کمک آموزشی زبان انگلیسی

نحوه نمره دهی آزمون GRE: 🎓 توضیح سیستم نمره گذاری هر سه بخش آزمون

نمره دهی آزمون GRE تابع سیستم سرراستی نیست که نمره هر بخش را بر اساس تعداد پاسخ های صحیح به سوالات بسنجد و تابع سیستم پیچیده تری است که فاکتورهای متعددی را در بر می گیرد. در این مقاله قصد داریم که به بررسی همه جانبه نحوه نمره دهی آزمون GRE بپردازیم.

به هر بخش از آزمون GRE به نمره جداگانه تعلق می گیرد

آزمون GRE به سه بخش اصلی تقسیم بندی شده است:

آزمون تعیین سطح گاما
  • Quantitative Reasoning
  • Verbal Reasoning
  • Analytical Writing

متقاضیان برای هر سه این بخش به شکل جداگانه یک نمره دریافت می کنند. هر دو بخش های Quantitative Reasoning و Verbal Reasoning دارای نمره ای بین 130 – 170  هستند که به دلیل کامپیوتری بودن امتحان بلافاصله بعد از تمام شدن این دو بخش روی صفحه برای متقاضی ظاهر می شوند. نمره بخش Analytical Writing تقریبا دو هفته بعد از آزمون در اختیار فرد قرار می گیرد و در بازه ای بین 0 – 6 نمره گذاری می شود.

در جدول زیر می توانید متوسط نمره های متقاضیان آزمون GRE برای هر بخش را مشاهده کنید.

How is the GRE scored

نمره دهی دو بخش Reasoning در آزمون GRE

در آزمون کامپیوتری GRE نمره دهی دو بخش Quantitate Reasoning و Verbal Reasoning بر اساس یک پروسه به نام adaptive testing  انجام می شود. ولی این دقیقا به چه معنی است؟

هر دو بخش Reasoning آزمون دارای 40 سوال هستند که در دو قسمت جداگانه 20 سوالی در اختیار متقاضی قرار می گیرند. درجه سختی قسمت دوم برای هر بخش وابسته به اینکه متقاضی چه قدر در بخش اول خوب عمل کرده است تعیین می شود. یعنی هر چه قدر که فرد به تعداد سوالات بیشتری در قسمت اول جواب بدهد، در قسمت دوم با سوال های چالش انگیزتر و سخت تری مواجه خواهد شد. دقیقا به همین دلیل نمره دهی این بخش ها تابع سیستم سرراستی که برمبنای تعداد پاسخ های صحیح باشد نیست، بلکه درجه سختی سوالات در قسمت دوم است که بیشترین تاثیر را بر نمره نهایی متقاضی ایفا می کند.

بر همین اساس نمره فردی که در قسمت اول به سوالات بیشتری جواب بدهد ولی در بخش دوم عملکرد به نسبت پایین تری داشته باشد بالاتر از  نمره فردی است که در قسمت اول به سوالات کمتر ولی در قسمت دوم به سوالات بیشتری جواب بدهد.

این موضوع دو حقیقت را درباره نمره دهی بخش های Reasoning آزمون GRE برای ما نمایان می کند:

gre

نکته مهم دیگری که باید در نظر داشت آن است که علاوه بر مسائل عنوان شده درجه سختی سوالات کل آزمون GRE نیز بر روی نمره تاثیر گذار است. برای اینکه نمره نهایی متقاضیان کاملا عادلانه باشد درجه سختی هر آزمون در مقایسه با آزمون های قبلی نیز لحاظ می شود. دقیقا مشخص نیست که این موضوع به چه شکل انجام می شود ولی این موضوع تاثیری کم در حد چند نمره بر روی نمره نهایی فرد خواهد داشت.

نمره دهی بخش Analytical Writing

نمره دهی بخش نوشتاری آزمون GRE هم کامپیوتری و هم انسانی است. هر نوشته دو بار نمره گذاری می شود: یک بار توسط یک انسان و یک بار توسط یک برنامه کامپیوتری خاص. اگر دو نمره اختصاص داده شده توسط هر دو بسیار به هم نزدیک باشد، نمره نهایی میانگینی از هر دو خواهد بود. ولی اگر تفاوت زیادی بین دو نمره انسانی و کامپیوتری وجود داشته باشد، شخص دومی نیز نوشته را می خواند و بر اساس فاکتورهای مختلفی نمره ای به آن اختصاص می دهد. سپس نمره نهایی میانگین خواهد بود از دو نمره ای که هر دو شخص حقیقتی به نوشته داده اند.

بنابراین نمره دهی بخش Analytical Writing بسیار سر راست تر از دو بخش دیگر آزمون GRE است.

به شما پیشنهاد می کنیم که مقاله ای را که پیش از این تحت عنوان “GRE چیست و چرا مهم است” منتشر شده نیز مطالعه کنید.

 

لطفا امتیاز بدید
موسسه گاما

مژده آتش آب پرور

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی و علاقه مند به هر چیزی که مرتبط با دنیای زبان انگلیسی باشد!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا