دانستنی های آلمان

آوسبیلدونگ دستیار رادیولوژی: شرایط+ مدارک مورد نیاز

همان طور که می‌دانید آوسبیلدونگ یک دوره‌ی کاراموزی همراه با آموزش مهارت‌های مختلف است، که در بعضی رشته‌ها متقاضی دستمزد نیز دریافت می‌کند. از دوره‌های حائز اهمیت در زیرشاخه پزشکی می‌توان به رادیولوژی اشاره کرد. زیرا با ورود اشعه ایکس به صنعت پزشکی تحول شگرفی در زمینه تشخیص و درمان بیماری‌ها به وقوع پیوست. پیش از سال 1895 پزشکان قادر به دیدن و مشاهده اعضا و جوارح داخلی نبودند. در کشور آلمان به منظور ارتقاء عملکرد این بخش از تشخیص و درمان دوره‌های آوسبیلدونگ دستیار رادیولوژی برگزار می‌گردد.

معرفی آوسبیلدونگ دستیار رادیولوژی

این علم علاوه بر بررسی پیشرفته اندام‌های داخلی بدن در درمان سرطان‌ها نیز بسیار کمک کننده است. چنانچه افرادی حضور نداشته باشند که کار با دستگاه‌ها و تجهیزات رادیولوژی را بلد نباشند این تجهیزات فاقد ارزش است و کارایی ندارد. آموزش آوسبیلدونگ دستیار رادیولوژی در آلمان 3 سال است، پس از آن شما به عنوان یک دستیار رادیولوژی پزشکی- فنی که به عنوان MTRA نامیده می‌شود، شناخته خواهید شد. این دوره در آموزشگاه‌های حرفه ای برگزار می‌شود. شما با فناوری پزشکی- رادیولوژی آشنا خواهید شد و به نحوه کار آن‌ها به صورت حرفه‌ای پی خواهید برد.

مهارت‌ها

در این دوره علاوه بر آموزش کار با دستگاه‌ها و یادگیری مهارت‌ها شما صبر و همدلی با بیمار نیز خواهید آموخت. دوره رادیولوژی تنها به یادگیری مباحث پزشکی ختم نمی‌شود؛ در این دوره نحوه آرام کردن بیماران مضطرب، پاسخ به سؤالات و مسئولیت‌های ایمنی نیز آموزش داده می‌شود. همچنین به عنوان اپراتور دستگاه رادیولوژی با بیمارانی روبه‌رو خواهید شد که ممکن است شرایط وخیم داشته یا به شدت بیمار هستند.  از بین این دسته از بیماران می‌توان به مبتلایان سرطان اشاره کرد. در این شرایط صبر و همدلی با بیمار یک رکن مهم و اساسی است؛ یادگیری چنین موضوعی به صورت تئوری امکان پذیر نیست و شما در بخش عملی دوره آموزش می‌بینید.

در قالب دوره عملی، با بیماران ملاقات و آن‌ها را برای معاینه آماده خواهید کرد. همچنین در پوشیدن لباس محافظ و دیگر پیش‌نیاز‌ها به بیماران کمک می‌کنید. در طی این مدت تنها نبوده و یک کارشناس رادیولوژی با‌تجربه به شما کمک خواهد کرد. حضور این فرد موجب می‌شود که مهارت‌های بسیاری به دست بیاورید. بررسی‌ عملکرد توسط نرم ‌افزار خاصی انجام می‌شود که در دوره آوسبیلدونگ رادیولوژی کار با آن را نیز یاد خواهید گرفت. پس از انجام دوره عملی، فعالیت‌های شما ارزیابی و ثبت خواهند شد.

تشخیص و بررسی نهایی عکس و فایل‌های رادیولوژی توسط پزشک متخصص صورت می‌گیرد. اما چنانچه تجربه رفتن به بخش رادیولوژی را داشته باشید می‌دانید که دستیار نیز به شما درباره جزئیات شرایطتان و وضعیت اطلاعاتی می‌دهد. همچنین در هنگام تصویربرداری ممکن است خطایی رخ دهد ارزیابی تصاویر و تشخیص خطا و اشتباه نیز بر عهده شماست.

مباحث آموزشی در دوره آوسبیلدونگ

فرد متقاضی علاوه بر رادیولوژی بایستی مواردی مانند استفاده از اشعه ایکس، سونوگرافی، پرتودرمانی و پزشکی هسته‌ای را آموزش ببیند. از مهم‌ترین بخش‌های رادیولوژی پرتودرمانی است که برای مبارزه با سرطان از آن استفاده می‌شود. در این روش به کمک تشعشعات رادیواکتیو، بدون آسیب رساندن به بخش‌های سالم بدن، تومور از بین می‌رود. به همین دلیل لازم است که متخصص رادیولوژی دستگاه‌ها را با دقت میلی‌متری طبق دستور پزشک تنظیم و مدت تابش تعیین کند.

همچنین دستیار رادیولوژی وظیفه دارد در طول درمان، بیمار را زیر نظر بگیرد و در صورت بروز مشکل پزشک را مطلع کند. در پزشکی هسته‌ای، مواد پرتوزا به بدن تزریق شده و سپس با استفاده از روش‌های خاص تصویربرداری انجام می‌گیرد. دستیار رادیولوژیست نه تنها در جریان معاینات حضور مؤثر دارد، بلکه نتایج و روند بهبودی را باید به کمک برنامه‌های مختلف گزارش دهد.

مدارک مورد نیاز

  • پاسپورت
  • حداقل مدرک تحصیلی دیپلم به صورت ترجمه شده
  • مدرک زبان آلمانی
  • رزومه
  • انگیزه‌نامه
  • ویزا
  • پذیرش از برگزار‌کنند آوسبیلدونگ رادیولوژی
  • بیمه سلامت

دوره‌های آوسبیلدونگ رادیولوژی به زبان آلمانی برگزار می‌گردد، از همین رو داشتن مدرک زبان آلمانی الزامی است. شما با داشتن مدرک در سطح  B1 می‌توانید مکالمات ساده داشته باشید. از آنجا که رشته رادیولوژی دارای واژگان تخصصی است داشتن مدرک زبان در سطح  B2 بسیار کمک کننده است و به بهبود وضعیت آموزش شما کمک خواهد کرد.

برای ورود به این دوره داشتن مدرک دیپلم و حداقل سن 18 سال لازم است؛ پذیرش حداکثر تا سن 30 سالگی انجام می‌گیرد اما خب در شرایط به خصوص تا سن 40 سالگی هم شرکت در این دوره ممانعتی ندارد.

مهارت‌های کسب شده پس از آموزش

  • ثبت تصاویر اشعه ایکس، CT اسکن و MRI بدون خطا و مشکل
  • آشنا کردن بیماران با خطرات و پروسه درمان
  • کاهش اضطراب بیمار
  • آماده کردن شرایط برای آغاز پروسه عکسبرداری
  • بررسی تصاویر ثبت شده به منظور پیدا کردن خطا‌ها و اشکالات احتمالی
  • ثبت و آرشیو کردن تصاویر ثبت شده

بازارکار و مسیر شغلی

پس از پایان این دوره شما به عنوان یک دستیار رادیولوژی برای پیدا کردن کار مشکلی نخواهید داشت، زیرا نیاز به نیروهای پیراپزشک در سرزمین ژرمن‌ها بسیار احساس می‌شود. می‌توانید در مراکز رادیولوژی، بیمارستان‌ها و مراکز پرتو درمانی مشغول به کار شوید. همچنین با بالا بردن تخصص خود می‌توانید پست‌های مدیریتی نیز داشته باشید.

لطفا امتیاز بدید
موسسه گاما

کشفی

کارشناس سئو، نویسنده

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا