری دور از قصر خود رفته بود در حالیکه خدمتکارانش در حال جوشاندن آب برای او بودند چند برگ از بوته چای درون آب جوش شنونگ افتاد و او طعم چای را برای اولین بار چشید
در کشور چین افسانه ها با تاریخ پیوند خورده است عادت نوشیدن چای تا پیش از قرن پنجم پیش از میلاد از چین به ژاپن رسیده بود
اما دانه این گیاه برای اولین بار در سال ۱۱۹۱. میلادی توسط كاهن بودایی ژاپنی به نام آئیسای به این كشور آورده شد.
این گیاه پس ار ژاپن به نواحی دیگر آسیا مثل اندونزی، هندوستان ، سیلان، پاكستان و… منتقل شد.
تاجران هلندی اولین كسانی بودندكه در سال ۱۶۱۰ چای را به منظور فروش با خود به اروپا آوردند.
فرهنگ چای در چین با کشورهای اروپایی مانند انگلیس و سایر کشورهای آسیایی مانند ژاپن ، کره ، ویتنام در تهیه ، طعم و مزه و زمان مصرف آن متفاوت است،
انواع چایی به طور مرتب چه در طول روز و چه به صورت رسمی در مراسم خواستگاری، سال نو چینی نوشیده میشود.
علاوه بر اینکه یک نوشیدنی محبوب در کشور چین محسوب میشود از برگ های چای در طب سنتی چینی و همچنین در طبغ غذاهای چینی استفاده میشود.
دعوت از افراد سالمند و بزرگتر خانواده برای صرف چای در رستورانها یک فعالیت سنتی در تعطیلات است و در گذشته افراد طبقه پایین جامعه، چای را برای طبقه بالای جامعه آماده می کردند.
در مراسم ازدواج سنتی چینیها عروس و داماد در مقابل والدین خود زانو میزنند و به آنها چای میدهند و از آنها تشکر میکنند
که این بیانگر قدردانی و احترام به آنهاست و طبق رسوم عروس چای را برای خانواده داماد میبرد و داماد هم برای خانواده عروس میبرد این روند نمادی از پیوستن دو خانواده است.
نواع چایی در چین و خواص آنها
چای سفید
این چای برای افرادی که اعتیاد به الکل و سیگار دارند اثر بخشی فراوانی دارد و می تواند تاثیرات نیکوتین و الکل از بدن پاک کند و همچنین در فصل سرما دارویی شفابخش برای سرما خوردگی و سرفه محسوب می شود.
چای سبز طلایی یا چای لاغری
این یکی از چای های محبوب برای خانوم ها مخصوصا تلقی میشود برای کاهش وزن طی مصرف در چند نوبت تاثیر بسزایی دارد از خواص دیگر این چای در آرام کردن ذهن و تخلیه روح از استرس و اضطراب است
ترکیب این چای با آب و عسل داروی بیخوابی و دیگر اختلالات خواب است.
چای سیاه
بیشترین مصرف را در دنیا دارد و به چای تخمیر یافته یا چای اكسید شده معروف است
این نوع چای پس از انجام تمام مراحل چای سازی بدست می آید و در تمام كشورهای جهان از جمله ایران به مقدار زیاد و به طریق فله ای، بسته بندی شده ، چای كیسه ای و چای فوری توزیع و مصرف می شود
چای فوری بیشتر در كشورهای اروپایی و آمریكا رواج دارد زیرا مصرف این نوع چای شباهت زیادی به مصرف قهوه فوری دارد.
انواع چایی سیاه و سبز تا پیش از ۲ دقیقه از دم كشیدن اثر محرك دارند اما پس از این مدت زمان از خاصیت محرك بودن آن کم می شود و پس از نوشیدن احساس آرامش لذت میکنید.
آداب و رسوم چای در چین
چینیها اغلب اول چای را بو میکنند و سپس به رنگ چای نگاه می کنند و آن را مزه میکنند.
ظرف چایخوری سنتی چینیها سه بخش دارد که شامل: درپوش، کاسه و پایه می باشد.
زمان مزه کردن چای، باید پایهی ظرف را روی دست گرفت و دست دیگر را روی درپوش گذاشت.
آداب و رسوم چای در مراکش
در مراکش چای نعنا در این کشور خیلی طرفدار دارد در فرهنگ مردم شمال آفریقا، این چای جایگاه مخصوص خودش را دارد و آداب نوشیدن چای و رسوم چای در آن ویژه است
در این کشور مردم برگ نعنا و چای سبز را با هم دم می کنند و با شکر شیرین می کنند سپس چای را از ارتفاع زیاد داخل لیوان می ریزند
هنگام سفر به آفریقا چنانچه به شما چای تعارف کردند، نباید آن را رد کرد در فرهنگ این مردم رد کردن چای علامت بی ادبی است.
آداب و رسوم چای در پاکستان
مردم در کشور پاکستان هر دو نوع چای سیاه و سبز را دوست دارند ولی دوست داشتنی ترین نوع چای در این کشور یک نوع نوشیدنی صورتی رنگ است که به آن نون چای می گویند
این نوشیدنی ترکیبی از پسته، بادام، شیر، گیاهان ترش، ادویه و شیر است
ادویه های این نوشیدنی، گیاهان ترشی هستند که در کشمیر رشد می کنند.
آداب و رسوم چای در هندوستان
خیلی از مردم اعتقاد دارند که نوشیدن چای در انگلستان از دیگر جاهای دنیا بیشتر رواج دارد و انگلیسی ها را چای خورهایی حرفه ای می دانند
ولی حقیقت این است که در هیچ کشوری بیشتر از هندوستان از چای استفاده نمی شود.
مردم هندوستان هم مثل مردم ایران این نوشیدنی را چای می نامند.
آنها چای خود را با شیر و شکر مخلوط می کنند یکی از شغل هایی که در این کشور زیاد دیده می شود و همه ما در فیلم های هندی شاهد بودیم مردهای که سوار بر دوچرخه یا گاری هستند و چای به بقیه می فروشند.
آداب چای نوشیدن در ایران
به طور رسمی در ایران 2قرن است که چای در کشور ایران مصرف می شود و خیلی سریع توانست جای قهوه در ایران در مجالس بگیرد.
در حال حاضر جز نوشیدنی های پر طرفدار در تمام قشر در جامعه است در ایران چایهای مختلفی مثل چای سبز، چای سیاه و چای سفید مصرف میشود.
مردم ایران چای را به همراه شکلات، قند، مویز، کشمش، خرما و در کنار زنجبیل، دارچین و یا نبات در زمانهای مختلف مصرف میکنند.