طرز تهیه کوزو تندیر ترکیه ای 🥩 (دستور تهیه Kuzu Tandir به فارسی و ترکی استانبولی)
در این مقاله، ما قدم به دنیای طعمهای خیرهکننده و دلانگیز آشپزی ترکیه میگذاریم تا یکی از مشهورترین و محبوبترین غذاهای این کشور را بشناسیم یعنی طرز تهیه کوزو تندیر ترکیه ای
این غذا، که با گوشت بره تهیه میشود و به دلیل طعم دلپذیر و بافت نرمش مشهور است، نمونهای برجسته از غنای فرهنگ آشپزی ترکی است.
در این مقاله، ما دستور تهیه این غذای خوشمزه را به زبان فارسی و ترکی استانبولی به شما آموزش میدهیم.
برای یادگیری طرز تهیه یکی دیگر از از کباب های محبوب ترکیه ای توصیه میکنیم مقاله آموزش کباب مانیسا ترکیه ای را مطالعه و از پختن آن لذت ببرید.
طرز تهیه کوزو تندیر ترکیه ای به زبان فارسی و ترکی استانبولی
این غذا که اغلب به عنوان یکی از میراثهای آشپزی عثمانی شناخته میشود، در واقع دارای سابقهای بسیار قدیمیتر است.
کوزو تندیر در اصل شامل پخت آهسته و طولانی گوشت بره در تنور است، این روش پخت باعث میشود گوشت بسیار نرم و آبدار شود و طعمی بینظیر به خود بگیرد.
در ترکیه، این غذا اغلب در مناسبتهای خاص و جشنها سرو میشود و نمادی از غذای سنتی و با کیفیت است.
در این بخش طرز تهیه این غذای لذیذ را به زبان فارسی و ترکی استانبولی برای دوستداران زبان ترکی قرار دادیم، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کوزو تندیر ترکیه ای ” Kuzu Tandır “
فارسی | ترکی استانبولی |
دست بره (مال من 2 کیلوگرم است) 3 حبه سیر له شده 1.5 قاشق چایخوری فلفل سیاه یک و نیم قاشق چایخوری پاپریکا 1.5 قاشق چایخوری زیره 1 قاشق چایخوری آویشن 1.5 قاشق چایخوری نمک روغن زیتون برای سرو: گوجه فرنگی، پیاز، جعفری، فلفل سبز، پیتا ناخن | Kuzu kol (benimki 2 kg) 3 diş ezilmiş sarımsak 1,5 çay kaşığı karabiber bir buçuk çay kaşığı kırmızı biber 1,5 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kekik 1,5 çay kaşığı tuz Zeytinyağı :Servis için Domates, kuru soğan, maydanoz, yeşil biber, tırnak pide |
طرز تهیه کوزو تندیر به روش ترک ها درفر ” Kuzu Tandır “
فارسی | ترکی استانبولی |
فلفل سیاه، فلفل قرمز، زیره، آویشن، نمک، سیر و روغن زیتون را در ظرفی با هم مخلوط کنید. گوشت را با چاقو بخراشیم. مخلوط روغن زیتون را که آماده کرده ایم روی گوشت پخش می کنیم و با کاغذ روغنی می بندیم تا باز نماند، حداقل 30-45 دقیقه صبر می کنیم. به مدت 1.5 الی 2 ساعت در فر با دمای 220 درجه بپزیم. آن را با گوجه فرنگی، پیاز، جعفری و فلفل کنار پیتای ناخن سرو می کنیم. نوش جان. | Karabiber, kırmızı biber ,kimyon, kekik, tuz ,sarımsak ve zeytinyağı bir kabın içerisinde karıştıralım. Ete bıçakla çizikler atalım. Hazırlamış olduğumuz zeytinyağlı karışımı etin her tarafına sürelim ve yağlı fırın kağıdıyla açık kalmayacak şekilde saralım en az 30-45 dakika bekletelim. 220 derece fırında 1, 5-2 saat pişirelim. Alta tırnak pide yanına domates soğan maydanoz ve biberle servis edelim. Afiyet olsun. |
مواد لازم برای پخت کوزو تندیر ترکیه ای در قابلمه (Kuzu Tandır)
فارسی | ترکی استانبولی |
مواد لازم برای پخت دست بره در قابلمه (طعم تنوری – بدون روغن، بدون آب) دست بره (تقریباً 1.5 کیلوگرم) نمک (در صورت امکان سنگ نمک) فلفل سیاه | Tencerede Kuzu Kol Pişirme (Tandır Lezzetinde – Yağsız Susuz) Tarifi’nin Malzemeleri Kuzu kol (yaklaşık 1. 5 kg) Tuz (mümkünse kaya tuzu) Karabiber |
طرز تهیه کوزو تندیر ترکیه ای در قابلمه
فارسی | ترکی استانبولی |
طرز تهیه دست بره در قابلمه (طعم تنوری – بدون روغن، بدون آب) دست بره را با برش دادن آن به عرض 2 انگشت از قصابی بگیریم. آن را تمیز می کنیم تا خرده های استخوانی روی آن نباشد و نمک و فلفل روی آن میپاشیم. گوشت را بدون اضافه کردن مواد دیگر کف قابلمه استیل می گذاریم.
درب قابلمه را ببندیم و روی کوچکترین آتش اجاق گازمان با کمترین آتش بپزد. گوشت ابتدا آب و چربی خود را آزاد می کند و در این آب پخته می شود. در انتها آب خارج می شود و فقط در روغن خودش به پختن ادامه می دهد. در این مرحله گوشت از قبل به قوام مانند لعاب ترکی رسیده است، کمی صبر می کنیم تا در روغن بپزد تا به ته قابلمه بچسبد. سپس آن را از روی اجاق گاز بردارید. | Tencerede Kuzu Kol Pişirme (Tandır Lezzetinde – Yağsız Susuz) Tarifi’nin Yapılışı Kuzu kol kasaptan yaklaşık 2 parmak genişliğinde dilimleterek alalım. Üzerinde kemik kırıntısı kalmaması için temizleyelim ve tuz-karabiber serpelim. Başka hiçbir malzeme ilave etmeden etleri çelik tencerenin tabanına dizelim. Tencerenin kapağını kapatıp ocağımızın en küçük gözünde en kısık ateşte pişmeye bırakalım. Etler önce kendi suyunu ve yağını salacak ve bu suda pişecekler. Sona doğru suyu da çekilerek sadece kendi yağında pişmeye devam edecektir. Etler bu aşamada zaten lokum gibi dağılan bir kıvama geliyor, tencerenin tabanına yapışmadan bir süre yağında da pişmesini bekleyelim. Daha sonra ocaktan alalım. |
برای آشنایی با یک نوشیدنی بسیار خوشمزه و گرم ترکیه ای مقاله آموزش طرز تهیه نوشیدنی ثعلب ترکی اصیل را مطالعه کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.
نکات مهم در پخت کوزو تندیر ترکیه ای
- انتخاب گوشت: برای تهیه کوزو تندیر، باید از گوشت بره تازه و باکیفیت استفاده کنید. گوشت باید دارای چربی مناسبی باشد تا در طول پخت نرم و آبدار بماند.
- مرینیت کردن گوشت: مرینیت کردن گوشت با ادویههایی مانند زیره، فلفل، پاپریکا و آویشن برای چندین ساعت یا حتی یک شبانهروز، کمک میکند تا طعمها به خوبی به گوشت نفوذ کنند و طعم نهایی بهتری داشته باشد.
- دمای پخت: کوزو تندیر باید با حرارت ملایم و به مدت طولانی پخته شود تا گوشت کاملاً نرم و قابل تفکیک شود. استفاده از فر یا تندور سنتی میتواند نتایج متفاوتی ایجاد کند.
- استراحت گوشت: پس از پخت، قبل از برش زدن و سرو، بگذارید گوشت حدود 15 تا 20 دقیقه استراحت کند تا آب داخل آن توزیع شود و هنگام برش تکههای گوشت خشک نشوند.
- سرو کردن: کوزو تندیر معمولاً با نان تنوری، برنج و سبزیجات مانند گوجه فرنگی، فلفل سبز و پیاز سرو میشود. این اجزا مکمل طعم گوشت هستند و تجربه غذایی کاملی را ارائه میدهند.