آموزش غذاهای ترکیه ای

طرز تهیه ماهی ترش ترکیه ای 🐟 { دستور پخت ماهی ترش به فارسی و ترکی استانبولی }

در این مقاله به طرز تهیه ماهی ترش ترکیه ای به صورت گام به گام می پردازیم.

ماهی ترش، یک غذای دریایی محبوب در ترکیه است که با طعم ترش و ملس خود، طعمی منحصر به فرد و دلچسب را به ارمغان می آورد. این غذا نه تنها در ترکیه، بلکه در سایر نقاط جهان نیز طرفداران بسیاری دارد.

ریشه این غذا به دوران عثمانی باز می گردد، در آن زمان مردم برای حفظ ماهی در سفرهای طولانی، آن را با سرکه و ادویه جات ترشی می انداختند. این روش پخت، به مرور زمان به یک غذای محبوب تبدیل شد و امروزه به عنوان یکی از غذاهای سنتی ترکیه شناخته می شود.

ماهی ترش در ترکیه با روش های مختلفی تهیه می شود و تنوع زیادی در طعم و مزه آن وجود دارد. برخی از افراد از رب انار ترش برای طعم دهی به این غذا استفاده می کنند، در حالی که برخی دیگر از نارنج یا آبلیمو استفاده می کنند.

برای یادگیری طرز تهیه شیربرنج ترکیه ای کلیک کنید و این غذای خوشمزه را بیاموزید.

طرز تهیه ماهی ترش ترکیه ای

طرز تهیه ماهی ترش ترکیه ای به زبان فارسی و ترکی استانبولی

خوشمزه ترین انواع ماهی ترکیه :

Lüfer،  Palamut  ،Barbun،   Levrek،  Kefal ،Mezgit   ،Dil Balığı

مواد لازم برای تهیه ماهی ترش ترکیه ای

فارسی

ترکی استانبولی

۵۰۰ گرم ماهی سفید

۱ عدد پیاز

۲ حبه سیر

۲ قاشق غذاخوری رب انار ترش

۱ قاشق غذاخوری آبلیمو

۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون

نمک، فلفل، و ادویه‌های دلخواه به میزان لازم

500gram beyaz balık (örneğin somon veya alabalık)

1soğan

2diş sarımsak

 2yemek kaşığı ekşi nar ezmesi

 1yemek kaşığı limon suyu

 3yemek kaşığı zeytinyağı

İsteğe göre tuz, karabiber ve istenilen baharatlar

 

مرحله 1 طرز تهیه ماهی ترش ترکیه ای 

فارسی

ترکی استانبولی

ماهی را تمیز کرده و به قطعات مورد نظر خود برش دهید.

نمک، فلفل، و ادویه‌های دلخواه را به ماهی‌ها اضافه کنید و آن‌ها را به‌طور مساوی تقسیم کنید تا تمام قسمت‌های ماهی مزه‌دار شوند.

به مدت ۳۰ دقیقه صبر کنید تا ماهی‌ها طعم دهنده شوند.

Balıkları temizleyip istediğiniz parçalara bölün.

Balığa tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatları ekleyin ve balığın tüm kısımlarının baharatlanması için eşit şekilde baharatlayın.

Balığın tadını alması için 30 dakika kadar bekleyin.

مرحله 2 طرز تهیه ماهی ترش ترکیه ای 

فارسی

ترکی استانبولی

پیاز را ریز خرد کنید و در روغن زیتون تفت دهید تا نرم و شفاف شود.

سیر را رنده کنید و به پیاز اضافه کنید، و کمی تفت دهید.

رب انار ترش را به پیاز و سیر اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ رب انار باز شود.

آبلیمو و نمک را به سس اضافه کرده و مخلوط کنید.

به مدت حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا سس بجوشد و غلیظ شود.

Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında yumuşak ve şeffaf hale gelinceye kadar kavurun.

Sarımsakları rendeleyip soğana ekleyip biraz kavurun.

Ekşi nar salçasını soğan ve sarımsağın üzerine ekleyip nar salçasının rengi değişene kadar kavurun.

Sosun içerisine limon suyu ve tuzu ekleyip karıştırın.

Sos kaynayıp koyulaşana kadar yaklaşık 5 dakika bekleyin.

مرحله 3 طرز تهیه ماهی ترش ترکیه ای 

فارسی

ترکی استانبولی

ماهی‌های مزه‌دار شده را در سس قرار دهید.
به اندازه کافی آب به سس اضافه کنید تا روی ماهی‌ها را بپوشاند.
ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و به‌مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه صبر کنید تا ماهی‌ها پخته شوند.
در ۱۰ دقیقه آخر پخت، شعله را کمی بالا ببرید تا سس غلیظ‌تر شود.سرو:

ماهی ترش را با نان یا برنج سرو کنید.
می‌توانید با سبزیجات دلخواه‌تان مانند گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای، یا قارچ این غذا را تزیین کنید.

Baharatlı balıkları sosun içine koyun.
Balıkların üzerini kaplayacak kadar sosa su ekleyin.
Yemeği kısık ateşte koyun ve balıklar pişene kadar 30 ila 40 dakika bekleyin.
Pişirmenin son 10 dakikasında ateşi biraz yükseltin ki sos koyulaşsın.Sedir:

Ekşi balıkları ekmek veya pilavla servis edin.
Bu yemeği domates, biber veya mantar gibi sevdiğiniz sebzelerle süsleyebilirsiniz.

برای آموزش طرز تهیه سالاد کلم قرمز ترکیه ای که با هر غذایی فوق العاده است این مقاله را بخوانید.

 

نتیجه گیری 

در این مقاله، با روش تهیه ماهی ترش ترکیه‌ای به وسیله‌ی ترکیبات متنوع و ادویه‌های خاص آشنا شدیم.

این غذای لذیذ و شگفت‌انگیز با طعم منحصر به فرد خود، مورد توجه بسیاری از آشپزها و ذائقه‌های خوش طعم قرار گرفته است.

امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا با دنبال کردن این روش ساده ولی موثر، بتوانید ماهی ترش ترکیه‌ای با طعم واقعی و دلچسبی را در خانه خود تهیه کنید و از طعم عالی این غذای شگفت‌انگیز بهره‌مند شوید.

 

اگر تجربه یا نظری در مقاله طرز تهیه ماهی ترش ترکیه ای دارید در انتهای مقاله با ما در میان بگذارید. 

4/5 - (1 امتیاز)
موسسه گاما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا