کمک آموزشی زبان انگلیسی

فرمت آزمون آیلتس: معرفی جامع آیلتس جنرال و آکادمیک در یک مقاله! 🎓📚

آیلتس از جمله آزمون های معتبر انگلیسی برای اثبات دانش زبان افرادی است که انگلیسی زبان مادری آن ها به حساب نمی آید. در کنار کنار آزمون تافل، آیلتس شناخته شده ترین مدرک بین المللی برای سنجش سطح زبان انگلیسی افراد است. فرمت آزمون آیلتس

آیلتس دو نوع دارد: جنرال و آکادمیک!

افراد برای شرکت در آزمون آیلتس دلایل مختلفی دارند: مهاجرت، ادامه تحصیل در کشورها یا دانشگاه های انگلیسی زبان، ارتقا شغلی و رفتن به کشوری دیگر برای کار. متناسب با اینکه هدف از شرکت در آزمون چه باشد دو گزینه پیش روی متقاضیان وجود دارد: آزمون آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک.

در بخش های لیسنینگ و اسپیکینگ این دو نوع آزمون تفاوت چندانی وجود ندارد ولی بخش های ریدینگ و رایتینگ دارای تفاوت های اساسی با یک دیگر هستند.

سه بخش لیسنینگ، ریدینگ و رایتینگ در یک روز و در طول یک امتحان فشرده و بدون استراحت دو ساعت و چهل و پنچ دقیقه ای مورد ارزیابی قرار می گیرند. بخش اسپیکینگ در غالب یک مصاحبه با حضور یک اگزمینر آیلتس انجام می شود. مصاحبه اسپیکینگ آیلتس ممکن است تا یک هفته قبل یا بعد از آزمون اصلی آیلتس انجام شود.

در ادامه این مقاله تک به تک و به شکل خلاصه به معرفی فرمت آزمون آیلتس برای هر یک از این بخش ها می پردازیم که به افرادی که به تازگی تحقیقات خود برای شرکت در این آزمون را آغاز کرده اند، یک دید کلی بدهیم که باید انتظار چه چیزی را داشته باشند. با ما همراه باشید.

general vs academic

فرمت آزمون آیلتس در هر چهار مهارت زبانی:

لیسنینگ آزمون آیلتس

برای بخش لیسنینگ باید به چهار فایل صوتی حاوی گفته های انگلیسی زبان ها گوش می دهید و به سوالات مربوطه به پاسخ دهید. مدت زمان مجاز برای پاسخگویی به سوالات لیسنینگ سی دقیقه است. ساختار این فایل های صوتی به شرح زیر است:

  • @ فایل صوتی اول: گفت و گوی دو نفر در یک موقعیت اجتماعی مربوط به زندگی روزمره
  • % فایل صوتی دوم: یک سخنرانی که درباره یکی از موضوعات روزمره زندگی صحبت می کند
  • # فایل صوتی سوم: گفت و گوی میان دو تا چند نفر در یک محیط علمی و آموزشی
  • @ فایل صوتی چهارم: یک سخنرانی درباره یک موضوع علمی.

هدف آن است که مشخص شود شما تا چه حد می توانید شکل گیری ایده های مختلف درباره یک موضوع را درک کنید، تا چه اندازه در تشخیص موضوع و هدف اصلی هر تاپیک مهارت دارید و تا چه اندازه جزئیات مربوط به حقایق عنوان شده را درک می کنید.

ریدینگ آیلتس آکادمیک

بخش ریدینگ آزمون آیلتس آکادمیک شامل سه متن بلند با موضاعات مختلف توصیفی، تحلیلی و علمی و … است. متن های این بخش های از ژورنال ها، مجله ها و روزنامه هایی که برای عموم نوشته شده اند گرفته می شود ولی لحن و ساختار آن ها به گونه ای است که می تواند سطح زبان افرادی را که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان را دارند بسنجد.

در طول یک ساعتی که به این بخش اختصاص داده شده فرد باید به چهل سوال پاسخ بدهد که مهارت او را برای درک موضوع اصلی متن، تحلیل استدلال ها و یا پیدا کردن جزئیات مختلف در متن می سنجد.

ریدینگ آیلتس جنرال

از نظر زمان، تعداد سوالات و مهارت های مورد سنجش ریدینگ جنرال فرقی با ریدینگ آکادمیک ندارد. تنها تفاوت اصلی در نوع متن هاست.

متن هایی که برای ریدینگ جنرال انتخاب می شوند موضوع و استایل عام تری در مقایسه با متن های تخصصی تر ریدینگ آکادمیک دارند. این متن ها بیشتر حول محور موضوعات روزمره ای هستند که فرد در یک کشور انگلیسی زبان به شکل مداوم با آن ها برخورد می کند.

رایتینگ  آیلتس آکادمیک

بخش رایتینگ آیلتس آکادمیک دارای دو تسک (task) است که متقاضی برای آن ها یک ساعت زمان در اختیار دارد. در آزمون آکادمیک موضوعات رایتینگ به گونه ای انتخاب شده اند تا متناسب متقاضیانی باشند که قرار است در آینده در دانشگاه های انگلیسی زبان مقاله بنویسند.

ساختار کلی این دو تسک در پایین شرح داده شده است:

  • تسک اول (task 1) : تسک اول با جدول ها و نمودارهایش شناخته می شود. وظیفه متفاضی آن است که اطلاعات این نمودارها و جدول ها را تحلیل کند و سپس به زبان خودش تحلیل یا خلاصه ای از اطلاعات موجود بنویسد. تعداد لغت های این تسک نباید کمتر از 150 کلمه باشد.
  • تسک دوم (task 2) : برای تسک دوم استدلال یا مسئله ای در اختیار متقاضی قرار می گیرد و حالا او باید با زبانی کاملا رسمی از دید خود موضوعاتی که پیش رویش قرار گرفته را تحلیل کند. تعداد لغات این تسک نباید کمتر از 250 کلمه باشد. فرمت آزمون آیلتس

رایتینگ آیلتس جنرال

رایتینگ جنرال هم شامل دو تسک می شود ولی از نظر موضوعی با راتینگ آکادمیک از زمین تا آسمان متفاوت است.

  • تسک اول (task 1) : برای تسک اول موقعیت خاصی در اختیار متقاضی قرار می گیرد و حالا او باید نامه یا ایمیلی بنویسد و در آن شرایط مربوطه را توضیح دهد یا درباره آن درخواست اطلاعات بیشتری کند. لحن این نامه یا ایمیل با توجه به موضوع ممکن است محاوره ای یا رسمی باشد.
  • تسک دوم (task 2) : برای این تسک هم یک استدلال یا مسئله در اختیار فرد قرار می گیرد و او باید دید خود به موضوع را در غالب یک essay عنوان کند. اگر که استایل نوشتاری این تسک رسمی نباشد به هیچ وجه مشکلی وجود ندارد.

general vs academic 1

اسپیکینگ آزمون  آیلتس

همان طور که در بالا نیز مطرح کردیم اسپیکینگ آیلتس به شکل یک مصاحبه در طول یک هفته قبل یا بعد از آزمون اصلی انجام می شود. این مصاحبه به طور معمول حدود 15 دقیقه طول می کشد.

اسپیکینگ آیلتس به سه بخش اصلی تقسیم بندی شده است:

  • بخش اول: در این بخش اگزمینر آیلتس درباره فرد یا یکسری مسائل عام روزمره مثل خانواده و کار و تحصیل سوالاتی می پرسد. این سوالات در کل فقط چهار الی پنج دقیقه از زمان کل را به خود اختصاص می دهند.
  • بخش دوم: برای بخش دوم یک کارت در اختیار متقاضی قرار می گیرد که حاوی موضوعی است که فرد باید به مدت دو دقیقه درباره آن صحبت کند. متقاضی یک دقیقه وقت دارد که به موضوع در اختیار گرفته فکر کند و بعد باید به سوالات اگزمینر پاسخ دهد.
  • بخش سوم: این بخش در حقیقت ادامه ای برای بخش دوم است. اگزمینر به شکل جزئی تری درباره موضوع مورد بحث سوالاتی را از فرد می پرسد تا توانایی های اسپیکینگ او را برای موضوعات مختلف بیشتر به چالش بکشد.

مقاله های مرتبط

مقاله های زیر نیز در رابطه با آزمون آیلتس پیش از این به نگارش درآمده اند:

🎓 📚 آیلتس چیست؟

📚 🎓 تفاوت آزمون آیلتس و تافل

🎓 📚 نمره دهی در آزمون آیلتس

📚 🎓 کیوکارت آیلتس چیست؟

🎓 📚 نکته های مهم اسپیکینگ آیلتس

📚 🎓 اعتراض به نمره آیلتس

🎓 📚 تقلب در آزمون آیلتس

📚 🎓 منابع لغت آزمون آیلتس

🎓 📚 نکات مهم برای روز آزمون آیلتس

🎓📚 تصحیح اسپیکینگ آیلتس

📚 🎓 شمارش تعداد کلمات رایتینگ آیلتس

 

لطفا امتیاز بدید
موسسه گاما

مژده آتش آب پرور

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی و علاقه مند به هر چیزی که مرتبط با دنیای زبان انگلیسی باشد!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *