آموزش غذاهای ترکیه ای

غذای ملکی ترکیه ای +✔️دستور تهیه به زبان ترکی استانبولی و فارسی

غذای ملکی ترکیه ای  غذایی است که با منطقه چاناک کاله شناخته می شود، یکی از غذاهای اصلی است که در زمان کوتاهی تهیه می شود. وقتی به سراغ دستور پخت غذاهای ترکی استانبولی می روید ممکن است با واژگانی چون kimyon به فارسی، قارچ به ترکی استانبولی، زیره به زبان ترکی استانبولی، ملنجیت و …. بر بخورید. ما سعی کرده ایم دستور تهیه غذای ملکی را به هر دو زبان برای شما عزیزان قرار دهیم. همچنین برای آشنایی با طرز تهیه اورفا کباب ترکیه ای با ما همراه شوید.

غذای ملکی ترکیه ای به زبان ترکی استانبولی و فارسی

غذای ملکی که نام خود را از قارچ ملکی استفاده شده در دستور تهیه می‌کند، می‌توان هم به صورت برشته و هم سرخ شده سرو کرد. سرشار از پروتئین است. این قارچ به عنوان قارچ کاج برای قارچ ملکی در بالیکسیر و به عنوان قارچ چنار در منطقه دریای اژه شناخته می شود. بنابراین، غذای ملکی چگونه از غذاهای چاناک کاله درست می شود؟ در صورت آماده بودن مواد شما می توانیم به سراغ دستور غذای ملکی برویم که جزو خوراکی های محلی است.

مواد لازم برای تهیه غذای ملکی

فارسی

ترکی استانبولی

زمان آماده سازی: 5 دقیقه

زمان پخت: 20 دقیقه

چند نفر: 6 نفر

Hazırlanma Süresi : 5 dakika

 Pişirme Süresi : 20 dakika

 Kaç Kişilik: 6 Kişilik

فارسی

ترکی استانبولی

نیم کیلو قارچ ملکی

1 عدد پیاز

یک قاشق غذاخوری کره

1 قاشق چایخوری آب

2 عدد فلفل سبز (اختیاری)

گوجه فرنگی 1 عدد

2 حبه سیر

نمک

فلفل سیاه

زیره

Yarım kilo melki mantarı

1 adet soğan

bir yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı su

2 adet yeşil biber (isteğe göre)

1 adet domates

2 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Kimyon

دستور تهیه غذای ملکی ترک ها

تهیه غذای ملکی

فارسی

ترکی استانبولی

ابتدا قارچ ها را بشویید و آب آن را بگیرید. سپس ریز خرد کنید.

گوجه فرنگی ها را به صورت مکعبی و فلفل ها را به صورت حلقه ای خرد کنید. پیاز و سیر را برای غذا خرد کنید.

روغن را به ماهیتابه اضافه کنید و پیازها را چند دقیقه تفت دهید. تفت دادن را به ترتیب با اضافه کردن فلفل و سیر ادامه دهید.

گوجه فرنگی را اضافه کنید و مخلوط کنید. سپس یک لیوان آب، قارچ، فلفل سیاه، زیره و نمک را اضافه کرده و مخلوط کنید.

در ظرف را بپوشانید و بگذارید بپزد. روی حرارت ملایم بپزید تا قارچ ها نرم شوند.

غذای ملکی را می توانید به عنوان غذای اصلی سرو کنید. نوش جان.

İlk olarak mantarları yıkayın ve suyunu süzün. Ardından küçük küçük doğrayın.

Domatesi küp küp, biberleri halka şeklinde doğrayın. Soğan ve sarımsağı ise yemeklik doğrayın.

Tavaya yağ ekleyerek soğanları birkaç dakika kavurun. Sırasıyla biber ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam edin.

Üzerine domatesi ekleyerek karıştırın. Daha sonra bir çay bardağı su, mantar, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyerek karıştırın.

Tavanın kapağını kapatarak pişmesi için bırakın. Kısık ateşte mantarlar yumuşaya kadar pişirin.

Melki yemeğini, ana yemek olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

تاریخچه غذای ملکی

غذای ملکی ترکیه ای به دوران امپراتوری عثمانی برمی‌گردد و از آن زمان تا کنون به عنوان یک غذای سنتی و اصیل در این کشور باقی مانده است. این غذا به دلیل طعم و مزه لذیذ و همچنین مواد مغذی که دارد، در بین مردم ترکیه بسیار محبوب است.

مواد تشکیل دهنده:

غذای ملکی ترکیه ای از مواد اولیه مختلفی مانند گوشت گوسفند، بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل، پیاز، سیر، ادویه‌جات و نان تهیه می‌شود.

طرز تهیه:

ابتدا گوشت گوسفند را به همراه پیاز و سیر تفت می‌دهند. سپس بادمجان‌ها را سرخ کرده و به گوشت اضافه می‌کنند. گوجه فرنگی‌ها و فلفل‌ها را نیز به همراه ادویه‌جات به مواد اضافه می‌کنند و می‌گذارند تا غذا به طور کامل پخته شود. در نهایت، غذای ملکی را با نان سرو می‌کنند.

نکات:

  • می‌توانید از گوشت مرغ یا بوقلمون به جای گوشت گوسفند استفاده کنید.
  • برای طعم قوی‌تر، می‌توانید از ادویه‌جات بیشتری استفاده کنید.
  • غذای ملکی را می‌توانید با نان پیتا یا نان لواش سرو کنید.

فواید:

غذای ملکی ترکیه ای سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین، آهن، ویتامین C و فیبر است. این غذا به دلیل داشتن گوشت، منبع خوبی از پروتئین است که برای عضلات و استخوان‌ها مفید است. همچنین، بادمجان، گوجه فرنگی و فلفل نیز سرشار از ویتامین C و فیبر هستند که برای سلامتی بدن مفید هستند.

در اینجا چند نمونه از غذاهای ترکیه ای آورده شده است:

  • مانتی: مانتی یک نوع خمیر پخته شده است که با گوشت چرخ کرده، پیاز و ادویه‌جات پر شده است. مانتی را می‌توان با ماست یا سس گوجه‌فرنگی سرو کرد.
  • کوفته تبریزی: کوفته تبریزی یک نوع کوفته است که با گوشت چرخ کرده، نخود، لوبیا، برنج، تخم مرغ و ادویه‌جات تهیه می‌شود. کوفته تبریزی را می‌توان با سس گوجه‌فرنگی یا سس انار سرو کرد.
  • دلمه: دلمه یک نوع غذای سنتی ایرانی است که با برگ مو، کاهو یا فلفل دلمه‌ای پر شده از گوشت چرخ کرده، برنج، لوبیا، نخود و ادویه‌جات تهیه می‌شود. دلمه را می‌توان با سس گوجه‌فرنگی یا سس ماست سرو کرد
5/5 - (1 امتیاز)
موسسه گاما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا