کمک آموزشی زبان انگلیسی

آزمون GMAT: 🎓 📚 آزمون تخصصی رشته های مدیریتی برای مقاطع بالا

اگر دانشجوی رشته های مدیریتی باشید احتمالا نام آزمون GMAT به گوشتان خورده باشد. برای پذیرش در مقاطع تحصیلی فوق لیسانس یا دکترا در رشته های مدیریتی در بسیاری از دانشگاه های جهان، به خصوص آمریکا و کانادا، ملزم به شرکت در این آزمون هستید. در مقاله پیش رو نگاهی جامع به این آزمون خواهیم داشت. علاوه بر بررسی هدف از برگزاری این آزمون به معرفی بخش های مختلف و نحوه نمره دهی آن نیز می پردازیم.

هدف آزمون GMAT

GMAT یا The Graduate Management Admission Test آزمونی استاندارد است که با هدف سنجش میزان آمادگی متقاضیان ورود به دانشگاه های تجارت و مدیریتی برای تحصیل در مقاطع بالا برگزار می شود. این آزمون به سنجش مهارت هایی می پردازد که برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس و دکترا رشته های مدیریتی کاملا ضروری هستند.

دانشگاه ها نمره کسب شده در این آزمون را برای پذیرش متقاضیان کاملا جدی تلقی می کنند. آن ها معتقد هستند که نمره متقاضی در این آزمون پیش بینی می کند که او در طول دوره تحصیل به چه شکل عمل خواهد کرد. بنابراین نمره بالا نشانه آن است که فرد توانایی روبه رویی با تمام چالش های آکادمیک پیش روی خود را دارد. به همین دلیل GMAT به عنوان مبنایی برای مقایسه بدون تبعیض متقاضیان قرار می گیرد. بسیاری از مسئولان پذیرش بر این اعتقاد هستند که نمره بالا GMAT بیشتر از معدل فرد موفقیت او را در دوره تحصیلی تضمین می کند. علت این موضوع سیستم استاندارد آزمون می باشد که برای همه یکسان است. در حالی که معدل افراد تحت تاثیر عوامل خارجی زیادی قرار دارد که بیشتر متاثر از سیستم دانشگاهی است که او پیش از این در آنجا تحصیل کرده، آزمون GMAT به شکلی استاندارد فقط به سنجش قوه تفکر انتقادی و استدلال او می پردازد: دو مهارتی که افراد برای تحصیل در رشته های مدیریتی به آن ها نیازمند هستند.

بنابراین اگر برای ورود به رشته های مدیریتی در مقاطع بالا جدی هستید، این آزمون را جدی بگیرید. توجه داشته باشید که GMAT به شکلی طراحی شده که جز در موارد خاصی که فرد به شکل نهادینه با مهارت های مورد نظر این آزمون آشنایی داشته باشد، نمی توان صرفا با چند ماه مطالعه نمره خوبی کسب کرد. ضروری است که برنامه ای طولانی مدت برای آمادگی برای این آزمون در نظر گرفت.

ساختار آزمون GMAT

برای آشنایی با ساختار کلی آزمون GMAT به جدول زیر دقت کنید:

GMAT

Analytical Writing Assessment:

بخش نوشتاری آزمون که 30 دقیقه به طول می انجامد به مهارت متقاضی برای آنالیز کردن استدلال ها می پردازد. فرد باید منطق پشت استدلالی که در اختیار او می گیرد را کشف کرده و درباره آن نقدی بنویسد.

بخش نوشتاری تنها بخش غیر چند گزینه ای در آزمون GMAT است.

Integrated Reasoning (IR):

این بخش به سنجش توانایی متقاضی برای ارزیابی و تحلیل داده ها می پردازد. با وجود اینکه این بخش computer-adaptive نیست ولی شامل سوالات چند گزینه ای است. به طور کلی برای بخش IR متقاضی با چهار قسمت مختلف پیش رو می شود. می توانید این قسمت ها را در جدول زیر مشاهده کنید:

GMAT

Quantitative Reasoning:

بخش Quantitative Reasoning در اصل بخش ریاضی آزمون GMAT است که 31 سوال چند گزینه ای را شامل می شود. این بخش شامل دو قسمت است: problem solving و data sufficiency.

همچین در نظر داشته باشید که این بخش computer adaptive است. برای درک معنای این اصطلاح می توانید زیر عنوانی را که در بخش های پایین این مقاله به آن اختصاص پیدا کرده مطالعه کنید.

Verbal Reasoning:

بخش Verbal Reasoning شامل 36 سوال چند گزینه ای برای سنجش سه مهارت مختلف است:

GMAT

سوالات به اندازه مساوی بین این سه مهارت تقسیم نشده است. به طور کلی تعداد سوالات قسمت اصطلاح جملات (Sentence Correction) از سایر بخش ها بیشتر است.

این بخش از آزمون GRE نیز مانند بخش قبلی computer adaptive است.

ترتیب جواب به سوالات چهار بخش آزمون

نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید آن است که بعد از بخش نخست یعنی Analytical Writing Assessment (AWA) section، متقاضیان می توانند بر مبنای ترجیحات شخصی ترتیب سه بخش باقی مانده را انتخاب کنند. یعنی هیچ اجباری نیست که دقیقا مطابق آنچه در جدول بالا می بینید به سوالات بخش های باقی مانده پاسخ دهید. شما انتخاب می کنید که به چه ترتیبی پیش می رود.

همچنین دو استراحت هشت دقیقه ای در طول امتحان در نظر گرفته شده که کاملا اختیاری هستند. اگر نخواهید می توانید بدون استراحت به پاسخگویی به سوالات ادامه دهید.

معنای computer adaptive بودن آزمون GMAT

همان طور که در بالا مطرح کردیم دو بخش verbal و quantitative در این آزمون computer adaptive هستند. حالا می خواهیم به بیان این موضوع بپردازیم که این به چه معناست.

آزمون GMAT آزمونی کامپیوتری است که در بخش های مذکور سطح سوالات خود را مطابق مهارت و دانش متقاضیان تنظیم می کند. به این معنی که پاسخ صحیح یا اشتباه متقاضی به یک سوال سطح سوال بعدی را برای او تعیین می کند. اگر فرد به سوالی اشتباه جواب دهد سوال بعدی که برای او نمایان می شود در سطح پایین تری قرار می گیرد. برعکس این ماجرا نیز صادق است. هر پاسخ صحیح سطح آزمون را برای فرد ارتقا می دهد.

توجه داشته باشید که امتیاز کسب شده در این بخش ها بر اساس درجه سختی سوالاتی است که متقاضی به آن ها پاسخ می دهد. قاعدتا هر چه قدر تعداد جواب های صحیح شما بیشتر باشد و با سوالات مشکل تری رو به رو شود، امتیاز او بالاتر می رود.

نمره دهی آزمون GMAT

نمره کل آزمون GMAT مقداری بین 200 الی 800  را شامل می شود. نکته ای که باید در نظر گرفت آن است که این نمره میانگینی از امتیازات کسب شده در هر چهار بخش نام برده نیست. نمره نهایی فقط با در نظر گرفتن مساوی امتیازات کسب شده در دو بخش verbal و quantitative حساب می شود. بنابراین زمانی که از GMAT score صحبت می شود منظور نمره ای است که از تلفیق نمره های این دو بخش حاصل شده است.

همچنین هر چهار بخش به شکل جداگانه نمره گذاری می شوند. پس درست است که امتیاز دو بخش AWA و IR در نمره نهایی محاسبه نمی شود ولی نمره آن ها به شکل جداگانه قابل مشاهده است.

نمره دهی بخش AWA: به بخش نوشتاری نمره ای بین 1 الی 6 اختصاص پیدا می کند. برای مشخص کردن نمره این بخش نوشته متقاضی دو بار امتیاز گذاری می شود: یک بار توسط یک سیستم کامپیوتری و یک بار توسط یک انسان حقیقی. نمره نهایی میانگینی از این دو امتیاز کسب شده است. در جدول زیر می توانید ببینید که هر نمره این بخش به چه معناست:

نمره دهی بخش IR: نمره ای بین 1 الی 8  به این بخش از آزمون تعلق می گیرد. نمره دهی این بخش کاملا کامپیوتری و بر این اساس است که چه تعداد از پاسخ ها صحیح و چه تعداد اشتباه باشند.

نمره دهی بخش های verbal و quantitative: به دلیل adaptive بودن این بخش ها نحوه نمره دهی آن ها چندان برای کسی واضح نیست ولی همان طور که در بالا گفته شد امتیاز کسب شده تا حد زیادی به درجه سختی سوالات بستگی دارد. به هر دو بخش نمره ای بین 1 تا 60 تعلق می گیرد.

مدت زمان اعتبار نمره آزمون GMAT

نمره آزمون GMAT تا 20 روز بعد از شرکت در امتحان در اختیار متقاضی قرار می گیرد و بعد از آن به مدت پنج سال اعتبار دارد.

 مراکز و زمان برگزاری آزمون GMAT

متاسفانه آزمون GMAT در ایران برگزار نمی شود. برای شرکت در این آزمون باید به کشوری دیگری که آزمون در آن برگزار می شود سفر کنید.

در لینکی که در پایین در اختیار شما قرار داده ایم می توانید اطلاعات مورد نیاز خود درباره تاریخ های برگزاری و مراکز آزمون و همچنین نحوه ثبت نام را مشاهده کنید.

MBA:

https://www.mba.com/exams/gmat

به شما پیشنهاد می کنیم مقاله ای درباره “آزمون GRE” را نیز مطالعه کنید.

لطفا امتیاز بدید
موسسه گاما

مژده آتش آب پرور

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی و علاقه مند به هر چیزی که مرتبط با دنیای زبان انگلیسی باشد!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا