آموزش غذاهای ترکیه ای

طرز تهیه دلمه بادمجان ترکیه ای 🍆 [ دستور دلمه خشک بادمجان به فارسی و ترکی ]

دلمه بادمجان ترکیه‌ای یک غذای خوشمزه و محبوب است که طرز تهیه دلمه بادمجان ترکیه ای با ترکیبی از بادمجان پر شده با برنج ادویه‌دار، گوشت چرخ‌کرده، گوجه فرنگی و سبزیجات را به شما آموزش می‌دهیم.

این غذای سنتی که ریشه در فرهنگ غنی آشپزی ترکیه دارد، نه تنها در این کشور بلکه در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد.

آزمون تعیین سطح گاما

در این مقاله، به شما نحوه‌ی آماده‌سازی دلمه بادمجان ترکیه‌ای را آموزش خواهیم داد و همچنین، شما را با نکات مهمی که در طبخ این غذای خوش طعم باید به خاطر داشته باشید، آشنا خواهیم کرد.

برای آموزش طرز تهیه دسر ترکیه ای خوشمزه و نکات تهیه آن توصیه می‌کنیم این مقاله را بخوانید.

طرز تهیه دلمه بادمجان خشک ترکیه

طرز تهیه دلمه بادمجان ترکیه ای

بادمجان از موارد بسیار مفید برای بدن است که خاصیتی مثل رفع بی خوابی  دارد.

مواد لازم برای تهیه دلمه بادمجان ترکیه ای

فارسی

ترکی استانبولی

بادمجان خشک 50-55 عدد

2 قاشق غذاخوری روغن زیتون

2 قاشق غذاخوری رب انار

برای مواد داخلی؛

2.5 فنجان برنج

200 گرم گوشت چرخ کرده

2 عدد پیاز

1 دسته جعفری

2 حبه سیر

1.5 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

50-55 adet kuru patlıcan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı nar ekşisi

İç harcı için;

2,5 su bardağı pirinç

200g kıyma

2 adet soğan

1 demet maydanoz

2 diş sarımsak

1,5 yemek kaşığı domates salçası

مواد لازم برای تهیه دلمه بادمجان خشک ترکی

مرحله اول طرز تهیه دلمه بادمجان ترکیه ای

فارسی

ترکی استانبولی

بادمجان های خشک را که شستیم در قابلمه گود برمی داریم و به اندازه ای آب اضافه می کنیم تا روی آن ها را بگیرد و به مدت 15-20 دقیقه بجوشانیم تا بادمجان ها نرم شوند. وقتی بادمجان ها را با دست فشار می دهید می توانید بفهمید که بادمجان ها آب پز شده اند یا نه.

برای اینکه بادمجان هایمان زود خنک شوند بعد از جوش آمدن آنها را در ظرفی پر از آب می اندازیم و بعد از چند دقیقه از آبکش خارج می کنیم. در صورت تمایل می توانید از فلفل خشک و همچنین بادمجان خشک استفاده کنید. برای فلفل خشک نیز باید همین روش را اعمال کنید.

برنج، گوشت چرخ کرده، پیاز ریز خرد شده، جعفری خرد شده، سیر خرد شده، رب گوجه فرنگی و رب فلفل، نمک، فلفل، فلفل چیلی، سماق و در آخر روغن زیتون را که به مدت 15 دقیقه در آب گرم می شوییم، اضافه می کنیم. ظرف مناسب برای فیلینگ، آن را ورز می دهیم تا کامل شود. از آنجایی که رب گوجه فرنگی در مواد ما زیاد است، می توانید در این مرحله از دستکش استفاده کنید.

بیایید پر کردن دلمه هایمان را  شروع کنیم. نصف بادمجان ها پرخواهیم کرد.

Derice bir tencereye yıkadığımız kuru patlıcanları alarak üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve patlıcanlarımız yumuşayana kadar 15-20 dakika haşlayalım. Patlıcanların haşlandığını elinizle sıktığınızda içini dolduracak kadar yumuşayıp yumuşamadığından anlayabilirsiniz.

Patlıcanlarımızın hızlıca soğumaları için haşlandıktan sonra su dolu bir kasenin içerisine alalım, bir kaç dakika sonra ipinden çıkartalım. Dilerseniz kuru patlıcan yanında kuru biber de kullanabilirsiniz. Kuru biber içinde aynı işlemleri uygulamalısınız.

İç harcı için uygun bir kabın içerisine 15 dakika ılık suda bekletip yıkadığımız pirinci, kıymayı, küçük küçük doğradığımız soğanları, doğranmış maydanozu, doğranmış sarımsakları, domates salçası ve biber salçasını, tuzu, karabiberi, pul biberi, sumağı son olarak da zeytinyağını ilave ederek malzemeler birbiri ile özleşene kadar yoğuralım. Malzememizin içerisinde bolca salça bulunduğu için bu aşamada eldiven kullanabilirsiniz.

Hazır olan iç harcımızı patlıcanlarımızın içerisine doldurmaya başlayalım. Patlıcanların yarısına gelecek

مرحله دوم طرز تهیه دلمه بادمجان ترکیه ای 

فارسی

ترکی استانبولی

بیایید آن را پر کنیم و قسمت های دهانه بادمجان را با دست کوچک کنیم.

بادمجان های شکم پر خود را به صورت تخت در قابلمه قرار می دهیم و کمی روی هم قرار می گیرند. این روند را تا زمانی که تمام مواد تمام شود ادامه می دهیم.

بعد از اینکه همه بادمجان ها را داخل قابلمه گذاشتیم روی آن ها روغن زیتون و رب انار بپاشیم. اگر ترش دوست دارید می توانید مقدار رب انار را افزایش دهید. اگر می خواهید ترش تر شود، می توانید 1 قاشق چایخوری نمک لیمو را به چاشنی خود اضافه کنید.

روی بادمجان هایمان را با بشقاب مناسب بپوشانیم و به اندازه ای آب داغ اضافه کنیم تا روی آن ها را بگیرد و درب قابلمه را ببندیم.

اجازه می دهیم حدود 35-40 دقیقه بپزد تا بادمجان های ما روی حرارت متوسط ​​بپزند. فراموش نکنید که هر از گاهی آن را بررسی کنید.

بعد از اینکه دلمه هایمان پخت، بشقابمان را با احتیاط برداریم بدون اینکه دستمان بسوزد.

دلمه های پخته شده را در بشقاب سرو می گذاریم، می توانید با پاشیدن جعفری ریز خرد شده آن را گرم یا سرد سرو کنید. نوش جان.

kadar dolduralım ve ağız kısımlarını elimizle büzelim.

Doldurduğumuz patlıcanlarımızı tencereye yatak şekilde, hafif üst üste gelecek şekilde dizelim. Bütün malzemeler bitene kadar bu işleme devam edelim.

Tüm patlıcanlarımızı tencereye yerleştirdikten sonra üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirelim. Eğer ekşi seviyorsanız nar ekşisi miktarını arttırabilirsiniz. Daha ekşi olsun diyorsanız iç harcınıza 1 tatlı kaşığı kadar limon tuzu ekleyebilirsiniz.

Patlıcanlarımızın üzerine uygun bir tabak kapatalım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım.

Orta ateşte patlıcanlarımız pişene kadar yaklaşık 35-40 dakika pişmeye bırakalım. Ara ara kontrol etmeyi unutmayalım.

Dolmalarımız piştikten sonra elimizi yakmadan dikkatli bir şekilde tabağımızı alalım.

Pişen dolmalarımızı servis tabağına alalım, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

برای یادگیری غذای ترکیه ای با گوشت چرخ کرده خواندن این مقاله به شما کمک خواهد کرد.

سخن پایانی 

در پایان، امیدواریم که شما از آماده‌سازی و میل کردن دلمه بادمجان ترکیه‌ای لذت ببرید.

این غذا با ترکیبی خوش طعم از بادمجان و مواد داخلی آن، یک انتخاب عالی برای یک وعده غذایی متفاوت و سرشار از طعم است.

فراموش نکنید که می‌توانید با افزودن مواد دلخواه خود به دستور، طعم دلمه را مطابق با سلیقه‌ی شخصی خود تنظیم کنید.

امیدواریم این دستور پخت به شما کمک کند تا یک غذای خوشمزه و متفاوت را تجربه کنید.

لطفا امتیاز بدید
موسسه گاما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا