کمک آموزشی زبان انگلیسیآموزش تکنیک ریدینگ ایلتس

سوالات ریدینگ آیلتس: 🎓 ✍🏻 معرفی اقسام سوالات بخش reading

مهارت ها و نمونه سوالاتی که در هر دو نوع آزمون آکادمیک و جنرال آیلتس مورد سنجش قرار می گیرند یکسان هستند. می توانید در مقاله “ریدینگ آیلتس جنرال و آکادمیک” به شکل جامع تری درباره این بخش از آزمون آیلتس مطالعه کنید، ولی اگر بخواهیم به طور خلاصه به تفاوت های بخش ریدینگ این دو نوع آزمون بپردازیم باید بگوییم که تفاوت اصلی در نوع متن هایی است که در اختیار متقاضیان قرار می گیرند.

در آزمون جنرال بیشتر با متن هایی که درباره امور عمومی زندگی هستند که هر جایی در زندگی واقعی ممکن است با آن ها مواجه شوید. این در حالی است که متن های آزمون آکادمیک برگرفته از مقاله ها و کتاب های آکادمیک هستند. نمونه متن هایی که در محیط های دانشگاهی باید انتظار رو به رویی با آن ها را داشته باشید.

در مقاله پیش رو قصد داریم به معرفی انواع سوالات ریدینگ آیلتس بپردازیم. آشنایی با انواع پرسش های این بخش تاثیر به سزایی برای موفقیت افراد در جوابگویی به سوالات دارد. هر چه قدر فرد بیشتر روی هر نمونه سوال ریدینگ آیلتس تمرین کرده باشد، شانس موفقیت او بیشتر می شود.

Ielts reading

جور کردن عنوان ها (head matching)

برای این نوع سوالات حدود پنج الی هفت عنوان در اختیار شما قرار می گیرد که باید هر یک از آن ها را به پاراگراف مورد نظر متصل کنید. نکته مهم برای این تمرین فهمیدن مفهوم اصلی متن است که بتوانید بر اساس آن بهترین عنوان را برای هر پاراگراف انتخاب کنید.

سوالات چند گزینه ای  (multiple-choices)

سوالات چند گزینه ای سه شکل مختلف به خود می گیرند: سوالات چهار گزینه ای، سوالات پنج گزینه ای و سوالات شش گزینه ای. سوالات چهار گزینه ای از نمونه های دیگر فراگیرتر هستند.

نکته مهم برای این سوال آن است که نکته های ریز و جزئی درون متن ها را درک کنید. معمولا باید با انتخاب گزینه صحیح یک جای خالی را پر کنید یا به یک پرسش پاسخ دهید.

تکمیل جملات (sentence completion)

برای این نمونه از سوالات با جمله هایی مواجه می شوید که دارای جای خالی هستند. شما باید این جاهای خالی را با استفاده از کلمه یا کلماتی از متنی که در اختیار شما قرار گرفته کامل کنید.

برای پرکردن جاهای خالی ممکن است که مجبور باشید از کلمات هم معنی یا عبارت های بازنویسی شده آن چه در متن می بینید استفاده کنید. پس در این باره هشیار باشید. گذشته از این، حواستان باشد که به تعداد کلمات خواسته شده برای هر جای خالی دقت کنید. به طور مثال اگر از شما دو کلمه می خواهد حتما دو کلمه در جای خالی قرار دهید.

غلط، درست، داده نشده (false, true, not given)

یکسری جملات در اختیار شما قرار می گیرد و شما باید بر اساس متن مشخص کنید که آیا این جملات اشتباه (false)، درست (true) یا داده نشده (not given) هستند.

نکته ای که باید دقت کنید این است که باید بر روی معنی جملات داده شده دقت کنید و ببینید که آیا مفهوم کلی جمله با آنچه که در متن آمده تطابق دارد یا نه. صرفا چون بخش زیادی از جمله تشکیل شده از عین کلمات درون متن است درست بودن آن را تایید نمی کند یا مشخص نمی کند که واقعا اطلاعاتی درباره اش در متن ظاهر شده است.

جور کردن اطلاعات با پاراگراف ها (matching information to paragraphs)

یکسری اطلاعات کوتاه در غالب خلاصه واره هایی از مفهوم کلی بعضی از قسمت های متن در اختیار شما قرار می گیرد. شما باید مشخص کنید که هر کدام از این اطلاعات مربوط به کدام پاراگراف است.

نکته مهم اینجاست که باید تشخیص بدهید که این اطلاعات ممکن است دقیقا عین کلمات درون متن را نداشته باشند و بیشتر یک نوع بازنویسی از مفهوم آنچه در متن آمده باشند. همچنین همیشه لازم نیست که همه پاراگراف ها را به یکی از این اطلاعات ربط بدهید. گذشته از این که گاهی شاید یک پاراگراف خاص بیشتر از یک مرتبه مورد استفاده قرار بگیرد.

جواب کوتاه (short answer)

سوالاتی برگرفته از آنچه در متن آمده در اختیار شما قرار می گیرد که باید به آن ها جواب های کوتاه بدهید. سوال ها همیشه دقیقا عین کلمات درون متن را تکرار نمی کنند و بیشتر بازنویسی هستند. پس شما علاوه بر آشنایی با تشخیص مفهوم کلی باید بتوانید سریع اطلاعات خاصی را از درون متن بیرون بکشید. یعنی باید بتوانید متن را فقط برای پیدا کردن یک جواب خاص اسکن کنید تا زمان از دست ندهید.

وصل کردن جملات (matching sentence endings)

در این نوع سوالات در یک ستون طرف اول یکسری از جمله های ناقص در اختیار شما قرار می گیرد و در ستونی دیگر جواب های احتمالی برای کامل کردن این جملات. شما باید با مطالعه متن بهترین انتها را برای هر یک از جملات ستون اول انتخاب کنید. تعداد جواب های ستون دوم بیشتر از جملات ستون اول است.

تکمیل خلاصه ها (summary completion)

در این نوع از سوالات خلاصه شده قسمت هایی از متن در اختیار شما قرار می گیرد که دارای جای خالی هستند. شما باید این جاهای خالی را پر کنید. ممکن است لیستی از کلمات برای این کار در اختیار شما قرار بگیرد یا اینکه خودتان مجبور شوید از درون متن کلمه های مورد نیاز را پیدا کنید.

انتخاب جواب صحیح از میان یک لیست (list selection)

این نوع سوال ها به دنبال جواب های ریزی هستند که نیاز به اسکن مطلب دارند. مثلا تصور کنید که متن درباره این باشد که آغازگر یک نوع تحقیق علمی که بوده است. در لیست شما اسمی از تمام افراد احتمالی می بینید. باید با جست و جو در متن بفهمید که چه کسی اولین بار این نوع تحقیقات علمی را شروع کرده است.

 

3/5 - (2 امتیاز)
موسسه گاما

مژده آتش آب پرور

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی و علاقه مند به هر چیزی که مرتبط با دنیای زبان انگلیسی باشد!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا