آموزش غذاهای ترکیه ای

طرز تهیه نوشیدنی بوزا ترکیه 🍹 ( دستور تهیه بوزا به ترکی استانبولی و فارسی )

نوشیدنی بوزا یکی از سنتی‌ترین و محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در ترکیه است که تاریخچه‌ای طولانی و جذاب دارد و ما قصد داریم طرز تهیه نوشیدنی بوزا ترکیه را به شما آموزش دهیم.

این نوشیدنی خوش طعم و مغذی، که ریشه‌های آن به دوران عثمانی بازمی‌گردد، از دانه‌هایی چون جو یا ذرت تهیه می‌شود و دارای طعمی متمایز و خاص است.

آزمون تعیین سطح گاما

بوزا به خاطر خواص تغذیه‌ای و فواید هضمی‌اش معروف است و در فصل‌های سرد سال بیشتر مصرف می‌شود.

امروزه، این نوشیدنی سنتی در بسیاری از کشورهای بالکان و خاورمیانه نیز شناخته شده است.

برای آموزش غذای ترکیه ای بافرا پیده و فوت و فن های آن این صفحه را مطالعه کنید.

طرز تهیه نوشیدنی بوزا ترکیه

طرز تهیه نوشیدنی بوزا ترکیه 

بوزا از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های زمستانی ترکی و یک اسموتی تخمیری است که از گندم، ارزن، جو، جو دوسر یا بلغور تهیه می‌شود.بوزا که در 8000 سال قبل از میلاد در آناتولی شرقی و بین النهرین دیده شد.

شربت بوزا از کلمه فارسی “بوز” به معنای ارزن گرفته شده است. ترکها بوزا را در قرن نهم به لطف ترکان آسیای مرکزی ملاقات کردند. بوزا یک نوشیدنی پر کالری است که به بدن گرما می بخشد. بوزا که به دلیل کالری بالایی که دارد شما را سیر نگه می دارد، منبعی غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است. به دلیل داشتن پروتئین، چربی و کربوهیدرات بالا، ارزش غذایی بالایی دارد. بوزا که به طور گسترده در سراسر جهان مصرف می شود، از طریق کشتی های تجاری بر جغرافیای وسیعی تسلط دارد.

مواد لازم برای تهیه نوشیدنی بوزا ترکیه

 

فارسی

ترکی استانبولی

بلغور گندم

شکر

وانیل

پودر مخمر

اب

Bulgur

Şeker

Vanilya

Toz maya

Su

مواد لازم برای تهیه نوشیدنی بوزا ترکی

طرز تهیه نوشیدنی بوزا ترکیه

فارسی

ترکی استانبولی

ابتدا بلغور و برنج را می جوشانند تا نرم شوندو.

 

له می شود و از صافی ریز توری رد می شود.

 

قسمت فیلتر شده کاملا خنک می شود.

 

در همین حین شیر گرم، شکر و مخمر را در ظرفی با هم مخلوط می کنیم.

 

مخمر را به فرنی بلغور که آماده کرده ایم اضافه می کنیم و به محیطی تاریک و خنک می بریم تا 24 ساعت بماند.

 

هر از گاهی درب بوزای انتظار باز می شود و تهویه می شود.

 

بعد از 24 ساعت شکر دانه ریز و آب را کم کم به مخلوط بوزا اضافه می کنیم و به غلظت دلخواه می رسیم.

 

سپس در یخچال قرار می دهیم تا قوام آن کمی بیشتر شود.

 

قسمت ضروری بوزا که گرم یا سرد سرو می شود، پودر دارچین است که روی آن پاشیده شده و نخود تفت داده شده به طور کامل قرار می گیرد.

Öncelikle bulgur ve pirinç iyice yumuşayıncaya kadar kaynatılır.

Püre haline getirilerek ince delikli bir süzgeçten geçirilir.

Süzgeçten geçirilen kısım tamamen soğutulur.

Bu arada ılık süt, toz şeker ve maya bir kapta karıştırılır.

Hazırladığımız bulgur lapasının içine maya eklenerek 24 saat bekletilmek üzere serin ve karanlık bir ortama alınır.

Ara sıra bekleyen bozanın kapağı açılarak havalandırılır.

24 saat sonra boza karışımına toz şeker ve su azar azar eklenerek istenilen kıvama getirilir.

Daha sonra kıvamının biraz daha artması için buzdolabına koyulur.

Sıcak ya da soğuk olarak servis edilen bozanın olmazsa olmazı üzerine serpilen toz tarçın ve bütün olarak konulan leblebilerdir.

برای آموزش  غذای محلی ترکیه هونکار بیندی غذای معروف ترکی این مقاله را بخوانید.

سخن پایانی 

بوزا نه تنها یک نوشیدنی سنتی و خوش طعم است، بلکه بخشی از فرهنگ و تاریخ غنی ترکیه به شمار می‌رود.

این نوشیدنی، که نمادی از گرمی و مهمان‌نوازی است، فرصتی برای تجربه طعم‌های متفاوت و شیرینی‌های سنتی این کشور فراهم می‌کند.

امیدوارم که با آزمایش این دستور تهیه از بوزای خانگی لذت ببرید و بخشی از فرهنگ و آشپزی ترکیه را در خانه‌های خود به ارمغان آورید.

2.2/5 - (4 امتیاز)
موسسه گاما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا