طرز تهیه بستنی آدامسی ماراش 🍦 { بستنی ماراش چیست ؟ دستور تهیه به زبان فارسی و ترکی }
بستنی آدامسی ماراش ، یکی از شگفتانگیزترین و خاصترین دسرهای ترکیه است که به دلیل بافت کشدار و طعم منحصربهفردش در سراسر جهان شهرت یافته است.
در این مقاله، ما شما را با این دسر خوشمزه و سنتی که ریشههای آن به دوران عثمانی بازمیگردد، آشنا میکنیم.
از دستورالعملهای دقیق تهیه بستنی ماراش ، هر آنچه که نیاز دارید تا این بستنی خاص را در خانه تهیه کنید، در اختیارتان قرار میدهیم.
این مقاله طرز تهیه بستنی آدامسی ماراش را به دو زبان فارسی و ترکی ارائه میدهد تا علاقهمندان بیشتری بتوانند از آن بهره ببرند.
پس با ما همراه باشید تا گام به گام فرآیند ساخت این دسر سنتی و دلچسب را فرا بگیرید و لذتی دوچندان از تهیه و میل کردن بستنی آدامسی ماراش ببرید.
برای آموزش طرز تهیه رول دارچینی ترکیه توصیه میکنیم این مقاله را بخوانید تا تک به تک نکات آن را بیاموزید.
بستنی آدامسی ماراش ( بستنی ماراش چیست ؟ )
شاید تا کنون نام بستنی ماراش استانبولی را شنیده باشید، اما با خود بگویید بستنی ماراش چیست ؟ بستنی آدامسی ماراش استانبولی ، یکی از دسر های سنتی ترکیه است، که با بافت کشدار و منحصربهفردش معروف است. این بستنی که از شیر گاو یا بز، شکر، و صمغ طبیعی ساخته میشود، تجربهای متفاوت از خوردن بستنی را به ارمغان میآورد. صمغ مورد استفاده در این بستنی، که اغلب از درختان وحشی در منطقه حاصل میشود، به بستنی اجازه میدهد تا کشدار و مانند آدامس شود.
در این بخش مواد لازم و طرز تهیه بستنی ماراش استانبولی را برای شما به زبان ترکی استانبولی و فارسی قرار دادیم.
مواد لازم برای تهیه بستنی ماراش استانبولی
فارسی | ترکی استانبولی |
3 فنجان شیر پرچرب 1 قاشق چایخوری سیلپ خالص یک قاشق چایخوری شکر 1 بسته وانیل | 3 su bardağı tam yağlı süt 1 tepeleme tatlı kaşığı saf salep bie çay bardağı şeker 1 paket vanilya |
طرز تهیه بستنی آدامسی ماراش استانبولی
فارسی | ترکی استانبولی |
شیر و شکر و سالپ را در قابلمه ریخته و هم می زنیم. بگذارید روی حرارت متوسط بجوشد. هر از گاهی با قاشق تهویه می شود. 2-3 دقیقه بعد از جوشیدن خاموش می شود و با هوا دادن هر چند وقت یکبار خنک می شود. تهویه را هر از چند گاهی فراموش نکنید. ✔️ نکته 1: هر چه بیشتر با قاشق هواگیری کنید، بیشتر شبیه آدامس می شود. شیر خنک شده را به این ترتیب به فریزر برده و بعد از 30 دقیقه خارج کرده و با همزن به مدت 2-3 دقیقه هم می زنیم. به این ترتیب هر 30-40 دقیقه یکبار خارج می شود و با همزن هم می زنیم و دوباره می گذاریم. زیاد نیست بعد از 4-5 بار آماده است. وقتی به قوام رسید یعنی وقتی سفت و غلیظ شد، دیگر این کار را انجام نمی دهیم. ✔️ نکته 2 : اگر هر از چند گاهی هم میزنیم تا در بستنی های معمولی مثل تکه یخ نباشد که در اثر شیر متبلور نشود با همزن هم میزنیم تا قوام آدامس به دست بیاید. حداقل 4-5 ساعت بعد از آخرین مرحله آماده سرو است. | .Süt, şeker ve salep tencereye alınır ve çırpılır .Orta ateşte kaynamaya bırakılır. .Ara ara kaşıkla havalandırılır. Kaynadıktan 2-3 dakika sonra kapatılır ve ara ara havalandırarak soğumaya bırakılır. .Arada aklınıza geldikçe havalandırmayı sakın unutmayın. Püf Noktası 1: Kaşık ile havalandırmak ne kadar fazla olursa o kadar sakız kıvamında olur Soğuyan süt o şekilde dondurucuya kaldırılır ve 30 dakika sonra çıkarılıp mikser ile 2-3 dakika çırpılır. Bu şekilde 30-40 dakika’da bir mutlaka çıkarılıp mikser ile çırpılır ve geri konulur. .Fazla değil zaten 4-5 sefer sonra hazır oluyor. .Katılaşıp kıvamlanınca uzayan kıvama gelince birdaha yapmıyoruz. Püf Noktası 2 : Normal dondurmalarda nasıl buz parçası gibi olmasın sütten dolayı da kristalleşme yapmasın diye ara ara çıkarıp karıştırılıyorsa bundada sakız kıvamını yakalamak için mikser ile çırpıyoruz. . dondurmamız son işlemden en az 4-5 saat sonra servise hazır. |
اگر دوست دارید آش های معروف ترکی را نیز امتحان کنید با مراجعه به مقاله آموزش طرز تهیه آش Kurşun یک آش بسیار خوشمزه ترکی استانبولی را خواهید آموخت.
سخن پایانی
در پایان، تهیه بستنی آدامسی ماراش استانبولی به مهارت، صبر، و دقت نیاز دارد، اما نتیجه نهایی، تجربهای فراموشنشدنی از یک دسر سنتی ترکیهای را به ارمغان میآورد.
با رعایت دقیق مراحل و نکات ارائه شده در این دستور، شما میتوانید بستنی ماراش را با بافت کشدار و طعم غنی و خاصش در خانه تهیه کنید.
این بستنی نه تنها یک دسر خوشمزه است، بلکه بخشی از فرهنگ و سنت غنی آشپزی ترکیه را به خانههای شما میآورد. امیدوارم از تهیه و نوش جان کردن این بستنی لذتبخش و منحصربهفرد نهایت بهره را ببرید.