دانستنی های کانادا

مهاجرت تحصیلی به کانادا؛ روش ها، شرایط و هزینه ها

مهاجرت تحصیلی به کانادا به دلیل سیستم آموزشی پیشرفته در این کشور جزو گزینه های بسیار جذاب برای دانشجویان و دانش آموزان محسوب می شود. هر چند تمرکز این مقاله بر ویزای دانشجویی است؛ اما در بخش نخست اطلاعات کلی درباره انواع ویزاهای تحصیلی خواهیم داد. بسیاری از دانشگاه های کانادا در زمینه های پزشکی، علوم تجربی، مهندسی و علوم انسانی جزو ده دانشگاه برتر جهان هستند. فرصت مطالعات و تحقیقات بسیار گوناگونی در اختیار دانشجویان قرار داده می شود که اغلب هزینه های آن نیز توسط خود دانشگاه و بدون وابستگی به دولت تامین می شود. هر دانشگاه شرایط خاصی برای پذیرش دانشجویان بین الملل دارد و ظرفیت ها بنا به نیازهای رشته ای اعلام می شود. در این یادداشت ضمن بررسی روش ها، شرایط و هزینه های مختلف اخذ ویزای دانشجویی شما را با دانشگاه های مهم این کشور در همه علوم نیز آشنا خواهیم کرد.

تحصیل دانش آموزی در کانادا

اغلب افراد در سنین مختلف می توانند در این کشور تحصیل کنند. آموزش در این کشور از شش سالگی آغاز می شود. دوره های آموزش از پیش دبستانی، دبستان، متوسطه، دیپلما، لیسانس، فوق لیسانس و دکتری تشکیل می شود. در مقاطع پیشا دانشگاه عموما برای مهاجران تعیین سطح تحصیلی بر اساس سن انجام می شود. در صورتی که دانش آموز زبان ضعیف یا آموزش ضعیفی داشته باشد، راهکارهایی مانند دوره های جبرانی و تکمیلی برای آنها در نظر گرفته می شود. هر چند دوران دانش آموزی هم امکان تحصیل رایگان در مدارس دولتی وجود دارد؛ اما اگر شهروند این کشور نباشید یا اقامت دائم نداشته باشید مجبور به استفاده از مدارس ایرانی یا غیرانتفاعی خواهید بود. برای اطلاع کامل از شرایط مدارس می توانید مقاله لینک شده در سطر بالا را مطالعه نمایید.

تحصیل دانشجویی در کانادا

اغلب، دانشجویان هستند که تلاش می کنند راهی برای دریافت ویزای دانشجویی پیدا کنند. در واقع مهاجرت تحصیلی به کانادا اغلب با هدف پذیرش در یکی از دانشگاه های معتبر این کشور انجام می شود. تقریبا در هر ایالت این کشور یک دانشگاه بزرگ وجود دارد که در رنکینگ صد دانشگاه برتر جهان قرار دارند. برای کسب اطلاع از وضعیت آنها می توانید مقاله بهترین دانشگاه های کانادا و همچنین بهترین دانشگاه های علوم پزشکی کانادا مراجعه نمایید.

شرط معدل برای تحصیل در دانشگاه های کانادا

هر چند یک قانون کلی در این باره وجود دارد؛ اما شرط عملی داشتین بهترین معدل است. برای مثال اغلب دانشگاه ها در مقطع لیسانس درخواست افرادی که معدلشان کمتر از 14 باشد را نمی پذیرند. در مقطع کارشناسی ارشد هم 14 و در مقطع دکتری حداقل 15 خواهد بود. البته افرادی که به هر دلیلی معدل پایین تری دارند ممکن است در با نوشتن یک درخواست و انگیزه نامه جدی و قوی بتوانند قبولی در دانشگاه های مختلف را به کسب کنند. توصیه نامه ها، نمره زبان بالا، اختراعات و غیره هم می تواند جزو دلایلی باشد که امکان قبولی شما را بیشتر می کند.

مدرک زبان برای اخذ ویزای دانشجویی کانادا

تقریبا همه ی دانشگاه های کانادا مدارک تافل و آیتلس را به عنوان معیار پذیرش زبان می پذیرند. در حالی برای دیگر آزمون ها تردید های جدی وجود دارد. PTA و دئولینگو مدارک معتبری هستند؛ اما همه دانشگاه ها آن را قبول ندارند. البته یک مدرک زبان کانادایی هم IBT وجود دارد که مورد پذیرش تمامی دانشگاه های این کشور است؛ که البته دریافت آن برای افراد خارج از این کشور چندان امکان پذیر نیست.

حداقل نمره مدرک آیلتس شما برای تحصیل در مقطع لیسانس باید 6.5 و حداقل نمره تافل باید 75 باشد. در مقطع فوق لیسانس نمره آیلتس 6.5 و تافل 86 نیاز است. در مقطع دکتر نیز آیلتس 7 و تافل 86 مورد قبول است. دقت کنید که اعتبار مدارک زبان در کانادا تنها 2 سال است و پس از آن باید آزمون مجدد بدهید، و می توانید در آزمون IBT هم شرکت کنید. لازم به ذکر است که حداقل نمره زبان ( فرانسه و انگلیسی ) بسته به رشته های مختلف متفاوت است. مثلا برای دکتری پزشکی شما باید تافل بالای 90 یا آیلتس بالای 7 داشته باشید.

تحصیل بدون مدرک زبان در کانادا

برای افرادی که زبان خوبی ندارند، مدرک ندارند یا در حال حاضر نمی توانند مدرکی ارائه کنند، امکان تحصیل کاندیشنال در مقاطع پیشا دانشگاهی و لیسانس وجود دارد. در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد چنین امکانی از متقاضیان سلب شده است و لزوما باید مدارکی که ذکر شد را داشته باشند.

شرایط مهاجرت تحصیلی به کانادا

شروط کلی به شرح زیر هستند:

  • شرایط علمی شما مورد تایید باشد؛ یعنی حداقلی از شرط معدل، زبان، اختراع و غیره را داشته باشید.
  • سابقه ارتکاب به جرم نداشته باشید.
  • وضعیت مالی نسبتا خوبی داشته باشید.
  • سن شما زیاد بالا نباشد. قانون خاصی وجود ندارد؛ اما مسئله میزان ریسک است. دانشگاه ها هیچ مشکلی با سن شما ندارند. در واقع بین سن و اپلای رابطه ای وجود ندارد؛ اما معمولا دولت اجازه صدور ویزای دانشجویی برای افرادی که سن زیادی دارند را به سختی صادر می کند.
  • مشکل جسمی حادی هم نداشته باشید.

مراحل مهاجرت تحصیلی به کانادا

دو مرحله اساسی را باید بگذارنید. اول کسب مجوز و اپلای در دانشگاه مورد نظر که از طریق ارائه مدارک به صورت آنلاین در سایت دانشگاه هدف انجام می شود. و مرحله دوم در صورت پذیرش اخذ ویزا از دولت است. باید ابتدا یک اکانت در سایت اداره مهاجرت کانادا بسازید و سپس مدارک خود را آپلود کنید. در صورت پذیرش باید یک نسخه از مدارک بعلاوه مدارک جدید را به سفارت این کشور ارسال کنید تا ویزای شما صادر شود. پس از ورود به کانادا می توانید مدارک تحصیلی خود را از اداره مهاجرت دریافت نمایید.

هزینه های تحصیل در دانشگاه

اگر شما بورسیه دریافت نکرده باشید و مجبور باشید شهریه پرداخت کنید، بسته به رشته تحصیلی و مقطع آن باید چیزی بین 15 تا 45 هزار دلار پرداخت کنید. 45 هزار دلار مربوط به دکتری پزشکی و 15 هزار دلار مربوط به لیسانس علوم انسانی است. به این هزینه ها حداقل 2000 تا 2500 دلار در ماه هم برای هزینه زندگی در کاناد در نظر بگیرید. اما اگر بورسیه دریافت کرده باشید با ماهیانه بین 1000 تا 1500 دلار می توانید به راحتی در کانادا زندگی کنید.

لطفا امتیاز بدید
موسسه گاما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا