آزمون جی آر ای برای چه افرادی مناسب است؟ 🎓 📚
هدف از این مقاله بررسی این سوال است که چه افرادی باید شرکت در آزمون جی آر ای را در برنامه آتی خود قرار دهند. با ما همراه باشید.
هدف از برگزاری آزمون جی آر ای چیست؟
آزمون جی آر ای شیوه ه ای استاندارد برای سنجش میزان آمادگی افراد برای تحصیل در مقطع های فوق لیسانس و دکترا بیشتر در دانشگاه های کشورهای آمریکا و کاناداست. می توان گفت که GRE سطح پیشرفته تر آزمون های SAT و ACT است که برای ورود به دانشگاه های آمریکایی در مقطع لیسانس ضروری هستند.
این آزمون به نحوی طراحی شده که نتیجه آن نشانگر توانایی فرد برای مواجهه با درس های سخت مقاطع تحصیلی بالاتر است. دانشگاه ها آن را مبنایی بر این در نظر می گیرند که فرد تا چه اندازه می تواند با چالش های پیش رویش در مقطع های فوق لیسانس و دکترا دست و پنجه نرم کند.
چه کسانی باید در آزمون GRE شرکت کنند؟
اگر که می خواهید برای پذیرش در مقاطع فوق لیسانس و دکترا در دانشگاه های آمریکایی و کانادایی اقدام کنید باید در مراحل اولیه مبنا را بر این قرار دهید که شرکت در آزمون جی آر ای کاملا ضروری است. هر چند فاکتورهایی وجود دارند که ممکن است این ضرورت را تا حدی تحت تاثیر قرار دهند.
معیارهای لازم برای سنجیدن ضرورت شرکت در آزمون GRE
سعی کنید با توجه به معیارهای تصمیم بگیرید که شرکت در این آزمون برای شما ضروری است یا خیر:
رشته دانشگاهی
اکثر دانشگاه های آمریکایی نمره آزمون GRE را به عنوان یکی از مدارک مورد نیاز برای پذیرش در اکثر رشته های دانشگاهی اعم از علوم پایه، علوم انسانی و رشته های هنری اعلام می کنند. در این میان رشته های حقوق و تجارت که دانشگاه های آمریکایی در مقطع های فوق لیسانس به بالاتر تدریس می شوند به جای جی آر ای خواستار ارسال نمره آزمون دیگری به نام GMAT هستند. اگر از دانشجویان این رشته های منحصر به فرد نیستید به احتمال زیاد باید به جی آر ای بسنده کنید. با این وجود بهتر است که قبل از هر چیزی با چک کردن سایت دانشگاه های مختلف مطمئن شوید که اوضاع از چه قرار است.
لیست مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه
طی سال های اخیر خیلی از دانشگاه ها نمره جی آر ای را از لیست مدارک مورد نیاز خود حذف کرده اند. همچنین بعضی دیگر از دانشگاه ها از نمره جی آر ای را به عنوان مدرکی اختیاری نام می برند که نبودش ضربه ای به روند پذیرش نمی زند ولی بودنش یک امتیاز مثبت محسوب می شود.
پس لازم است که با چک کردن سایت دانشگاه های مورد نظرتان مطمئن شوید که اوضاع از چه قرار است. مثلا بعضی از دانشگاه به وضوح اعلام می کنند که حتی اگر نمره جی آر ای را برای آن ها بفرستید به هیچ وجه آن را بررسی نمی کنند. برای این دانشگاه ها هیچ جای پرسشی باقی نمی ماند و بهتر است که نمره خود را برای آن ها ارسال نکنید.
در عوض اگر دانشگاهی اعلام کند که ارسال نمره جی آر ای اختیاری است، عقل و احتیاط حکم می کند که حتما به دنبال شرکت در آزمون جی آر ای باشید. مگر اینکه به حدی از جنبه های دیگر رزومه خود مطمئن هستید که بدانید حتی شرکت نکردن در آزمون هم ضرری به شما نمی زند. اگر جنبه هایی از رزومه شما کمی ضعیف باشد می توانید از جی آر ای برای پوشاندن آن استفاده کنید.
هر چند به شما پیشنهاد می کنیم که همیشه این اختیاری بودن ها را به عنوان “ضروری” بودن در نظر بگیرید. در نهایت هدف شما ارائه تقاضانامه ای بی نقص است. پس اگر مدارک اختیاری را به تقاضانه خود اضافه کنید نشان دهنده آن است که حسابی در هدف خود جدی هستید.
زمان ارسال تقاضانامه به دانشگاه ها
نکته نهایی که باید در نظر داشته باشید آن است که چه زمانی می خواهید برای پذیرش اقدام کنید. نمره جی آر ای به مدت پنج سال اعتبار دارد که در مقایسه با آزمون های سنجش سطح زبان مثل آیلتس و تافل به نسبت طولانی است. پس اگر برای گرفتن پذیرش مصمم هستید باید تصمیم به شرکت در آزمون را متناسب با زمان ارسال تقاضانامه خود انتخاب کنید.
در نظر داشته باشید که شما هر 21 روز یکبار می توانید در آزمون جی آر ای شرکت کنید. پس باید متناسب با ددلاین های دانشگاهی و زمان مورد نیاز برای مطالعه زمانی را در نظر بگیرید که اگر نیاز شد فرصت برای شرکت دوباره در آزمون را داشته باشید.
مقاله های مرتبط
به شما پیشنهاد می کنیم که مقاله های زیر را نیز که پیش از این درباره آزمون GRE به نگارش در آورده ایم مطالعه کنید:
🎓 📚 جبران معدل پایین با نمره جی آر ای، افسانه یا حقیقت؟
📚 🎓 چه نمره ای در GRE خوب تلقی می شود؟
🎓 📚 تشریح سیستم نمره دهی آزمون GRE