دانستنی های آلمان

هزینه‌های زندگی در آلمان: هزینه مسکن+خوراک+درمان

 

برخلاف باور عموم مردم که تصور می‌کنند چون آلمان یک کشور ثروتمند است پس هزینه‌های زندگی در آن حتما گران است اما اینطور نمی‌باشد. آلمان جایگاه پانزدهم را در بین دیگر کشورهای گران اروپا به خود اختصاص داده است. هزینه‌های زندگی در آلمان از جمله موارد حائز اهمیتی است که افرادی که قصد سفر و یا مهاجرت به این کشور را دارند بایستی اطلاعات دقیقی از هزینه‌‌های مختلف در این کشور داشته باشند. آلمان نیز مانند سایر کشورها شهرهای ارزان و گران را در خود جای داده است.

کشور آلمان، ارزان یا گران؟

شهرهای آلمان براساس معیارهایی مانند هزینه اجاره و خرید مسکن، میزان امکانات رفاهی صورت به دو دسته ارزان و گران تقسیم بندی می‌شوند، اما به طور کلی آلمان کشور گرانی نیست. برخی از شهرهای آلمان برای زندگی نسبت به دیگر شهرها ارزان‌تر می‌باشد. به صورت معمول افرادی که قصد مهاجرت و تحصیل در این کشور را دارند ترجیح می‌دهند شهری را برای سکونت انتخاب کنند که هزینه‌های زندگی، تحصیل، مسکن در آن مناسب باشد. در این مقاله به طور مختصر به بررسی چند شهر ارزان و گران کشور آلمان می‌پردازیم.

شهرهای ارزان در آلمان

  • کیل

این شهر ارزان‌ترین شهر آلمان می‌باشد و به همین دلیل محبوبیت زیادی برای دانشجویان دارد. هزینه‌های زندگی در شهر کیل مناسب می‌باشد به عنوان مثال میزان اجاره بها در مرکز شهر و در خارج از مرکز شهر به ترتیب 540 و 435 یورو در ماه است. شهر بندری کیل دارای تاریخچه دریانوردی است و به همین دلیل جنب و جوش زیادی در آن به چشم می‌خورد. نزدیک بودن این شهر به هامبورگ نیز از دیگر مزایای آن می‌باشد.

  • لایپزیگ

شهر لایپزیگ نیز از دیگر شهرهای ارزان این کشور است، به دلیل هزینه‌ی اندک زندگی بسیاری از دانشجویان و مهاجران در این شهر مشغول زندگی هستند. ارزان بودن هزینه مسکن در لایپزیگ باعث شده است که انتخاب اغلب دانشجویان برای زندگی باشد، میانگین هزینه اجاره بها در این شهر به طور تقریبی برای مرکز و خارج از شهر به ترتیب 370 و 500 یورو در ماه برآورد شده است.

شهرهای بوخن، سیگن، جنا، برمن، بیلفلد، کلایزرسلاترن و هاله از دیگر شهرهای ارزان قیمت کشور آلمان می‌باشد. از آنجا که بخش عمده هزینه‌های زندگی را مسکن دربرمی‌گیرد در این شهرهای ارزان قیمت می‌توان آسان‌تر مسکن تهیه کرد، به ویژه که در حاشیه‌های شهر هزینه مسکن پایین‌تر می باشد. البته در این شهرهای ارزان هزینه حمل و نقل، خوراک و تفریحات هم مناسب است.

شهرهای گران در آلمان

در گران‌ترین شهرهای آلمان نیز با مدیریت هزینه‌ها می‌توان صرفه جویی و پس‌انداز کرد. از گران‌ترین شهرهای آلمان می‌توان به مونیخ، هامبورگ، فرانکفورت، دوسلدورف و بن اشاره نمود.

  • مونیخ

سومین شهر بزرگ آلمان و از پرهزینه‌ترین شهرهای آن می‌باشد، عواملی مانند شرایط اقتصادی، درآمد و فرهنگ آن را به یک دهکده‌ی چند میلیون نفری تبدیل کرده است. تضاد قابل توجهی بین گران بودن و افزایش جمعیت این شهر وجود دارد. هزینه زندگی در مونیخ گران است؛ بدون احتساب هزینه مسکن برای هر فرد، چیزی حدود 43/928 یورو در ماه است.

  • فرانکفورت

مرکز تجارت آلمان و پنجمین شهر بزرگ این کشور است، به گونه‌ای پایتخت مالی به شمار می‌رود.همچنین از مهم‌ترین مراکز مالی جهان است و هزینه‌های زندگی در این شهر گران می‌باشد.

  • هامبورگ

این شهر یکی دیگر از شهرهای گران آلمان است که از وسعت زیادی برخوردار و توسط آب احاطه شده است. هامبورگ شهر ارزانی نیست اما به دلیل جاذبه‌های بسیاری که دارد و برترین دانشگاه‌ها به مقصد مهاجرتی دانشجویان بین المللی است.

هزینه‌های زندگی در آلمان

هزینه‌های زندگی در آلمان شامل هزینه مسکن، خوراک و پوشاک، حمل و نقل، درمان، ورزش و تفریح می‌باشد. میانگین هزینه‌های زندگی در آلمان در شهرهای مختلف متفاوت است البته به سطح اقتصادی فرد، تعداد اعضای خانواده و میزان درآمد نیز بستگی دارد.

هزینه مسکن

معمولاً قیمت اجاره بهای مسکن در شهرهای غربی آلمان بیشتر از شهرهای شرقی این کشور است؛ علاوه بر این، اجاره و یا خرید مسکن در آلمان به شهر محل زندگی، موقعیت مکانی آن اینکه در مرکز شهر باشد و یا در حومه شهر واقع شده باشد، متراژ، امکانات و عمر ساختمان بستگی دارد. به طور کلی هزینه اجاره و خرید خانه در شهرهای گران آلمان بیشتر از شهرهای ارزان آن می‌باشد. به عنوان مثال قیمت اجاره بهای مسکن در شهرهایی نظیر مونیخ، فرانکفورت، برلین به ازای هر مترمربع حداقل از ۱۰ یورو به بالا خواهد بود، در صورتی که قیمت اجاره بهای مسکن در شهرهایی نظیر هاله، درسدن، لایپزیگ به مراتب کمتر است. قیمت اجاره خانه در آلمان حدود 65% بیشتر از ایران می‌باشد.

هزینه مواد غذایی

تغذیه جزء معیارهای اصلی تعیین کننده کیفیت زندگی افراد می‌باشد. زیرا اگر فرد تغذیه مناسبی نداشته باشد احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلف افزایش می‌یابد و عملکرد فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابراین هزینه کردن برای این بخش از زندگی مهم می‌باشد. آنچه که کیفیت غذای انتخابی شما را تعیین می‌کند هزینه‌ای است که برای آن پرداخت می‌کنید. بررسی های نشان می‌دهد که قیمت اقلام مختلف خوراکی در آلمان ارزان نمی‌باشد. اطلاعات بیشتر درباره قیمت خوراکی‌های مختلف در آلمان را مطالعه کنید.

هزینه درمان

از آنجا که آلمان در رتبه سوم بیشترین امید به زندگی در دنیا قرار دارد. این امر نشان می‌دهد که سیستم درمان و مراقبت‌های بهداشتی این کشور وظیفه خود را به خوبی انجام می‌دهند. به علت گسترش صنعت دارو در این کشور روزانه بر شمار افرادی که برای معالجه به این کشور سفر می‌کنند افزوده می‌شود. هزینه‌های درمانی در آلمان خیلی بالاست اما در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی و آمریکا پایین‌تر است. البته نوع خدمات درمانی، شدت بیماری، مدت اقامت در بیمارستان، داروهای درمانی و نحوه تشخیص بیماری از جمله مواردی است که بر هزینه‌های درمان اثر می‌گذارد.

نکته دیگر در محاسبه هزینه‌های درمان در هنگام مراجعه به مراکز درمانی، نوع احتیاج شما به این خدمات است. در اغلب مراکز بهداشتی آلمان، قیمت‌های مصوب دولتی برای برخی از درمان‌ها می‌باشد، اما در موارد دیگر، مثلا بیمار به عمل جراحی یا اتاق و دستگاه‌های ویژه پزشکی نیاز داشته باشد، بسته به میزان و مدت استفاده از این خدمات متفاوت خواهد بود.

بیمه‌های درمانی در آلمان

در آلمان تمامی شهروندان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند و با پرداخت مبلغی تحت عنوان حق بیمه از خدمات درمانی استفاده می‌کنند. چانچه که شما شاغل باشید کارفرمای شما حق بیمه را پرداخت می‌کند، مهاجران نیز باید تحت پوشش یک بیمه خصوصی قرار بگیرند و از جهت پرداخت هزینه‌های درمان دغدغه‌ای نداشته باشند. به طور کلی هزینه درمان از معاینات اولیه با هزینه 2995 یورو تا 2797 یورو برای معاینات تخصصی متغیر است.

 

5/5 - (1 امتیاز)
موسسه گاما

کشفی

کارشناس سئو، نویسنده

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *