طرز تهیه شربت عثمانی ترکیه 🍹[ دستور تهیه شربت به فارسی و ترکی استانبولی ]
در این مقاله، ما یک راهنمای جامع برای طرز تهیه شربت عثمانی را به شما ارائه میدهیم. با پیروی از مراحل ساده و استفاده از مواد اصیل، شما هم میتوانید این نوشیدنی خاص را در خانه تهیه کرده و از لذت لحظات خوش گذرانی با خانواده و دوستانتان بهرهمند شوید.
شربت عثمانی، یکی از جذابترین گزینههای تابستانی در ترکیه است. این نوشیدنی مطبوع و منحصر به فرد، با طعم و عطر خوشایند خود، توانایی آرامش بخشیدن به لحظات گرم تابستان را دارد.
با ترکیب منحصر به فرد موادی از جمله لیمو، میوههای متنوع، و ادویههای مخصوص، شربت عثمانی تجربهای بینظیر از لذت و مزه فراهم میکند.
برای آموزش طرز تهیه دسر ساده ترکیه ای اما بسیار خوشمزه کلیک کنید و در خواندن مقاله ما را همراهی کنید.
طرز تهیه شربت عثمانی به فارسی و ترکی استانبولی
معروف است که ترک ها از قرن یازدهم به آب میوه گیری و مصرف شربت مشغول بوده اند. شربتهایی که امروزه عموما وجودشان را به یاد میآوریم، در مناسبتهای خاص مانند نامزدی، مولودی خوانی یا بعد از تولد، در جشنها و در ماه رمضان، روزگاری از سفرههای اجداد ترک ها بوده است.
حتی شایعه شده است که مولانا عارف معروف میگوید: «از همه چیزهایی که در زندگی دوست دارم سمع و همام و شربت است».
با ما همراه باشید تا طرز تهیه شربت عثمانی ترکیه ای را به دو زبان فارسی و ترکی استانبولی به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه شربت عثمانی
فارسی | ترکی استانبولی |
500 گرم آلبالو یا آلو قرمز 2 لیتر آب 2 عدد لیمو 1 فنجان شکر (می توانید به دلخواه کم و زیاد کنید) 7-8 میخک ۱ عدد چوب دارچین بزرگ ریشه زنجبیل 1 عدد | 500 gram vişne veya kırmızı erik 2 litre su 2 adet limon 1 su bardağı şeker (arzuya göre azaltma çoğaltma yapabilirsiniz) 7-8 adet karanfil 1 adet kabuk tarçın büyük boy 1 parça kök zencefil |
طرز تهیه شربت عثمانی به روش ترک ها
فارسی | ترکی استانبولی |
ابتدا آب، دارچین، میخک، زنجبیل ریشه دار و شکر را در قابلمه می ریزیم و روی اجاق می گذاریم. وقتی 5 دقیقه جوشید آلبالوهایمان را داخل آن می ریزیم و کمی بیشتر می جوشانیم. آب 2 عدد لیمو را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. کف هایی را که روی شربت در حال جوش می آید را می گیریم. وقتی آلبالوهای ما شروع به ترکیدن کردند، تمام است. می گذاریم خنک شود. دارچین، زنجبیل و پوست دارچین را در آن می گیریم. در صورت تمایل می توانید آن را با گیلاس در ظرف سحور یا در لیوان با صافی میل کنید. امیدوارم خیلی خوشتون بیاد. | Öncelikle tenceremize suyumuzu, tarçın, karanfil, kök zencefilimizi ve şekerimizi koyup, ocağa koyuyoruz. 5 dakika kadar kaynayınca, içine vişnelerimizi koyuyoruz ve biraz daha kaynatıyoruz. 2 adet limon suyunu ilave edip, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamakta olan şerbetin üzerine gelen köpükleri alıyoruz. Vişnelerimiz çatlamaya başladığında, olmuş demektir. Soğumaya bırakıyoruz. İçindeki tarçın, zencefil ve kabuk tarçını alıyoruz. İsterseniz vişneleriyle sahurda kasede, isterseniz süzerek bardakta içebilirsiniz. Çok beğeneceğinizi umuyorum. |
شربت عثمانی چه خاصیتی دارد؟
این شربت با تمامی مواد طبیعی و گیاهی که در تهیه آن به کار رفته، به عنوان یک منبع طبیعی شفابخش شناخته میشود.
- مصرف شربت عثمانی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود، که از ابتلا به بیماریهای زمستانی مانند آنفولانزا و سرماخوردگی محافظت میکند.
- در صورت ابتلا به بیماری، شربت عثمانی با ترکیبات گیاهی خود میتواند بهبودی سریعتری را ایجاد کند.
- شربت عثمانی اثر سرکوبکننده بر سرفه و خلط دارد و برای مقابله با سرفههای مداوم و خلط موثر است.
- مصرف شربت عثمانی میتواند در درمان دردهای عضلانی و حتی دردهای روماتیسمی موثر باشد.
- این شربت میتواند در مشکلات معدهای مانند سوءهاضمه تسکین بخش باشد.
- مصرف شربت عثمانی میتواند به کاهش استرس و مشکلات بیخوابی کمک کند و به آرامش و سلامتی روحی کمک نماید.
- به دلیل خواص آبکرده کننده خود، شربت عثمانی به عنوان یک گزینه مفید برای رفع تشنگی در ماه رمضان توصیه میشود.
برای یادگیری دستور کیک کاکائو ترکیه ای توصیه میکنیم این مقاله را بخوانید و فنون مهم در تهیه کیک کاکائو را بیاموزید.