دانستنی های آلمان

دوره آوسبیلدونگ حسابداری در آلمان: بازار کار+ مسیر شغلی

همان طور که می‌دانید برای بسیاری از رشته‌ها و مشاغل دوره‌های آموزشی تحت عنوان آوسبیلدونگ در آلمان برگزار می‌گردد. در این دوره‌ها علاوه بر آموزش فرد با گذراندن دوره‌های کاراموزی و کسب یک دستمزد در طول دوره مشتاق به یادگیری می‌گردد. اگر به ریاضیات و سر و کار با اعداد علاقه مند هستید، دوره آوسبیلدونگ حسابداری از جمله گزینه‌های عالی برای شماست.

معرفی آوسبیلدونگ حسابداری در آلمان

در گذشته همگی بر این باور بودند که حسابداری یک حرفه تجربی است و براساس تکرار و تمرین فرد تسلط می‌یابد. اما امروزه با شناخت بیشتر دنیای علم می‌دانیم که در حقیقت حسابداری یک شبکه منظم است که در آن اطلاعات و داده‌ها طبقه بندی می‌شوند. جمع آوری، ثبت، طبقه بندی و تهیه گزارش مالی از گردش‌های مالی یک مجموعه برعهده حسابدار می‌باشد. شخصی که دانش کافی در زمینه حسابداری را نداشته باشد میان دارایی‌های بلند مدت و کوتاه مدت تفاوتی قائل نمی‌شود. حتی چنین شخصی نمی‌داند که معاملات ارزی به چه صورت باید در دفتر ثبت گردد.

آزمون تعیین سطح گاما

دوره آوسبیلدونگ حسابداری در آلمان به صورت دوگانه برگزار می‌گردد. بدین صورت که در این دوره کاراموزی دو بخش در نظر گرفته می‌شود؛ بخشی از آموزش در آموزشگاه‌ها و بخش دیگر آن در شرکت‌ها باید سپری شود. مدت دوره حسابداری 3 سال است و مدارک لازم برای شرکت در این دوره حداقل مدرک پایان دوره تحصیلات دبیرستان یا همان مدرک دیپلم می‌باشد. نحوه عملکرد شما از عوامل تعیین کننده در مدت زمان دوره است، چنانچه عملکرد خوبی داشته باشید می‌توانید دوره را 6 ماه زودتر به پایان برسانید.

آنچه که شما در دوره آوسبیلدونگ حسابداری یاد می‌گیرید این است که به عنوان یک کارمند امور مالی و حسابدار به بررسی گردش‌های مالی یک شرکت و یا مجموعه بپردازید. در تمامی شرکت‌ها و ادارات حسابدار نقطه توجه مجموعه است بدین صورت که تمام گردش‌های مالی، پرداخت حقوق پرسنل توسط این بخش انجام می‌گیرد. علاوه بر یادگیری اصول حسابداری، شما در این دوره با اموری مانند رویه‌های اداری، پردازش اطلاعات و مدیریت سفارشات و خرید و فروش‌ها آشنا می‌شوید.

مهارت‌های کسب شده پس از پایان دوره

شما با گذراندن دوره کاراموزی در یک شرکت با بخش‌های مختلف حساب‌رسی و امور مالی آشنا می‌شوید و پس از پایان دوره می‌توانید در آن شرکت استخدام شوید. حسابدار باید پس از پایان این دوره توانایی پذیرش مسئولیت‌های زیر را داشته باشد.

  • تعیین و تکلیف میزان و زمان پرداخت‌ها
  • بررسی و ایجاد فاکتورهای لازم شرکت (اطلاع از مغایرت‌های گردش‌های مالی)
  • تعیین و نظارت بر هزینه‌های متحمل شده
  • مدیریت حقوق پرسنل

آشنایی با زبان انگلیسی و همچنین تسلط بر زبان آلمانی از جمله مواردی است که برای پیشرفت شما به عنوان یک حسابدار الزامی است. در این رشته دانش ریاضی شما نقش بسیار مهمی دارد؛ چنانچه به ریاضیات علاقه ندارید یا صبر و حوصله کافی جهت محاسبات پیچیده ریاضی را ندارید  شرکت در این دوره به شما پیشنهاد نمی‌شود. اگر توانایی کنترل شرایط و مدیریت اوضاع در شرایط استرس‌زا را دارید و به ساعت کاری منظم علاقه مند هستید این شغل مناسب شماست.

وقتی شما در یک شرکت دوره کاراموزی حسابداری را می‌گذرانید ممکن است تمامی اصول کاربردی را به شما آموزش ندهند؛ زیرا تمرکز آن شرکت بیشتر بر آموزش امور مالی مرتبط با کار خود می‌باشد.

دستمزد در دوره آوسبیلدونگ

بر طبق قوانین آوسبیلدونگ در آلمان دستمزد شخص متقاضی پس از سال اول افزایش می‌یابد. یک کاراموز حسابداری در سال اول دستمزدی در حدود 600 تا 800 یورو در ماه دارد. در سال‌های دوم و سوم دستمزد شخص به ترتیب به 650 تا 900 و 700 تا 1000 یورو به صورت ماهانه افزایش می‎‌یابد.

مسیر شغلی و بازار کار حسابداری در آلمان

مانند سایر کشورها حرفه حسابداری در آلمان بازار کار خوبی دارد. پس از دوره حسابداری فرصت‌های شغلی خوبی پیش رو خواهید داشت. میزان حقوق شما در این شغل به عوامل مختلفی بستگی دارد. حسابداران در ادارات شرق آلمان میزان حقوق کمتری از همکاران خود در غرب این کشور دریافت می کنند. همچنین اگر به دنبال جایگاه مدیریتی هستید می‌توانید با ادامه تحصیلات به آن دست یابید.

همچنین میزان درآمد شما به وسعت و شهرت شرکت و یا اداره‌ای که در آن کار می‌کنید نیز بستگی دارد. چنانچه شرکت بزرگی باشد درآمد شما نیز بیشتر خواهد بود و به طبع در شرایط استرس‌زای بیشتری قرار می‌گیرید. حقوق شما در این شغل بسته به قرارداد کاری و وظایفی که به شما محول می‌شود بین 1800 تا 2400 یورو در ماه متفاوت خواهد بود. اگر بتوانید دوره‌های تکمیلی را نیز بگذرانید و یا در این رشته ادامه تحصیل دهید، درآمد شما جای پیشرفت بیشتری خواهد داشت.

لطفا امتیاز بدید
موسسه گاما

کشفی

کارشناس سئو، نویسنده

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا