دانستنی های آلمان

اسپانسرشیپ والدین در آلمان

 

از آنجایی که آلمان مقصد مهاجرتی افراد بی‌شماری در سراسر جهان می‌باشد، خیلی از افراد به دنبال این هستند که پس از مهاجرت دیگر اعضای خانواده و پدر و مادر خود را نیز با خود همراه کنند. دریافت اقامت پدر و مادر در آلمان مانند سایر اقامت‌ها شرایط خاص خودش را دارد و به آسانی امکان پذیر نیست. جهت اسپانسرشیپ والدین در آلمان بایستی شرایط مورد نظر دولت آلمان را داشته باشند.

اخذ اقامت والدین در آلمان

بسیاری از افراد غیرآلمانی پس از مهاجرت، تمایل دارند خانواده خود به ‌ویژه همسر و فرزندانشان را نیز به آلمان ببرند. مقامات مهاجرت در آلمان از پیوستن خانواده‌ها به‌عنوان یک ‌راه ضروری برای امکان‌ پذیر ساختن زندگی در آلمان حمایت می‌کنند. زیرا بودن اعضای خانواده در کنارهم شرایط سخت پس از مهاجرت را آسان‌تر می‌کند. حتی اگر فرد دارای اقامت دائم هم نباشد میتواند برای اخذ ویزای همراه آلمان اقدام کند. اسپانسرشیپ والدین برای اتباع غیرآلمانی شرایط خاص خودش را دارد.

ویزای همراه آلمان، یک ویزای اقامت طولانی ‌مدت است که به ‌منظور پیوستن اعضای خانواده به فرد مقیم آلمان صادر می‌شود. شهروندان اروپایی، منطقه اقتصادی اروپا و انجمن تجارت آزاد اروپا، برای ورود و کار در این کشور نیازی به اجازه اقامت ندارند و حتی می‌توانند خانواده‌های خود را با خود همراه کنند. اگر متقاضی، تابع ایران باشد و یا فردی خارج از این مناطق باشد، جهت آوردن خانواده خود باید برای ویزای الحاق آلمان درخواست دهد.

شرایط فرد حامی

اینکه می‌توانید خانواده خود را به آلمان بیاورید یا خیر؛ کاملا به وضعیت شما بستگی دارد اینکه آیا از پس مخارج خود در این کشور برمی‌آیید. در آلمان از ازدواج و خانواده به طور ویژه‌ای استقبال می‌شود اما اعطای اقامت به غیراروپایی‌ها آسان نیست که به راحتی بتوانند خانواده خود را به آلمان بیاورند. علاوه بر این، شرایط دیگری مانند داشتن درآمد خوب، زبان و فضای مناسب برای زندگی هم عوامل تعین کننده برای اسپانسرشیپ والدین در آلمان هستند.

اسپانسرشیپ والدین، فرزندان، همسر و به طور کلی اعضای خانواده در آلمان سخت می‌باشد، اما این کشور یک راه میانبر برای این مسئله در نظر گرفته است که این روند را آسان‌تر می‌کند. ویزای اتحاد خانواده آلمان یا همان Germany Family Reunion Visa یک راه دیگر برای اخذ اقامت است. افرادی که در اتحادیه اروپا می‌باشند به هیچ وجه به این ویزا نیاز ندارند. آنها تنها با پاسپورت و کارت شناسایی می‌توانند به راحتی در کنار دیگر اعضای خانواده زندگی کنند.

شرایط گرفتن اقامت برای پدر و مادر

حامی یا “اسپانسر” به شخصی گفته می‌شود که به‌ شکل قانونی در آلمان اقامت دارد و مایل است اعضای خانواده خود را به آلمان ببرد. وضعیت برای افرادی که خارج از اتحادیه اروپا هستند، به طور کامل فرق می‌کند. شریط دریافت ویزای اتحاد خانواده برای اخذ اقامت والدین در آلمان به شرح زیر است:

  • اقامت طولانی مدت: اگر واقعا قصد دارید برای والدین خود اقامت دریافت کنید، حتما باید در آلمان مجوز اقامت طولانی مدت (مجوز اقامت دائم، کارت آبی اتحادیه اروپا) را داشته باشید. ویزاهای موقت مانند ویزای تجاری یا ویزای شینگن برای گرفتن اقامت والدین مناسب نیستند.
  • ثبات مالی و توانایی پرداخت هزینه‌ها: شما باید ثابت کنید که توانایی پرداخت هزینه‌های والدین خود را دارید، در غیر این صورت برای ویزای پیوست خانواده شرایط لازم را نخواهید داشت.
  • فضای کافی برای اقامت: شما همچنین باید برای دریافت این ویزا و مجوز اقامت پدر و مادر خود در آلمان، یک فضای کافی برای نگهداری از آن‌ها داشته باشید. به عبارتی یک آدرس ثبت شده در آلمان برای اخذ این ویزا نوعی برگ برنده محسوب می شود. به شما در روند گرفتن اقامت پدر و مادر کمک می‌کند.
  • بیمه سلامت (داشتن بیمه درمانی کافی): بیمه درمانی شما باید به گونه ای باشد که بتواند شما و خانوادتان را بدون نیاز به توسل به بودجه عمومی کشور، پوشش دهد. در واقع بتوانید از پس مخارج بهداشتی و درمانی خانواده خود بربیایید.
  • تسلط به زبان آلمانی: آلمان از آن دسته کشورهایی است که اکثر مردمان آن به زبان محلی خود یعنی آلمانی صحبت می‌کنند. به همین دلیل نیز تسلط کافی در این زبان (سطح A1 در حد آشنایی) از شروط الزامی است.

افراد واجد شرایط اخذ ویزای اتحاد خانواده

در آلمان برای اخذ اقامت پدر و مادر می‌توان ویزای اتحاد خانواده را دریافت کرد، اما برای اخذ این ویزا شرایط ویژه‌ای لازم است که در ادامه به آن پرداخته شده است. افراد واجد شرایط این نوع ویزا عبارتند از:

  • همسران خارجی

چنانچه اسپانسر قبلاً با همسر یا شریک ثبت ‌شده در آلمان زندگی می‌کند، به هیچ نمی‌تواند برای همسر یا شریک دیگری ویزای الحاق بگیرد.

  • فرزندان مجرد و کوچک در محدوده سنی 16 سال و بیشتر

برای فرزندان کمتر از ۱۶ سال، والدین باید حق حضانت از کودک را داشته باشند و اگر تنها یکی از والدین به‌عنوان حامی در آلمان است، باید شریک دیگر حق حضانت را به “حامی” بدهد تا کودک واجد شرایط ویزای همراهی باشد.

فرزندان ۱۶ تا ۱۸ سال باید مجرد باشند و حداقل مهارت اولیه در زبان آلمانی داشته باشند. فرزندان بزرگسال بالای ۱۸ سال تنها در صورتی می توانند به والدین خود بپیوندند که دارای مشکلات اجتناب‌ ناپذیر نظیر معلولیت یا بیماری خاص داشته باشند.

  • پدر و مادر یک کودک خردسال آلمانی

در صورتی‌که والدین فرزند دیگری نداشته باشند تا از آن‌ها مراقبت کند، یا فرزند دیگر امکان حمایت مالی از والدین خود نداشته باشد؛ یا اینکه خود والدین توان مالی کافی برای اداره زندگی خود را نداشته باشند.

  • اعضای دور و یا والدین اتباع آلمانی

سایر اعضای خانواده مانند خواهر و برادر، خاله، دایی، خواهرزاده و برادرزاده یا پسرعمو نیز ممکن است مجوز اسپانسرشیپ دریافت کنند که البته تنها در شرایط خاصی امکان‌پذیر است. دریافت اقامت برای بستگان کمتر محقق می‌شود.

مراحل درخواست ویزای اتحاد خانواده

  • تمام اسناد و مدارک از جمله سندی مبتنی بر تمکن مالی را آماده سازی کنید.
  • یک مصاحبه از طریق وب‌سایت کارگزاری ویزای آلمان تعیین کنید.
  • در روز تعیین‌شده، کلیه مدارک را به کارگزاری ویزامتریک تحویل دهید.
  • ویزامتریک پس از بررسی مدارک، آن‌ها را به سفارت آلمان ارسال می‌کند.
  • در روز مصاحبه به‌موقع در آدرس سفارت آلمان حضور داشته باشید.
  • در صورت درخواست مصاحبه‌کننده، مدارک اضافی را جمع‌آوری کنید.
  • هزینه ویزا را پرداخت کنید. (به‌طورمعمول،ویزای بلند مدت الحاق خانواده آلمان دسته D برای بزرگسالان ۷۵ یورو و برای کودکان زیر ۱۸ سال، 37 یورو هزینه دارد.

هزینه و مدت زمان بررسی درخواست شما

به طور کلی برای اسپانسرشیپ والدین باید مبلغی در حدود 56 الی 100 یورو پرداخت کنید. از زمان ثبت درخواست شما در کوتاه‌ترین زمان ممکن سه هفته طول می‌کشد تا درخواستتان بررسی گردد.

اقدامات لازم پس از ورود به آلمان با ویزا

  • دو هفته پس از ورود به آلمان، باید در دفتر ثبت محلی ثبت‌نام کنید.
  • شما بایدبه‌محض اینکه آدرس خود را ثبت کردید، برای اجازه اقامت خانوادگی آلمان اقدام کنید. ابتدا یک روز مصاحبه و قرار ملاقات با مقامات مهاجرت آلمان بگیرید.
  • در روز مصاحبه سروقت حضور داشته باشید و مدارک لازم را به همراه داشته باشید.
  • در صورت بلد نبودن زبان آلمانی، باید در کلاس‌های زبان آلمانی شرکت کنید و سپس مدرک قبولی در آزمون زبان آلمانی را ارائه دهید.
3/5 - (1 امتیاز)
موسسه گاما

کشفی

کارشناس سئو، نویسنده

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا