طرز تهیه لاهماجون+ پیتزای ترکی با دستور پخت اصل ترکیه
طرز تهیه غذای ترکیه ای لاهماجون ترکیه ای اصیل را در در این مقاله با دو زبان فارسی و ترکی استانبولی قرار دادیم . علاقه مندان به زبان یادگیری زبان ترکی استانبولی و غذاهای ترکیه ای می توانند از این مطالب استفاده لازم را ببرند. همچنین برای آموزش لیست غذاهای معروف ترکیه و آموزش طرز تهیه ی مانتی غذای ترکیه ای با ما همراه باشید. لاهماجون در واقع پیتزای ترکیه ای است که سعی کرده ایم دستور پخت لاهماجون ترکیه و دستور تهیه خمیر آن را مطابق با دستور پخت اصلی در ادامه مقاله برایتان قرار دهیم.
لاهماجون چیست؟
این غذا؛ لاهماجون (lahmacun) ترکیبی از دو کلمه عربی لحم به معنای گوشت و عجین به معنای خمیر است. با این حال، بیش از آنکه به دنبال طرز تهیه لاهماجون عربی باشید، باید سراغ آن را از کشور همسایه؛ یعنی ترکیه بگیرید. این پیتزای ترد و نازک در رستورانها و حتی نانواییهای ترکیه، به صورت لوله شده و در کاغذهای ساندویچی سرو میشود و یکی از مشهورترین و پرطرفدارترین غذاها در ترکیه است. البته خود ترکیهایها ترجیح میدهند آن را به عنوان «آرا سیجاک»؛ یعنی نوعی پیشغذا قبل از غذای اصلی سرو کنند.
طرز تهیه لاهماجون ترکیه
این غذا بهمعنای «گوشت و خمیر» است که در بسیاری از کشورهای خاورمیانه پخته میشود و در دنیا بهعنوان پیتزای ترکی شهرت دارد.این غذا از خمیر گرد و نازکی تشکیل میشود که روی آن گوشت چرخکرده و سبزیجات خردشده مانند پیاز، گوجه و جعفری میریزند.
مواد لازم برای خمیر لاهماجون
فارسی | ترکی استانبولی |
330 گرم آرد نان سفید (کمی بیش از 2 فنجان) 1 قاشق چایخوری مخمر فوری (یا مخمر خشک فعال) 1.5 قاشق چایخوری نمک 200 میلی لیتر آب گرم 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون | 330 gr beyaz ekmek unu (2 su bardağından biraz fazla) 1 çay kaşığı instant maya (veya aktif kuru maya ) 1.5 çay kaşığı tuz 200 ml ılık su 1 yemek kaşığı zeytinyağı |
دستور تهیه خمیر لاهماجون
همه مواد خمیر را در کاسه یا میکسر مخلوط کنید. حدود ۵ دقیقه با دست ورز دهید و بگذارید دو ساعت بماند. خمیر لاه ماجون مانند خمیر پیتزا نیست که بتوان گفت بخش اصلی غذا را تشکیل می دهد. نکته مهم در تهیه لاه ماجون مخلوط گوشتی آن است، نه خمیر. در حالیکه خمیر را گذاشته اید تا ور بیاید، مخلوط گوشت را آماده کنید.
مواد لازم برای روی لاهماجون
فارسی | ترکی استانبولی |
350 گرم گوشت چرخ کرده چرب 1 عدد پیاز بزرگ فلفل دلمه ای 1 عدد 3-4 حبه سیر 1 قاشق غذاخوری رب چیلی 1/2 (نصف) دسته جعفری 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی یک قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری پاپریکا 2 عدد گوجه فرنگی 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه یک قاشق چایخوری زیره (می توانید مقدار ادویه را به سلیقه خود کم یا زیاد کنید) | 350 gr yağlı kıyma 1 adet büyük kuru soğan 1 adet dolmalık biber 3-4 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1/2 (yarım) demet maydanoz 1 yemek kaşığı domates salçası bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı pul biber 2 adet domates 1 tatlı kaşığı tuz bir çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon (baharat ölçülerini damak zevkinize göre azaltıp-çoğaltabilirsiniz) |
طرز تهیه لاهماجون ترکیه ای به روش ترک ها
فارسی | ترکی استانبولی |
آرد را در ظرفی الک می کنیم. مخمر و نمک را اضافه کرده و مخلوط کنید. روغن زیتون را در آب گرم می ریزیم. وسط آرد را به صورت حوضی باز می کنیم و آب را داخل آن می ریزیم. همه را با هم مخلوط می کنیم. پیشخوان و دستها را آردپاشی میکنیم و ورز میدهیم تا خمیری لطیف و لطیف به دست آید (10-15 دقیقه). داخل کاسه مان را چرب می کنیم و خمیرمان را به کاسه منتقل می کنیم و روی آن را می پوشانیم و می گذاریم استراحت کند تا دو برابر شود (30-45 دقیقه). خمیر را روی سطح آردپاشی شده بردارید و به قسمت های مساوی تقسیم کنید. (از خمیری که درست کردم 6 عدد حدودا 75 گرمی در آمد) هر تکه را با وردنه خیلی نازک باز می کنیم (هرچه نازکتر بغلتانید نتیجه بهتری خواهید گرفت. چون در حین پخت کمی پف می کنند) | Unu bir kabın içine eliyoruz. Maya ve tuzu ekleyip harmanlıyoruz. Ilık suyun içine zeytinyağını koyuyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıp suyu içine döküyoruz. Hepsini harmanlıyoruz. Tezgahı ve elimizi unlayıp elastik ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz (10-15 dk.) Kabımızın içini yağlayıp hamurumuzu kaba aktarıp üstünü kapatıp iki katı olana kadar dinlendiriyoruz (30-45 dk.) Hamuru unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölüyoruz. (Benim yaptığım hamurdan yaklaşık 75 gramlık 6 parça çıktı) Her parçayı merdane ile çok ince bir şekilde açıyoruz (Yırtılmayacak şekilde, ne kadar ince açarsanız o kadar iyi sonuç alıyorsunuz. Çünkü pişerken hafif kabarıyorlar) |
مرحله دوم تهیه لاهماجون
فارسی | ترکی استانبولی |
ملات را با فشار یکنواخت با دست در خمیری که پهن کرده ایم پهن می کنیم. (در حین پخش کردن گوشت چرخ کرده، ممکن است فضای خالی در خمیر وجود داشته باشد، گوشت چرخ کرده را زیاد فشرده نکنید) قسمت گریل فر را با حداکثر دما باز می کنیم. تابه تفلون را گرم می کنیم (من از تابه کرپ استفاده کردم، بزرگترین سایز) لامچون را داخل آن بریزید و بپزید تا کمی سرخ شود. سپس آن را در قسمت گریل قرار می دهیم. (درب کمی باز می ماند) وقتی لبه ها کمی قهوه ای شد بلافاصله آن را بیرون می آوریم و از وسط تا می کنیم و با حوله می پوشانیم. | Açtığımız hamurun içine, harcı elimizle eşit şekilde bastırarak yayıyoruz. (Kıymayı yayarken hamurda hafif boş alanlar kalabilir, kıymayı çok sıkıştırmayın) Fırının ızgara bölümünü açıyoruz maksimum sıcaklıkta. Teflon tavayı ısıtıyoruz (ben krep tavası kullandım en büyük boyu) Lahmacunu içine koyup altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Sonra ızgara bölümüne koyuyoruz. (Kapak hafif açık kalacak) Kenarları hafif kızarınca hemen çıkartıp ikiye katlayıp üstüne havlu örtüyoruz. |
دستور خوب و راحتیه برای پیتزای ترکی، من درست کردم و خوشمزه شد پیشنهاد میدم حتما یکبار امتحانش کنید