گپ تحصیلی آلمان: جبران وقفه تحصیلی+ سقف گپ در آلمان
آلمان یک کشور توسعه یافته در قلب اروپاست، افراد زیادی خواستار ادامه تحصیل در برترین دانشگاههای این کشور هستند. اما نکته حائز اهمیت این است که گپ تحصیلی ایجاد شده بین مقاطع مختلف تحصیلی نباید از یک مقدار مشخصی بیشتر نشود. در این صورت فرد باید دلایل منطقی و قانع کنندهای را برای وقفه ایجاد شده بین سالهای تحصیلش ارائه دهد. تحصیل در آلمان با توجه به امکانات رفاهی که برای دانشجو فراهم است هزینه نسبتا کمی دارد و ایده آل تحصیلی بسیاری از دانشجویان بین المللی است.
گپ تحصیلی چیست؟
شکاف یا وقفه تحصیلی به معنای فاصله زمانیای است که بین مقاطع تحصیلی فرد، پس از فارغ التحصیلیاش ایجاد میشود. یعنی فاصله بین فارغ التحصیل شدن تا زمان اقدام برای اپلای در دانشگاه. این فاصله به سن افراد ارتباطی ندارد. به عنوان مثال فردی که در ۳۵سالگی فارغ التحصیل شده، و همان سال اقدامبه اپلای میکند، گپ تحصیلی ندارد.
اما فردی که در ۳۰سالگی فارغ التحصیل شده و در ۳۵سالگی اقدام به پذیرش در دانشگاه میکند، ۵سال گپ تحصیلی دارد. فاصله هرچه بیشتر باشد، امکان فراموشی علوم، قدیمی شدن دستاوردهای علمی فرد، و بی اعتبار شدن اطلاعات و دانستههای علمی فرد را به بار خواهد آورد. این موضوع تاثیر منفی چشم گیری بر اخذ ویزای تحصیلی و پذیرش دانشگاه دارد.
جبران گپ تحصیلی
هرچه مقطع تحصیلی انتخابی شما پایین تر باشد تعداد سالهایی که تحت عنوان گپ تحصیلی مورد پذیرش است باید کمتر باشد. مثلا برای مقطع کارشناسی دانشگاههای آلمان یک سال را به عنوان گپ تحصیلی میپذیرند. شما بایستی برای وقفه تحصیلی 3 تا 5 ساله خود دلایل منطقی ارائه دهید. مانند کار کردن در زمینه رشته تحصیلی، بیماری، یادگیری زبان و یا گذراندن دوره آموزشی برای آماده شدن برای ورود به دانشگاه را به سفارت ارائه دهید.
به طور کلی وقفه بین 2 تا 5 سال برای تحصیل در دانشگاههای آلمان بلامانع است. دانشگاهها برای این میزان از گپ محدودیتی ندارند، اما برای اخذ ویزا، قانون گپ تحصیلی آلمان میتواند محدودیت هایی را اعمال کند، بدین ترتیب که سفارت آلمان این فاصله را مورد مطالعه قرار میدهد، و فرد می بایست دلایل موجهی بیاورد.
سقف گپ تحصیلی آلمان
وقفه تحصیلی آلمان به نحوی میباشد که پس از گذشت ۵ سال، شانس گرفتن ویزا برای فرد بسیار پایین خواهد آمد، و شاید تنها ۱۰% امکان اخذ ویزای تحصیلی وجود داشته باشد. برای مقاطع کارشناسی ارشد و بالاتر، تا ۷سال نیز از شانس بالایی برخوردار خواهند بود اما به شرطی که فرد ثابت کند طی این سالها هدف تحصیل را دنبال کرده و هدف شما از این اقدام صرفا مهاجرت نیست. شما باید ثابت کنید که تحصیل را به ابزاری برای مهاجرت تبدیل نکردهاید.
شما برای جبران گپ تحصیلی باید یک رزومه تهیه کنید. توضیح دهید که در حال انجام کارهایی مرتب با رشته مورد نظر بوده، و از دنیای علم دور نمانده اید.