رشته حقوق در آلمان: شرایط تحصیل+ بازار کار
شرایط مطلوب تحصیل در آلمان همواره آن را به یکی از محبوبترین گزینههای مهاجرتی برای دانشجویان به ویژه ایرانیان تبدیل کرده است. رشته حقوق نیز از جمله رشتههای برتر تحصیلی و پرمتقاضی برای دانشجویان است. شما در آلمان میتوانید در مقطع کارشناسی، ارشد و دکترا به تحصیل در این رشته بپردازید. همچنین امکان تحصیل به زبان انگلیسی نیز در این رشته وجود دارد.
بررسی شرایط تحصیل رشته حقوق در آلمان
متقاضیان برای ورود به دانشگاه، مستلزم شرکت در آزمون های ورودی دانشگاه هستند و در صورت قبولی در این آزمونها، اجازه تحصیل در دانشگاه را خواهند داشت. دانشجویان پس از تحصیل در مقطع کارشناسی میتوانند وارد بازار کار شوند. می بایست پس از اخذ مدرک لیسانس در اولین امتحان ایالتی شرکت نموده و در آن قبول شوند. پس از قبولی در این آزمون، متقاضی می بایست دوره کارآموزی 2 ساله خود را در یک دادگاه، دفتر یکی از مقامات عمومی یا دادستانی گذرانده و تجربه لازم را کسب نماید. بعد از این دوره 2 ساله کارآموزی، متقاضیان باید در امتحان دوم ایالتی شرکت نمایند. در صورت قبولی در این امتحان، متقاضی به عنوان یک وکیل واجد الشرایط شناخته می شود و اجازه حضور در دادگاه به عنوان قاضی، وکیل، دادستان یا مامور دولت را خواهد داشت.
شخص متقاضی در بازه زمانی 2 ساله کاراموزی حقوق دریافت خواهد کرد. دانشجویان میتوانند در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا به تحصیل در رشته حقوق در کشور آلمان بپردازند. به طور کلی، تحصیل در دوره لیسانس شامل واحد های عمومی است و متقاضیان در مقاطع بالاتر میتوانند به تحصیل در یکی از گرایشهای رشته حقوق مشغول شوند. تحصیل در این رشته آلمان در دانشگاههای دولتی به زبان آلمانی و در گرایشهای مرتبط با حقوق بین الملل در مقاطع بالاتر به زبان انگلیسی میباشد.
آشنایی با دروس تحصیلی
واحدهای عمومی در ترم 1 و 2 شامل دروس رسیدگی به پروندههای حقوقی، مبانی حقوقی، حقوق مدنی، حقوق جزا و حقوق عمومی میگردد. از سایر دروسی که میتوان به آنها اشاره نمود شامل موارد زیر هستند: تاریخچه حقوقی اخیر، تاریخ مشروطه، تاریخ حقوقی کهن، سابقه جنایی، فلسفه حقوقی، جامعه شناسی حقوقی، روش شناسی حقوق، تحلیل اقتصادی حقوق، قانون و دین، قانون یهود.
گرایشهای رشته حقوق در آلمان
هم همانند بسیاری از رشته های مختلف در دنیا از شاخه های بسیاری برخوردار است که پس از ورود به دوره کارشناسی ارشد، متقاضیان می توانند حوزه فعالیت مد نظرشان را انتخاب نموده و به تحصیل در آن حیطه بپردازند. در واقع تحصیل در یک گرایش دید وسیعتری را نسبت به رشته به شما میدهد. گرایشهایی که در آلمان ارائه میشود، عبارتند از:
- حقوق شهروندی
- شرکت و اوراق بهادار
- جنایی
- تحصیلی
- اشتغال و کار
- محیط زیست و منابع طبیعی
- خانواده و نوجوان
- سلامت
- مهاجرت
- مالکیت معنوی
- بین الملل
- ملک
- ورزش و سرگرمی
- حقوق مالیات
مدارک مورد نیاز پذیرش حقوق در آلمان
به طور کلی، مدارک لازم برای اخذ پذیرش از دانشگاههای آلمان و تحصیل حقوق در این کشور شامل موارد زیر است:
- ترجمه ریزنمرات مقطع دبیرستان و سایر مقاطع تحصیلی
- مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی
- ارائه انگیزه نامه
- ارائه توصیه نامه
پس از اخذ پذیرش، متقاضی باید برای دریافت ویزای تحصیلی، درخواست خود را به سفارت ارائه نموده و برای اخذ ویزا نیز ملزم به ارائه مدارک زیر می باشد: - مدارک درخواست ویزا
- نامه تمکن مالی به مبلغ 10,332 یورو
- نامه پذیرش دانشگاه
- ترجمه مدارک تحصیلی
- بیمه نامه درمانی
- مدرک زبان آلمانی
تحصیل حقوق در آلمان به زبان انگلیسی
تحصیل در رشته حقوق در آلمان به زبان انگلیسی عموما در دانشگاههای خصوصی این کشور امکان پذیر است. دانشگاههای خصوصی کشور آلمان در مقاطع مختلف دانشجو میپذیرند و هزینه تحصیل در آنها نیز بیشتر از دانشگاه دولتی است. علاوه بر تحصیل در دانشگاههای خصوصی آلمان، امکان تحصیل در دانشگاههای دولتی به زبان انگلیسی، در شاخههای مرتبط با حقوق بین الملل نظیر حقوق تجارت و حقوق بین الملل هم امکان پذیر است.
بازار کار رشته حقوق در آلمان
میزان درآمد به عوامل متعددی بستگی دارد. متوسط درآمد یک وکیل همواره به مسائلی نظیر سابقه کار، سطح مهارت و محل کار متقاضی بستگی دارد. متقاضیان پس از تحصیل در رشته حقوق در آلمان و ورود به بازار کار این کشور، عموما درآمد ماهیانه در بازه 3,350 یورو تا 11ر800 یورو در ماه خواهند داشت. مبالغ ذکر شده به طور میانگین تخمین زده شده است و با توجه به شرایط مختلف، ممکن است از این میزان کمتر یا بیشتر نیز باشد.