آموزش غذاهای ترکیه ای

طرز تهیه گوزلمه ترکیه پنیری+ گوزلمه به فارسی

طرز تهیه گوزلمه ترکیه پنیری را به دو زبان ترکی استانبولی برای دوستداران زبان و غذا قرار دادیم. ترکیه یکی از کشور‌هایی است که غذا‌های آن در سراسر دنیا از جمله ایران طرفداران زیادی دارد. غذا‌ هایی مانند بورک، کباب دونر، کمپیر، فاصولیه، کاورما و …غذاهای معروف ترکیه هستند. گوزلمه نیز یک نان ترکی است که با خمیر مخصوص درست می‌ شود و انواع مختلفی مانند گوزلمه اسفناج، گوزلمه پنیر، گوزلمه سیب زمینی و … دارد. گوزلمه در ترکی معنای منتظر نباش یا نمان می‌ دهد و علت نامگذاری این نان به گوزلمه به خاطر سریع آماده شدنش است. همچنین برای آموزش طرز تهیه غذای ترکیه ای داوود پاشا با ما همراه شوید.

طرز تهیه گوزلمه ترکیه پنیری به دو زبان فارسی و ترکی استانبولی

کشور ترکیه از جمله کشور هایی است که مردم جهان طرفدار غذاهای این کشور هستند . مرردم این کشور از پنیر بسیار استفاده می کنند . گوزلمه نیز یک نان ترکی است که با خمیر مخصوص درست می‌ شود و انواع مختلفی مانند گوزلمه اسفناج، گوزلمه پنیر، گوزلمه سیب زمینی و … دارد. گوزلمه در ترکی معنای منتظر نباش یا نمان می‌ دهد و علت نامگذاری این نان به گوزلمه به خاطر سریع آماده شدنش است.

مواد لازم برای تهیه گوزلمه پنیری

فارسی

ترکی استانبولی

برای خمیر؛

1 فنجان آب گرم

1 قاشق چایخوری نمک

2 لیوان  + 1 انگشت آرد از 1 لیوان کم تر باشد

Hamuru İçin;

1 su bardağı ılık su

1 silme tatlı kaşığı tuz

iki su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un

مواد لازم داخلی نان گوزلمه پنیری

فارسی

ترکی استانبولی

برای مواد تشکیل دهنده؛

 

پنیر کشک یا پنیر فتا

İç Malzemesi İçin;

Lor peyniri veya beyaz peynir

Maydanoz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

 طرز تهیه نان گوزلمه پنیری به روش ترک ها

گوزلمه ترکیه پنیری

فارسی

ترکی استانبولی

آب، نمک و روغن را در یک کاسه مخلوط کنید.

 

آرد را اضافه کرده و ورز دهید.  1 ساعت استراحت می کنیم.

 

خمیر استراحت کرده را به 6 عدد چونه تقسیم کنید.  با توجه به اندازه تابه می توانید تعداد مرنگ ها را کم یا زیاد کنید.

 

برای مواد داخلی؛  پنیر، جعفری و روغن زیتون را در یک کاسه مخلوط کنید.

 

چونه ها را روی پیشخوان آردپاشی شده بریزید.  با کمک وردنه یا غلتک بازش می کنیم.

 

قیمه را از وسط نصف می کنیم و طرف دیگر را روی آن می پوشانیم.

Su, tuz ve yağı bir kapta karıştıralım.

Unu ekleyip, yoğuralım. 1 saat dinlendirelim.

Dinlenen hamuru, 6 bezeye bölelim. Siz tava boyutuna göre, beze sayısını arttırıp azaltabilirsiniz.

İç malzemesi için; peynir, maydanoz ve zeytinyağını bir kapta karıştıralım.

Unladığımız tezgaha bezelerden alalım. Oklava veya merdane yardımıyla açalım.

Yarısına iç harcı koyup, diğer tarafını üzerine kapatalım.

مرحله دوم تهیه نان گوزلمه ترکیه پنیری

فارسی

ترکی استانبولی

لبه ها را فشار می دهیم تا هنگام پخت باز نشود.  تابه ای را که قرار است بپزیم گرم کنیم.

خمیر را بچینیم.  1 دقیقه نگه می داریم و طرف دیگر را می چرخانیم.

وقتی ته آن پخته شد، دوباره آن را برگردانیم و روی آن را روغن بزنید.

وقتی طرفی که چرخوندیم پخت، در ظرف سرو می گذاریم و طرف دیگر را هم روغن می زنیم.  برای همه چونه  ها هم همین کار را می کنیم.

نوش جان

Kenarlarına bastıralım, pişirirken açılmasın. Pişireceğimiz tavayı iyice ısıtalım.

 Hamuru yerleştirelim. 1 dakika tutup, diğer tarafını çevirelim.

 Alt tarafı pişince, tekrar çevirip üstünü yağlayalım.

 Çevirdiğimiz taraf da pişince, servis kabına alıp diğer tarafını da yağlayalım. Bütün bezelere aynı işlemi yapalım.

  afiyet şifa olsun.

طرز تهیه:

  1. آماده سازی مواد:
    • جعفری و شوید را ریز خرد کنید.
    • پنیر پیتزا و پنیر سفید را با هم مخلوط کنید.
  2. خمیر یوفکا را آماده کنید:
    • هر ورق خمیر یوفکا را روی سطح کارتان پهن کنید.
    • با قلم مو، روی خمیر را با مخلوطی از روغن مایع و آب مرطوب کنید.
    • حدود 1/4 از مخلوط پنیر را در وسط خمیر قرار دهید.
    • جعفری و شوید خرد شده را روی پنیر بپاشید.
    • لبه های خمیر را به سمت داخل تا کنید تا مواد داخل آن محصور شوند.
  3. پخت گوزلمه:
    • یک تابه نچسب را روی حرارت متوسط گرم کنید.
    • کره را داخل تابه بریزید تا ذوب شود.
    • گوزلمه را داخل تابه قرار دهید و هر طرف را حدود 2 تا 3 دقیقه بپزید تا نان طلایی و برشته شود.
    • گوزلمه های پخته شده را روی بشقاب قرار دهید و با یک پارچه تمیز بپوشانید تا گرم بمانند.
  4. مرحله نهایی:
    • در یک کاسه کوچک، تخم مرغ و ماست را با هم مخلوط کنید.
    • با قلم مو، روی گوزلمه ها را با مخلوط تخم مرغ و ماست رومال کنید.
    • گوزلمه ها را دوباره داخل تابه قرار دهید و هر طرف را حدود 1 دقیقه بپزید تا طلایی رنگ شوند.
    • گوزلمه های پخته شده را از تابه خارج کنید و گرم سرو کنید.

نکات:

  • می توانید از انواع مختلف پنیر مانند پنیر موزارلا، پنیر چدار یا پنیر گودا به جای پنیر پیتزا استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید، می توانید به مواد داخل گوزلمه، سبزیجات دیگری مانند اسفناج، گوجه فرنگی یا فلفل دلمه ای نیز اضافه کنید.
  • برای طعم دهی بیشتر، می توانید به مواد داخل گوزلمه، ادویه هایی مانند پودر سیر، پودر پیاز یا فلفل قرمز نیز اضافه کنید.
  • گوزلمه را می توانید به عنوان صبحانه، میان وعده یا غذای اصلی سرو کنید.

منابع:

  • طرز تهیه گوزلمه ترکیه ای با خمیر یوفکا
  • طرز تهیه گوزلمه پنیری: https://www.aparat.com/v/vrBfi
  • طرز تهیه گوزلمه ترکیه

نکات مهم در تهیه گوزلمه ترکیه پنیری

  • می توانید از خمیر یوفکا خانگی به جای خمیر یوفکا آماده استفاده کنید.
  • برای پخت گوزلمه می توانید از ساج یا تابه چدنی نیز استفاده کنید.
  • اگر خمیر یوفکا خیلی خشک بود، می توانید آن را با کمی آب مرطوب کنید.
  • برای اینکه گوزلمه نرم تر باشد، می توانید بعد از پخت، آن را با کره چرب کنید.

امیدوارم از این دستور پخت لذت ببرید!

3.5/5 - (2 امتیاز)
موسسه گاما شیراز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا