دانستنی های آلمان

انواع روش‌های مهاجرت به آلمان: کار+ تحصیل+ ازدواج

 

با توجه به اینکه تعداد افرادی که قصد مهاجرت دارند روز به روز افزایش می‌یابد، افراد به دنبال راه‌های اخذ اقامت می‌باشند. آلمان از جمله کشورهای انتخابی بسیاری از متقاضیان برای مهاجرت است، با وجود سختی‌ها و موانعی که برای اخذ اقامت آلمان وجود دارد، مهاجرت به این کشور اروپایی از راه‌های متفاوتی امکان پذیر است. در سال‌های اخیر مهاجرت از طریق ازدواج، تولد، کار، تحصیل و سرمایه گذاری مورد توجه افراد بسیاری قرار گرفته است. در این مقاله به بررسی انواع روش‌های مهاجرت به آلمان پرداخته‌ایم.

روش‌های متفاوت مهاجرت به آلمان

افرادی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند در ابتدا باید مقدمات لازم را فراهم کنند. مراحل مهاجرت برای هر کدام از مسیرها متفاوت است اما به طورکلی کلیه مسیرهای قانونی مهاجرت یک سری اقدامات اولیه دارد که عبارتند از: تهیه و ارائه مدارک برای تمکن مالی مورد نیاز جهت مهاجرت، داشتن بیمه درمانی، فراگیری زبان آلمانی، گردآوری و تهیه مدارک، پس از  آماده سازی تمام مدارک بالا می‌توانید برای اخذ ویزا اقدام کنید. با توجه به اینکه آلمان چهارمین کشور قدرتمند صنعتی است، کارخانه‌ها و کمپانی‌های بزرگی در آلمان مستقر هستند و باعث به وجود آمدن فرصت شغلی فراوان در این کشور شده‌اند. کشور آلمان در سال های اخیر با کمبود نیروی کار مواجه شده است و برای تامین نیروی مورد نیاز خود اقدام به جذب مهاجرین از طریق ویزای کاری نموده است.

کار

مهاجرت به آلمان از طریق کار یکی از مطمئن‌ترین روش‌های مهاجرتی به این کشور است. در سال 2022 با توجه به نیاز کشور آلمان به نیروی کار حرفه ای، قوانین اخذ ویزای کار این کشور ساده تر شده است. پیش از این برای گرفتن ویزای کاری داشتن مدرک لیسانس الزامی بود اما اکنون با مدرک کاردانی و حداقل 2 سال دوره فنی حرفه‌ای نیز می‌توان برای دریافت ویزای جست و جوی کار اقدام کرد. به طور کلی سه راهکار برای مهاجرت از طریق کار به آلمان وجود دارد:

شرایط کاری از طریق پیشنهاد کارفرما/ جاب آفر (Job Offer)

چانچه بتوانید از بین مشاغل مورد نیاز آلمان یک پیشنهاد کاری از کارفرما دریافت کنید، می‌توانید به گرفتن ویزای کاری امیدوار باشید. پس از گرفتن جاب آفر می‌توانید به همراه مدارک مورد نیاز، با مراجعه به سفارت آلمان برای دریافت ویزا درخواست دهید.

شرایط اخذ ویزای جست و جوی کار آلمان (Job Seeker)

ویزای جست و جوی کار این امکان را به متقاضی می‌دهد که به مدت 6 ماه وارد کشور شود و در این مدت به کاریابی بپردازد. فرد متقاضی در این بازه زمانی باید به مصاحبه کاری با کارفرمایان بپردازد، اگر موفق به پیدا کردن شغل شد می‌تواند اقامت کاری این کشور را دریافت کند. در غیر این صورت باید کشور را ترک کند. برای اخذ ویزای جستجوی کار آلمان به حداقل 3 سال سابقه کار و مدرک زبان آلمانی B1 نیاز دارید. مدرک تحصیلی مورد نیاز برای این ویزا لیسانس، کاردانی یا مدرک 2 ساله تحصیلات تخصصی است. البته مدرک تحصیلی شما باید در کشور آلمان مورد تایید قرار گیرد. همچنین باید نشان دهید که توانایی پرداخت هزینه‌های زندگی در آلمان را در آن مهلت 6 ماهه دارید.

تحصیل

دلایل زیادی از جمله سطح عملی بالا در دانشگاه‌های آلمان، نظام تحصیلی رایگان، ارائه خدمات علمی و آموزشی بسیار عالی، امکان تحصیل به دو زبان انگلیسی و آلمانی، شرایط بسیار خوب کار پس از پایان تحصیل باعث شده است آلمان یکی از اولین انتخاب های دانشجویان بین المللی برای تحصیل باشد.

تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی

معمولا تحصیل در مقطع لیسانس در دانشگاه‌های دولتی آلمان رایگان می‌باشد. شرط اول تحصیل در مقطع لیسانس این است که در کنکور ایران قبول شده باشید. اما دانش آموزانی که دیپلم ۱۲ ساله را در ایران اخذ نموده اند با دارا بودن مهارت زبان آلمانی در سطح A2 یا B1 می توانند در دوره زبان آلمانی و فاندیشن شرکت کنند و وارد مقطع کارشناسی شوند.

تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد

مقطع کارشناسی ارشد در آلمان در بیشتر رشته ها به دو زبان انگلیسی و آلمانی ارائه می شود و دانشجویان می‌توانند با داشتن مدرک زبان انگلیسی آیلتس 6.5 به بالا و یا مدرک زبان آلمانی B2 در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل نماید. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد نیز همانند مقطع کارشناسی تقریباً رایگان می باشد و دانشجویان هزینه ای در حدود ۱۵۰ تا ۳۰۰ یورو در هر ترم به عنوان شهریه پرداخت می‌کنند.

تحصیل در آلمان در مقطع دکترا

در مقطع دکترا پذیرش با تأیید استاد راهنما انجام می پذیرد و در واقع کسانی می توانند در مقطع دکترا تحصیل نمایند که رزومه تحصیلی خوبی داشته باشند و از نظر استاد راهنما قابل تأیید باشند. تحصیل در مقطع دکترا در آلمان به عنوان شغل پذیرفته شده است و دانشجویان با عملکرد مناسب خود در دانشگاه می‌توانند حقوق دریافت کنند و هزینه زندگی خود را تأمین نمایند.

کار تحصیل آلمان

کشور آلمان برای آن دسته از عزیزانی که به دنبال کار پس از تحصیل هستند، دوره هایی تحت عنوان کار تحصیل ارائه نموده است. دوره‌های کار تحصیل برای افرادی که دیپلم 12 ساله خود را گرفته اند و حداکثر تا سن 24 سال دارند، به این صورت هستند که متقاضی در کنار تحصیل در آلمان می تواند در این کشور به کار مرتبط با رشته خود به مدت 16 الی 20 ساعت مشغول شود.

ازدواج

یکی از آسان‌ترین روش‌های اخذ اقامت آلمان ازدواج با یک فرد آلمانی و یا مقیم آلمان است. توجه داشته باشید که امروزه به دلیل سوء استفاده‌هایی که از این راه انجام شده است قوانین بسیار سختگیرانه ای در این مورد وضع کرده‌اند. لذا در حال حاضر تنها افرادی می توانند مهاجرت به آلمان را از طریق اخذ ویزای ازدواج انتخاب کنند که قصد واقعی این امر را ثابت کنند. از جمله قوانینی که از هرگونه سوء استفاده در این امر جلوگیری می‌کند اعطای پاسپورت به همسر خارجی پس از گذراندن حداقل ۳ سال زندگی مشترک در آلمان است.

تولد

تولد در آلمان یکی دیگر از راه‌های کسب تابعیت آلمان می باشد. اعطای تابعیت از طریق تولد در دنیا دارای دو سیستم خاک و خون می باشد. در برخی کشورها مثل کشور آلمان و بر طبق بند ۲، از ماده ۷ قانون مدنی آلمان، یک شخص می تواند چندین اقامتگاه دارا باشد، لذا همانطور که در بحث تابعیت، اشخاص دارای تابعیت مضاعف هستند در بحث اقامتگاه نیز افرادی هستند که دارای بیش از یک اقامتگاه هستند. کشور آلمان تابع، سیستم خون است. یعنی طفلی که در کشور آلمان متولد می شود تابع نسب و خون والدین خود قرار می گیرد. کودک تا رسیدن به سن قانونی تابعیت اقامتگاه پدری خود را دارا است و متعاقب آن می تواند اقامتگاه مادری خود را برگزیند که البته این مورد بسته به کشور مادری دارد که آیا قانون تابعیت مضاعف را پذیرفته باشد یا خیر.

موارد زیر سبب اخذ تابعیت آلمان، از طریق سیستم خون یا خاک می باشند:

  • اگر فرد از پدر و مادر آلمانی به دنیا بیاید.
  • کودکی که در خاک آلمان، از پدر و مادر نامعلوم به دنیا آمده است.
  • فرد متولد شده در آلمان که در 21 سال ابتدایی زندگی، حداقل 8 سال را در آلمان زندگی کرده باشد.
  • به مدت حداقل 6 سال در مدارس آلمان تحصیل کرده باشد.

سرمایه گذاری

شاخص‌های اقتصادی آلمان در دهه‌های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است. این امر باعث شده است که سرمایه گذاران خارجی به فکر دستیابی به بازار تجاری آلمان باشند. در حال حاضر روش سرمایه گذاری در آلمان ثبت شرکت است که با سرمایه بسیار کم نیز امکان پذیر است. متقاضیان سرمایه گذاری در آلمان می توانند از طریق ثبت شرکت، اقامت و تابعیت کشور آلمان را اخذ نمایند زیرا سرمایه گذاری در آلمان یکی از راه‌های مهاجرت به آلمان می‌باشد. جهت ثبت شرکت در آلمان می بایست طرح توجیه اقتصادی سرمایه گذار مورد تأیید اتاق بازرگانی آلمان واقع شود و به طور معمول طرح‌هایی تأیید خواهند شد که از نظر دولت آلمان سود دهی خوبی در کشور آلمان داشته باشد.

مدرک زبان آلمانی

افرادی که قصد تحصیل و یا کار در آلمان را دارند باید زبان آلمانی بلد باشند. دانشجویان براساس رشته تحصیلی که انتخاب می‌کنند، باید زبان آلمانی را در سطح های مختلف یاد بگیرید. دوره زبان آلمانی در سطح‌ها و مهارت‌های مختلف برگزار می‌شود. دانشجویان برای پیشرفت تحصیلی و کاری خود می‌توانند در دوره‌هایی شرکت کنند که سطح زبان آن‌ها را ارتقا می‌دهد. آزمون‌های TestDAF(آزمون آلمانی به عنوان یک آزمون زبان خارجی)، آزمون DSD(دیپلم زبان آلمانی) از بهترین و معتبرترین دوره‌های آموزش زبان آلمانی هستند. دانشجویان بین المللی که می خواهند در دوره زبان آلمانی به صورت فشرده شرکت کنند، مدت 3 تا 12 ماه طول می کشد تا ویزای آن ها صادر شود.

ویزای شینگن

شینگن به منطقه‌ای در اروپا گفته می‌شود که ۲۶ کشور در این منطقه برای رفت و آمد نیاز به ویزا و باقی محدودیت‌های مرزی برای تردد ندارند، بنابراین کشورهای این منطقه به منزله کشوری واحد به شمار می‌آیند. اعضای این منطقه هر اندازه در برابر اتباع خود و عبور مرور مرزی آنها سهل می‌گیرند، در برابر اتباع کشورهای خارج از این حوزه که نیاز به این ویزا دارند سخت‌گیرانه عمل می‌کنند.

شرایط دریافت ویزای شینگن کشورهای عضو اتحادیه اروپا تمکن مالی، گردش حساب بالا و مشخص نموندن هدف سفر است. با تعیین نمودن هدف خود ویزای مرتبط را دریافت می‌کنید. ویزاهای مختلفی از جمله ویزای تحصیلی شینگن، ویزای رسمی، ویزای ملاقات با خانواده و دوستان، ویزای فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی، توریستی، تجاری و کاری در این زمینه صادر می‌شود. بایستی برای افزایش سرعت کار خود در ابتدا هدف خود را تعیین کنید.

پناهندگی

این راه معمولا روش مناسبی برای مهاجرت نیست و افراد سعی می‌کنند از طریق یکی از موارد بالا برای اخذ اقامت آلمان اقدام کنند. طبق کنوانسیون ژنو اشخاصی که در خاک کشور خود احساس نا امنی و خطر می‌کنند، از حمایت کشورهایی که عضو این کنوانسیون هستند بهره‌مند می‌شوند. امروزه با توجه به خطراتی که متوجه پناهندگان می‌باشد برای همه مشخص است که این روش مردود شناخته شده است. به هیچ وجه از سوی حقوقدانان توصیه نمی شود.

 

5/5 - (1 امتیاز)
موسسه گاما

کشفی

کارشناس سئو، نویسنده

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *