آموزش غذاهای ترکیه ای

دسر ترکیه ای با کدو حلوایی +✔️ دستور دسر کدو حلوایی به ترکی استانبولی و فارسی

دسر کدو حلوایی ترکی، معروف به “کاباک تاتلیسی”، یکی از دسرهای سنتی و محبوب در ترکیه است که معمولاً در فصول سرد سال تهیه و سرو می‌شود. این دسر با استفاده از کدو حلوایی، شکر، و گاهی مواد دیگری مانند گردو، دارچین یا آبلیمو تهیه می‌شود. کدو حلوایی برای تهیه این دسر به صورت نوارهای نازک برش داده شده و در شکر و آب پخته می‌شود تا به بافتی نرم و شیرین دست یابد. “کاباک تاتلیسی” به دلیل طعم غنی و بافت منحصربه‌فردش، هم در بین مردم محلی و هم گردشگران بسیار محبوب است.

دسر ترکیه ای با کدو حلوایی از خوشمزه ترین دسر هایی که تا حالا خوردید . در این مقاله به دو زبان ترکی استانبولی و فارسی طرز تهیه این دسر خوشمزه را قرار دادیم .

برای آموزش دسر ترکیه ای با بستنی کلیک کنید .

دسر ترکیه ای با کدو حلوایی

دسر ترکیه ای با کدو حلوایی به زبان ترکی استانبولی و فارسی

دسر کدو حلوایی مناسب فصل سرما و از خوشمزه ترین دسر های مجلسی در فصل پاییز است .

مواد لازم برای تهیه کدو حلوایی به سبک ترک ها (Kabak Tatlısı )

فارسی

ترکی استانبولی

2 کیلوگرم کدو تنبل

شکر دانه ریز 3 فنجان (بستگی به نوع کدو دارد، در صورت بی مزه بودن می توان شکر بیشتری اضافه کرد)

1 پیمانه گردوی خرد شده

2 kg balkabağı

3 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)

1 su bardağı dövülmüş ceviz

طرز تهیه دسر ترکیه ای با کدو حلوایی به سبک ترک ها

فارسی

ترکی استانبولی

برای دسر کدو تنبل، کدو تنبل را نازک برش دهید، سپس پوست آن را بگیرید و دانه ها را جدا کنید.

بعد از شستن، 2 تا 3 انگشت را به طول دلخواه خرد کنید.

کدوها را در یک قابلمه بزرگ و پهن بچینید و بین آنها شکر بپاشید.

آن را به مدت 2-3 ساعت یا یک شب بسته نگه دارید.  از آنجایی که کدو تنبل در این مدت انتظار آب می‌دهد، نیازی به اضافه کردن آب در حین پخت نیست.

Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın.

Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın.

Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.

2-3 saat  ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.

مرحله دوم تهیه کدو حلوایی ترک ها

فارسی

ترکی استانبولی

کدو حلوایی را که یک شب نگهداری می شود روی حرارت متوسط ​​بپزید تا بجوشد و بعد از جوش آمدن روی حرارت ملایم بپزید تا نرم شود.  می توانید هر چند وقت یکبار بررسی کنید که با چنگال پخته شده است یا خیر.

دسر کدو حلوایی را پس از سرد شدن در ظرف سرو می برند و روی آن تاهینی می ریزند و گردوی خرد شده را روی آن می پاشند.

در صورت تمایل می توانید شربت خود را روی کدو سبز واکس بزنید و روی آن بریزید.  برای غلیظ شدن شربت کدو سبز باید آن را با درب باز کمی بپزید.

به همین ترتیب می توانید با پخت دسر کدو تنبل خود در فر طعم بسیار مطبوعی به دست آورید.

Geceden bekletilen kabak kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte  yumuşayana kadar pişirin. Arada çatalla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınır, üzerine tahin gezdirilip dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir.

Dilerseniz kabakların üzerine kendi şerbetini ağdalaştırıp da gezdirebilirsiniz. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirmelisiniz.

Aynı şekilde kabak tatlınızı fırında pişirerek de çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.

نکات مهم در پختن کدو حلوایی

فارسی

ترکی استانبولی

کدوها را بعد از خلال کردن باید به مدت 1 شب با شکر در همان قابلمه نگه دارید.

 

هنگام پختن کدو سبز نیازی به اضافه کردن آب ندارید.

 

در حین پخت مدتی درب آن را باز می گذاریم تا شربت غلیظ شود.

Kabakları dillimledikten sonra şeker ile birlikte 1 gece aynı tencerede bekletilmelidir.

 Kabakları pişirirken su eklemenize gerek yoktur.

 Şerbetinin koyulaşması için pişirirken bir süre kapağı açık bırakılır.

دسر ترکیه ای با کدو حلوایی

سخن پایانی

در نهایت، دسر کدو حلوایی ترکی یا “کاباک تاتلیسی” نمونه‌ای برجسته از غنای دسرهای سنتی ترکیه است. این دسر نه تنها به دلیل طعم خوشمزه و منحصربه‌فردش محبوب است، بلکه به عنوان بخشی از فرهنگ و سنت‌های غذایی ترکیه نیز شناخته می‌شود. “کاباک تاتلیسی” نمایانگر تنوع و خلاقیت در آشپزی ترک است و به عنوان یک دسر ساده اما لذیذ، در میان دوستداران شیرینی‌جات سراسر جهان طرفداران خود را دارد. در پایان، این دسر به عنوان نمونه‌ای از ترکیب سنت و طعم‌های دلپذیر، به اشتراک‌گذاری فرهنگ غنی آشپزی ترکیه با دنیا کمک می‌کند.

برای آموزش طرز تهیه دسر تاوک گوگسو ترکیه ای کلیک کنید .

3/5 - (3 امتیاز)
موسسه گاما

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *