کمک آموزشی زبان انگلیسی

روتین مطالعه زبان انگلیسی: 📚 بایدها و نبایدها

رمز موفقیت در یک کلمه خلاصه می شود: تداوم. در هرج و مرج زندگی شلوغ روزمره که موانع زیادی در برابر هر فرد ظاهر می شوند تا فرصت تمرکز را از او بگیرند، حفظ یک تداوم و تعهد روزمره برای صرف وقت و انرژی در راستای پیشرفت سطح زبان انگلیسی تنها نکته ای است که افراد موفق را از غیرموفق جدا می کند. روتین مطالعه زبان

هدف نهایی برای مطالعه انگلیسی یا هر زبان دیگری چیست؟ غیر از آن است که فرد به دنبال آن می باشد که به مرحله ای برسد که بتواند با اعتماد به نفس کامل بگوید که به تسلط کامل (fluency) در زبان مورد نظر رسیده است؟ رسیدن به این مرحله در طولانی مدت فقط با تداوم در داشتن یک روتین مطالعه زبان ثابت و همیشگی امکان پذیر است.

در این مقاله قصد داریم درباره نکته هایی صحبت می کنیم که می توانند به شما کمک کنند که یک روتین مطالعه زبان موثر برای خودتان برنامه ریزی کنید. لطفا با ما همراه باشید.

منظور از روتین مطالعه زبان چیست؟

منظور از روتین مطالعه زبان داشتن برنامه دقیقی است که با تعهد به آن سعی می کنید که تداوم خود را در مسیر یادگیری هر نوع زبانی حفظ کنید. بعضی از افراد برای این ایجاد تعهد و مقید کردن خود به مطالعه مداوم به کلاس های آموزشی پناه می برند تا موظف بودن به انجام تکالیف آن ها را در مسیری با ثبات قرار دهد.

درعوض عده ای از افراد ترجیح می دهند که بدون اتکا به محیط های آموزشی و به شکل خودکفا برنامه ریزی برای مطالعه برای خود داشته باشند و مطابق آن پیش بروند.

نمی توان گفت که یکی از این دو شیوه بر دیگری ارجحیت دارد یا موثرتر محسوب می شود. چیزی که میزان موفقیت هر برنامه ای را مشخص کنید انگیزه ای است که فرد برای ثابت قدمی در مسیر خود دارد. پس همه چیز به شما بستگی دارد و اینکه تا چه حد در هدفتان جدی هستید.

بایدها و نبایدهای ایجاد یک روتین مطالعه زبان

هم یادگیری فعال  و هم غیرفعال را در برنامه خود قرار دهید

یادگیری زبان صرفا به مطالعه مستقیمی که از طریق مطالعه هدفمند کتاب های آموزشی باشد منحصر نمی شود بلکه در دو گروه مطالعه passive و active قرار می گیرد.

زمانی که با هدف یادگیری واژگان جدید در حوزه خاصی متنی را جلویتان قرار می دهید و شروع به آنالیز لغت های مختلف آن می کنید یا یادگیری تعدادی لغت مشخص از یک کتاب آموزشی در برنامه هر روزه تان قرار دارد، در مسیر یادگیری فعال قرار دارید. چون با هدف مستقیم یادگیری چیزی توجه خود را معطوف به منبع خاصی می کنید.

با این حال یادگیری زبان همیشه فقط از طریق مطالعه هدف دار حال نمی شود. شاید هنگام تماشای یک فیلم سینمایی انگلیسی زبان هدف اولیه شما فقط سرگرمی باشد ولی به شکل ناخودآگاه نه تنها مهارت شنیداری شما تقویت می شود بلکه در معرض اصطلاحات یا ساختارهای دستورزبانی نیز قرار می گیرید که بدون هیچ تلاش مستقیمی در ذهن شما ثبت می شوند. بنابراین تعجب آور نیست که گاهی در شرایطی قرار می گیرید که در حال استفاده از واژه یا گرامری هستید که قبلا به شکل فعال برای یادگیری آن تلاش نکرده اید بلکه به خاطر استمرار یادگیری غیرفعال به شکل ناخودآگاه در ذهن شما جا خوش کرده است.

2

پس وقتی که به فکر ایجاد یک روتین زبانی برای خودتان هستید برای هر دو نوع شکل یادگیری زمانی اختصاص بدهید. هم زمانی برای مطالعه مستقیم و هم زمانی که صرفا سعی می کنید از فیلم ها، سریال ها، پادکست و موسیقی های انگلیسی لذت ببرید و زیاد در قید و بند یادگیری نیستید.

در کنار هم قرار دادن این دو کمک بزرگی به شما خواهد کرد.

مشخص کنید که در طول هر روز چه قدر زمان دارید

برای داشتن یک روتین ثابت باید بتوانید مقدار زمان مشخصی را به آن اختصاص دهید، مگر نه؟

جا دادن مطالعه غیرفعال در برنامه روزمره به مراتب راحت تر است. می توانید حین رانندگی به یک پادکست یا آهنگ انگلیسی زبان گوش دهید یا شب وقتی که در تخت خواب گرم و نرم خود دراز کشیده اید و با گوشی موبایلتان ور می روید ویدیوهای انگلیسی زبان شبکه های اجتماعی را ببینید و سرگرم شوید و در عین حال یاد بگیرید.

مطالعه فعال ولی نیازمند توجه بیشتری است. چون باید زمان مشخصی را در نظر بگیرید که در طول آن تمام نگرانی ها و دغدغه ها را کنار می گذارید و فقط مطالعه می کنید.

حواستان باشد که زیادی در این زمینه ایده آلی تصمیم نگیرید. ممکن است به خودتان بگویید که برای رسیدن به هدفتان هر طور که شده باید روزی سه ساعت درس بخوانید ولی وقتی به عمل می رسد دغدغه هایتان به حدی است که عملی کردن این هدف کاملا غیرممکن می باشد. پس دلسرد می شوید و کلا قید زبان خواندن را می زنید. چه بهتر که به جای این نگاه ایده آل گرایانه از همان اول با خودتان صادق باشید و با نگاهی منطقی به برنامه روزانه تان ببینید که در حقیقت چند دقیقه یا ساعت می توانید صرف مطالعه کنید.

1

باور کنید که اگر در طول هفته روزی نیم ساعت بدون وقفه به برنامه تان متعهد باشید نتیجه بهتری می گیرید تا اینکه در هفته فقط یک بار یا دو بار به زور و بدون تمرکز برای چند ساعت مطالعه کنید. اگر بتوانید انگلیسی را به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره تان کنید که به راحتی قابل حذف نیست نتیجه حاصل شده ایده آل تر است. روتین مطالعه زبان

اگر بتوانید زمان مشخصی برای مطالعه داشته باشید هم خوب است ولی چنانچه غیرممکن است که هر روز راس ساعت مشخصی مشغول مطالعه شوید لازم نیست که زیاد به خودتان سخت بگیرید.

هدف مشخصی داشته باشید

هدف شما از مطالعه زبان چیست؟ شرکت در آزمون های تافل و آیلتس؟ بالا بردن سطح زبان به شکل عمومی؟ یادگیری مطالعه کتاب های انگلیسی زبان؟ تقویت مکالمه؟ از همان اول تکلیف خودتان را مشخص کنید. حواستان باشد که روتین شما به شکل طراحی شده باشد که در مسیر هدف شما باشد. این تمرکز توجه باعث می شود مواردی را که چندان به کارتان نمی آید از برنامه های خود حذف کنید.

3

مثلا اگر می خواهید مکالمه خود را تقویت کنید همان جنبه هایی را وارد برنامه مطالعه روزمره تان کنید که برای این هدف به شما کمک می کند. مثلا می فهمید که برای تقویت مکالمه نیاز دارید که سطح واژگان خود را نیز بالاتر ببرید و دانش بهتری در زمینه قواعد گرامری داشته باشید. پس هر روز در کنار مرور قواعد گرامری، چند لغت جدید هم یاد می گیرید و سعی می کنید در گفت و گوهای خود از آن ها استفاده کنید. یا اینکه مطمئن می شوید که چند باری در هفته تکنیک تمرین مکالمه سایه را با سریال مورد علاقه تان اجرا کنید.

مسیر پیشرفت خود را آنالیز کنید

می توانید دفترچه ای برای خودتان تهیه کنید که در آن گزارشی از نحوه پیشرفت خود ارائه می دهید. به عنوان مثال اگر در هفته اول فقط 20 درصد از صحبت های شخصیت های یک قسمت از سریال مورد علاقه تان را متوجه شدید آن را وارد دفتر کنید و ببینید همین طور که زمان پیش می رود آیا در میزان درک شما از مکالمه های انگلیسی پیشرفتی حاصل می شود یا نه. اگر بتوانید عدد خود را به شکل تخمینی بالاتر ببرید یعنی اینکه در مسیر درست قرار گرفته اید ولی اگر به نظر می آید گیر افتاده اید می فهمید که باید در پی یافتن مشکل و رفع آن باشید.

مقاله های مرتبط

چه طور به انگلیسی کتاب بخوانیم؟

 

شیوه های تقویت مکالمه انگلیسی در منزل

 

یاد گرفتن انگلیسی با گوش دادن به آهنگ

لطفا امتیاز بدید
موسسه گاما

مژده آتش آب پرور

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی و علاقه مند به هر چیزی که مرتبط با دنیای زبان انگلیسی باشد!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *