کمک آموزشی زبان انگلیسی

تمرین اسپیکینگ انگلیسی در خانه و تنها: 🗣️ معرفی چهار تکنیک کاملا تضمینی!

تمرین اسپیکینگ انگلیسی از مهم ترین مهارت های فرد انگلیسی زبان است. به ویژه اگر متقاضی آزمون آیلتس (بهترین آموزشگاه های آیلتس تهران) باشید تقویت این مهارت بسیار ضروری است. برخی افراد روش های خودآموز را برای تمرین اسپیکینگ انتخاب می کنند. اسپیکینگ از جمله مهارت هایی است که نیازمند اعتماد به نفس و تمرین زیاد است. اینکه چگونه اسپیکینگ تمرین کنیم در ادامه مقاله با ذکر تکنیک های کاربردی آورده شده است.

اگر به دنبال شیوه های موثری هستید که بتوانید به تنهایی و بدون نیاز به یار زبان یا کلاس های دیسکاشن مهارت اسپیکینگ انگلیسی خود را تقویت کنید، این مقاله برای شماست! نا امید نشوید و بدون تسلیم شدن تا آخر این مطلب پیش بروید. به شما قول می دهیم که شیوه هایی که در این مقاله معرفی کرده ایم، در صورت استمرار و تلاش شما صد در درصد به تقویت این مهارت به شما کمک می کنند. پس با ما همراه باشید.

تمرین اسپیکینگ انگلیسی: با خودتان حرف بزنید!

اگر تنها زندگی نمی کنید بهتر است که از قبل به اعضای خانواده هشدار بدهید که فکر نکنند سرتان به جایی خورده. همین طور که در خانه فعالیت های مختلف را انجام می دهید، هر وقت که در حال انجام کاری هستید که احتیاج به تمرکز ذهنی شما ندارد و می توانید بی دغدغه به چیزهای دیگر فکر کنید، شروع کنید و با خودتان حرف بزنید.

تمرین اسپیکینگ انگلیسی

ما به شکل مداوم در ذهنمان در حال مکالمه با خودمان هستیم، مگر نه؟ سعی کنید این افکار را به صدای بلند بدل کنید و به زبان بیاورید. لازم نیست که حتما موضوع خیلی خاصی داشته باشید. می توانید درباره پیش پا افتاده ترین اتفاقات دور و برتان یا دغدغه هایتان حرف بزنید.

مثلا به نوشته زیر دقت کنید. این می تواند نمونه از یک monologue معمولی باشد. این مونولوگ معمولی نمونه ای از متن برای تمرین اسپیکینگ انگلیسی است.

I’m gonna get myself into trouble if I don’t finish my essay today. I think it’s due the day after tomorrow, on Thursday. As I’m very busy tomorrow and don’t have much time to just sit and write, I’d better get it over with this evening. Ok, then! When I’m done cooking my lunch, I’ll set up for work and get into it.

talking to yourself

این مکالمه می تواند نمونه صحبت کسی باشد که در سطح های متوسط رو به بالا قرار دارد ولی حتی اگر در سطح های ابتدایی هستید جای نگرانی ندارد. می توانید برای جمله های ساده ای بروید که با آن ها آشنایی دارید. در همان سطحی پیش بروید که در آن احساس راحتی دارید.

به مثال زیر دقت کنید:

I’m cooking lunch. It’s pasta. I decided to make pasta today because it’s my favorite food. I’d like to add a lot of tomato paste in it. I’m sure it will be great. I should do my homework. I need to read a book and write about it.

تمرین اسپیکینگ انگلیسی: از روی متن ها بلند بلند بخوانید!

یکی از مواردی که باعث می شود افراد برای مکالمه به انگلیسی به تقلا بیفتند آن است که سیستم آوایی آن ها، زبان، دهان و فک آن ها به صحبت کردن به زبان جدید عادت ندارد. مهم است که بتوانید خودتان را به نحوی تمرین بدهید که به جای کلمه به کلمه ادا کردن چیزی، در یک جریان ثابت بتوانید منظور خود را تقویت کنید. بهترین راه برای تمرین کردن این مهارت خواندن از روی متن های انگلیسی است. تقویت اسپیکینگ از صفر با خوااندن از روی متن های انگلیسی آغاز می گردد.

نوع متن انتخابی شما باید حتما متناسب با سطح زبان انگلیسی تان باشد. در سطح های ابتدایی می توانید داستان های خیلی ساده و ابتدایی یا متن های یک پاراگرافه ای را که به شدت ساده هستند انتخاب کنید. اگر سطحتان بالاتر است می توانید به سراغ مقاله های انگلیسی بروید یا حتی یک کتاب به دست بگیرید و از روی آن بخوانید.

reading out loud

همان طور که گفته شد هدف از این کار صرفا قوی کردن ماهیچه هایی است که برای صحبت کردن به آن ها نیاز دارید. فقط حواستان باشد که وقتی می گوییم که از روی یک متن بلند بخوانید دقیقا منظورمان همین است. پایین آوردن صدا در حد یک زمزمه هیچ کمکی به شما نمی کند. فکر کنید که دارید متن را برای شخص دیگری می خوانید. تن صدای شما باید به حدی باشد که برای طرف مقابلتان قابل شنیدن باشد.

تمرین اسپیکینگ آیلتس: تقلید کردن

از بین تمام شیوه هایی که برای تقویت مهارت اسپیکینگ در این مقاله معرفی کرده ایم، این مورد به تلاش و توجه بیشتری نیازی دارد ولی دقیقا همان موردی است که می تواند بیشترین کمک را به شما بکند. اگر برای پیش بردن این شیوه ثابت قدم بمانید، نصف راه را طی کرده اید.

البته گفتنی است که برای عملی کردن این شیوه باید مهارت لیسنینگ شما در سطح قابل قبولی قرار داشته باشد. چون مبنای کار آن است که با پخش کردن یک فایل صوتی سخن های گوینده را بدون کم و کاست تقلید کنید. اگر متن فایل را در اختیار داشته باشید کمکی بزرگی خواهد. به خصوص برای فهمیدن کلماتی که ممکن است بار اول باشد که با آن ها مواجه می شوید. اگر حتی با وجود در اختیار متن برای فهمیدن گفته های گوینده دچار مشکل می شوید یعنی هنوز برای کاربردی کردن این شیوه آمادگی ندارید.

استفاده از تکنیک تقلید در سطح های ابتدایی و پیشرفته

نحوه اجرایی کردن این تکنیک را برای دو سطح ابتدایی و پیشرفته بررسی می کنیم:

مبنای اجرای تکنیک تقلید آن است که سعی کنید بعد از گوش دادن به بخش مشخصی از فایل صوتی آن را متوقف کرده و هر آنچه را که شنیده اید عینا تکرار کنید. انجام این کار برای سطح های ابتدایی تر و پیشرفته متفاوت است.

سطح های ابتدایی: در سطح های ابتدایی تر انگلیسی بهتر است که مبنای این تقلید گروه های کلمات باشند و نه جملات کامل. چون فرد در این مرحله اطلاعات را کلمه به کلمه یاد می گیرد و ممکن است بعد از متوقف کردن فایل پس از این جمله نتواند کل جمله را به خاطر بیاورد. پس بهتر است که بعد از هر چند کلمه فایل را متوقف کردن و پس از تکرار کردن آن ها ادامه داد. در حقیقت در این مرحله مبنا پیشروی با چانک هاست. زمانی که به انتهای یک جمله رسیدید و فایل را متوقف کردید می توانید سعی کنید که کل جمله را با هم به یاد بیاورید و بگویید.

در ویدیو زیر می توانید شکل عملی اجرای این تکنیک برای سطح ابتدایی را ببینید:

می توانید مقاله “چانک ها و اهمیت آن ها در زبان انگلیسی” را برای آشنایی با این واحدهای معنایی زبان مطالعه کنید.

سطح های پیشرفته: در سطح های بالاتر که فرد توان به خاطر سپردن جملات و یا چند جمله را دارد می تواند بعد از شنیدن هر بخش فایل را متوقف کرده و آنچه را که شنیده تکرار کند.

در ویدیو زیر می توانید روش اجرایی کردن این تکنیک برای سطح های پیشرفته را ببینید:

مزیت های استفاده از تکنیک تقلید

تنها فایده استفاده از تکنیک تقلید تقویت مهارت اسپیکینگ نیست. بلکه می تواند برای موارد زیر هم به شما کمک کند:

  • افزایش دانش لغات
  • نهادینه کردن و آموزش ناخودآگاه ساختارهای گرامری و دستور زبانی انگلیسی
  • کمک به تقویت تلفظ و لهجه انگلیسی

نکته مهم: تنها چیزی که باید به خاطر داشته باشید آن است که این تکنیک واقعا به صبر، حوصله و تحمل زیادی نیاز دارد. شیوه گوش دادن و متوقف کردن ویدیو برای تقلید کردن طوطی وار می تواند برای خیلی از افراد به شدت خسته کننده و طاقت فرسا باشد. ممکن است حس کنید که هر چه قدر پیش می روید هیچ نتیجه ای نمی گیرد و روند پیشرفتتان کند است. با این وجود همان طور که در بالا مطرح کردیم اگر استمرار به خرج بدهید در حقیقت بهترین راه تمرین اسپیکینک انگلیسی در خانه است.

تمرین اسپیکینگ انگلیسی: استفاده از تکنیک shadowing

این تکنیک شباهت زیادی به تکنیک imitation یا همان تقلید دارد که در بالا درباره اش صحبت کردیم. یعنی مبنای کار تکرار کردن گفته های یک فایل صوتی است.

تنها تفاوت قابل توجه آن است که برخلاف تکنیک تقلید که مبنا متوقف کردن فایل و تکرار کردن گفته هاست در این روش شما باید دقیقا مثل سایه فایل مورد نظرتان عمل کنید. باید با چند لحظه تاخیر هر آنچه را که می شنوید با همان سرعت گوینده تکرار کنید. پس توقف کردن در این شیوه جایگاهی ندارد. همین موضوع باعث شده که این تکنیک شیوه ای برای تمرین اسپیکینگ در سطح های خیلی پیشرفته زبان باشد.

گفتنی است که پیش از این در مقاله دیگری به شکل مفصل به بررسی نحوه استفاده از تکنیک shadowing  پرداخته ایم که به شما پیشنهاد می کنیم حتما آن را مطالعه کنید:

تکینک shadowing : معرفی بهترین روش تقویت مکالمه انگلیسی در سطح پیشرفته

صحبت کردن خود را ضبط کنید

در نهایت می توانید هر چند وقت یکبار ویدیویی پنج الی ده دقیقه ای صحبت کردن خود بگیرید تا روند پیشرفتتان را بررسی کنید. می توانید از قبل برای خودتان یک موضوع خاص در نظر بگیرید یا اینکه از وبسایت هایی که به شکل تصادفی سوال های مختلفی را به فرد پیشنهاد می دهند استفاده کنید تا این امتحان نهایی بیشتر شبیه یک مکالمه واقعی باشد.

تمرین اسپیکینگ انگلیسی

چیزهایی که باید حواستان را درباره شان جمع کنید!

خودتان از قبل بهتر می دانید که تنها راه تقویت مهارت اسپیکینگ صحبت کردن است. شما می توانید در سطح انگلیسی به حدی برسید که به راحتی آب خوردن فیلم ها و سریال ها را تماشا کنید و بفهمید، متن های فاخر بنویسید و کتاب های سنگین ادبی و آکادمیک را بخوانید و همچنان نتوانید انگلیسی صحبت کنید. گرامر خواندن و لغت یاد گرفتن هم تضمین نمی کند که بتوانید دهن باز کنید و مثل کسی که در کشوری انگلیسی زبان متولد شده مثل بلبل حرف بزنید. بله، حقیقت کمی تلخ است.

ممکن است هر روز با این سوال بزرگ در ذهنتان بیدار بشوید: “چرا نمی توانم انگلیسی حرف بزنم؟” شما همه تلاشتان را کرده اید. دانش خوبی از این زبان دارید ولی هنوز برای صحبت کردن تقلا می کنید. ولی اجازه بدهید که حقیقت دیگری را به شما بگوییم که شاید حالتان را کمی بهتر کند. شما تنها نیستید. در سراسر کره زمین زبان آموزان زیادی هستند که برای تقویت مهارت اسپیکینگ انگلیسی به تقلا می افتند و هر روز حس می کنند که روان شدن در مکالمه انگلیسی امری غیرقابل دستیابی است. باید بگوییم که این موضوع به هیچ عنوان حقیقت ندارد. با تمرین و به کار بردن شیوه های موثر قطعا می توان به سطح دلخواه رسید.

البته وجود راه هایی که می توانند به شما کمک کنند به این معنا نیست که مسیر قرار است آسان و بدون هیچ دردسری باشد. تمام شیوه هایی که در پایین معرفی کرده ایم فقط در صورتی جواب می دهند که استمرار داشته باشید، اگر احساس می کنید که پیشرفتتان کند پیش می رود فورا ناراحت و تسلیم نشوید و به سختی کنید.

آیا داشتن یار زبان تنها راه است؟

خیلی از افراد عدم پیشرفت خود برای بهبود مهارت اسپیکینگ را می گذارند به پای اینکه کسی را ندارند که با او صحبت کنند. در گروه های زبان و میان دوستانشان و حتی سایت های تبادل زبان به دنبال افرادی می گردند که بتوانند با آن ها به شکل مستمر تمرین مکالمه داشته باشند. گاهی در پیدا کردن فرد مناسب شکست می خورند یا نمی توانند شخصی را بیابند که به اندازه کافی به جلسه های تمرین متعهد باشد. پس جایی در میان کار خسته و تسلیم می شوند.

تمرین اسپیکینگ انگلیسی

داشتن کسی که بتوانید مداوم با او انگلیسی صحبت کنید، واقعا امتیاز بزرگی است. به خصوص اگر در فضای اینترنت بتوانید با انگلیسی زبان هایی که مایل به کمک یا دوستی با شما هستند ارتباط بگیرید. با این وجود باید بگوییم که صرفا ارتباط انگلیسی با افراد کافی نیست. به خصوص زمانی که در کشوری غیرانگلیسی زبان زندگی می کنید که همچنان بخش عمده ای از تعاملات اجتماعی شما در زبان فارسی اتفاق می افتد و فرصت صحبت به انگلیسی به نسبت کمتر است. ضمن اینکه تنها راه تمرین اسپیکینگ انگلیسی داشتن مکالمه نیست.

راه هایی وجود دارد که می توان از طریق آن ها تمرین اسپیکینگ انگلیسی را در خانه و به تنهایی پیش برد. در ادامه این مقاله به معرفی این موارد می پردازیم.

متن برای تمرین اسپیکینگ انگلیسی

متن برای تمرین اسپیکینگ انگلیسی

5/5 - (2 امتیاز)
موسسه گاما

مژده آتش آب پرور

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی و علاقه مند به هر چیزی که مرتبط با دنیای زبان انگلیسی باشد!

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا