آوسبیلدونگ شیرینی پزی در آلمان: دستمزد+ بازار کار
از جمله دورههای محبوب و کاربردی در آلمان میتوان به دوره آوسبیلدونگ شیرینی پزی اشاره کرد. در این دوره علاوه بر شیرینی آموزش پخت انواع دسر، نان، بستنی و شکلات نیز آموزش داده میشود. شرینی و نان همیشه طرفداران زیادی دارد به ویژه کودکان از علاقه مندان این دسته از مواد غذایی هستند. اگر به پخت انواع مختلف شیرینی علاقه مند هستید این دوره بهترین گزینه برای شماست.
معرفی آوسبیلدونگ شیرینی پزی در آلمان
یکی دیگر از دوره آوسبیلدونگ دوگانه یا اوسبیلدونگ دوال dual کلاسیک دوره شیرینی پزی است. این دوره آوسبیلدونگ در آلمان دوگانه است، به این معنا که هم باید در یک آموزشگاه و هم در یک شرکت آموزش ببینید و دوره خود را سپری کنید. مدت زمان گذراندن این دوره سه سال است. مدرک تحصیلی نهم دبیرستان (Hauptschulabschluss) برای پذیرش در این دوره الزامی میباشد. طبق قوانین آوسبیلدونگ آلمان میزان دستمزد متقاضیان این دوره نیز مشخص میباشد.
در پایان دوره نیز از شما یک امتحان گرفته میشود که هم شامل بخش کتبی و هم عملی است. زمانیکه امتحان را با موفقیت پشت سر بگذارید یک گواهی دریافت میکنید و میتوانید استخدام شوید. در این حرفه آماده سازی و کار با انواع دستگاههای پخت کیک و شیرینی از الزامات است که در این دوره آموزش میبینید. در دوره شیرینی پزی پخت انواع کیک، تارت، شیرینی، نان و… را نیز می آموزید. چگونگی تزئین و به کارگیری خلاقیت در ارائه محصولات در فروشگاههای وابسته نیز بخشی از وظایف شماست.
بهتر است از همان ابتدای دوره آسبيلدونگ فعالیتتان را به عنوان شیرینی پز شروع کنید تا با حجم کار روزانه در قنادیها بیشتر آشنا شوید؛ همچنین با پخت بیشتر شیرینی و کیک سطح مهارت شما نیز ارتقاء مییابد. نکته قابل ذکر این است که در این حرفه لازم است همیشه شیرینیهای تازه و جدید پخته شود و گاهی (مناسبتها و ایام کریسمس) فعالیت شما دو برابر خواهد شد. پس بنابراین با تمرین زیاد میتوانید این مسئله را مدیریت کنید.
تفاوت یک نانوا و شیرینی پز
اگرچه در دوره شیرینی پزی با روشهای پخت نان نیز آشنا میگردید ولی بیشتر یادگیری شما جنبه آموزش یک کار هنری دارد. علاوه بر این، شیرنی پزی به عنوان یک محصول لوکس در نظر گرفته میشود. زیرا اغلب مردم برای مراسمهای خاص مانند عروسی و تولد کیک سفارش میدهند. در این دوره همچنین یک هم پوشانی برای حرفه نانوایی وجود دارد زیرا برخی از شیرینی پزها ، نانوا نیز هستند.
مهارتهای کسب شده پس از پایان دوره
- میتوانید بستنی، کیک و شیرینی های خوشمزه و خلاقانه بپزید.
- به مشتریان برای خرید انواع کیک و شیرینی مشاوره دهید.
- انواع کیک را مطابق با میل مشتری تزیین کنید.
- در تمامی مراحل و پخت شیرینیها پروتکل های بهداشتی را رعایت کنید.
بازار کار و درآمد
پس از پایان دوره شیرینی پزی میتوانید در قنادیها، کافهها یا نانواییها به دنبال جایگاه شغلی مناسب باشید. در هتلها و رستورانهای بزرگ و یا کارخانههای صنعتی شیرینی پزی فرصتهای شغلی خوبی برای فارغ التحصیلان این دوره وجود دارد.
دستمزد آوسبیلدونگ
در سال اول کارآموزی بین 360 تا 650 یورو در ماه دریافت خواهید کرد. در سال دوم بین 745 یورو در ماه درآمد دارید و در سال سوم آموزش به عنوان کارآموز شیرینی پزی حقوق شما تا 840 یورو در ماه افزایش مییابد. لازم به ذکر است این میزان دستمزد با توجه به نظر کارفرما میتواند افزایش یابد؛ همه این موارد به پشتکار و کیفیت کار شما بستگی دارد.
حقوق حاصل از شیرینی پزی
میانگین حقوق یک شیرینی پز در آلمان بین 1500تا 1700 یورو در ماه میباشد. حداقل دستمزد برای شیرینی پزها حدود 8.50 یورو در ساعت است. که در این صورت اگر فرد 40 ساعت در هفته کار کند تقریبا 1400 یورودرآمد ناخالص خواهد داشت. سرآشپز شیرینی پزی یا کسی که مسئولیت مدیریت سایر شیرینی پز ها را بر عهده دارد، دارای میانگین دستمزد 2000 یورو در ماه به صورت ناخالص است. همچنین اگر بتوانید در رستورانها، کافیشاپها و برندهای مطرح شیرینی مشغول به کار شوید میانگین درآمد شما به 4000 یورو در ماه خواهد رسید.
در این حرفه نیز مانند هر حرفه دیگر با افزایش تخصص میتوانید انتظار حقوق بالاتری داشته باشید. برای شیرینی پزها تخصصهای متنوعی وجود دارد که می تواند به افزایش درآمد آنها کمک کند.