آموزش زبان ترکی استانبولی از ابتدا رایگان + ویدیو صدا و عکس (گام به گام)

انواع نان به ترکی استانبولی +✔️ دستور پخت نان ترکیه ای

 

با انواع نان به ترکی استانبولی در این مقاله آشنا خواهیم شد . نان در زبان ترکی استانبولی ekmek ( اکمک ) می گویند .اگر به ترکیه سفر

کرده باشید شاهد نان های متفاوتی بودید ، از نان صبحانه که به آن  همان اکمک می گویند  تا نان هایدیگر که به عنوان

وعده اصلی غذا ومیخورند . هر شهر و روستا  در ترکیه نان مخصوص به خ9ود را دارد که بهترین گزینه از بین نان ها  را می توانید در شهر بزرگ استانبول امتحان کنید .

برای آموزش انواع بیماری ها به ترکی استانبولی کلیک کنید .

نان در فرهنگ مردم ترکیه چه اهمیتی دارد ؟

نا ها به ترکی استانبولی

در ترکیه نان به عنوان غذای دهقانی در نظر گرفته می شود که پخت و تهیه آن بسیار ساده و سریع است،بسیار ارزان و شکم

را سیر می کند .اما نان برای مردم کشور ترکیه چه فقیر و چه ثروتمند ضروری است . در ترکیه مردم بر سر سفره هایشان همیشه نان وجود دارد و غذا را

بدون نان نمی خورند .باید بدانید که دور ریختن و زمین انداختن نان نوعی توهین و بی احترامی محسوب می شود مثل ما ایرانی ها . اعتنقاد ثروتمندان ترک

نسبت به دور ریختن نان این است که هیچ وقت نباید نان را دور بریزید، چون ممکن است روزی فقیر شوید و به آن نان احتیاجپیدا کنید .

حتما در ترکیه با این جمله بسیار رو به رو خواهید شد : «من ترک هستم و باید نان بخورم!» یا «معلومه که نان می خواهم، من یک ترکم!»

بنابرین می بینید که مردم ترکیه مانند سایر کشور های مسلمان اهمیت زیادی برای نان قاءل  می شوند ، بخصوص در لعیاد و ماه رمضان

نان جایگاه ویژه ای پیدا می کند .

نان های ترکیه ای چگونه تهیه می شوند ؟

دو نوع نان به سبک سنتی در ترکیه وجود دارد .

  1. نان هایی که با استفاده از مخمر تهیه می شود و به همین دلیل کمی پفدار و حجیم هستند.
  2. نان هایی که بدون مخمر تهیه می شوند و مسطح و نازک هستند.

از گندم، جو، آردهای دیگر و دانه و کنجد و …  خمیر های مختلفی تهیه می شود و با وردنه به ضخامت و اندازه مناسب می رسند.

وردنه نقش مهمی در فرآیند پخت نان های ترکی دارد.حتما می پرسید چرا وردنه ؟ انئازه و ضخامت نان در ترکیه بسیار اهمیت دارد بنابراین وردنه نقش مهمی می تواند در تهیه نان داشته باشد. برخی از نان ها مثل اغلب نان های غربی، داخل قالب و در فر پخته می شود .

اما اکثر نان های سنتی ترکیه روی سینی گرد و فلزی به نان ساج پخته می شود که در ایران هم استفاده می شود. خمیر نان با استفاده از وردنه یا دست پهن و نازک می شود و بعد روی ساجی که روی آتش یا ذغال قرار گرفته پخته می شود.

شیوه دیگری که برای پخت نان های سنتی ترکیه استفاده می شود تنور سنتی است. تنور ترکی اصالتا روشی برای پخت نان در روستاهاست و با استفاده از هیزم روشن می شده است. اما امروزه مدل های جدیدتر و مدرن تر تنور هم وجود دارد که در شهرها برای پخت نان از آن استفاده می شود.

4 تا از معروف ترین انواع  نان ها در ترکیه + اسم نان ها به ترکی استانبولی

نان پیده ( Pide)

پیده ترکی

یکی از محبوب ترین و معروف ترین نان های ترکیه است که به پیتزای ترکی هم شناخته می شود .

خمیر این نان از آرد گندم، چاودار و آرد ذرت تهیه می شود و بعد روی خمیر مواد و ترکیبات مختلف مثل گوشت و سبزیجات و پنیر ریخته و داخل فر پخته می شود.

نان بازلاما (Bazlama )

یکی از خوش طعم ترین و معروف ترین نان های ترکیه است که معمولا روی ساج یا تنور سنتی پخته می شود . این نان گرد و یک لایه و مسطح است که رنگی زرد و کرم رنگ دارد .

نان ترکی

نان یوفکا (Yufka )

انئاع نان به ترکی استانبولی

یکی دیگر از نان های معروف ترکیه که به نان لواش بسیار شبیه است نان یوفکا است . این نان بیش از ۱۳۰۰ سال است که در ترکیه خورده می شود و امروزه یکی از پرطرفدارترین نان ها به حساب می آید. نان یوفکا معمولا از آرد گندم، آب و نمک تهیه می شود.

بعد از تهیه خمیر آن را به مدت حداقل ۳۰ دقیقه گوشه ای قرار می دهند تا به اصطلاح ور بیاید. سپس چونه های خمیر را با وردنه به صورت نان های گرد و نازک در می آورند و چند دقیقه داخل تنور قرار می دهند تا پخته شود. این نان به دلیل نازکی اش بسیار ترد و خشک است و به همین دلیل هم مدت زمان زیادی می توان آن را نگهداری کرد.

نان بورک |(Börek)

بورک پنیری

یکی دیگر از خوشمزه ترین و معروف ترین نان های ترکیه نان بورک است که بیشتر نوعی شیرینی می شود تا یک نان ساده! این نان شیرینی از نوعی خمیر به نام فیلو یا یوفکا تهیه می شود که بسیار نازک و ترد است. داخل خمیرها با مواد مختلف مثل پنیر، سبزیجات و حتی گوشت پر می شود و بعد به صورت لایه لایه یا رول شده در می آید و سرو می شود. البته انتخاب های پرطرفدار بورک پنیری و اسفناجی است که به عنوان صبحانه انتخابی فوق العاده خوشمزه است. در منوی رستوران ها و کافه ها اگر Sigara Böreği را دیدید به معنای بورک رول شده است.

چطور بورک پنیری ترکیه ای بپزیم ؟

مواد لازم :

4 عدد خمیر فیلو

برای ملات داخلی:

پنیر فتا

جعفری

برای سس:

3 عدد تخم مرغ (روی زرده یک عدد)

100 گرم کره ذوب شده

1 فنجان روغن

1 لیوان آب شیر

برای موارد فوق:

سس باقی مانده

زرده تخم مرغ

سیاه دانه، کنجد

Malzemeler :

 4 adet yufka

 Ýç Harcý Ýçin:

 Beyaz peynir

 Maydanoz

 Sosu Ýçin:

 3 adet yumurta (birinin sarýsý üzerine)

 100 gr eritilmiº tereyaðý

 1 çay bardaðý sývý yað

 1 su bardaðý süt

 Üzeri Ýçin:

 Kalan sos

 Yumurta sarýsý

 Çörek otu, susam

Hazırlanışı : آماده سازی

برای بورک پنیر؛  مقدار پنیر سفیدی که استفاده می کنید را در ظرفی بریزید.  1-2 عدد جعفری ریز خرد شده را روی آن اضافه کنید و مخلوط کنید.

برای سس بورک پنیری ؛  3 تخم مرغ را در یک کاسه گود بشکنید.  زرده ۱ عدد روی شیرینی را جدا کنید.  1 لیوان چای روغن، 100 گرم کره ذوب شده و 1 لیوان شیر را به تخم مرغ ها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

سپس 1 تکه یوفکارا از وسط نصف کنید.

Peynirli börek için; bir kaba kullanacaðýnýz miktar da beyaz peynir koyun. Üzerine 1-2 tutam ince ince doðranmýº maydanoz ekleyip, karýºtýrýn.

 Peynirli böreðin sosu için; çukur bir kap içine 3 adet yumurta kýrýn. 1 tanesinin sarýsýný böreðin üzeri için ayýrýn. Yumurtalarýn üzerine 1 çay bardaðý sývý yað, 100 gr eritilmiº tereyaðý ve 1 su bardaðý süt koyup, iyice karýºtýrýn.

 Daha sonra 1 adet yufkayý ortadan ikiye bölün

مرحله 1(انواع نان به ترکی استانبولی) آماده سازی بورک پنیری 

تکه ای را که بریده اید روی پیشخوان بگذارید.  سسی که آماده کردید را روی آن بمالید.

خمیر پنیر را روی قسمت بلند خمیر قرار دهید.

خمیر را محکم به شکل رول در آورید.

رول را دور خودش بپیچید.

خمیر رول شده را در وسط سینی گرد چرب شده قرار دهید.

 

همین روند را روی تکه دیگر خمیر اعمال کنید و آن را دور اولین بورک که درست کردید بپیچید.  با درست کردن 3 خمیر دیگر فیلو به همین ترتیب کار را تمام کنید.

Böldüðünüz bir parçayý tezgah üzerine serin. Üzerine hazýrladýðýnýz sosdan sürün.

 Yufkanýn uzun kýsmýna peynirli harçtan koyun.ölün

Yufkayý sýkýca rulo ºeklinde sarýn.

 Ruloyu da kendi etrafýnda dolayýn.

Doladýðýnýz böreði yaðlanmýº yuvarlak bir tepsinin tam ortasýna koyun.

 Diðer yufka parçasýna da ayný iºlemi uygulayýp, ilk yaptýðýnýz böreðin etrafýna dolayýn. Diðer 3 yufkayýda ayný ºekilde yaparak, bitirin.

مرحله 2 (انواع نان به ترکی استانبولی) آماده سازی بورک پنیری 

بعد از پیچیدن بورک ها، زرده تخم مرغی که جدا کرده اید را به سس باقی مانده اضافه کنید و مخلوط کنید.  سس را سخاوتمندانه روی شیرینی پنیر پخش کنید.  روی بورک را با فیلم بپوشانید و بگذارید حداقل 2 تا 3 ساعت در یخچال بماند.  اگر وقت ندارید، می توانید بورک را بلافاصله بپزید.

 

روی بورک زیره سیاه و کنجد بپاشید.

در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه قرار دهید.  حدود 30 تا 35 دقیقه بپزید تا قهوه ای طلایی شود.

پس از پخته شدن بورک پنیری آن را از فر خارج کنید.  می توانید برش بزنید و گرم سرو کنید.

Börekleri sarma iºlemi bittikten sonra kalan sosun içine ayýrdýðýnýz yumurta sarýsýný koyup, karýºtýrýn. Sosu peynirli böreðin üzerine bolca sürün. Böreðin üzerini streç film ile kapatýp, buzdolabýnda en az 2-3 saat dinlenmeye býrakýn. Eðer vaktiniz yoksa hemen de böreði piºirebilirsiniz.

Böreðin üzerine çörek otu ve susam serpiºtirin.

Önceden ýsýtýlmýº 180 derece fýrýna verin. Üzeri kýzarana kadar yaklaºýk 30-35 dakika piºirin.

 Peynirli börek piºtikten sonra fýrýndan çýkartýn. Dilimleyerek, sýcak olarak servis edebilirsiniz.

برای آموزش اصطلاحات دانشگاهی به ترکی استانبولی کلیک کنید .

موسسه گاما آموزشگاه برگزیده سال موسسه گاما شیراز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *