طرز تهیه دسر کنافه استانبولی { دستور کنافه ترکیه ای اصیل به ترکی استانبولی و فارسی }
این مقاله شما را به سفری به قلب آشپزی استانبول دعوت میکند و طرز تهیه دسر کنافه استانبولی را به دو زبان فارسی و ترکی استانبولی به علاقه مندان آموزش میدهد.
در این مقاله، قصد داریم شما را با چگونگی پخت کنافه استانبولی آشنا کنیم؛ دسری که هر لقمهاش روایتگر سنتهای عمیق و مهماننوازی بیکران ترکها است.
این دستور پخت، میراثی است که از نسلی به نسل دیگر منتقل و حالا در اختیار شما قرار دارد تا شما را در مسیر تجربههای جدید آشپزی قرار دهد.
دلمه فلفل از غذاهای محبوب است که طرفداران خود را دارد، از این رو ما آموزش طرز تهیه دلمه فلفل ترکیه ای را در مقاله ای برایتان گرد آوری کرده ایم.
طرز تهیه دسر کنافه ترکیه ای به زبان ترکی استانبولی و فارسی
این دسر از خانواده دسر باقلوا عربی و باقلوای ترکی است و معمولا در کافی شاپ ها سرو می شود.
کنافه یا کونفه چیست؟ «کنافه» به عربی و «کونفی» یا «کونفه» به ترکی با کادایف پنیری یا رشته شعریه است ، که علی رغم ریشه عربی و لبنانی بیشتر به عنوان یک دسر ترکی در کشور ترکیه و از زمان امپراطوری عثمانی برای سلاطین و پادشاهان آن دوره تهیه و سرو می شد.
مواد لازم برای تهیه دسر کنافه استانبولی
فارسی | ترکی استانبولی |
250 گرم کادایف رشته ای پنیر کونیفه بدون نمک 150 گرم 4 قاشق غذاخوری کره 1 قاشق چایخوری ملاس برای شربت: 2 لیوان آب شکر دانه ریز 2 پیمانه 1 قاشق چایخوری آب لیمو برای موارد روی کنافه: پودر پسته خامه شیر یا بستنی (اختیاری) | 250 gram tel kadayıf 150 gr tuzsuz künefe peyniri 4 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pekmez :Şerbeti için 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu :Üzeri için Toz Antep fıstığı Süt kaymağı veya dondurma (isteğe bağlı) |
طرز تهیه دسر کنافه استانبولی به سبک ترک ها
فارسی | ترکی استانبولی |
ابتدا شربت کنفه آماده می شود. برای شربت، آب و شکر را در قابلمه ریخته و می گذاریم تا بجوشد. (هر از چند گاهی مخلوط می شود تا شربت به ته نچسبد.) وقتی شربت شروع به جوشیدن کرد، برای جلوگیری از بریده شدن شکر، 1 قاشق چایخوری آبلیمو به آن اضافه می کنند و به مدت 10-15 دقیقه می جوشانند و شربت را می گذارند تا خنک شود. برای کونیفه، کره را روی حرارت ملایم می گذاریم تا ذوب شود. کره ذوب شده کناری نگه داشته می شود. بعد از اینکه کره یخ زد زیر آن کره آب خواهد داشت از این آب استفاده نکنید. ۱ قاشق چایخوری ملاس را به کره کمی یخ زده اضافه کنید و هم بزنید تا به قوام پودینگ برسد. | İlk olarak künefenin şerbeti hazırlanır. Şerbet için, su ve şeker bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır. (Şerbetin dibine tutmaması için ara ara karıştırılır.) Şerbet kaynamaya başlayınca şekerin kesilmemesi için 1 çay kaşığı limon suyu eklenip 10-15 dakika kadar daha kaynatılır ve şerbet soğumaya bırakılır. Künefe için, tereyağı kısık ateşte erimeye bırakılır. Eriyen tereyağı bir kenara alınarak bekletilir. Tereyağı donduktan sonra altında tereyağının suyu olacaktır bu suyu kullanmayın. Hafif donmuş olan tereyağına 1 çay kaşığı pekmezi eklenerek muhallebi kıvamına gelecek şekilde karıştırılır. |
مرحله دوم تهیه دسر کنافه استانبولی
فارسی | ترکی استانبولی |
اگر سینی کونیفه وجود نداشته باشد، کف تابه آلومینیومی یا تفلون را با این مخلوط روغن ملاس چرب کنید. کادایف با پرز جدا می شود. سپس با چاقو به ضخامت 1 سانتی متر برش دهید و به دو قسمت تقسیم می کنیم. تکه ای از کادایف را که جدا کرده ایم ته سینی که چرب کردیم قرار می دهیم بدون اینکه فاصله ای بین آنها باقی بماند. پنیر رنده شده را روی کادایف میمالند. روی کادایف دیگر به گونه ای پوشانده می شود که روی پنیر خالی نمی ماند. لبه ها صاف می شوند و با سینی دیگر یا با دست فشار داده می شوند. مواظب باشید با فشار دادن محکم هیچ شکافی باقی نگذارید. | Varsa künefe tepsisi yoksa alüminyum veya teflon tavanın altı bu pekmezli yağ karışımı ile yağlanır. Kadayıf tel tel tiftiklenerek ayrılır. Ardından bıçakla 1 cm kalınlığında kesilerek iki parçaya ayrılır. Ayırdığımız kadayıfın bir parçası yağlanmış tepsinin dibine aralarda boşluk kalmayacak şekilde serilir. Rendelenmiş peynirler kadayıfın üzerine yayılır. Diğer kadayıf da peynirin üzerinde boşluk kalmayacak şekilde kapatılır. Kenarları düzeltilir ve başka bir tepsi altıyla veya eliniz ile üzerine bastırılır. İyice bastırarak arasında boşluk kalmamasını dikkat edin. |
مرحله نهایی تهیه دسر کنافه استانبولی
فارسی | ترکی استانبولی |
با چرخاندن سینی روی اجاق با کمترین حرارت پخته می شود. وقتی از سرخ شدن کامل کنافه مطمئن شدید، سینی را در بشقاب یا سینی زیر و رو می کنیم و داخل سینی دوم را هم روغن می زنیم تا طرف دیگر هم پخته شود. کونیفه در سینی قرار می گیرد که قسمت سرخ شده روی آن و قسمت پایین آن سرخ می شود، بنابراین، هر دو طرف سرخ شده است. شربت با شروع از لبه ریخته می شود. با پسته یا خامه شیر سرو می شود. نوش جان. | En kısık ateşte ocağın üzerinde tepsi çevrilerek pişirilir. Altının tamamen kızardığından emin olduğunuzda tepsiyi bir tabağın veya tepsinin üzerine ters çevrilir ve diğer tarafının pişmesi için ikinci tepsinin içi de yağlanır. Kızaran kısım üstte kalacak şekilde künefe tepsiye yerleştirilir ve altı kızartılır. Böylece iki tarafı da kızarmış olur. Şerbeti kenarından başlanarak dökülür. Antep fıstığı veya süt kaymağı ile servis edilir. Afiyet olsun. |
اگر دوست دارید یکی دیگر از سالاد های ترکی را یاد بگیرید برای شما مقاله آموزش طرز تهیه سالاد پیاز ترکیه ای را گردآوری کرده ایم.
سخن پایانی
اگر سوال یا مشکلی در این مطلب دارید خوشحال میشویم در قسمت پرسش و پاسخ مقاله با ما در میان بگذارید.