آموزش زبان ترکی استانبولی از ابتدا رایگان + ویدیو صدا و عکس (گام به گام)

انواع نان به ترکی استانبولی 🍞 + (نان جو به ترکی استانبولی + دستور پخت نان ترکیه ای)

این مقاله شما را با دنیای شگفت‌انگیز نان‌های ترکیه‌ای آشنا می‌کند، ما نه تنها به شما انواع نان به ترکی استانبولی را معرفی می‌کنیم بلکه دستورهای دقیق و روش‌های پخت اصیل نان ترکی را نیز به اشتراک می‌گذاریم. این راهنما شما را قدم به قدم همراهی می‌کند تا نان خوش طعم و با کیفیتی در خانه تهیه کنید و طعم واقعی نان ترکیه را در آشپزخانه خود به ارمغان آورید همچنین انواع نان به ترکی مانند نان جو به ترکی استانبولی ، نان بربری به زبان ترکی را بیاموزید.

در دل فرهنگ غنی و خوشمزه آشپزی ترکیه، نان‌های متنوع و خوش طعمی وجود دارند که هر کدام داستانی منحصر به فرد دارند، از نان‌های سنتی پر مایه و غنی مانند نان جو تا نان‌های نرم و لطیف که در هر وعده غذایی جایگاهی دارند.

بیایید با هم در این سفر خوشمزه قدم برداریم! علاوه بر اصطلاحات مربوط به انواع نان به ترکی با اصطلاحات آشپزی به ترکی استانبولی آشنا شوید.

انواع نان به ترکی استانبولی

انواع نان به ترکی

نام فارسی ترکی استانبولی
نان Ekmek
نان گندم کامل Tam Buğday Ekmeği
نان جو به ترکی استانبولی Çavdar Ekmeği
نان ترش Ekşi Maya Ekmeği
نان پیتا Pide Ekmeği
باگت Baget Ekmek
نان سفید Beyaz Ekmek
نان بربری به زبان ترکی Barbari Ekmeği
نان سنگک Simit
نان سیر Sarımsaklı Ekmek
نان ایکمک (نان دریایی) Ekmek

تلفظ کلمات انواع نان به ترکی :

نان در فرهنگ مردم ترکیه چه اهمیتی دارد ؟

اهمیت نان در ترکیه

در فرهنگ غذایی ترکیه، نان به عنوان یک غذای سنتی و مهم شناخته می‌شود که پخت آن هم ساده و هم سریع است. نان، که بهایی ارزان دارد و می‌تواند گرسنگی را برطرف کند، برای تمامی اقشار جامعه ترکیه، اعم از فقیر و غنی، اهمیت حیاتی دارد.

در ترکیه، نان حضور ثابتی بر سر سفره‌ها دارد و خوردن غذا بدون نان در این فرهنگ کمتر معمول است. همچنین، دور ریختن یا به زمین انداختن نان در ترکیه به معنای بی‌احترامی است و به شدت نکوهیده می‌شود. باور غالب در میان افراد ثروتمند ترکی این است که هرگز نباید نان را دور ریخت، زیرا ممکن است روزی به آن نیاز پیدا کنید.

عباراتی مانند «من ترک هستم و باید نان بخورم!» یا «البته که نان می‌خواهم، من یک ترکم!» در ترکیه رایج است و نشان‌دهنده اهمیت نان در این فرهنگ می‌باشد.

در نتیجه، می‌توان دید که مردم ترکیه، همانند دیگر کشورهای مسلمان، اهمیت ویژه‌ای به نان می‌دهند، به ویژه در مناسبت‌های مذهبی مانند عید و ماه رمضان، که در این زمان‌ها، نان جایگاهی خاص در فرهنگ آن‌ها پیدا می‌کند.

در ادامه مقاله ما شما را با انواع نان ترکی آشنا می‌کنیم.

نان های ترکیه ای چگونه تهیه می شوند؟

در ترکیه دو نوع اصلی نان سنتی وجود دارد:

  • نان‌هایی که با مخمر پخته شده و حجیم و پف دار هستند
  • نان‌هایی که بدون مخمر و مسطح و نازک تهیه می‌شوند

خمیر این نان‌ها از انواع آرد مانند گندم و جو، همراه با دانه‌هایی مانند کنجد، تهیه می‌شود و با وردنه به شکل و ضخامت مورد نظر درمی‌آید. وردنه در تهیه این نان‌ها نقش مهمی دارد، زیرا اندازه و ضخامت نان در فرهنگ ترکی اهمیت ویژه‌ای دارد.

برخی نان‌ها مانند نان‌های غربی در قالب‌ها و داخل فر پخته می‌شوند. اما اکثر نان‌های سنتی ترکی روی سینی‌های گرد و فلزی موسوم به ساج پخته می‌شوند، که این روش در ایران نیز رایج است خمیر نان را روی ساج گرم شده بر روی آتش یا زغال می‌پزند.

علاوه بر این، تنور سنتی نیز یکی از روش‌های متداول پخت نان در ترکیه است. تنور، که ابتدا در روستاها با استفاده از هیزم روشن می‌شد، اکنون در شکل‌های مدرن‌تر نیز در شهرها برای پخت نان استفاده می‌شود.

 

4 تا از معروف ترین انواع نان ها در ترکیه + اسم نان به ترکی 

نان پیده ( Pide) 

یکی از محبوب ترین و معروف ترین نان های ترکیه است که به پیتزای ترکی هم شناخته می شود .

خمیر این نان از آرد گندم، چاودار و آرد ذرت تهیه می شود و بعد روی خمیر مواد و ترکیبات مختلف مثل گوشت و سبزیجات و پنیر ریخته و داخل فر پخته می شود.

نان پیده

 

نان بازلاما (Bazlama )

یکی از خوش طعم ترین و معروف ترین نان های ترکیه است که معمولا روی ساج یا تنور سنتی پخته می شود، این نان گرد و یک لایه و مسطح است که رنگی زرد و کرم رنگ دارد.

نان بازلاما

 

نان یوفکا (Yufka )

یکی دیگر از نان های معروف ترکیه که به نان لواش بسیار شبیه است نان یوفکا است این نان بیش از ۱۳۰۰ سال است که در ترکیه خورده می شود و امروزه یکی از پرطرفدارترین نان ها به حساب می آید که نان یوفکا معمولا از آرد گندم، آب و نمک تهیه می شود.

بعد از تهیه خمیر آن را به مدت حداقل ۳۰ دقیقه گوشه ای قرار می دهند تا به اصطلاح ور بیاید. سپس چونه های خمیر را با وردنه به صورت نان های گرد و نازک در می آورند و چند دقیقه داخل تنور قرار می دهند تا پخته شود.

این نان به دلیل نازکی اش بسیار ترد و خشک است و به همین دلیل هم مدت زمان زیادی می توان آن را نگهداری کرد.

 

نان یوفکا

نان بورک |(Börek)

یکی دیگر از خوشمزه ترین و معروف ترین نان های ترکیه نان بورک است که بیشتر نوعی شیرینی می شود تا یک نان ساده!

این نوع نان شیرینی به نام فیلو یا یوفکا تهیه می‌شود که بسیار نازک و ترد است. این خمیر نازک با مواد مختلفی مانند پنیر، سبزیجات و حتی گوشت پر می‌شود و سپس به صورت لایه‌لایه یا رول شده و سرو می‌شود.

یکی از انتخاب‌های محبوب این نوع نان شیرینی بورک پنیری و اسفناجی است که به عنوان یک صبحانه فوق‌العاده خوشمزه شناخته می‌شود. اگر در منوی رستوران‌ها و کافه‌ها به نام “Sigara Böreği” برخورد کنید، به معنای بورک رول شده است.

بورک پنیری

 

چطور بورک پنیری ترکیه ای بپزیم ؟

مواد لازم :

4 عدد خمیر فیلو

برای ملات داخلی:

پنیر فتا

جعفری

برای سس:

3 عدد تخم مرغ (روی زرده یک عدد)

100 گرم کره

1 فنجان روغن

1 لیوان آب شیر

برای موارد فوق:

سس باقی مانده

زرده تخم مرغ

سیاه دانه، کنجد

: Malzemeler

 4 adet yufka

: Ýç Harcý Ýçin

 Beyaz peynir

 Maydanoz

: Sosu Ýçin

 3 adet yumurta (birinin sarýsý üzerine)

 100 gr eritilmiº tereyaðý

 1 çay bardaðý sývý yað

 1 su bardaðý süt

: Üzeri Ýçin

 Kalan sos

 Yumurta sarýsý

 Çörek otu, susam

آماده سازی : Hazırlanışı

برای بورک پنیر: مقدار پنیر سفیدی که استفاده می کنید را در ظرفی بریزید.  1-2 عدد جعفری ریز خرد شده را روی آن اضافه کنید و مخلوط کنید.

برای سس بورک پنیری:  3 تخم مرغ را در یک کاسه گود بشکنید.  زرده ۱ عدد روی شیرینی را جدا کنید.  1 لیوان چای روغن، 100 گرم کره ذوب شده و 1 لیوان شیر را به تخم مرغ ها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

سپس 1 تکه یوفکارا از وسط نصف کنید.

Peynirli börek için; bir kaba kullanacaðýnýz miktar da beyaz peynir koyun. Üzerine 1-2 tutam ince ince doðranmýº maydanoz ekleyip, karýºtýrýn.

 Peynirli böreðin sosu için; çukur bir kap içine 3 adet yumurta kýrýn. 1 tanesinin sarýsýný böreðin üzeri için ayýrýn. Yumurtalarýn üzerine 1 çay bardaðý sývý yað, 100 gr eritilmiº tereyaðý ve 1 su bardaðý süt koyup, iyice karýºtýrýn.

 Daha sonra 1 adet yufkayý ortadan ikiye bölün

مرحله 1( انواع نان به ترکی استانبولی ) آماده سازی بورک پنیری 

تکه ای را که بریده اید روی پیشخوان بگذارید  سسی که آماده کردید را روی آن بمالید

خمیر پنیر را روی قسمت بلند خمیر قرار دهید.

خمیر را محکم به شکل رول در آورید.

رول را دور خودش بپیچید.

خمیر رول شده را در وسط سینی گرد چرب شده قرار دهید.

 

همین روند را روی تکه دیگر خمیر اعمال کنید و آن را دور اولین بورک که درست کردید بپیچید.  با درست کردن 3 خمیر دیگر فیلو به همین ترتیب کار را تمام کنید.

Böldüðünüz bir parçayý tezgah üzerine serin. Üzerine hazýrladýðýnýz sosdan sürün.

 Yufkanýn uzun kýsmýna peynirli harçtan koyun.ölün

Yufkayý sýkýca rulo ºeklinde sarýn.

 Ruloyu da kendi etrafýnda dolayýn.

Doladýðýnýz böreði yaðlanmýº yuvarlak bir tepsinin tam ortasýna koyun.

 Diðer yufka parçasýna da ayný iºlemi uygulayýp, ilk yaptýðýnýz böreðin etrafýna dolayýn. Diðer 3 yufkayýda ayný ºekilde yaparak, bitirin.

مرحله 2 ( انواع نان به ترکی ) آماده سازی بورک پنیری 

بعد از پیچیدن بورک ها، زرده تخم مرغ را جدا کرده و به سس باقی مانده اضافه و مخلوط کنید، سس را سخاوتمندانه روی شیرینی پنیر پخش کنید.  روی بورک را با فیلم بپوشانید و بگذارید حداقل 2 تا 3 ساعت در یخچال بماند.  اگر وقت ندارید، می توانید بورک را بلافاصله بپزید.

 

روی بورک زیره سیاه و کنجد بپاشید.

سپس در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه قرار دهید، حدود 30 تا 35 دقیقه بپزید تا قهوه ای طلایی شود.

پس از پخته شدن بورک پنیری آن را از فر خارج کنید، می توانید برش بزنید و گرم سرو کنید.

Börekleri sarma iºlemi bittikten sonra kalan sosun içine ayýrdýðýnýz yumurta sarýsýný koyup, karýºtýrýn. Sosu peynirli böreðin üzerine bolca sürün. Böreðin üzerini streç film ile kapatýp, buzdolabýnda en az 2-3 saat dinlenmeye býrakýn. Eðer vaktiniz yoksa hemen de böreði piºirebilirsiniz.

Böreðin üzerine çörek otu ve susam serpiºtirin.

Önceden ýsýtýlmýº 180 derece fýrýna verin. Üzeri kýzarana kadar yaklaºýk 30-35 dakika piºirin.

 Peynirli börek piºtikten sonra fýrýndan çýkartýn. Dilimleyerek, sýcak olarak servis edebilirsiniz.

 

اگر علاقه مند به کیک خیس هستید و دوست دارید طرز تهیه کیک خیس ترکیه را یاد بگیرید این صفحه را مطالعه کنید.

سخن پایانی 

بالاخره، در این مقاله به طور مفصل به آموزش کلمات مرتبط با انواع نان به ترکی پرداختیم، امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا به طرزی مؤثر و کاربردی این واژگان را یاد بگیرید و به تسلط بر زبان ترکی استانبولی خود افزوده باشید.

آموختن زبان‌های جدید و آشنایی با فرهنگ‌های مختلف، یک تجربه شگفت‌آور و ارزشمند است. زبان ترکی استانبولی با تاریخ و فرهنگ خود، یکی از زبان‌های مهم و پرکاربرد در جهان است. این مقاله تلاشی برای ایجاد این فرصت بوده که در مسیر یادگیری و تسلط بر این زبان شما را یاری نماید.

در نهایت، یادگیری زبان یک سفر جذاب و پر از انگیزه است. ما امیدواریم که با تلاش و پشتکار خود، به مهارت‌های زبانی بیشتری دست یابید و از آنها در ارتباطات خود بهره‌برید.

 

در صورتی که علاقه مند هستید زبان ترکی استانبولی را بصورت جدی و حرفه ای دنبال کنید می‌توانید از صفحه بهترین آموزشگاه زبان ترکی استانبولی تهران دیدن کنید.

 

اگر هرگونه سوال دارید یا نکته‌ای را متوجه نشدید، لطفا از طریق قسمت نظرات در انتهای این صفحه با ما تماس بگیرید. 

3/5 - (2 امتیاز)
موسسه گاما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
واتساپ و تلفن آموزشگاه زبان‌های خارجی
×