آموزش غذاهای ترکیه ای

طرز تهیه سوتلاچ به روش ترکیه ای اصیل (دستور تهیه به زبان فارسی و ترکی استانبولی)

در این مقاله شما را به سفری به سرزمین شیرینی‌ها دعوت می‌کنیم تا با طرز تهیه سوتلاچ به روش ترکیه ای اصیل آشنا شوید.

سوتلاچ، دسری سنتی و اصیل از ترکیه است که قدمت آن به دوران عثمانی باز می‌گردد. این دسر خوشمزه و لطیف، با طعم و عطری دلنشین، نه تنها در ترکیه، بلکه در بسیاری از کشورهای دیگر نیز محبوبیت دارد.

آزمون تعیین سطح گاما

با ما همراه باشید تا با راز و رمزهای پخت این دسر خوشمزه و دلچسب آشنا شده و طعمی بی‌نظیر را به کام خود و عزیزانتان هدیه دهید.

اگر دوست دارید طرز تهیه دسر کنافه استانبولی را بیاموزید این مقاله را بخوانید و تمام فوت و فن های آن را یاد بگیرید.

عکس دسر سوتلاچ ترکیه : 

طرز تهیه سوتلاچ ترکیه ای

مواد لازم برای طرز تهیه سوتلاچ ترکیه ای

 فارسی

 ترکی استانبولی
1/2 قاشق چایخوری برنج (3 قاشق غذاخوری / 40 گرم) 1/2çay bardağıpirinç(3 yemek kaşığı/40 gram)
2 لیوان آب داغ (400 میلی لیتر) 2su bardağısıcak su(400 ml)
شیر 1 لیتر 1litresüt
1 فنجان شکر گرانول (200 گرم) 1su bardağıtoz şeker(200 gram)
نشاسته گندم 2 قاشق غذاخوری (انباشته) 2yemek kaşığı (tepeleme)buğday nişastası
1 لیوان چای آب (150 میلی لیتر) 1çay bardağısu(150 ml)

مواد لازم برای تهیه سوتلاچ ترکیه ای

طرز تهیه سوتلاچ ترکیه به روش اصیل و بسیار خوشمزه 

 فارسی

 ترکی استانبولی
برنجی را که فقط یکبار شسته اید در قابلمه بریزید و با اضافه کردن 2 فنجان آب داغ روی حرارت ملایم شروع به پخت کنید. در همین حال، هر از گاهی به آرامی مخلوط کنید. Sadece bir kez sudan geçirerek yıkadığınız pirinci tencereye alın ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bu sırada ara ara nazikçe karıştırın..
وقتی آب جذب برنج شد و حالت خمیری پیدا کرد، شیر را به آن اضافه کنید. و مرتب هم بزنید تا شیر بجوشد. بعد از اینکه به جوش آمد حرارت را کم کنید و به این ترتیب 8-10 دقیقه با حرارت ملایم بپزید.  Pirinç, suyu çekip lapa hale gelince üzerine sütü ilave edin. Karıştırın ve süt kaynayana kadar ara ara karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra altını kısın, 8-10 dakika daha bu şekilde karıştırarak kısık ateşte pişirin.
سپس شکر را اضافه کنید، مخلوط کنید.

صبر کنید تا دوباره بجوشد و 4-5 دقیقه دیگر به همین صورت روی حرارت ملایم بجوشانید.

Ardından şekeri ekleyin, karıştırın. Tekrar kaynamasını bekleyin ve 4-5 dakika daha da kısık ateşte bu şekilde kaynatın.
برای افزودن نشاسته آن را در ظرفی بریزید و با 1 لیوان آب مخلوط کرده و مخلوط کنید و همزمان به قابلمه اضافه کنید.

با ریختن کم کم نشاسته از جمع شدن آن جلوگیری می کنید.

Nişastayı eklemek için bir kabın içerisine alın, 1 çay bardağı suyla karıştırın ve aynı anda hem karıştırıp hem tencereye ekleyin. Azar azar dökerek eklerseniz topaklanma riskini de engellemiş olursunuz
بعد از هم زدن بگذارید بپزید تا کمی غلیظ شود. در این زمان دوباره به جوش خواهد آمد و می بینید که حباب های ریز به سطح می رسند،

و پس از مشاهده آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و 1-2 دقیقه دیگر بپزید و سپس از روی اجاق گاز بردارید.

 Karıştırdıktan sonra hafifçe kıvam alana kadar pişirin. Bu sırada tekrar kaynayacak ve minik minik balonların yüzeye ulaştığını göreceksiniz, bunu gördükten sonra kısık ateşe alıp 1-2 dakika daha pişirin ve ardından ocaktan alın. Bu noktada sütlacın kıvamı akışkan bir boza kıvamında olmalıdır.
مخلوط پودینگ برنج را با ملاقه در کاسه ها بریزید. قبل از هر ملاقه یک بار هم بزنید تا برنج ته نگیرد. اسکوپ کنید و بریزید و هم بزنید تا در هر کاسه به مقدار مساوی برنج باشد.  Karıştırdıktan sonra hafifçe kıvam alana kadar pişirin. Sütlaç harcını bir kepçeyle kaselere dağıtın. Her kepçeden önce bir kez karıştırın ki bu sırada pirinçler en dibe çökmesin. Her kasede eşit miktarda pirinç olması için karıştırarak kepçeyle alın ve dökün..
آخرین مرحله طرز تهیه سوتلاچ ترکیه یا پودینگ برنج بعد از سرد شدن در دمای محیط حداقل 2 ساعت ترجیحا تا 1 عصر در یخچال نگهداری کنید.

 قبل از سرو از یخچال خارج کنید و 5 دقیقه بگذارید بماند و دارچین بپاشید و سرو کنید. نوش جان!

Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat, tercihen 1 akşam kadar bekletin ve servis etmeden önce buzdolabından çıkarıp 5 dakika bekletin, tarçın serperek servis edin. Afiyet olsun!..

 

نکات طرز تهیه سوتلاچ ترکیه ای اصیل 

 فارسی

 ترکی استانبولی
به جای نشاسته گندم می توانید از 3 قاشق غذاخوری آرد برنج استفاده کنید. با توجه به ذائقه خود می توانید نسبت شکر را کم یا زیاد کنید.

توصیه می کنیم با رعایت مراحل و زمان های ذکر شده در دستور غذا، آشپزی کنید.  از حرارت کم ترجیحاً در تمام مراحل پخت استفاده کنید و به شیری که روی حرارت متوسط ​​می جوشد توجه کنید.

Buğday nişastası yerine 3 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu kullanabilirsiniz. Damak tadınıza göre şeker oranını azaltabilir veya artırabilirsiniz.

Aşamalara ve tarifte verilen sürelere sadık kalarak pişirmenizi öneririz. Tercihen tüm pişirme süresince kısık ateş kullanmanızı, orta ateşte işe mutlaka kaynayan süte dikkat etmenizi öneririz.

برای مشاهده طرز تهیه لاهماجون ترکی این مقاله را بخوانید و با ما همراه باشید.

طرز تهیه سوتلاچ به زبان ترکی استانبولی : https://yemek.com/tarif/sutlac/

سخن پایانی 

سوتلاچ، دسری ساده و در عین حال خوشمزه است که با مواد اولیه در دسترس و به راحتی در منزل قابل تهیه است. طعم و عطر دلنشین برنج، شیر و گلاب در این دسر، آن را به انتخابی ایده آل برای تمام سنین تبدیل کرده است.

ما در این مقاله سعی کردیم تا طرز تهیه سوتلاچ به روش ترکیه ای اصیل را به صورت کامل و جامع به شما آموزش دهیم.

اگر سوال یا مشکلی دارید، می‌توانید در قسمت پرسش و پاسخ با ما در میان بگذارید.

لطفا امتیاز بدید
موسسه گاما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا