ویزای شینگن آلمان 🛄: شرایط اخذ شینگن+ انواع ویزای شینگن
از موضوعات قابل توجه در زمینه مهاجرت ویزای شینگن است. با توجه به مزیتهای خوبی که دارد افراد زیادی خواهان دریافت این نوع ویزا میباشند. قابل ذکر است که اخذ ویزای شینگن شرایط خاص خودش را دارد، فرد متقاضی باید واجد شرایط باشد و سپس اقدامات لازم را برای ویزای شینگن انجام دهد. آلمان نیز از جمله کشورهای عضو این اتحادیه است. به همین دلیل خیلی از متقاضیان سفر به آلمان در پی اخذ ویزای شینگن هستند. ویزای شینگن آلمان ارزش و اعتبار بالایی در اتحادیه اروپا دارد.
شینگن چیست؟
ویزای توریستی شینگن در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا شهرت فراوانی دارد. حوزهی شینگن بخش عمدهای از اروپا را شامل میشود؛ اگرچه برخی کشورها مانند سوئیس، نروژ و ایسلند با اینکه عضو اتحادیه اروپا نیستند اما عضو منطقه شینگن میباشند. این ویزا امکان گردشگری و سفر به 26 کشور عضو این حوزه را به شما میدهد. افراد دارای ویزای شینگن بدون دغدغه و به راحتی میتوانند در منطقهی شینگن سفر کنند. به همان اندازه که برای دارندگان این ویزا سفر در این حوزه راحت است، برای متقاضیان دریافت کننده این نوع ویزا سخت گیرانه رفتار میکنند.
با توجه به اینکه بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا عضو منطقه شینگن شده اند، آلمان و فرانسه نیز از جمله کشورهای اروپایی عضو شینگن هستند. ویزای شینگن آلمان سالانه متقاضیان زیادی دارد.
از طریق ویزای توریستی شینگن به تمامی کشور های شینگن می شود سفر کرد. حوزه شنگن که شامل 22 کشور عضو اتحادیه اروپا و 4 کشور عضو EFTA میباشد، شامل کشور های زیر است:
فرانسه، ایتالیا، آلمان، هلند، بلژیک، دانمارک، اتریش، جمهوری چک، استونی، فنلاند، یونان، مجارستان، ایسلند، لتونی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلوواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس.
انواع ویزای توریستی شینگن
ویزای توریستی شینگن بر اساس هدف سفر، اعتبار مسافر و تعداد مسافر حوزه شینگن به دستههای مختلفی تقسیم بندی میشود. با ویزای توریستی شینگن میتوان به مدت 90 روز به کشورهای عضو این منطقه هر شش ماه یکبار وارد شد. زمان اعتبار اقامت به حوزه شینگن از زمان اولین ورود حساب میشود. این ویزا به 3 دسته کلی (A,B,C) تقسیم میشود:
- ویزای شینگن نوع A
این نوع ویزا یا Airport Transit Visa، ویزای ترانزیت فرودگاهی می باشد که توسط آن مسافر می تواند در یکی از فرودگاههای محدوده شینگن پرواز خود را به مقصد کشور دیگری که خارج از محدوده شینگن اروپایی است تغییر دهد. به این معنا که این ویزا فقط در فرودگاههای کشورهای این منطقه اعتبار دارد و فرد اجازه خروج از فرودگاه را به هیچ وجه ندارد. بنابراین صاحب ویزا نوع A یا ویزای ترانزیت برای توقف و انتظار تعویض پرواز خود در محدوده ترانزیت فرودگاهی اجازه رفت و آمد دارد.
چنانچه نیاز به ویزا جهت عبور از بیش از یک فرودگاه در حوزه شینگن داشتید، نمی توانید از ویزای نوع A استفاده کنید. باید برای اخذ ویزای شینگن نرمال نوع C اقدام نمائید. زیرا پرواز بیش از یک بار در منطقه شینگن جزء پروازهای داخلی این حوزه به حساب می آید و نیازمند دریافت ویزای نوع C می باشد. برای تعویض پرواز خود از یک فرودگاه به فرودگاه دیگر در شینگن باز هم واجد شرایط دریافت ویزای ترانزیت شینگن نخواهید بود و باید برای دریافت ویزای نوع C اقدام کنید.
- ویزای شینگن نوع B
ویزا نوع B در زمینه حمل و نقل و ترانزیت کاربرد دارد؛ در واقع نوعی ویزای ترانزیتی می باشد که به همراه پاسپورت، مسافر می تواند حداکثر ۵ روز از طریق خودرو و یا قطار از چند کشور حوزه شینگن عبور کند و به کشوری در خارج از این حوزه برود.
در موارد خاصی هم ممکن است شما بخواهید ادامه سفر خود را از طریق قطار و یا هواپیمای انجام دهید، بنابراین مجبور هستید شب در هتل اقامت داشته باشید؛ در نتیجه نیازمند ترک محدوده ترانزیت بینالمللی و ورود به محدوده شینگن میباشید. پس به ویزای ترانزیت نیاز خواهید داشت.
- ویزای شینگن نوع C
این ویزا برای سفرهای کوتاه مدت مناسب است. از این رو فرد می تواند برای اهدافی نظیر رویداد ورزشی، رویداد فرهنگی، گردشگری و بازدید از آشنایان خود در کشورهای عضو این ویزا را دریافت کند. بنابراین ویزای نوع C با توجه به شرایط متقاضی به ۳ دسته تقسیم میشود:
-
- ویزای سینگل شینگن یا ویزای یک بار ورود (Single-entry)
با ویزای سینگل می توانید تنها یک بار به یکی از کشورهای این حوزه ورود داشته باشید. یعنی پس از خروج از آن کشور، اعتبار ویزای فرد فارغ از پایان رسیدن زمان آن، منقضی می شود. ویزای سینگل شنگن معمولاً با برچسب ویزا یا نوشته ای مانند Number of Entries 1 نمایش داده می شود.
-
- ویزای دوبار ورود شینگن (Double-entry)
این ویزا در بسیاری از موارد دارای الزامات مشابهی با ویزای یک بار ورود می باشد. تنها تفاوت این است که فرد دارنده این ویزا می تواند در بازه 180 روزه و تا زمان اعتبار ویزا دو بار به کشورهای حوزه شینگن وارد شود. محدودیتهای زمانی نیز برای این فرصت ۲ بار ورود می باشد. ویزای دوبار ورود معمولاً با برچسب ویزا یا نوشته ای مانند Number of Entries 2 نمایش داده می شود.
-
- ویزای مولتی شینگن یا ویزای چند بار ورود (Multiple-entry)
دارندگان ویزای مولتی شنگن به فرد اجازه میدهد تا بتواند بدون محدودیت و به دفعات به کشورهای حوزه شینگن وارد شوند و آن را ترک کنند. این ویزا مجوزی برای اقامت و تردد در منطقه شنگن را به مدت حداکثر ۹۰ روز به ازای هر ۶ ماه از سال صادر میکند. ویزای مولتی شنگن معمولاً با برچسب ویزا یا نوشته ای مانند Number of Entries MULT نمایش داده می شود.
شرایط اخذ ویزای شینگن چیست؟
برای دریافت ویزا فرد باید شرایط خاصی را داشته باشد در غیر این صورت درخواست وی رد میشود. شرایط اخذ ویزای شینگن آلمان عبارتند از:
- گردش حساب بالا
افراد باید گردش حساب مالی ۶ ماه آخر حساب بانکی خود را ارائه کنند. افسران ویزا با بررسی میانگین مبالغ ورودی و خروجی شما ۶ ماه اخیر محاسبه میکنند که شرایط دریافت ویزا را دارید یا خیر.
- تعیین هدف سفر
با تعیین هدف خود به افسر ویزا کمک میکنید سریعتر ویزای شما را صادر کند. دربارهی هدف خود نیز باید جزئیات سفر را توضیح دهید.
- تمکن مالی مناسب
داشتن تمکن مالی این موضوع را ثابت میکند که شما توانایی مالی پرداخت هزینههای خود را در طی سفر دارید.
مدارک ویزای شینگن
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای شینگن آلمان شامل موارد زیر است:
- 3 قطعه عکس 4*3 رنگی جدید زمینه کاملا سفید تمام رخ
- فرم درخواست ویزا
- اصل شناسنامه
- پاسپورت قدیمی و جدید و کپی صفحات مهم
- کارت ملی
- اصل سند ملکی به نام مسافر یا همسر مسافر ( در صورت موجود بودن بیشتر از یک سند)
- در صورتی که سند به نام همسر مسافر باشد، کپی از تمام صفحات شناسنامه همسر الزامی است.
- اصل مدرک شغلی
- بلیط پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد
- برگه تائیدیه رزرواسیون هتل (واچر)
- مشاغل خصوصی: (جواز کسب، پروانه بهره برداری، گواهینامه فعالیت صنعتی، جواز مطب، کارت بازرگانی، آگهی تاسیس و تغییرات)
- مشاغل دولتی: (معرفی نامه از محل کار با ذکر سمت شغلی به همراه اصل لیست بیمه و 3 عدد از آخرین فیش های حقوقی، حکم کارگزینی، کارت یا حکم بازنشستگی، برای دانش آموزان و دانشجویان گواهی اشتغال به تحصیل و ترجیحا مدرک زبان)
- پرینت 3 ماهه حساب بانکی (حساب جاری) با مانده حداقل 30 میلیون تومان به زبان انگلیسی
- گواهی مانده حساب بانکی آن با تاییدیه امور بین الملل
- پرداخت 50 میلیون تومان ضمانت نامه بانکی بابت ضمانت برگشت سفر
- مدارک و ودیعه از زمان اقدام برای ویزا تا زمان برگشت از سفر بصورت امانت می ماند.
مراحل اخذ ویزای شینگن
مراحل دریافت ویزای شینگن 8 مرحله است، در ادامه به اختصار مراحل مختلف را بررسی کردهایم:
مرحله اول:
هدف خود را در ابتدا از سفر تعیین کنید.
مرحله دوم:
در این مرحله کشور مقصد را تعیین کنید. سپس از طریق سفارت یا یکی از کنسولگریها و یا یک مرکز ویزا که وابسته به سفارت کشور مقصد است، برای اخذ ویزا اقدام کنید.
مرحله سوم:
بهترین زمان را برای اخذ ویزا از سفارت انتخاب کنید. مناسبترین زمان 3 ماه قبل از شروع سفر میباشد. دیرترین زمان نیز ۱۵ روز قبل از شروع سفر است.
مرحله چهارم:
برای ادامه مراحل اخذ ویزا از سفارت کشور مقصد وقت بگیرید. در برخی از سفارتها امکان گرفتن وقت به صورت آنلاین و در برخی دیگر از طریق مراجعه حضوری وجود دارد.
مرحله پنجم:
در این مرحله فرم درخواست ویزا را دانلود و آن را با دقت تکمیل نمائید. آخرین فرم ارائه شده توسط سفارت کشور مقصد را می توانید دانلود یا از سفارت تهیه کنید.
مرحله ششم:
مدارک لازم شامل مدارک شناسایی، دو عکس رنگی، بیمه سفر، رزرو بلیط رفت و برگشت، فرم درخواست ویزا، پاسپورت معتبر، اثبات محل اقامت و اثبات پشتوانه مالی در طول سفر را آماده کنید. درباره سایر مدارک نیز از سفارت کشور مقصد بپرسید.
مرحله هفتم:
پس از گذراندن مراحل فوق، سفارت شما را به مصاحبه دعوت میکند. سوالاتی درباره هدف سفر و محل اقامت و دیگر جزئیات از شما میپرسند. در کمال صداقت به سوالات پاسخ دهید.
مرحله هشتم:
هزینه اخذ ویزا را پرداخت کنید. مبلغ ویزا توسط اعضای شینگن تصویب شده و غیر قابل تغییر می باشد. این مورد با توجه به سن و وضعیت فرد متقاضی متفاوت است. در آخر هم منتظر باشید تا پس از گذشت یک بازه زمانی 15 تا 30 روزه نتیجه درخواستتان را به شما اعلام کنند. ممکن است پس از درخواست سوالاتی برای متقاضی پیش بیاید.